Poikas/kutuakvaarion koko perhoskirjoahvenille?

Akvaariokalojen ja muiden akvaarioasukkien viljely.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
jekku
Junior Member
Junior Member
Viestit: 148
Liittynyt: 19:46, 27.08.2005
Akvaarioseurat: TAY
Paikkakunta: Turun seutu

Poikas/kutuakvaarion koko perhoskirjoahvenille?

Viesti Kirjoittaja jekku »

Olen hankkimassa pientä akvaariota perhoskirjoahvenien poikasille. Niitä on nyt kasvamassa kaksi poikuetta erillisissä 15 litraisissa altaissa. Ikäeroa niillä on päivää vaille kaksi viikkoa, joten varmasti tulevat juttuun myöhemmin samassa altaassa. Tässä tulevassa altaassa poikasten pitäisi siis voida kasvaa, kunnes ovat tarpeeksi isoja lähtemään isompaan akvaarioon tai maailmalle.
Lisäksi akvaario saisi olla sopivan kokoinen myös perhospariskunnan kudetukseen. Ei ole oolenkaan kivaa ryöstää emokaloilta kutua, mutta ainakin seura-akvaariossa ne syövät kudun parin päivän päästä. Erillisessä kutuakvaariossa olisi paremmat mahdollisuudet onnistua. Ja poikasten hoito olisi varmasti hienoa katsottavaa.
Kysymys kuuluukin, minkäkokoinen akvaario olisi sopiva näihin kahteen käyttötarkoitukseen?
millia
Katalysaattori
Katalysaattori
Viestit: 5666
Liittynyt: 16:10, 10.11.2001
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Hämeenlinna
Viesti:

Re: Poikas/kutuakvaarion koko perhoskirjoahvenille?

Viesti Kirjoittaja millia »

Kudetukseen voisi olla jotain 80-litrainen. Poikasten kasvatukseen n. 5 litraa/poikanen, mutta vähintään 40-litrainen. Eli kasvatat vaan sen verran poikasia aikuiseksi mitä akvaarioon mahtuu. Jos poikasia on enemmän kuin akvaarioon sopii, niin laita poikueen pienimmät fileiksi. Ylikansoitus hidastaa koko poikueen kasvua vaikka kuinka vaihtaisit vettä.
Sitä en sitten tiedä miten järkevä on kasvattaa useampaa poikuetta kuin yhtä kokeeksi sellaisista vanhemmista mitkä eivät osaa hoitaa kutua ja poikasia. Kyseessä on nimittäin mitä todennäköisimmin periytyvä ominaisuus. Kokeile nyt kuitenkin vielä erillisessä akvariossa josko siellä onnistuisi.
jekku
Junior Member
Junior Member
Viestit: 148
Liittynyt: 19:46, 27.08.2005
Akvaarioseurat: TAY
Paikkakunta: Turun seutu

Re: Poikas/kutuakvaarion koko perhoskirjoahvenille?

Viesti Kirjoittaja jekku »

Kyllä uskon ja toivon, että nämä vanhemmat vielä hoitaisivat poikasensa, kunhan saavat siihen rauhan erillisessä akvaariossa. Isäkala vahtii todella uskollisesti kutua, ja muutenkin tuntuu, että näillä kahdella on harvinaisen tasapainoinen suhde, kun vertaa aiempiin tappeleviin pariskuntiin. Mutta monnit kun sotkevat siitä kudun päältä vähän väliä, niin tilanne on varmasti todella stressaava perhosille. Toisaalta ymmärtäähän tuon, sillä juurakko, jonka perhoset valitsevat kutupaikakseen, sattuu olemaan myös monnien lempipaikka. :mrgreen:
Täytynee panna akvaarioon useampi juurakko, koksa ennen seuraavaa kutua tuskin kuitenkaan saan kutuakvaariota pystyyn. Parin viikon välein (yhteensä neljä kertaa tähän mennessä) on tämä pariskunta kutenut. Pari ensimmäistä kutua siis hävisivät parempiin suihin (joko omiin tai monnien), ja kaksi jälkimmäistä on kasvamassa.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Viljely”