Laminaattilattia

Täällä keskustelu on vapaata, kunhan homma pysyy hyvän maun ja käytöksen rajoissa ja keskustelu jotenkin koskettaa akvaarioita. Muu yleinen keskustelu -> ""Off-Topic" ja äänestykset"-ryhmään.

Valvoja: Moderaattorit

bj
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 2426
Liittynyt: 06:44, 27.12.2006
Akvaarioseurat: TAY, CorydoradinaeFinland
Paikkakunta: Turku

Viesti Kirjoittaja bj »

Mulla on myös laminaattia olkkarissa, jossa kaksi allasta. Vuoden päivät ainakin on kestäneet hyvin, vaikka vettä joskus loiskuukin hieman, jonka tietty sitten kuivaan vimoiseksi. Yhden kerran on vahinko käynyt eli lappoletkusta pääsi jonkin verran vettä lattialle, mut ei ongelmia kun kuivasin sen heti. Tiedä sitten menikö sitä jalustan alle...

Eteisessä mulla oli pakastin laminaatin päällä, joka oli hajonnut ja taisi se vesi maata ainakin puolipäivää kaapin alla, ennen kuin huomasin. Laminaattiin ei jäänyt mitään vaurioita!

Kummankin altaan alla mullakin on aluslevy, toisessa se kuuluu jalustaan ja toinen on harkkoalusta, jossa sitä tarvitaan. Pitänee vain toivoa, ettei vettä pääse lattialle kovin paljoa.
SaksanpaimenKoira - kotisivut http://www.kamuteams.fi, kalajuttuja http://www.kamuteams.fi/Akvaariokalat.html
akvavitix
Starting Member
Starting Member
Viestit: 23
Liittynyt: 15:11, 06.01.2008
Paikkakunta: Mustio

Viesti Kirjoittaja akvavitix »

VesiEläin kirjoitti: Naisimmeisenä sä varmasti löträilet siistimmin, kun Thompson, joten ei kannata turhaan pelätä sitä veden kertymistä vanerin alle(pyyhkeitä ja varovaisuutta kehiin). :mrgreen:
Ei täällä meillä ainakaan naisihminen lotraa ollenkaan siististi, kaikkea muuta. Heti kun saa vettä käsiinsä niin lattialta löytyy...

Yleensä laminaatin kestävyydestä: Se kestäminen riippuu laminaatin alla olevasta lattiarakenteesta. Betoni on hyvä koska se on siellä alla tasaisena joka kohdassa. Ei tarvitse ottaa huomioon kuin pintamateriaalin pistekuormituksen kesto. Toki sen betonin pitää kestää se akvaarion kokonaispaino.

Noissa suurissa laatoissa on oltava erityisen tarkkana että laasti leviää siellä laatan alla hyvin. Isot laatat ovat kyllä melko paksuja tuskin ne kovin helposti rikki menevät.

Muissa lattioissa on hyvä olla lisävahvistus suurille (Mikä on tässä tapauksessa suuri? En osaa sanoa) akvaarioille. Ainakin kun rakentaa uutta rakennesuunnitelijalta voisi kysyä. Ehkä aqwa-webistäkin löytyy sellainen?
aquasol
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1376
Liittynyt: 21:01, 20.02.2003
Paikkakunta: Kirkkonummi

Viesti Kirjoittaja aquasol »

Meillä 450 litrainen laminaattilattialla. Aikaisemmin oli melkein vieressä vielä 250 litrainen. Ei ole noussut saumat pystyyn, eikä muutenkaan oireillut. Tosin 450 litraisen alla on kokomatkalta vanerilevy lattiassa ja vasta sen päällä altaan jalusta.
jokelamaniac
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 2040
Liittynyt: 11:12, 28.05.2004
Paikkakunta: keuruu

Viesti Kirjoittaja jokelamaniac »

sani kirjoitti:En ole käsittänyt sitä miksei ennen vedenvaihtoa (tai kasvien nostelua akvasta) voi laittaa "akvaariopyyhettä" siihen altaan eteen lattialle. Näin parketti tai muu materiaali kestää vahingoittumatta. Ei ole järkeä tehdä allashommia niin että lattia lainehtii ja vasta hommien jälkeen aletaan kuivailemaan lattioita :|
Näin meillä.

Laminaateissa on hirmuisia hinta/laatueroja. Hyvällä laminaatilla voi päällystää vaikka uima-altaan, huono imaseekin melko pian ylimääräset vedet.
Minä juon nyt kahvia!
VesiEläin
Elite Member
Elite Member
Viestit: 5925
Liittynyt: 07:54, 04.03.2004
Akvaarioseurat: TAS
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Lempäälä

Viesti Kirjoittaja VesiEläin »

Tuo pyyhemenetelmä on varmaan ihan itsestäänselvyys ainakin niissä kodeissa joissa on vesipinta-alaa vähänkin enemmän. Muovitettua froteetakin kannattaa löytyä hyllystä läträyksen varalle. Maalaisjärjellä selviää melko pitkälle näissäkin jutuissa. :)
Misato
Starting Member
Starting Member
Viestit: 26
Liittynyt: 15:02, 08.11.2005

Viesti Kirjoittaja Misato »

Meillä on nyt päädytty siihen, että akva tulee kokonaan laatalle. Joudutaan varmaan muutenkin ostaa vähän lisää keittiön laattoja, joten se menee siinä samalla sitten. :)

Satuin kysymään asiaa myös meidän laatta/-rakennusmieheltä ja kyllä hän oli sitä mieltä, että laatta kestää pistekuormaa paremmin kuin laminaatti. Mutta niin kuin täällä on moni todennut laminaattikin kestää paljon ja niissä on myös eroja laadun suhteen...

Mutta näin meillä. :D
Salse
Starting Member
Starting Member
Viestit: 17
Liittynyt: 09:22, 27.09.2004
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja Salse »

Meillä on 820l allas ollut laminaatin päällä nyt aikatarkkaan 1v ja 8 kk.
Meille kerrottiin, että laminaatin pitäisi olla eri suuntaan kuin allas, jolloin yhdelle laminaatille ei tule liian suurta painoa. Ymmärsiköhän kukaan mitä tarkoitan :D

Jalustan ja laminaatin välissä on vielä lisälaminaatin palaset ihan tukena ja turvana sekä tasaamassa akvaariota.
jkeckman
Starting Member
Starting Member
Viestit: 20
Liittynyt: 12:25, 08.02.2007
Paikkakunta: Tervajoki

Viesti Kirjoittaja jkeckman »

Ei kallis laminaatti välttämättä kestä sen paremmin vettä kuin halpakaan. En viitsi mainita yhtä suomessa erittäin laadukkaaksi kehuttua laminaattia, joka kupruilee heti jos samaan huoneistoon tuodaan pullollinenkin vettä. Itselläni keskihintainen laminaatti, joka on tehty EPDF-pohjalle, kovempi kuin HDF. Laminaatti kestää vettä ihan hyvin, koska veden pintäjännitys pitää sen poissa saumoista. Mutta koitapa pestä (älä vaan) laminaattia saippuapitoisella pesuaineella, jo nousee reunat pystyyn!
Fisumamma
Senior Member
Senior Member
Viestit: 729
Liittynyt: 18:36, 15.09.2005
Paikkakunta: Tampere/TAS

Re: Laminaattilattia

Viesti Kirjoittaja Fisumamma »

Löytyihän täältä laminaattiaiheinen keskustelu :D ! Meille tulisi uuteen kotiin näillä näkymin Allocin trendline-laminaatti ( http://www.triofloor.eu/index.php?id=292&debut=16#" onclick="window.open(this.href);return false; ) - onko asiantuntijoilla mielipidettä ko. tuotteen kosteudenkestävyydestä (ettei olisi ainakaan pahimmasta päästä)? Sitten tuota lattiarakennetta pähkäilen että kuinka kannattaisi toteuttaa. Kyse on 50-luvun talosta jossa välipohjassa betonilaatan päällä puiset rakenteet ja parketti, joka poistetaan. Se mitä parketin alla on selviää myöhemmin. Tarkoitus on laittaa vesikiertoinen lattialämmitys Gyprocein eli putket eivät tulisi betonivaluun. Onkohan tällainen rakenne jotenkin huono jos seinustalle suunnittelisi noin 700litraista allasta? Pelkään että allas painaa rakenteita niin että putket katkeavat tai jotain... Eli olisiko syytä jättää lattialämmitys pois akvaarioseinustalta ja pitäisikö lattiaa erityisesti tukea altaan kohdalta ja jos niin miten?
onlyer
Junior Member
Junior Member
Viestit: 84
Liittynyt: 21:41, 18.05.2008
Akvaarioseurat: Tampereen akvaarioseura r.y
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Nokia

Re: Laminaattilattia

Viesti Kirjoittaja onlyer »

meillä on lukkopontti laminaattilattia kestänyt ihan hyvin n. 400kg:n
pöytänä jossa akvaario lepää on toimistopöytälevyä ja siihen jostain valmistajalta(pomo tilasin kun pyysin) säädettävät metalleset muovipohjaiset jalat, kirpparilta löysin pöydän alle sopivan kokoisen lipaston joten suurin osa painosta lepää lipaston päällä leveällä alueella... akvaariota kun räpellän levitän pyyhenliinan lattialle, tahtoo rapatessa roiskua. Kuivaa hyvin ja ei jätä saumaan turvonneita kohtia. Nyt jos tekisin laittaisin akvaariota paikalleen paittaisin akvaarion alle ja lähi ympäristöön lattia maton vähän kuin takan eteen, silloin ei niin väliä olis vaikka vähän roiskuu lattialle vettä. meillä jos jää vettä laminaatin päälle(joka on aika tumman värinen) sauma kohta jää turvonneeksi vaikka kuivuu ja siihen jää vaalea läiskä.

Meijän ku ostettiin tää talo niin tässä olohuoneessa oli tosi huonolla hoidolla ollut parkettilattia, ruettiin laiskaksi ja laitettiin suoraan laminaatti päälle. muuten olis pitäny tehä enemmän töitä että olis saanu lattian tasapainoon ja tasaiseksi.(parketin alla oli välillä tuppo suoria sanomalehti:/ talo on vuojen 1967. ja parketti laitettu ilmeisesti(ainakin lehtien perusteella) 90-92. ilmeisesti asunu vähän nuukempaa sakkia joka ei viihtiny tehä tarkoin mitään, putketki oli valurautaa, ja halenneita:(
Jos nauru pidentää ikää, ette pääse must ikinä eroon
Janichka
Member
Member
Viestit: 298
Liittynyt: 19:06, 23.09.2009
Akvaarioseurat: Ciklidistit
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Porvoo

Re: Laminaattilattia

Viesti Kirjoittaja Janichka »

Onko ne laminaatin kestänyt? Itsellänikin ajankohtaista laittaa akvaario laminaatti lattian päälle. Mietityttää vain tuo laminaatin kestävyys alumiinijalustan alla, altaan koko 325l. Vai pitäisikö joku vesivanerilevy laittaa jalustan alle vai onko liioittelua?
jenniliini82
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1138
Liittynyt: 21:49, 15.10.2009
Akvaarioseurat: Tampereen akvaarioseura
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Nokia

Re: Laminaattilattia

Viesti Kirjoittaja jenniliini82 »

kuinka paksu tuon vanerin pitäisi olla? ja jos on siis kyseessä allas missä jalat(esim. alumiini) niin riittäisikö pelkät vanerin palat jalkojen alle? itse tässä myös mietin allasta huoneeseen missä laminaatti. Meillä on kyllä parketti ainakin kestänyt hyvin ilman vaneria vaikka alumiinijalat ja 500l.
500l Pikkulehtikalojen Amazon ja 300l Helmirihmojen viidakko

https://www.youtube.com/watch?v=E3z1mJgJx-s
ramses
Starting Member
Starting Member
Viestit: 12
Liittynyt: 17:54, 27.06.2011
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: vaasa

Re: Laminaattilattia

Viesti Kirjoittaja ramses »

Minulla on 400-litranen allas laminaattilattian päällä eikä ole minkäänlaisia painumia.Enemän olisin huolissaan mitä on laminaatin alla onko koolattu runko ja levyt vai valettu lattia.Koolattu puurunko voi antaa ajankanssa periksi jonkun verran.Laminaattilattia lakkaa elämästä kun yhteen reunaan laitaa painavan altaan.Se voi vaikutaa että lattia rupeaa narisemaan tai sauma nousee pystyyn laminaatissa.Laminaatiin ei saa jättää vettä makaamaan vaan pitää pyyhkiä heti pois.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleistä keskustelua (akvaario)”