Hullunkurisin tapahtuma akvaarion kanssa!

Täällä keskustelu on vapaata, kunhan homma pysyy hyvän maun ja käytöksen rajoissa ja keskustelu jotenkin koskettaa akvaarioita. Muu yleinen keskustelu -> ""Off-Topic" ja äänestykset"-ryhmään.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
Juovamini
Starting Member
Starting Member
Viestit: 4
Liittynyt: 19:23, 21.01.2007
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Juovamini »

mangrove
Tämä juttu ei tapahtunut itelle, vaan veljelle.
Katos vaan! Meijän kisusta on tullu oikee julkkis :mrgreen:
Ei se vieläkään oo oppinu pysymään poissa kansilasien päältä... :?
_Ansku_
Member
Member
Viestit: 300
Liittynyt: 11:33, 30.06.2007
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: SLN

Viesti Kirjoittaja _Ansku_ »

Nostin juurakon, ja partamonni, joka oli siinä kiinni, tippui pöydälle. Onneks sain sen kiinni, ja nyt se voi ihan hyvin :D .
Merri
Senior Member
Senior Member
Viestit: 504
Liittynyt: 00:44, 06.04.2003
Paikkakunta: Uusimaa

Viesti Kirjoittaja Merri »

Pääsin toissapäivänä seuraamaan ihan uskomattoman huvittavaa näkyä. Kaverini siivosi allastaan, jossa sattui olemaan palettikalapariskunta poikineen. No palettikoiras tarrasi hulluna akvaarion pohjaa siivoavaan käteen! Kaverini kiskaisi kätensä refleksinomaisesti pois altaasta ja fisu tippui käden mukana lattialle. Aika hullu näky. [;)]

Eilen oli huumorintaju koetuksella, kun kissa kaatoi meillä kotona artemiaviljelmän pitkin olkkarin pöytää ja sen tavaroita. Olin siis ruokkimassa kalanpoikasia, siksi artemiat olivat "väärässä" paikassa. Kiva luututa näitä "näkymättömiä" öttejä pitkin ja poikin :roll:
"I'll rise but I refuse to shine"
Sadar
Member
Member
Viestit: 480
Liittynyt: 15:32, 06.04.2005
Akvaarioseurat: HAS
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja Sadar »

Merri kirjoitti:Kaverini kiskaisi kätensä refleksinomaisesti pois altaasta ja fisu tippui käden mukana lattialle. Aika hullu näky. [;)]


Uuuaahh!! :mrgreen:
Taisi olla melko veristä touhua kun paletti repii hoitajaltaan käden = "tippui käden mukana lattialle" :twisted:

--Sori, 1t 10min ennen viikonloppua eikä muuta tekemistä kuin kiusata toisia ihmisiä. :mrgreen:
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Isaac Asimov
pitchoune
Junior Member
Junior Member
Viestit: 208
Liittynyt: 13:38, 05.12.2005
Viesti:

Allas miltei tyhjäksi...

Viesti Kirjoittaja pitchoune »

Olin laskemassa 180-litraisesta akvaariosta vettä pois, kun nousin yläkertaan hakemaan saksia vallisnerioitten tasoitusta varten. Sakset olivat tietokoneen vieressä pöydällä. Olin jotenkin tosi hömelöllä tuulella ja tilapäisesti unohdin, mitä olin tekemässä (blondi kun olen).

Istahdin sitten tyhjäpäisenä koneelle facebookkaamaan ja siinähän meni tovi jos toinenkin. Sitten aiojeni perukoilla aloin miettiä, että jotain piti tehdä. Palasin alakertaan, jossa kauhukseni näin kalaparkojen pärskivän parissa hassussa sentissä vettä! Kauhu! 8O

Kaikista huvittavinta tässä oli, että olin facebookissa hoitamassa fluff-friendiä (virtuaalilemmikki) samalla, kun oikeat lemmikit olivat hätää kärsimässä. Päivä oli muutenkin huono, sillä sain myös (taas) parkkisakot pysäköintikiekon unohtamisesta! :?

Onneksi kalat näyttivät selviytyvän tästä koettelemuksesta...
...kaikessa rauhassa kalojen kanssa...
Sarianna69
Junior Member
Junior Member
Viestit: 212
Liittynyt: 20:44, 09.05.2007
Paikkakunta: Etelä-Lappi

Viesti Kirjoittaja Sarianna69 »

No, laitanpa minäkin tähän yhden tapauksen, vaikkei ehkä kummoinen olekaan.. :roll:

Ihan alussa, kun meille akva oli hankittu (maaliskuussa) ja oli tullut aika hankkia myös partamonni. Seuraavana päivänä tästä hankinnasta, huutaa yhtäkkiä meidän poika (tuolloin 6v.) että "äiti tuu kattomaan, Touholla on hätä". No, minähän juoksen hädissäni paikalle, ja poika hokee että "touho ei pääse irti vaikka se kuinka yrittää". Poika oli tosissaan hädän partaalla, ja piti vielä uudestaan selittää, että nämä monnit IMEVÄT erilaisia pintoja, jolloin näyttää siltä että ne ovat todellakin "juuttuneet" kiinni :roll: No, kyllä poika siitä huolimatta päivysti akvan vierellä vielä pari seuraavaa päivääkin; tokkopa sitten ei luottanut äitinsä tietoon :mrgreen:
ejr
Starting Member
Starting Member
Viestit: 43
Liittynyt: 16:22, 15.10.2006
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja ejr »

Seeprakalaparveni, tuo keskimääräiseltä ÄO:ltaan hieman haarukkaa terävämpi katraani, harrastaa ties mitä pallopelejä monnisten pohjatablettien jämillä. Odottavat ahnaina, että tabletti on mussutettu hoikkaan kuntoon ja ryöstävät sen sitten itselleen. On se vallan koomisen näköistä, kun viisitoista seeprakalaa lähes kirjaimellisesti heittelee tablettia toisilleen. Puhumattakaan siitä kollektiivisesta paniikista, joka syntyy, jos tabletti sattuu joltakulta putoamaan altaan pohjalle.
nirppu
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1268
Liittynyt: 14:20, 05.11.2006
Paikkakunta: Etelä-Pohjanmaa
Viesti:

Viesti Kirjoittaja nirppu »

ejr kirjoitti:Seeprakalaparveni, tuo keskimääräiseltä ÄO:ltaan hieman haarukkaa terävämpi katraani, harrastaa ties mitä pallopelejä monnisten pohjatablettien jämillä. Odottavat ahnaina, että tabletti on mussutettu hoikkaan kuntoon ja ryöstävät sen sitten itselleen. On se vallan koomisen näköistä, kun viisitoista seeprakalaa lähes kirjaimellisesti heittelee tablettia toisilleen. Puhumattakaan siitä kollektiivisesta paniikista, joka syntyy, jos tabletti sattuu joltakulta putoamaan altaan pohjalle.
Mulla keisaritetrat tekee vastaavaa. Paitsi, että nämä yrittävät toisiaan sen "pallon" kanssa karkuun, eivätkä siitä luovu kuin vahingossa.
ammax
Junior Member
Junior Member
Viestit: 72
Liittynyt: 09:32, 17.11.2007

Viesti Kirjoittaja ammax »

Sadar kirjoitti:
Merri kirjoitti:Kaverini kiskaisi kätensä refleksinomaisesti pois altaasta ja fisu tippui käden mukana lattialle. Aika hullu näky. [;)]


Uuuaahh!! :mrgreen:
Taisi olla melko veristä touhua kun paletti repii hoitajaltaan käden = "tippui käden mukana lattialle" :twisted:

--Sori, 1t 10min ennen viikonloppua eikä muuta tekemistä kuin kiusata toisia ihmisiä. :mrgreen:
Hih! Toisia ihmisä on niin helppo hauskuttaa! Nauratti niin kovasti, että koiruus tuli tarkistamaan "mikä sille nyt tuli" Sori :D mutta toi oli hyvä!
Ne tärkeät mitat; 100x45x45
PiaF
Junior Member
Junior Member
Viestit: 128
Liittynyt: 15:50, 24.09.2007
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Turku
Viesti:

Viesti Kirjoittaja PiaF »

Päätimme kollegan kanssa vaihtaa hiekan tuohon työpöytäakvaarioon. Musta basalttihiekka kun olisi tyylikkäämpi kuin ikivanha akvaariosora.

Keräsimme kalat, kasvit ja koristeet pois, ja lapioimme vanhan hiekan ämpäriin odottamaan pesua. Osapuilleen viimeisen lapiollisen kohdalla muistui mieleen, että justiinsa männäviikolla ostimme neljä petokotiloa auttamaan taistelussa postitorvi-invaasiota vastaan. Tunti meni sitten rattoisasti sitä soraa haravoidessa, mutta kaikki neljä kotiloa löytyivät ehjinä. Yksi kylläkin vielä murjottaa pienessä lasipullossa, johon keräsimme ne pesualtaan reunalle. Pullo on tuolla altaan pohjalla nyt. Saa nähdä kauanko menee, ennen kuin kaveri antaa anteeksi huonon kohtelun ja tulee ulos, vai pitääkö pullo rikkoa sen ympäriltä...
- ja sukat on sillä makkaralla, ja lentää se päivänkakkaralla, ja kylpee yhdeksän pilven alla, ja pupuja sillä on pöydän alla, ja perhonen korvanlehdellä -
marikki
Junior Member
Junior Member
Viestit: 241
Liittynyt: 15:12, 08.02.2003
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja marikki »

Iltaselle kun partiksemme Irmeli pitää päivittäisin liikuntatuokionsa ja suhaa edes-takaisin pitkin etulasia tuhatta ja sataa, myös 2-v ravaa hulluna ja karjuu "Miime, Miime". Kaipa niillä on joku yhteinen jumppahetki tai jotain...
Lemmikit, mukulat, miehet ja muut nurkissa pyörijät pidetään kurissa ja järjestyksessä.
Marikki
Tinja
Junior Member
Junior Member
Viestit: 89
Liittynyt: 20:00, 31.10.2007
Paikkakunta: Riihimäki

Viesti Kirjoittaja Tinja »

Onkos kukaan muu hoitanut akvaariota vasaran kanssa?
Mulla oli joskus leväbarbi,( tyhmä ja ilkeä). Kerran kun lapposin pohjaa levis säikähti ja yritti uida saviruukun reijän läpi, olihan se ennenkin mahtunu! Mutta olikin hieman lihonut ja jäi jumiin, siitä selkä ja rintaevien välistä. En millään sitä käsin saanut irti, joten lavuaariin vettä ja levis-kukkapurkki sinne. Ja vasaraa etsimään. Levis vapautui muutamalla hyvinkohdistetulla iskulla. Suomuja levikseltä irtosi hieno rengas. Levis oli pari päivää säikky, sitten kasvatteli uudet suomut ja oli kuin ei mitään ois tapahtunutkaan.

Perhoskirjoahvenpoika päätti kerran kutua vahtiessaan että mun käsi on suuri uhka (taisin sillonkin lapota), nappasi kiinni ja minä tietty ittekseni hihittelin.
Chisantha
Senior Member
Senior Member
Viestit: 561
Liittynyt: 23:55, 01.09.2006
Akvaarioseurat: HAS
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Kerava

Viesti Kirjoittaja Chisantha »

Miikku kirjoitti:Ratkaisu pulmaan on... Rapuepilaattori!

Ko. laitos on testattu vasta käsivarsiin, tosin. Karsin ja istuttelin greenien kansoittaman altaan kasveja kun yksi pikku rapunen istahti käsivarrelleni. Se alkoi kiivaasti kiskoa käsikarvoja, miksi lie leväksi luullut niitä. Vaikka ei varmaan juuri mitään saanut irti, niin taisi ilmoittaa kuitenkin kavereilleenkin uudesta apajasta, kohta minulla oli pitkin kättäni reilu kymmenen rapua jotka kiivaasti kiskoivat pienillä tassuillaan :) Tuntuu niillä yllättävän paljon voimaakin olevan tassuissaan, nipisteli aika lailla varsinkin käsivarren sisäpuolella.
:mrgreen: Tää oli kyllä paras ikinä!! Ihania rapusia.
"Any colour you like as long as it's black." -Tiamat
vikki80
Member
Member
Viestit: 270
Liittynyt: 16:04, 09.07.2003
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Veteli

Viesti Kirjoittaja vikki80 »

Jouduin iltapäivällä tarkistamaan kaksi kertaa mitä altaassa tapahtuukaan.

Hunistytsyllä oli treffit leopardinuorukaisen kanssa liuskavesitähdikinlehdellä noin puolen altaan korkeudella.
Ikinä ennen en ollut nähnyt leopardimonnisia lehtien päällä köllöttämässä, saatikka rihmakala seurassa.
Monta minuuttia tätä hupia kesti, mutta kun inkkari yritti muodostaa triangelidraamaa niin monninen otti hatkat.
Omppu_04
Junior Member
Junior Member
Viestit: 57
Liittynyt: 11:23, 27.04.2005

Viesti Kirjoittaja Omppu_04 »

Aiemmalla työpaikalla hihittelivät kun oli ollut siinä joskus tetissä joku, ja oli siinä sitten päättänyt vähän tuulettaa käärmeen terraa (ihan oikeasti).. mitäs kärmes... karkuteille vaan. :mrgreen:

Tuol eläinliikkeis sai kyllä ihmetellä yhen jos toisenlaisia eläinmenoja. :roll:
nepis76
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 2122
Liittynyt: 20:22, 19.09.2007
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Porvoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja nepis76 »

Tää liittyy sivuuttavasti akvaarioharrastusta. Mutta näin kävi mulle.

Löysin koiran kanssa lenkkeillessä aivan upeita kiviä metsästä ja tulin sitten sylillinen kiviä takaisin kotiin. Kävellessäni keräsin kyllä kummeksuvia katseita ohikulkijoilta, kun yritin taluttaa vetävää koiraa ja kantaa kiviä samalla. Muutaman p****leen säestyksellä pääsin suht sujuvasti kotiin. Hankasin kiviä ensin vanhalla tiskiharjalla ja sitten keitin niitä kattilassa, jotta viimeisetkin pöpöt kaikkoaisivat. Samalla kun vesi kiehui, puhelin soi. Kaveri soitti ja kysyi tavalliseen tapaansa.
- Onks paha paikka, mitä teet?
- No ei tässä mitään ihmeempiä, keitän just kiviä.
- Siis täh?
- Niin että on mulla tässä aikaa, keitän kiviä. Oota, mun täytyy hämmentää. (klonks, klonks...)
- Kuulinks mä oikein? Että keität kiviä?
- Joo. (tauko) Niin tai siis taitaa kuullostaa aika hölmölle, mutta mä selitän tän jutun.

Joutu kyllä hiukan selittämään, miksi mulla on kiviä kattilassa kiehumassa. :mrgreen:
No eilen kävi vastaavanlainen juttu, kun eno soitti eilen illalla ja selitin, että silikoonaan kiuaskiviä toisiinsa ja rakentelen kiviröykkiöitä. [;)]
Mahtaa kaverit ja sukulaiset pikkuhiljaa pitää mua seonneenna, mutta onneks avokki (yrittää) ymmärtää!
Tupu ja 128 litraa sekametelisoppaa seuraarion muodossa
http://www.karvakasat.net
NinZe
Member
Member
Viestit: 466
Liittynyt: 21:31, 25.04.2007
Paikkakunta: Pori

Viesti Kirjoittaja NinZe »

Meillä tippu kissa eilen akvaarioon. :mrgreen: Tais loppuu kalastukset hetkeksi. :mrgreen:
240L + 180L Miljoonakalojen, ja Platyjen kasvatusta eli niitä voi tiedustella koska vaan.
lehtifisu-fani
Junior Member
Junior Member
Viestit: 86
Liittynyt: 08:43, 05.09.2007
Akvaarioseurat: Jyväskylän Akvaarioseura
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Muurame

Viesti Kirjoittaja lehtifisu-fani »

Omenakotilo meni partiksen piilopaikan lähelle. Yhtäkkiä partksen häntä tuli kolsta uols ja heilautti ompun 10 cm:n päähän. :mrgreen:


Annoin kelluvia matokuutioita kaloille ja tietysti partis halusi myös. Se kyttäsi lämmittimessä ja kun kuutio tuli kohdalle se nappasi siihen kiinni ja veti alas. Mutta alhaalla se pääsi irti ja nousi takaisin ylös. Monta kertaa se yritti muttei onistunut.
Anki72
Junior Member
Junior Member
Viestit: 75
Liittynyt: 17:42, 17.10.2006
Paikkakunta: Raahe

Viesti Kirjoittaja Anki72 »

Ei ehkä hullunkurisin, mutta aika säikäyttävä. Meillä on tuo tummaleväpleko jo monena iltana ottanut kunnon spurtit pintaa kohti sillä seurauksella, että kansilaseihin raasu aina kolahtaa. 8O
Pelottaa, että millon lasi hajoaa. Kahvit meinannu monasti mennä väärään henkeen, ku säikähtää kolahusta.
Jos aika on rahaa, on työnteko tuhlausta.
http://dragcave.net/user/Ansuli72" onclick="window.open(this.href);return false;
NinZe
Member
Member
Viestit: 466
Liittynyt: 21:31, 25.04.2007
Paikkakunta: Pori

Viesti Kirjoittaja NinZe »

Täällä leväbarbi saa kanssa aina jonkun sätkyn kun sammutan valoja illalla. Törmää kauhealla rytinällä joko akvaarion seiniin tai päi suodatinta. Eipä tunnu kaveri silti olevan moksiskaan. :mrgreen:
240L + 180L Miljoonakalojen, ja Platyjen kasvatusta eli niitä voi tiedustella koska vaan.
Luna_
Starting Member
Starting Member
Viestit: 12
Liittynyt: 13:57, 02.08.2007
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Pori

Viesti Kirjoittaja Luna_ »

Tänään tapahtui kyllä sitten akvaristin urani oudoin tapaus tähän asti.

Tässä pariin päivään en ollut löytänyt yhtä kiilakylkeäni mistään. Ajattelin, että se johtui vain siitä kun allas oli oikea ryteikkö, enkä siitä syystä sattunut näkemään kaikkia kiilakylkiä samaan aikaan. Tänään kuitenkin vettä vaihtaessani karsein kasveja oikein rankalla kädellä ja siltikin yksi kiilakylki puuttui. Lopuksi vielä päätin putsata sisäsuodattimenkin. Ja onneksi satuin katsomaan suodattimen sisään ennekuin heitin sen sisältä loputkin vedet lavuaariin: kadonnut kiilakylki oli suodattimen sisällä!! 8O Päästin rassun heti takaisin altaaseen. Siltä puuttuu pala pyrstöstä, ja se oli ensin aika huonossa hapessa, mutta nyt se on sentään vähän piristynyt.

Suodattimena minulla on Eheim PickUp, enkä tajua että mistä ihmeen rakosesta kala on itsensä sinne sisälle saanut sullottua. Kiilis ei kuitenkaan ole enää mitenkään pieni! Outoa! 8O Toivottavasti se nyt kuitenkin selviää kokemuksistaan, eikä tee samaa temppua uudelleen...
Marjis
Member
Member
Viestit: 290
Liittynyt: 10:54, 11.03.2006
Akvaarioseurat: LAS
Paikkakunta: Lahti
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Marjis »

NinZe kirjoitti:Meillä tippu kissa eilen akvaarioon. :mrgreen: Tais loppuu kalastukset hetkeksi. :mrgreen:
Mulla kävi tuossa pari päivää sitten niin, että vilkaisin olohuoneesta keittiöön ja katse osui sieltä näkyvään akvaarion päätyyn. Akvassa oli jotain ylimääräistä mikä liikkui. Kissa oli akvaarion lampun päällä ja yritti kalastaa etukäpälä akvassa. Huitova käpälähän siellä näkyi akvaarion päätylasin läpi.
88-litraa Aasia
247-litraa seura-allas
41-litraa taiston yksiö
Helkku
Starting Member
Starting Member
Viestit: 14
Liittynyt: 19:11, 03.04.2006
Akvaarioseurat: TAS
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja Helkku »

Mangrovea pilkkoessani sahasin säären isohkon reijän. Tutut ei ihmettele yhtään.. (Esim. näistä tapaturmista: töissä porasin reikää peltiin ja terän humpsahtaessa pelistä läpi löin pääni poverin kulmaan. Verta ja kuhmua vessassa ihmetellessäni onnistuin lyömään toiselle puolelle päätä oven karmiin samanmoisen kuhmun).
Nimim. ei_kannata_vessan_lattialla_sahata_mitään_vaikka_kuinka_olisi_sahattava_märkää
tirppis_
Junior Member
Junior Member
Viestit: 174
Liittynyt: 10:25, 11.09.2007
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja tirppis_ »

Löysin tänään partamonnini platyjen poikasaltaasta 8O Sellaisesta joka laitetaan siihen akvaarion reunaan hakasilla kiinni, ei siis kelluva. Menin syöttämään poikasia niin hyvä ettei silmät tippunu päästä :mrgreen: Miten ihmeessä se kaveri olikaan sinne päässy!
Toisinaan sitä on tuulilasi. Toisinaan hyönteinen.
Jasumiiti
Starting Member
Starting Member
Viestit: 16
Liittynyt: 19:41, 29.03.2008
Akvaarioseurat: Tas
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Kyröskoski

Rohkea kääpiökynsisammakko

Viesti Kirjoittaja Jasumiiti »

Mun kääpiökynsisammakot olivat hetken kalojen joukossa ennen kuin sijoitin se omaan akvaansa.
Pelkäsin alussa, miten selviävät.
Yhtenä iltana ruokin kalat, annoin hiutaleita sekä pohjatabletteja.
Isompi partamonni (n,19cm) hivuttautui tabun päälle ja alkoi syödä sitä. Pienin sampi (n.1,5cm) hyppelehti siinä ympäriinsä, meni monnin viereen ja läppäsi sitä käpälällään päin monnin naamaa..
Monni lähti ja onnellinen (sampi sai oman tabun :D ..
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleistä keskustelua (akvaario)”