Easycarbo ja liuta kuolleita kaloja

Akvaarioiden ja kalojen hoito, ongelmat, sairaudet jne.

Valvoja: Moderaattorit

Alueen säännöt
Ennen kuin esität kysymyksesi, huolehdi, että ainakin osa seuraavista tiedoista ovat viestissäsi:
  1. akvaarion tilavuus ja mitat
  2. Valaistus (millaiset putket, esim. 58W Philips 86)
  3. Suodatus (suodattimien merkit ja mallit)
  4. Akvaarion hoito (vedenvaihdot, ruokinta, kasvilannoiteet yms.)
  5. Akvaarion asukit (kalat + muut eliöt)
  6. Vesiarvot (pH, GH, KH, NO2-, NO3-, lämpötila)
  7. Mikä on ongelma ja miten se esiintyy? Täysi kertomus kalan/kasvien oireista
  8. Milloin huomasit ongelman, onko jatkunut jo kauan? Onko ollut jotain muita ongelmia?


Ilmoittamalla ainakin osan em. tiedoista heti ensimäisessä viestissä, varmistat että muilla on helppo työ vastata viestiin ja näin ratkaista mahdolliset ongelmat. Kiitos!
skare
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1784
Liittynyt: 13:26, 08.10.2001
Akvaarioseurat: Tampereen Akvaarioseura ry
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Pirkkala / TAS

Viesti Kirjoittaja skare »

optimistx kirjoitti: Espoon Dämmanin puhdistamon vedessä on kloramiinia. EasyLife:n purkin kylki väittää sen poistavan kloramiinin (ja tekevän lukuisia hyviä asioita salaisilla luonnonaineilla).
Tiedoksi, että tähän tarkoitukseen on olemassa suomalainenkin tuote. Suomen Akvaariotekniikka valmistaa Satek Aqua Cure -nimistä vedenparannusainetta, 50 ml pikkupullo riittää käsittelemään 2500 litraa vesijohtovettä. Tämä tuote ei tee mitään kovin salaista vaan poistaa vedestä kloorin ja klooriamiinin. Lisätietoa tuotteesta (aukaisee PDF-esitteen).

JKE kirjoitti:Nyt esitän, että joku akvaarioseura tai vaikkapa aiheesta kiinnostunut varakas yksityishenkilö lähettää akkreditoituun labraan analysoitavaksi tuota easyä, niin sitten nähdään mitä sieltä löytyy. Voisi vaikka ensi alkuun pyytää etsimään pitoisuuksia tuosta epäillystä myrkystä ja muutamasta muusta haitta-aineesta, esim. haitallisista metalleista. Muutamalla satasella selviää moisesta.
Akvaarioseuralle tällaisen tutkimuksen teettäminen on aika kallista lystiä varsinkin kun kyseessä on tuotekehitykseen kuuluva testaus, joka kuuluisi valmistajalle.

Luulisi, että valmistaja tai kenties maahantuoja olisi kiinnostunut tekemään tällaisen tutkimuksen tai ehkä tutkimuksia on jo tehtykin, mistä sitä tietää.
JKE
Senior Member
Senior Member
Viestit: 607
Liittynyt: 12:41, 26.09.2006

Viesti Kirjoittaja JKE »

^ No aivan varmasti ovat testanneet tuotteensa. Ja toisaalta hehän jo alunperin tietävät, mitä sinne ovat laittaneet.

Tein haun kemikaalirekisteriin, eikä Easycarbosta löytynyt maahantuojan tai valmistajan nimellä rekisteristä tietoja. Rekisteriin ei toki tarvitsekaan ilmoittaa tietoja, jollei valmistetta luokitella vaaralliseksi tai sitä valmistetaan vuosittain vain pieniä määriä. Näin ollen voinemme todeta, että valmiste on vaaratonta. Lähtökohtahan on toki se, että lakia noudatetaan, eiks je? [;)]
karihe
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1532
Liittynyt: 17:08, 06.09.2006
Paikkakunta: Nurmijärvi

Viesti Kirjoittaja karihe »

JKE kirjoitti:Rekisteriin ei toki tarvitsekaan ilmoittaa tietoja, jollei valmistetta luokitella vaaralliseksi tai sitä valmistetaan vuosittain vain pieniä määriä. Näin ollen voinemme todeta, että valmiste on vaaratonta. Lähtökohtahan on toki se, että lakia noudatetaan, eiks je? [;)]
Oletpa sinisilmäinen jos uskot tuohon väitteeseesi. :(

Joudun työni puolesta lukemaan käyttöturvatiedotteita jonkin verran ja voin todeta että niihin tulee lisäyksiä sitä mukaan kun jossain tapahtuu jotain mitä ei oltu osasattu odottaa tai testata kun tuote on päässyt markkinoille.

Tässä kyseisessä tuoteessa tätä käyttöturvatiedotetta ei ole koska tuote on vedenparannusaine/lannoite ja näin ollen ei muka täytä kriteereitä että sellainen pitäisi olla. (Näin ainakin kommentoi Pienen Akvaariokaupan Mari tässä taanoin. .) Tiedä sitten mikä olisi tilanne jos asiaa kysyisi joltain viranomaiselta lähtisikö tutkimaan asiaa kun on kyse vain "akvaarikaloista" niin tuskimpa. Mutta sitä ihmettelen että näitä kalakuolemia ei muiden merkkien vedenparannusainella tai lannotteilla ole tullut kuin tällä yhdellä ainoalla merkillä.

Mutta aineen käyttöhän on vapaaehtoista ,eli kun ei käytä ei ole ongelmia.
Se pitäisikö myyjien kertoa asiakkaille että ongelmiakin on esiintynyt jonkin verran kyseisen aineen kanssa niin mielestäni pitäisi se olisi hyvän myyjän velvollisuus.
Altaat 530L+300L+250L+250L+180L+128L
JKE
Senior Member
Senior Member
Viestit: 607
Liittynyt: 12:41, 26.09.2006

Viesti Kirjoittaja JKE »

Se oli sarkasmia. Eli omaa terminologiaasi käyttäen, "herää pahvi". Mutta ketään ei voi toisaalta syyttää laittomuuksistakaan ilman näyttöä.
karihe
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1532
Liittynyt: 17:08, 06.09.2006
Paikkakunta: Nurmijärvi

Viesti Kirjoittaja karihe »

JKE kirjoitti:Se oli sarkasmia. Eli omaa terminologiaasi käyttäen, "herää pahvi". Mutta ketään ei voi toisaalta syyttää laittomuuksistakaan ilman näyttöä.
Näin kyllä oletinkin. :mrgreen:
Osui ja upposi. :mrgreen:
Altaat 530L+300L+250L+250L+180L+128L
optimistx
Senior Member
Senior Member
Viestit: 510
Liittynyt: 18:40, 05.08.2007
Paikkakunta: Espoo. Varoituksia:1

Viesti Kirjoittaja optimistx »

skare kirjoitti:
optimistx kirjoitti: Espoon Dämmanin puhdistamon vedessä on kloramiinia. EasyLife:n purkin kylki väittää sen poistavan kloramiinin (ja tekevän lukuisia hyviä asioita salaisilla luonnonaineilla).
Tiedoksi, että tähän tarkoitukseen on olemassa suomalainenkin tuote. Suomen Akvaariotekniikka valmistaa Satek Aqua Cure -nimistä vedenparannusainetta, 50 ml pikkupullo riittää käsittelemään 2500 litraa vesijohtovettä.
...
Kiitos vihjeestä, arvostan ystävällisyyttäsi kovin.

Ei löytynyt tiosulfaattia kahdelta lääketukkurilta eikä Yliopiston apteekista. USA:sta ajattelin yrittää, kun kiteisenä 'elinikäinen määrä suurkäyttäjällekin' on pikku postipaketti kuulemma. Mutta kyselenpä vielä Dämmanin vesilaitokselta heidän hovihankkijaansa, ja jos minimiostos on junanvaunullinen tms., niin sitten Suomen Akvaariotekniikkaan.

[pyyhkii pois]
On monissa aineissa pikkupakkausten teko ja myyminen kallista. Muutama sata grammaa ainetta voi olla lähes samanhintainen kuin kymmenien tai satojen kilojen erä. Tämänhän jokainen jo tietääkin, joten enpä sittenkään kerro tätä.
[/pyyhkii]

(repliikissä on tarkoituksella tyhjä rivi joka kappaleen jälkeen. Toivon katalysaattoreilta ymmärtämystä tähän käytäntööni. Isot kirjaimet tarkistettu ja ovat tarkoituksella noin).
skare
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1784
Liittynyt: 13:26, 08.10.2001
Akvaarioseurat: Tampereen Akvaarioseura ry
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Pirkkala / TAS

Viesti Kirjoittaja skare »

optimistx kirjoitti: Ei löytynyt tiosulfaattia kahdelta lääketukkurilta eikä Yliopiston apteekista. USA:sta ajattelin yrittää, kun kiteisenä 'elinikäinen määrä suurkäyttäjällekin' on pikku postipaketti kuulemma. Mutta kyselenpä vielä Dämmanin vesilaitokselta heidän hovihankkijaansa, ja jos minimiostos on junanvaunullinen tms., niin sitten Suomen Akvaariotekniikkaan.
Suomalainen vedenparannusaine Satek Aqua Cure maksaa "tehtaanmyymälässä" 6,00 euroa pullo ja riittää 2500 litraan vettä ja kuitenkin olit investoinut Easy Lifen vedenparannusainepulloon, joka maksaa 14,95 euroa (katsoin esimerkkihinnan suomalaisesta webbikaupasta) ja riittää perusannostuksella 1500 litraan vettä. Kaikki on suhteellista, mutta ei tuo suomalainen versio ehkä niin kallista ole, että kannattaa ko. ainetta ruveta Amerikasta asti tilaamaan. Varsinkin kun Satekin tuotteita voi ostaa ilman postikuluja kehäkolmosen sisäpuoleltakin useammasta liikkeestä.

Jos olet pelkkää natriumtiosulfaattia vailla niin TAS on myynyt sitä kokoontumistensa yhteydessä seuran jäsenille. Tervetuloa kerhohuoneelle ostoksille.
Panu
Junior Member
Junior Member
Viestit: 225
Liittynyt: 10:56, 25.11.2004
Paikkakunta: Turku

Viesti Kirjoittaja Panu »

skare kirjoitti: Suomalainen vedenparannusaine Satek Aqua Cure maksaa "tehtaanmyymälässä"...
Olisit nyt Skare varovainen tarjotessasi omaa tuotettasi mythbuster-osaston kokeeseen. [;)]
muikkunen
Junior Member
Junior Member
Viestit: 97
Liittynyt: 21:35, 29.09.2007
Paikkakunta: Jämsänkoski/TAS

Viesti Kirjoittaja muikkunen »

Maahantuojan kommentti oli peräisin luonnollisestikin maahantuojalta..
Kannattaa ottaa yhteyttä, jos mieltä asiat askarruttaa.
Ymmärsin, että aine ei kaloja tapa vaan hapeton tila, joka altaaseen aiheutetaan joko yliannostuksella tai liikakäytöllä levittimen kanssa. Silloin huolehdittava veden pintakierrosta. Kasvitkin kun kuluttavat happea.
Danny
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1106
Liittynyt: 22:03, 07.11.2003
Paikkakunta: Parainen
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Danny »

Eikös myös C-vitamiini hajota kloramiinin? Tästähän oli aikoinaan kovastikin juttua ja mielestäni silloin löysin jonkun viitteen asiaan kansainvälisiltäkin sivuilta...

Hienoa optimistx, jos jaksat kokeen väsätä! Itse laittaisin yhdeksi koejäseneksi akvaariovesi + parannusaine (osoittaisi ehkä selvemmin vielä pelkän aineen vaikutuksen suhteessa sen reaktiotuotteisiin?).
Chisantha
Senior Member
Senior Member
Viestit: 561
Liittynyt: 23:55, 01.09.2006
Akvaarioseurat: HAS
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Kerava

Viesti Kirjoittaja Chisantha »

Olen nyt hetken aikaa tätä kejua seurannut ja samalla kiinnittänyt entistä tarkemmin huomiota omien kalojen käyttäytymiseen kun ko. ainetta olen kumminkin jo pitemmän aikaa jo käyttänyt. Ja kyllä, lieviä hapen vähyydestä kertovia oireita ainkin omilla hoidokeillani esiintyy aineen käytön yhteydessä, ts. kun olen lisännyt easy carboa esim. 54l rasbora-altaaseen, hetken kuluttua rasborat uivat vilkkaammin ja nimenomaan virtauksessa. (kyseessä siis hehkut, juovaminit ei ehkä reagoi aivan noin voimakkaasti) Samaten kun aiemmin ihmettelin miksi lehtikalani monesti nimeomaan vedenvaihdon jälkeen "ryystää" vettä/ilmaa pinnalta (siis ei suorastaan hauko, mutta ryystää, sen paremmin en osaa selittää) niin epäilisin easy carbolla olevan osuutta myös tähän asiaan, kun olen sitä yleensä vedenvahdon jälkeen altaaseen lisännyt. Ja nyt siis ketjua ja muutenkin "heleposta hiilestä" enemmän lukeneena ynnännyt yksi plus yksi.

Eli ainakin tässä taloudessa menee nyt ko. aine kokonaan boikottiin ainakin kunnes jotain tämän havainnon vastaista ilmenee. :)

muoks. Lisättäköön vielä että altaissani on siis suhteellisen reipas pintaveden kierto ja annostelen aina vain ohjeen mukaan tai jopa vähemmän eli 375 litraan olen laittanut ruiskullisen eli vajaa 6ml kerrallaan, 54litraan 1 ml.
Cory
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1055
Liittynyt: 10:30, 10.08.2001
Akvaarioseurat: HAS

Viesti Kirjoittaja Cory »

JKE kirjoitti:Nyt esitän, että joku akvaarioseura tai vaikkapa aiheesta kiinnostunut varakas yksityishenkilö lähettää akkreditoituun labraan analysoitavaksi tuota easyä,
OT, mutta pakko kommentoida, että jos "aiheesta kiinnostunut" = akvaarioharrastaja, niin varakas akvaristi taitaa olla paradoksi. Perustan huomioni siihen kitinään hinnoista mitä tälläkin palstalla näkee vähän väliä.
optimistx
Senior Member
Senior Member
Viestit: 510
Liittynyt: 18:40, 05.08.2007
Paikkakunta: Espoo. Varoituksia:1

Viesti Kirjoittaja optimistx »

Cory kirjoitti: OT, mutta pakko kommentoida, että jos "aiheesta kiinnostunut" = akvaarioharrastaja, niin varakas akvaristi taitaa olla paradoksi. Perustan huomioni siihen kitinään hinnoista mitä tälläkin palstalla näkee vähän väliä.
Puhuisin mieluummin hinta- ja laatutietoisista kuluttajista. Hinnoista kitiseminen tuo mieleen pikkulapsen pahan olon seurauksena ilmenevän kiukuttelun.

Kokeneet yrittäjät ja varakkaat tietäväiset kuluttajat ovat niitä kaikken tarkimpia laskijoita hinnan ja laadun suhteen. Jos taas ei tiedä paljoa ostoksensa kohteesta, on aika järkevää veikata 'kalleimmassa tuotteessa on epäonnistumiseni riski pienin'. Kun taas tarkoin tuotealueen tunteva ja tosiasiat tietävä voi vaikka itse rakentaa tuotteen ja siten vertailla muidenkin rakentamia.

Täällähän me pyrimme perehtymään asioihin, luulisin :)

En oikein usko, että markkinahintaiseen laboratoriokokeeseen löytyy motivaatiota ja rahaa varsinkin, kun ounastelen, että tulos synnyttäisi tarpeita analysoida lisää aiheesta. Sen sijaan perusteellisesti dokumentoituja omia tieteen periaatteiden mukaisia (sokko-)tutkimuksia on itse kunkin mahdollista tehdä kotikonsteinkin, ja semmoisesta oppii tosiasioiden erottamista luuloista ja tunteista.
Maisu
Elite Member
Elite Member
Viestit: 5469
Liittynyt: 15:10, 30.07.2001
Akvaarioseurat: Ciklidistit, HAS, NCS, TAS
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Maisu »

skare kirjoitti:Tiedoksi, että tähän tarkoitukseen on olemassa suomalainenkin tuote. Suomen Akvaariotekniikka valmistaa Satek Aqua Cure -nimistä vedenparannusainetta, 50 ml pikkupullo riittää käsittelemään 2500 litraa vesijohtovettä. Tämä tuote ei tee mitään kovin salaista vaan poistaa vedestä kloorin ja klooriamiinin.
Tämä ei ainakaan ole aiheuttanut mitään kummallisia oireita tai katastrofeja edes minulla, eli vieno suositusääni tulee täältä.
Mimosa X
Senior Member
Senior Member
Viestit: 663
Liittynyt: 09:44, 20.09.2006
Akvaarioseurat: CorydoradinaeFinland
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Turku
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Mimosa X »

Lisättäköön tähän omakin kokemus.

Käytin Easy Carboa jonkin aikaa kesällä, kun oli pientä leväongelmaa, lähinnä sinilevää. Sinilevä lähti ja uskon aineen vaikuttaneen suotuisasti kasvien kasvuun, paranneltujen hoitotoimieni tukena. Jokapäiväinen annostelu kuitenkin tuntui turhauttavalta ja epäilin myös onko tarpeen.
2.8 olin laittanut satsin samana päivänä Easy Carboa, Easy pro Fitoa ja Seramorenaa, ohjeiden mukaisesti. Seuraavana aamuna yksi pienemmistä timanttitetroista leijaili vedessä selällään, välillä sätkien. Silmät hiukan pullistuneet myös muistiinpanojeni mukaan. Lopetin kalan.
Epäilin myrkytystä.

Nykyisin ainakin pyrin laittamaan eri litkut eri päivinä, ei samaan syssyyn ja aineet myös laimennettuna akvaarioon. Vatkaten vettä kädellä samalla.

Mua myös arveluttanut tuo Easy Carbon turvallisuus, enkä ole sitä enää käyttänyt pariin kuukauteen. Hienoa jos joku teettäisi aineesta tutkimusta ! :D
527 l, 180 l, 107 l + 54 l sukarapulat, 2 kissaa ja tarantula.
sani
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 2417
Liittynyt: 09:43, 23.01.2003
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja sani »

Olen kertonut käyttäväni easycarboa turvallisesti labyrinttikaloilla (taistoilla) mutta tänään tyhjensin pikkualtaani ja laitoin easycarbo-altaaseen 15 sinineonia, 4 albiinomonnista ja 4 nuolimonnia. Siirron seurauksena nuolimonnit aloittivat heti kuturallin 8-) Seurailen tilannetta tapahtuuko jotain katastrofaalista.

Olen huomannut että jotkut laittavat nestemäistä hiiltä jopa illalla. Se pitää lisätä ohjeiden mukaan eli aamulla että se ehditään käyttää tai se ehtii hajota. En myöskään laittaisi easycarboa välittömästi vedenvaihdon jälkeen mikäli altaassa ei ole nitraattia ja muita ravinteita, koska silloinhan kasvit eivät pysty sitä käyttämään. Itse lisään kaliumnitraattia jos nitraatti tipahtaa liian alhaiseksi.
Chisantha
Senior Member
Senior Member
Viestit: 561
Liittynyt: 23:55, 01.09.2006
Akvaarioseurat: HAS
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Kerava

Viesti Kirjoittaja Chisantha »

Meillä ei ainakaan tuo nitraatin puute vaivaa, kun hanavedessäkin on muistaakseni noin 12mg/l nitraattia.. Ja yleensä olen lisännyt easycarbon aamulla tai viim. päivällä...

Mutta toisaalta, ovatkohan altaani sittenkään niin hyvin ilmastettuja kun pitäisi? Sillä nyt viimeaikoina olen näitä happivajauksen merkkejä havainnoinut, mutta tänään huomasin myös että molemmissa altaissa on pinnassa lievä bakteerikalvo mitä luultavimmin nutron sapuskojen seurauksena. (Joiden mainitsin siis toisessa ketjussa olevan mitä todennäiköisimmin syynä myöskin piilevän äkilliseen ilmenemiseen) Hohhoijaa... Kuitenkin, mikäli vedenpinnalla on bakteerikalvoa, voisi olettaa että hapen liukeneminen veteen on myöskin melko heikonlaista. Vai olenko väärässä?
sani
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 2417
Liittynyt: 09:43, 23.01.2003
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja sani »

Niin, piti vielä lisätä että tuo "koeallas" on 120 litrainen juwel lido eli korkeanmallinen (heikentää hapen liukenemista entisestään) ja suodatusta hoitaa vain juwelin oma vakiopönttö. Pohjalla on mustaa kvartsihiekkaa joka joidenkin mielestä sekin vaarallista [;)]

Bakteerikalvo tosiaan heikentää sitä hapen liukenemista veteen ja hiilidioksidin poistumista toiseen suuntaan.
optimistx
Senior Member
Senior Member
Viestit: 510
Liittynyt: 18:40, 05.08.2007
Paikkakunta: Espoo. Varoituksia:1

Viesti Kirjoittaja optimistx »

skare kirjoitti:[
Suomalainen vedenparannusaine Satek Aqua Cure maksaa "tehtaanmyymälässä" 6,00 euroa pullo ja riittää 2500 litraan vettä ja kuitenkin olit investoinut Easy Lifen vedenparannusainepulloon, joka maksaa 14,95 euroa (katsoin esimerkkihinnan suomalaisesta webbikaupasta) ja riittää perusannostuksella 1500 litraan vettä. Kaikki on suhteellista, mutta ei tuo suomalainen versio ehkä niin kallista ole, että kannattaa ko. ainetta ruveta Amerikasta asti tilaamaan. Varsinkin kun Satekin tuotteita voi ostaa ilman postikuluja kehäkolmosen sisäpuoleltakin useammasta liikkeestä.

Jos olet pelkkää natriumtiosulfaattia vailla niin TAS on myynyt sitä kokoontumistensa yhteydessä seuran jäsenille. Tervetuloa kerhohuoneelle ostoksille.
Kiitos vinkistä. Satekin pullon tilavuus on 50 ml eli sisällön paino 50 g.
Posti- ja lähetyskuluiksi akvaariotekniikan nettisivut ilmoittavat kuitenkin 8:90 e, kun kuvittelin olevan 1 e ( max 100g, kirje) tai 1:40 e (max 250 g kirje).

Onkohan tuossa vastaava tilanne kuin minulla kotona likaisia ikkunoitani katsellessa ja puolustellessani 'Minä olen niin kallispalkkainen tyyppi, ettei minulla ole varaa pestä itse ikkunoitani edes vapaa-aikana ...'

Hakeminen liikkeistä tietysti on vaihtoehto, jos on muutakin asiaa semmoisen suuntaan. Toivottavasti liike ei veloita 8:90 e siitä, että antaa pullon pussissa ja ottaa maksun , vaikka työntekijän aikaa siihen menee minuuttikaupalla.
Adrianna
Elite Member
Elite Member
Viestit: 6704
Liittynyt: 01:32, 06.06.2004
Akvaarioseurat: LAS
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Karhula (Kotka)
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Adrianna »

optimistx kirjoitti:Kiitos vinkistä. Satekin pullon tilavuus on 50 ml eli sisällön paino 50 g.
Posti- ja lähetyskuluiksi akvaariotekniikan nettisivut ilmoittavat kuitenkin 8:90 e, kun kuvittelin olevan 1 e ( max 100g, kirje) tai 1:40 e (max 250 g kirje).
Onko tuo 1-1.40 € Postin ottama maksu? Siihen päälle pakkauskulut sekä paketin kuljetus lähimpään Postiin (joka ei aina ole niinkään lähellä).
1-2-3 sydäntä särkyy , vielä löytyy se joka ehjänä säilyy
ehdin myöhemmin viettää aamuni jonkun kylkiluuhun kasvaneena.
Kun herään laivat on lähteneet, kortti kuivuu ja junia ei mee.
Laiturilta tuuli vie pois nekin jotka ei kelvanneet
optimistx
Senior Member
Senior Member
Viestit: 510
Liittynyt: 18:40, 05.08.2007
Paikkakunta: Espoo. Varoituksia:1

Viesti Kirjoittaja optimistx »

Adrianna kirjoitti: Onko tuo 1-1.40 € Postin ottama maksu? Siihen päälle pakkauskulut sekä paketin kuljetus lähimpään Postiin (joka ei aina ole niinkään lähellä).
On se postin taksa. Pakkauskuluja 5 sentin kirjekuori tosiaan unohtui.

Jos posti on kaukana, voi kertyä taksimatkaa ehkä 20 euroa+ kate sille ja alv. Jos taksi ei tule heti, työntekijä voi joutua odottelemaan, odotusajan palkkaa 30 min a 30 euroa tunti (laskutustaksaa), + matka-ajalta palkka (kesälomakorvauksineen, sotumaksuineen, tapaturmavakuutusmaksuineen), ja siihen firman kate ja alv, arviolta 30 euroa. Yleiskustannusten osuus (vuokra, sähkö, työnjohto, hallinto) siihen päälle.

Tarkemmin ajatelleen 8:90 kirjeestä on tosi halpa 6 euron tavaran lähettämiseen. Hävettää aivan, että edes uneksin jostain muusta. (menee häpeämään).
Adrianna
Elite Member
Elite Member
Viestit: 6704
Liittynyt: 01:32, 06.06.2004
Akvaarioseurat: LAS
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Karhula (Kotka)
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Adrianna »

optimistx kirjoitti:(menee häpeämään)
Onko tämä sitä rakentavaa keskustelua jota peräänkuulutat? Vaikuttaa ihan joltakin muulta.

Postituskulut ovat kys. yrityksellä melko suuret, et ole ainoa joka sen on huomannut. Tuotteita on saatavissa muualtakin, kuten Skare ystävällisesti neuvoi, ja esimerkiksi jälleenmyyviltä liikkeiltä voi kysyä paljonko tuote heidän postittamana maksaisi, jos postikulut haluaa minimoida.

Ketjun tarkoitus ei tainnut kuitenkaan olla Satekin tuotteiden pakkauskoosta ja lähetyskuluista vinkuminen, mutta hyvä että sekin on hoidettu pois päiväjärjestyksestä [;)]
1-2-3 sydäntä särkyy , vielä löytyy se joka ehjänä säilyy
ehdin myöhemmin viettää aamuni jonkun kylkiluuhun kasvaneena.
Kun herään laivat on lähteneet, kortti kuivuu ja junia ei mee.
Laiturilta tuuli vie pois nekin jotka ei kelvanneet
Mari Kurki
Elite Member
Elite Member
Viestit: 6450
Liittynyt: 23:09, 10.01.2002
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Espoo, HAS

Viesti Kirjoittaja Mari Kurki »

optimistx kirjoitti:Tarkemmin ajatelleen 8:90 kirjeestä on tosi halpa 6 euron tavaran lähettämiseen.
Joo, ihan riistoa. Mun mielestä Satek voisi oikeastaan tarjota postikulut ilmaiseksi jos noinkin isolla rahalla (6 €!) heidän tuotteitaan tilaa :roll:
(etenkin kun tuo hinta perustuu postin Helposti-paketin (hinta 8,00 €) käyttöön ja sillä samalla postimaksulla on mahdollisuus saada 30 kg tavaraa)
En käy enää juurikaan foorumilla. Yhteydenotot tärkeissä asioissa: riesale@hotmail.com En vastaile yksityisesti tuleviin kalasto-, tauti- ymv. kyselyihin.
try-out
Senior Member
Senior Member
Viestit: 534
Liittynyt: 11:26, 18.10.2006
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja try-out »

Lisään nyt oman yleisen kommentin 8O

Jätin pari kuukautta sitten kaikki ylimääräiset nesteet pois, eikä ole ainakaan huonompaan mennyt. Että vesi leipä linjalla mennään :mrgreen:

Kasvisravinne pillereitä olen vielä muutaman silloin tällöin hiekkaan pökkäissyt.

Carbosta nyt en huomannut juuta en jaata. Mutta kaikki mitkä hyväksi kasveille, ei välttämäti kaloille. Kyllähän nesteiden lisääminen altaaseen aiheuttaa jonkin sortin nopeampia muutoksia. Jos ei aiheuta, eipä niitä sittenkään kannata altaaseen laittaa 8O
optimistx
Senior Member
Senior Member
Viestit: 510
Liittynyt: 18:40, 05.08.2007
Paikkakunta: Espoo. Varoituksia:1

Viesti Kirjoittaja optimistx »

Adrianna kirjoitti: Onko tämä sitä rakentavaa keskustelua jota peräänkuulutat? Vaikuttaa ihan joltakin muulta.
...
Pahoittelen. Se ei tietysti ole rakentavaa keskustelua, jos se ei sinun tai yhdenkään muun mielestä sitä ole.

Vanhana yrittäjänä yritin ratakiskosta vääntäen osoittaa, että asialla on ainakin kaksi puolta. Esim. jos pyydän isolta firmalta palvelusta, niin voipi tulla hintaa yhdelle kopiolle kirjeessä lähetettynä 102:40 euroa.

Ehkä ei olisi pitänyt liittää tätä sinun repliikkiisi, anteeksi.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Hoito, ongelmat ja kalataudit”