Akvaarion muutto

Akvaarioharrastuksen alkeisiin liittyvät ongelmat, kalojen yhteensopivuus ja mikä tahansa muu tärkeältä tuntuva asia.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
S.M.R
Member
Member
Viestit: 283
Liittynyt: 16:04, 26.09.2002
Paikkakunta: Savonlinna

Akvaarion muutto

Viesti Kirjoittaja S.M.R »

Nyt se sitten tuli ajankohtaiseksi. Omakotitalon yläkerrasta vaihdetaan lattia uuteen ja päätettiin samalla asuntoakin vaihtaa.
Akvaarioita ei käytössä ole tällähetkellä kuin tuo 720l jossa on 6pronssitonkijaa ja 3 timanttitonkijaa sekä jokunen piikkisilmä.
Ongelma on seuraavanlainen>
Akvaario pitää tyhjentää maanantaina. Koko olohuone pitää tyhjentää ja tyhjä akvaario menee joksikin viikoksi tuonne alapihalle tyhjänä seisomaan.
Kyseisen akvaarion pistän uudelleen toimintaan uudessa talossa. Tähän kuitenkin menee n. 3-4 viikkoa.

Miten kalat selviävät sen ajan?
Alakerrassa on 100 ja 200l allas tyhjillään. Voisin ne laittaa toimintaan ja siirtää 720l akvaariosta hiekkaa molempiin altaisiin.
Toinen ongelma on tuo hiekka. Siinä pohjana on 3cm kerros jotain Tetran savilannoitetta(pitkävaikutteista, hienojakoista) ja sen päällä tuo hienojakoinen hiekka. Mitä nyt käy kun lannoite menee hiekan kanssa sekaisin?
Entäpä kun en noihin kahteen akvaarioon millään saa 90kg hiekkaa tungettua, niin mitä teen lopulle hiekalle? Pidänkö kuukauden ajan kosteana vai otanko vain talteen ja kun muutetaan toiseen taloon niin lisään akvaarioista hiekat ja nämä ylimääräiset hiekat siihen 720l altaaseen?

Kaikista eniten muutossa pelottaa kalani jotka kaiken lisäksi olivat melkoisen arvokkaita ja toinen on tuo hiekka/lannoite ongelma.

Rumba alkaa siis nyt maanantaina parin päivän päästä joten pikaisia neuvoja otetaan vastaan.
Alkuun käyn nuo 100 ja 200l akvaarion suodattimet ja laitan ne tuohon isoon akvaarioon. Jos edes jokunen bakteeri tarttuisi suodattimeen.

Jukka järven sivustoakin selailin mutta näin pitkäkestoiseen muuttoon en apuani saanut.
-S.M.R-
Mörrikkä
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1508
Liittynyt: 10:33, 19.07.2006
Akvaarioseurat: JAS
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: JKL
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Mörrikkä »

Ehkäpä kannattaisi siirtää kaikki kalat suoraan siihen 200L altaaseen ja laittaa siihen 720:n suodattimet (hiekan ja kasvien lisäksi tietenkin). Siinä 200:ssa voi sitten koittaa kypsytellä niitä toisia suodattimia samalla.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Alkeet”