Ulkosuodatin ylösalaisin

Valaisimet, suodattimet, lämmittimet ym.

Valvoja: Moderaattorit

tauer
Starting Member
Starting Member
Viestit: 9
Liittynyt: 23:25, 15.03.2007
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja tauer »

JJVi kirjoitti:Ehjään suodattimeen voi sata varmasti muodostua ilmaa kun se alkaa olla tukossa. Se, että kertyykö se roottoripesään vai meneekö putkesta ulos riippuu suodattimen rakenteesta.
Ja tämähän on tuttu jokaiselle limupullon avannelle tai vesijohtovedellä akvaariota täyttäneelle. Nesteen paineen laskiessa siihen liuenneet kaasut muodostavat kaasukuplia nesteeseen.

Suodattimessahan paine on pienempi imupuolella ja etenkin ennen tukkoisen suodattimen pumppua. Tässä se mahdollinen idean kaatava sudenkuoppa.

Vaikka suodatinta ei olekaan tarkoitus tukkoisena käyttää, niin pistää tämä tosiasia mietitittämään hienoa ideaani. Kun suodatin nimittäin on jo tukkoinen, niin kyseiset kaasukuplat eivät välttämättä pääse tukkoisen ylösalaisin olevan suodattimen entiseen alapäähän ja edelleen poistumaan siitä kolmannesta letkusta vaan kerääntyvät kaasutaskuiksi suodatusmassaan. Kenties hetken päästä koko suodatusmassa on yhtä kaasutaskua.

Voe voe. Letkunipan kolmannelle letkulle ehdin jo sorvata ja alustankin rakentaa, jonka varassa suodatin seisoo väärinpäin. Reikää kolmannen letkin nipalle en vielä porannut ja nyt on tuumailun paikka.
Maisu
Elite Member
Elite Member
Viestit: 5469
Liittynyt: 15:10, 30.07.2001
Akvaarioseurat: Ciklidistit, HAS, NCS, TAS
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Maisu »

JJVi kirjoitti:Ei vaan kyse oli tästä,
maisu kirjoitti:Mutta kun ehjään ulkosuodattimeen ei mistään ilmesty ilmaa muutoin kuin täytön yhteydessä.
Ehjään suodattimeen voi sata varmasti muodostua ilmaa kun se alkaa olla tukossa. Se, että kertyykö se roottoripesään vai meneekö putkesta ulos riippuu suodattimen rakenteesta.
Ihan kaikkia määreitä nyt ei voi kukaan nettikeskustelussa luetella, mutta olisin toki voinut sanoa että "ehjään ja oikein hoidettuun" tai jotain sinne päin. Veikkaan kuitenkin lukijoiden käsittäneen että muut kuin tauer olivat koko ajan sanomassa että suodatinta pitää käyttää sille tarkoitetulla tavalla joten tuon mainitseminen erikseen muille kuin JJVi:lle lienee jokseenkin turhaa.

Mutta mutta, jos nyt tauer kuitenkin on jo kokeilemassa mullistavaa keksintöään niin eiköhän oteta mukava asento, nojata taaksepäin ja juhlita sitten yhdessä kun hän saa tämän vuoden Darwin Awardsin.
Panu
Junior Member
Junior Member
Viestit: 225
Liittynyt: 10:56, 25.11.2004
Paikkakunta: Turku

Viesti Kirjoittaja Panu »

maisu kirjoitti:Mutta mutta, jos nyt tauer kuitenkin on jo kokeilemassa mullistavaa keksintöään niin eiköhän oteta mukava asento, nojata taaksepäin ja juhlita sitten yhdessä kun hän saa tämän vuoden Darwin Awardsin.
Voe elämä *reps*!! Aika raakaa :mrgreen: !
tauer
Starting Member
Starting Member
Viestit: 9
Liittynyt: 23:25, 15.03.2007
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja tauer »

maisu kirjoitti: Ihan kaikkia määreitä nyt ei voi kukaan nettikeskustelussa luetella, mutta olisin toki voinut sanoa että "ehjään ja oikein hoidettuun" tai jotain sinne päin. Veikkaan kuitenkin lukijoiden käsittäneen että muut kuin tauer olivat koko ajan sanomassa että suodatinta pitää käyttää sille tarkoitetulla tavalla joten tuon mainitseminen erikseen muille kuin JJVi:lle lienee jokseenkin turhaa.
.


Koska äiti on käskenyt? Koska ohjeissa lukee? Ohjeissa lukee myös, että on ehdottomasti käytettävä aitoja Eheim letkuja, 25e/3m.

maisu kirjoitti: Mutta mutta, jos nyt tauer kuitenkin on jo kokeilemassa mullistavaa keksintöään niin eiköhän oteta mukava asento, nojata taaksepäin ja juhlita sitten yhdessä kun hän saa tämän vuoden Darwin Awardsin.
Puolukkapäivät? Luulen kuitenkin ansioneituneempia löytyvän.
maspe
Senior Member
Senior Member
Viestit: 969
Liittynyt: 15:17, 18.08.2003
Paikkakunta: Oulu, Uleåborg

Viesti Kirjoittaja maspe »

Pidetään ne puolukat hillopurkissa tai lettujen päällä ja annetaan Darwin awardsien jakamisen kunnia palkintolautakunnalle. Meistä kukaan ei tietääkseni ole kyseisessä lautakunnassa.

tauer on varmaan ottanut vesivahinkoriskit huomioon ja on lukenut vakuutussopimuksensa pienellä kirjoitetut kohdat vahinkojen välttämisestä yms. joten rajataan asiasta keskustelu teknisiin ja fysikaalis-biokemiallisiin seikkoihin.
JJVi
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 2990
Liittynyt: 16:57, 15.12.2001
Paikkakunta: Oulu /OAS

Viesti Kirjoittaja JJVi »

maisu kirjoitti: Veikkaan kuitenkin lukijoiden käsittäneen että muut kuin tauer olivat koko ajan sanomassa että suodatinta pitää käyttää sille tarkoitetulla tavalla joten tuon mainitseminen erikseen muille kuin JJVi:lle lienee jokseenkin turhaa.
Olet oikeilla jäljillä tuon mainitsematta jättämisen kanssa, olisitpa vain muistanut sen myös silloin kun aloit kirjoittelemaan ilman muodostumisen mahdottomuudesta tuonne suodattimeen. Omat suodattimeni on varustettu pelkällä siporaxilla, jolloin huoltoväli voi olla ihan oikeasti tuon 2-3 vuotta. Jos suodattimen täyttää niiden eheimin ohjeiden mukaan hienolla vanusuodattimella, niin ainakin mun kalakuormalla varustettuna roottorin kalkattaminen ilman seurauksena alkaa jo alle puolessa vuodessa.

Jos suodatin on väärin päin, pidän todennäköisenä että ainakin osa tuosta ilmasta ajautuu pöntön yläreunaan ja Tauerin esittämä ilmausreikä täytyisi tehdä.


Aihe lienee bueno,
/jari
Mörrikkä
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1508
Liittynyt: 10:33, 19.07.2006
Akvaarioseurat: JAS
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: JKL
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Mörrikkä »

maisu kirjoitti:Mutta kun ehjään ulkosuodattimeen ei mistään ilmesty ilmaa muutoin kuin täytön yhteydessä.
Meillä ainakin eheimin ulkopönttöjä saa ravistella jokaisen vedenvaihdon jälkeen, sillä täytän akvaarion letkulla ja sen takia akvaarioon tulee paljon ilmakuplia jotka päätyvät väkisin suodattimeen. Suodattimet ovat siis koko ajan toiminnassa, jotta sitä töhkää ei pääsisi letkuista ja akvaariosta liikkeelle.
Tuollainen ilmastusputki olisi ihan näppärä :)
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Tekniikka”