kalanpoikasen tunnistusta?

Ulkolammikoiden ja niissä pidettävien kalojen hoito, ongelmat ym. Mukaan lukien ulkona ja sisällä pidettävät kultakalat sekä kotimaiset kalat.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
tinzue
Member
Member
Viestit: 372
Liittynyt: 12:30, 21.08.2006
Akvaarioseurat: TAS
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Tampere

kalanpoikasen tunnistusta?

Viesti Kirjoittaja tinzue »

Meillä on kaksi akvaariota, joista toisessa on vain piikkisilmiä ja yksi omenakotilo. Nyt pintakasvistossa kuitenkin uiskentelee kalanpoikanen. Voiko todellakin olla mahdollista, että se on siirtynyt meille toisesta altaasta esimerkiksi kasvien mukana, vaikka kaikki välineet (mukaan lukien kädet ja kasvit) pestään siirtyessä altaasta toiseen. Kaiken lisäksi kun altaiden välissä on kymmenen metriä ja muutama ovi ja seinä. Poikanen näyttää kultakalalle, joita meillä toisessa altaassa on. Mutta eikö ole jo aikamoinen tuuri, ettemme ole kultseilla kutua huomanneet ja jo ui yksi poikanen väärässä altaassa? Olemme kyllä toivoneet kultakalojen lisääntymistä, mutta olemme luulleet ettei naaras koiraiden kosiskelusta välitä.

Pohdimme nyt onko kyseessä kultakala, vai jokin muu laji. Kultakalaksi sen saa näyttämään kaksoispyrstö. (Huntusia kun nuo meidän kultsit ovat.)Kysyttävää minulla ei oikeastaan ole, mutta kaipaan kommentteja. :roll:
timetu
Junior Member
Junior Member
Viestit: 161
Liittynyt: 13:08, 15.01.2005
Paikkakunta: Kauhajoki (Etelä-Pohjanmaa)

Viesti Kirjoittaja timetu »

Itellä on kultakalat usein kutenu ja hedelmöittyneet munat tarttuvat tosi tiukasti kiinni eri materiaaleihin hyvä jos hankaamalla saa irti, ne on kuin pieniä liimapalloja, joten on hyvin todennäköistä että olette saaneet kultakalojen jälkikasvua siirretyksi toiseen altaaseen.

Ja jos kultisten jälkikasvua kaipaatte, kannattaa akvaan laittaa jotain mihin ne munat vois tarttua esim. suodattimen lähelle (ettei kaikki mee sinne) ja varsinkin keväällä tarkailla lähes mikroskoopilla että näkyykö niitä pallukoita ja sitten siirtää se materiaali esim. kasvinlehti tai saviruukun pala omaan kippoonsa missä munat voi rauhassa kuoriutua. Sillä jos poikaset kuoriutuu kultakala akvassa on lähes varma että ne joutuu suodattimeen tai "vahingossa" vanhempiensa ruoaksi.

Ai niin... Itellä oli keväällä kultis akvassa pieni sisäsuodatin lähellä pohjaa jossa oli sellanen pesusienen näkönen patruuna. Sieltä sain kerättyä paljon munia. 150 kpl kuoriutui, mutta kato oli valitettavasti suuri 100%, sitkein niistä kasvoi pari senttiseksi ennenkuin sekin heitti veivinsä. Ensi keväänä ollaan kuitenkin viisaampia ja hommataan kunnollinen poikasakvaario, eikä mitään muovikippoa mitä pidetään valaisimen päällä :|
*Maalla on mukavaa*
tinzue
Member
Member
Viestit: 372
Liittynyt: 12:30, 21.08.2006
Akvaarioseurat: TAS
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Tampere

jep

Viesti Kirjoittaja tinzue »

Poikanen alkaa olla evineen sellainen kaksisenttinen ja pirteä vielä. En todellakaan ole itse vielä nähnyt kutua missään, harmi että se on niin pientä. Kiitos vinkeistä, ehkä onnistuisin joskus tarkoituksella saamaan kutua toiseen altaaseen. Pieni allas on kuitenkin sata litrainen, mielestäni ihan sopiva pikkukalojen kasvatukseen.

Edit: Lisätty isot alkukirjaimet.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Lammikot, karpit, kultakalat ja kotimaiset kalat”