Eiks kuumaliimasta liukene mitään myrkkyi akvaarioon, muka?aqua- kirjoitti: Tässä on hyvät ohjeet kookosluolan tekemiseen http://koti.mbnet.fi/ap85/kookos.htm
Kookospähkinä akvaarioon
Valvoja: Moderaattorit
-
- Advanced Member
- Viestit: 1899
- Liittynyt: 09:47, 26.05.2004
- Akvaarioseurat: PAK:n sihteeri, TAS
- Sukupuoli: Mies
- Paikkakunta: Pori
IceQeenille tiedoksi että ainaskin tuolla porin eteläväylän lidlissä on hemmetin suuria kookoksia.
Ostin juuri toissa päivänä yhden. Maksoi 99 senttiä kappale.
Kookoksesta:
Myydään useimmissa paikoissa kappalehinalla koska ne voi valua/haihtua tyhjiksi ja siten keventyä noin 20%.
Muista hölskyttää jos tunnet nesteen hölskyvän sisällä on se "tuore" hyvin suurella todennäköisyydellä.
Pilaantunut kookos on aikas vastenmielinen kaiverrettava.
Halkaisusta:
Toi naputtelu juttu toimii useimmiten. Toimii myös vasara/kirveskin mutta tarvitaan hieman tuuria. Rautasahalla onnistuu ehkä parhaiten.
Jos oikeen nättejä halutaan niin tehdään ensin reikäporalla reikä ja sitten sahataan.
Kookoslihan saa parhaiten irti kun tekee ensin terävällä puukolla viillot lihaan niin syvät että se menee kuoreen saakka. Jokune viilto reunasta reunaan. Sitten oikein ohut teräisellä veittellä tai puukolla painetaan kuoren ja lihan välistä ja väännetään paloja irti. Paina ensin monesta kotaa puukko niin syvälle kuin menee. Lihaan jään ruskea pinta.
Varo ettet puukota itseäsi !!
Pese ja liota kuorta hieman ennen altaaseen laittoa.
En ole keitellyt liottanut vaan lämpimässä vedessä.
Ostin juuri toissa päivänä yhden. Maksoi 99 senttiä kappale.
Kookoksesta:
Myydään useimmissa paikoissa kappalehinalla koska ne voi valua/haihtua tyhjiksi ja siten keventyä noin 20%.
Muista hölskyttää jos tunnet nesteen hölskyvän sisällä on se "tuore" hyvin suurella todennäköisyydellä.
Pilaantunut kookos on aikas vastenmielinen kaiverrettava.
Halkaisusta:
Toi naputtelu juttu toimii useimmiten. Toimii myös vasara/kirveskin mutta tarvitaan hieman tuuria. Rautasahalla onnistuu ehkä parhaiten.
Jos oikeen nättejä halutaan niin tehdään ensin reikäporalla reikä ja sitten sahataan.
Kookoslihan saa parhaiten irti kun tekee ensin terävällä puukolla viillot lihaan niin syvät että se menee kuoreen saakka. Jokune viilto reunasta reunaan. Sitten oikein ohut teräisellä veittellä tai puukolla painetaan kuoren ja lihan välistä ja väännetään paloja irti. Paina ensin monesta kotaa puukko niin syvälle kuin menee. Lihaan jään ruskea pinta.
Varo ettet puukota itseäsi !!
Pese ja liota kuorta hieman ennen altaaseen laittoa.
En ole keitellyt liottanut vaan lämpimässä vedessä.
Laadukasta kalanruokaa ja akvaarionesteitä myytävänä EDULLISESTI
Ota yhteyttä YV tai SP:llä. Micke.PAK(at)gmail.com
Ota yhteyttä YV tai SP:llä. Micke.PAK(at)gmail.com
Nyt sainkin hyvän syyn lähteä ulos sateeseen.IlkkaK kirjoitti:Itse naputtelin mieluummin pikkulusikalla tämmöisen tyhjäksi, pesin kuoren ja pyyhin suupielet
Laiskuuden palkaksi sain suun makeaksi. Ei mielestäni ollenkaan huono diili.
I'm #1 so why try harder?
Ne jotka eivät pidä kookoksesta, eivät ole saaneet ikinä kunnollista intialaista ruokaa. (Purkkikamalla saa aikaan kohtuullisen kopion.)
Mutta itse asiaan: Keitelty on meilläkin kuoret. Sahatenkin menee, mutta vasaralla saa luonnonmukaisen tuloksen. Sitäpaitsi intialaisessa perinteisessä ruoanlaitossa vasarointi on osa koko ruoanlaiton ajatusta... *huuhaa*
Yhden avoimen altaan pinnalle haluttiin yhdessä vaiheessa kelluva kookospähkinä: Siispä halki, keittäminen, ja silikonilla uudelleen kiinni.
Ja kuten joku arvelikin, on se hölskyntä kunnollisen kookospähkinän merkki.
Mutta itse asiaan: Keitelty on meilläkin kuoret. Sahatenkin menee, mutta vasaralla saa luonnonmukaisen tuloksen. Sitäpaitsi intialaisessa perinteisessä ruoanlaitossa vasarointi on osa koko ruoanlaiton ajatusta... *huuhaa*
Yhden avoimen altaan pinnalle haluttiin yhdessä vaiheessa kelluva kookospähkinä: Siispä halki, keittäminen, ja silikonilla uudelleen kiinni.
Ja kuten joku arvelikin, on se hölskyntä kunnollisen kookospähkinän merkki.
-
- Member
- Viestit: 298
- Liittynyt: 18:04, 24.10.2006
- Paikkakunta: Luvia
Itsekkin hulluna liiterisä ostin 3 isoa kookosta ja laitoin ukon myöhään ehtoosta niitä sahailemaan,ei sillä kyllä pitkään mennyt kun tuli sisälle ja kookokset oli nätisti sahailtu.
Kovertaminen taas ei ole kivaa puuha;saan mahanpuruja sitä syödessäni mutta syömättäkään ei raaski jättää.
Kovertaminen taas ei ole kivaa puuha;saan mahanpuruja sitä syödessäni mutta syömättäkään ei raaski jättää.
Eläimellinen emäntä;on koiraa,on kissaa ja nyt vielä allas ja karvanaamainen ihana mies <3
Re: Kookoksen aukaisu HELPOSTI
Hmmm, tuloksia muiden koputtelukokeiluista e ole näkynytYllikki kirjoitti:Kookospähkinän aukaisuun/halkaisuun helppo konsti vaikka ei omistaisi mitään teräaseita (ja ainakin turvallinen). Otetaan veitsi (vaikka ihan ateriointiveitsi ei siis välttämättä mikään terävä) toiseen käteen ja kookos toiseen. Alle hyvä ottaa jokin astia, johon neste saa valua.
Pyöritetään kookosta kädessä ja rennolla liikkeellä naputellaan kovasti veitsen selällä eli sillä HAMARApuolella pähkinää ympäri siitä kohdasta josta sen on tarkoitus haljeta. Aikasi sitä naputtelet napakasti ympäri muutaman kierroksen, niin kuori halkeaa naputtelukohdasta kuin itsestään. Ja kaksi siistiä kookospähkinän puolikasta valmiina. Helppo homma, kun ei ole sormet vaarassa, eikä lennä mitään ylimääräisiä säröjäkään mihinkään. Kokeilkaapa!!
Olisi mielenkiintoista tietää, kuinka kauan kestää tämä
Ja kumminpäin kookoksen on testattu halkeavan:pitkittäin vai poikittain? Ajattelisin pitkittäin kookosen siten, että ne reiät, joista elokuvissa pistetään juomapillit sisään (:mrgreen: ) olisivat ylhäällä? Vai onko ihan sama miten päin ympäri kookosta nakuttelee? Lisäksi olen kyllä tämän muutaman kierroksen jo koputellut kookosta, mutta ehkä muutama vielä lisääYllikki kirjoitti:Aikasi sitä naputtelet
180l ja toivottavasti lisää tulossa;)
Minä satuin näkemään tänään kauppareissulla kookoksia, ostin yhden (0,77€) . Kotona sit rautasahalla sahailin: pähkinä jalkapohjien välissä rappusissa (tosi ergonomista) pähkinän ympäri sellaisen rannun. Sitten ison ruuvitaltan ja vasaran kanssa, naputtelin taltan läpi ja väänsin... Näin aukesi kookos. Mehua maistoin YÖK meni viemäriin. Valkoisen osan irrottelin veitsen kanssa. Maistoin, YÖK (eli ei olisi minusta robinsoniksi/survivoriksi..) meni kanakippoon jos se nokkis ne sitten... Sitten vielä vähän sahasin rautasahalla, että sain puolikkaisiin pienet oviaukot ja kattilaan, kiehuvaa vettä päälle. Kun vesi oli jäähtynyt nostin kookosluolat hetkeksi jäähtymään ja sitten altaisiin. Toinen oli hetken päästä pinnalta täys sukarapuja! ... niin se oli kyllä piikkiksiä varten laitettu
Akvaariot 40l, 180l, 243l, 252l ja 760l
Asukkaina kaloja ja sukarapuja. Perheessä myös kissa.
kuvia
akvasivuni
Asukkaina kaloja ja sukarapuja. Perheessä myös kissa.
kuvia
akvasivuni
Re: Kookoksen aukaisu HELPOSTI
Yleensä mulla on haljennut juuri siinä vaiheessa kun olen tuuminut että johan tätä on naputeltu, eikö se halkeakaan... eli vielä muutama kierros lisää on hyvä ohje . Joka kerta on toiminut.lasipusu kirjoitti:
Olisi mielenkiintoista tietää, kuinka kauan kestää tämäJa kumminpäin kookoksen on testattu halkeavan:pitkittäin vai poikittain? Ajattelisin pitkittäin kookosen siten, että ne reiät, joista elokuvissa pistetään juomapillit sisään (:mrgreen: ) olisivat ylhäällä? Vai onko ihan sama miten päin ympäri kookosta nakuttelee? Lisäksi olen kyllä tämän muutaman kierroksen jo koputellut kookosta, mutta ehkä muutama vielä lisääYllikki kirjoitti:Aikasi sitä naputtelet
Naputtelu siis aika kovasti (napakasti, kuten ilmaisin asian aiemmin) ja mahdollisimman samaan kohtaan joka kierroksella. Veitsi saa olla painava mutta ei tarvi olla terävä (se vain jäisi kiinni) vaan siis sillä terän selkäpuolella.
Siis POIKITTAIN. Eli jos "reiät" on ylhäällä ja se kookos onkin maapallo, niin naputtelet sitä päiväntasaajaa pitkin kunnes aukeaa.
Tuo kuullosti kyllä hauskalta, vaan kuka söisi sen kaiken kookoksen?miuagua kirjoitti:Kun kerran se kuumaliimakin kelpaa akvaarioon,
ni mitäs jos noista kookoksenkuorista
tekis liimaamalla kerrostalon?
Istuttais siihen päälle sit vaikka sammalta tai
jaavansaniaista.
Vois olla komee ku olis iso windelöövipuska
siinä ympäriinsä niitä kookoksia.
*Ryhtyy tuumasta toimeen..*
Surku heittää roskiin, mutta taitaisi olla tässä taloudessa ainoa vaihtoehto...
Eikö kookokseen sitten silikoni pysty? (En ole itse kokeillut..)miuagua kirjoitti:Kun kerran se kuumaliimakin kelpaa akvaarioon,
ni mitäs jos noista kookoksenkuorista
tekis liimaamalla kerrostalon?
Istuttais siihen päälle sit vaikka sammalta tai
jaavansaniaista.
Vois olla komee ku olis iso windelöövipuska
siinä ympäriinsä niitä kookoksia.
*Ryhtyy tuumasta toimeen..*
180l ja toivottavasti lisää tulossa;)
Saapihan niitä kuoria ostaa tyhjänäkin.
Toki ne on aika hinnakkaita akvakaupassa,
mutta tässä nyt ei ollutkaan kyse kerrostalon
kustannusarviosta vaan siitä kuinka komia se voisi olla.
paljon nopeammin eikä haise.
Toki ne on aika hinnakkaita akvakaupassa,
mutta tässä nyt ei ollutkaan kyse kerrostalon
kustannusarviosta vaan siitä kuinka komia se voisi olla.
Kait se pystyy, mutta kuumaliima ainakin jämähtääEikö kookokseen sitten silikoni pysty?
paljon nopeammin eikä haise.