Arken - Haaparannan eläinkauppa

Täällä keskustelu on vapaata, kunhan homma pysyy hyvän maun ja käytöksen rajoissa ja keskustelu jotenkin koskettaa akvaarioita. Muu yleinen keskustelu -> ""Off-Topic" ja äänestykset"-ryhmään.

Valvoja: Moderaattorit

lasipusu
Junior Member
Junior Member
Viestit: 62
Liittynyt: 18:12, 18.07.2003
Paikkakunta: Vaasa

Arken - Haaparannan eläinkauppa

Viesti Kirjoittaja lasipusu »

Minkälaisia kokemuksia teillä on Arkenista? Lähinnä jos vertaa Kemissä olevaan Posliini- ja akvaariosoppiin (onko sitä edes enää olemassa :roll: ) Palvelua siellä ei ainakaan tyrkytetä, mutta puolen tunnin "katselun" jälkeen, joku ehkä jaksaa sitte ottaan ostokset vastaan. Valikoima on ihan kiva ja näin, mutta kertokaa mielipiteitä, jotka tietää paikan :D
180l ja toivottavasti lisää tulossa;)
m-haapala
Junior Member
Junior Member
Viestit: 213
Liittynyt: 14:41, 12.07.2003
Paikkakunta: Vantaa
Viesti:

Viesti Kirjoittaja m-haapala »

Olen käynyt kerran. En ostanut mitään, mutten kyllä aikonutkaan vielä silloin.

Myyjä (nuorehko mies) olisi myynyt selkeästi 125-litraiseen sopimattomia kaloja (mm. malaweja) syylä: "ne kasvaa vähän sen akvaarion mukaan" kun kyselin eikä 125-litrainen ole liian pieni. Malawit ja tanganjikat olisi kuulemma menneet ihan hyvin suoraan hanavedessä. Ainakin listahinnat on kovia (esim. partis 7,5e/kpl), tinkimisvarasta en tiedä.

Aioin silti ostaa kohta kaloja sieltä, koska liike antaa niille viikon "takuun" eli jos kala kuolee viikon kuluessa ostosta ja vesi on kunnossa (pitää toimittaa näyte), rahansa saa takaisin. Tuo on mielestäni melko hyvä syy päätellä, että eivät myy sairaita kaloja.

Isä oli saanut hintoja kysellessä sellaisen ohjeen, että partista ei saa laittaa akvaan heti vaan vasta viikon päästä, koska sillä ei ole alussa syötävää. Tuo sisälsi myyjän puolelta ilmeisesti sen (väärän) oletuksen, että kyseessä on ihan uusi kypsyttämätön akva. Muuten kai ihan perusteltu väite, paitsi että partikset taitaa syödä vähän vaikka mitä jos sitä älyää tarjota.

Kemissä on edelleen Posliini- ja akvaariosoppi, jossa olen käynyt pari kertaa, en tosin ostoksilla sielläkään. Ei vaikuta kovin asiantuntevalta akvaariokaupalta.
Jalapeno
Junior Member
Junior Member
Viestit: 69
Liittynyt: 11:58, 25.06.2002
Paikkakunta: Oulu

Viesti Kirjoittaja Jalapeno »

Käväisin toissalauantaina. Myynnissä näytti olevan paronihaita :cry:. Yhdessä altaassa oli pilkkutautisia kardinaalitetroja. Myös muutamia isoja kirjoahvenia sekä L-numeroisia näytti olevan. Nimiä en valitettavasti muista (joten oli tästäkin paljon hyötyä). Yleisesti ottaen petyin hiukan laatuun.
JJVi
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 2990
Liittynyt: 16:57, 15.12.2001
Paikkakunta: Oulu /OAS

Viesti Kirjoittaja JJVi »

Onhan tuossa Haaparannan liikkeessä miinuksensa, kuten esimerkiksi nuo paronihait, mutta käytännössä se tuntuu olevan on ainut paikka Pohjois-suomesta josta voi löytää hyvällä tuurilla löytää tai saa tilattua vähänkään erikoisempia lajeja. Palvelua kyllä saa jos vain pyytää...

Kemin akvaariosoppi taitaa olla samassa linjassa muiden akvaariosoppien kanssa, joten ei siitä sen enempää...
/jari
Drooms
Senior Member
Senior Member
Viestit: 575
Liittynyt: 20:46, 08.08.2006
Paikkakunta: Rovaniemi
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Drooms »

Onko tuo ainoa paikka, rovaniemi haaparanta välillä, josta voisi löytyä sukarapuja?
Tai onko se haaparannan ainoa eläinkauppa?
lasipusu
Junior Member
Junior Member
Viestit: 62
Liittynyt: 18:12, 18.07.2003
Paikkakunta: Vaasa

Viesti Kirjoittaja lasipusu »

Kyllä ainakin tällä hetkellä on Haaparannan ainoa eläinkauppa ja voisin näin kolme vuotta myöhemmin sanoa että palvelu on todella hyvää :D

Torniossakaan ei ole ainakaan toistaiseksi lemmikki-/akvaario- tms. liikettä, mutta Arkenista taitaa aika hyvin saada ihan tilaamallakin mitä haluaa vaikkei heillä altaissa silä hetkellä haluamiasi otuksia uiskenteliskaan.
180l ja toivottavasti lisää tulossa;)
zNz
Starting Member
Starting Member
Viestit: 16
Liittynyt: 15:45, 19.09.2005
Paikkakunta: Oulu

Viesti Kirjoittaja zNz »

Hintataso Arkenissa on melko korkea, mutta siitä viis kun on monenlaisia lajeja mistä valita. Eniten kuitenki huolestuttaa tosiaan tuo asenne että kaikki menee mitenpäin vaan ja minkä kokosessa altaassa.

Viimeksi kaupassa käydessäni paikalle pyörähti pari pikkutyttöä ja niiden äiti. Mukanaan niillä oli todella pieni allas, jolle myyjä laski kooksi 10l. Nämä asiakkaat siinä sitten ihmettelivät että mitähän tuollaseen mahtaa voida laittaa ja pitäskö siinä olla suodatinta kun vanha ei toimi. Asiakkaat myös kysyivät että onko lain vastaista pitää kaloja noin pienessä altaassa. Myyjän mukaan ei ollu mitään estettä ostaa siihen kalaa tai paria. Itse ajattelin että jos tuon kokoiseen jotain kaloja laittaa niin jotain kääpiörasboroita se myyjä varmaan ekana ehdottaa .. Vaan ei, ehdotuksena oli kultakala tai kaksi ja ne kuulemma pystyi heti ottamaan altaaseen myös matkaan.

En itse mennyt väliin sanomaan mitään, pyörittelin vaan päätäni ja hiljaa mielessäni manasin myyjää. Jälkeenpäin on harmittanutkin, sillä olisihan tuohon pitänyt puuttua .. Onhan kalojen myynti kuitenkin toisen elinkeino, mutta miksi työtä ei sitten voisi tehdä eettisesti kun sen kerran on sille alalle lähtenyt? Katteet ei varmaan kaloissa kaikenkaikkiaan mitään hirmuisia ole, mutta onko järkeä myydä kaloja "kidutettavaksi"?

Oletteko muut koskaan puuttuneet siihen miten myyjä neuvoo asiakkaita?

Itse olen liikkeestä ostanut vain kasveja, mutta kaloja kyllä ihaillut ja välillä kauhistellutkin..
fisuli
Senior Member
Senior Member
Viestit: 563
Liittynyt: 15:02, 15.10.2001
Paikkakunta: Oulu

Viesti Kirjoittaja fisuli »

Itse kävin siellä joku viikko takaperin ja oli kyllä pettymys. Altaissa oli vähän kaloja, ja ne vähät oli joko kuolleita tai huonokuntoisia. Joskus aiemmin kun olen käynyt altaat oli ihan ok, jonkin verran tupsulevää kylläkin. Sen sijaan kun samalla reissulla kävin Rovaniemen Lemmikkieläinkaupassa (tjs, ent. Kaarinan kauppa?) niin yllätyin todella altaiden ja lajien runsaasta määrästä. Omistaja oli todella mukava ja asiantunteva, oli todella ilo asioida ko. liikkeessä. (Niin, tottakai sieltä piti roudata kaloja tänne Ouluun. Autossa kalapussia toppatakkiin kääriessä mietin itsekin että onkohan sitä jotenkin vinksahtanut.) :mrgreen:
"Miten minä, joka olen niin järkevä, voin olla niin vähä-älyinen!?"
"Monet ihmiset tulevat mainiosti toimeen käyttämättä päätään."
- Muumit
karihe
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1532
Liittynyt: 17:08, 06.09.2006
Paikkakunta: Nurmijärvi

Viesti Kirjoittaja karihe »

zNz kirjoitti: Oletteko muut koskaan puuttuneet siihen miten myyjä neuvoo asiakkaita?

..
Olen pari kertaa mutta aina niin että kun ostaja on epäilyt myyjän sanomaa niin olen vahvistanut sen että on se kuule näin usko pois.

Nämä tapaukset on niitä kun myyjä on sanonut asiakkaalle että nämä kalat ei altaasesi sovi. No näin on vain sattunut parissa asiansa tuntevassa liikkeessä. :mrgreen:
Altaat 530L+300L+250L+250L+180L+128L
Jyrkiboy
Kivenpyörittäjä
Kivenpyörittäjä
Viestit: 1645
Liittynyt: 21:17, 04.05.2003
Akvaarioseurat: SMAS, FOMA #11
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Turtola - Tornionlaakson Helmi
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Jyrkiboy »

zNz kirjoitti:Hintataso Arkenissa on melko korkea
Esimerkkejä? 40 erkkiä hieroglyfiplekosta on muuten halpa.

Höpsistä höö, Jörrellä on asiallisiet hinnat ja kiva palvelu. Valikoimat eivät häpeä pätkääkään pääkaupunkiseudun riviliikkeille.

Allaskokonäkemys ja paronihaijuttuun sanoisin, että tietänette varmaan itse mitä olette kippoonne hakemassa. Paronihaita ja albiinoa konnamonnia ei ole tosiaankaan pakko ostaa, jos sellaista ei välttämättä halua.

Jos valikoima vaikuttaa suppealta, kannattaa hurauttaa sitten pikkusen etiäppäin hos Rolle i Luleå. Sitä lajivalikoimaa taas ei löydy yhdestäkään Suomen liikkeestä saman katon alta.

Jos leipäkalat ja eliöt piisaa, niin Luleån reissu on silloin turha :)

Yleensäkin: olkaa nyt onnellisia siitä, että edes jostain täältä saa elävää noutamalla. Vai onko se kivempi tilata kaikki etelästä?
Vettä tällä hetkellä vain vasemmassa polvessa...
Poppeli
Senior Member
Senior Member
Viestit: 551
Liittynyt: 17:31, 11.12.2005
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Rovaniemi
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Poppeli »

Itse entisenä Torniolaisena asioin useinkin Arkenissa. Suodattimen kanssa on ollut ongelmia ja vaikka se on vuosi sitten ostettu lupasi myyjä että jos vielä temppuaa niin vaihtaa merkkiä samantien. Koskaan ei ole tarvinut tingata, itse tiedän mitä haen ja minkä kokoiseen altaaseen. Hinnoissa näytti olevan myös tinkimisen varaa, ainakin silloisena kanta-asiakkaana :). Mitä kalojen sairauksiin tulee, niin jos altaita on oikeasti useita kymmeniä+muita eläimiä, niin ei välttämättä huomaa heti sairauksia. Hyvä ostaja varmasti huomauttaa siitä [;)] , mutta en todella väitä sen olevan ostajien vastuulla.
zNz
Starting Member
Starting Member
Viestit: 16
Liittynyt: 15:45, 19.09.2005
Paikkakunta: Oulu

Viesti Kirjoittaja zNz »

John D kirjoitti:
zNz kirjoitti:Hintataso Arkenissa on melko korkea
Esimerkkejä? 40 erkkiä hieroglyfiplekosta on muuten halpa.

Höpsistä höö, Jörrellä on asiallisiet hinnat ja kiva palvelu. Valikoimat eivät häpeä pätkääkään pääkaupunkiseudun riviliikkeille.
Korjataan tuota sen verran, että omissa altaissa ei uiskentele kun ihan peruskalastoa, lasimonneja, rihmakaloja, kärsänuoliaisia, piikkisilmiä, intiaanisulkia, perhoskirjoahvenia .. En tiedä noista eksoottisemmista tai yleensäkään kalliimmista kaloista mitään, mutta noita peruskaloja katsellessa on väkisinkin tullut ihmetelyä kun hinnat ovat laidastaan olleet euron-kaksi korkeampia kuin mitä täällä Oulussa, ja täälläkin lähinnä edesmenneessä Senegalissa. Toki mielellään maksan myös sen korkeamman hinnan ihan peruspyrstöstäkin jos kala on terve ja hyvinvoiva.
akirpap
Member
Member
Viestit: 414
Liittynyt: 16:33, 26.01.2003
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Tornio

Viesti Kirjoittaja akirpap »

John D kirjoitti:
zNz kirjoitti:Hintataso Arkenissa on melko korkea
Esimerkkejä? 40 erkkiä hieroglyfiplekosta on muuten halpa.

Höpsistä höö, Jörrellä on asiallisiet hinnat ja kiva palvelu. Valikoimat eivät häpeä pätkääkään pääkaupunkiseudun riviliikkeille.

Allaskokonäkemys ja paronihaijuttuun sanoisin, että tietänette varmaan itse mitä olette kippoonne hakemassa. Paronihaita ja albiinoa konnamonnia ei ole tosiaankaan pakko ostaa, jos sellaista ei välttämättä halua.
Komppaan Johnia. Arkenista löytää lajeja joista esim. Oulussa voi vain haaveilla. Göran on rento ja hinnoista voi neuvotella, tietää myös asioista kun kehtaa kysyä!
Ainut miinus on muutama pilkkutautiallas jonka olen siellä huomannut, sekä valmius myydä liian pieneen tietämättömille.
Yucca
Junior Member
Junior Member
Viestit: 191
Liittynyt: 18:56, 19.03.2003
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Oulu

Viesti Kirjoittaja Yucca »

Vihdoin meikäläinenkin löysi Arkenin! Kylläkin ihan summan mutikassa eksyin sen eteen pimeässä ja vesisateessa. :mrgreen:

Komea pikkuliike ja kalavalikoima erikoisempaa, kuin Suomessa.

Ihan ihmetytti, kun liikkeessä oli keltakorvakilpikonnia. Suomessa en ole 90-luvun puolivälin jälkeen nähnyt mitään suokonnia myynnissä. :roll:

-Jukka
Drooms
Senior Member
Senior Member
Viestit: 575
Liittynyt: 20:46, 08.08.2006
Paikkakunta: Rovaniemi
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Drooms »

Löytyykö kaupasta mitään harvinaisempia lajeja kuten lakritsigurami ja loistogurameja?
rsy
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1022
Liittynyt: 06:58, 25.08.2003
Akvaarioseurat: OAS ry.
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Jääli

Viesti Kirjoittaja rsy »

Drooms kirjoitti:Löytyykö kaupasta mitään harvinaisempia lajeja kuten lakritsigurami ja loistogurameja?
Gurameista mitään tiedä, mutta harvinaisuuksia on ja tilaamalla lisää. Kannattaa soitella, Göran hablaa sujuvasti suomea ja sähköpostiakin lueskelee.
-=Rami=-
_________________________________________________
MonsterFishKeepers
Drooms
Senior Member
Senior Member
Viestit: 575
Liittynyt: 20:46, 08.08.2006
Paikkakunta: Rovaniemi
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Drooms »

Eli siis jos suomeksi lähetän hänelle sähköpostia niin vastaakin suomeksi?
puolukka
Junior Member
Junior Member
Viestit: 147
Liittynyt: 21:46, 11.02.2005
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Keminmaa

Viesti Kirjoittaja puolukka »

Vastaa :)
-Jos olisin eilen kuollut, en olisi tuotakaan tiennyt-
Drooms
Senior Member
Senior Member
Viestit: 575
Liittynyt: 20:46, 08.08.2006
Paikkakunta: Rovaniemi
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Drooms »

Arkenin nettisivut?
rsy
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1022
Liittynyt: 06:58, 25.08.2003
Akvaarioseurat: OAS ry.
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Jääli

Viesti Kirjoittaja rsy »

Drooms kirjoitti:Arkenin nettisivut?
http://www.arkenbutikerna.se/Haparanda/index.htm :mrgreen:
-=Rami=-
_________________________________________________
MonsterFishKeepers
Jyrkiboy
Kivenpyörittäjä
Kivenpyörittäjä
Viestit: 1645
Liittynyt: 21:17, 04.05.2003
Akvaarioseurat: SMAS, FOMA #11
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Turtola - Tornionlaakson Helmi
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Jyrkiboy »

rsy kirjoitti:
Drooms kirjoitti:Arkenin nettisivut?
http://www.arkenbutikerna.se/Haparanda/index.htm :mrgreen:
Eikun http://www.arkman.se/ [;)]
Vettä tällä hetkellä vain vasemmassa polvessa...
aquamarina
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1451
Liittynyt: 18:46, 28.07.2005
Paikkakunta: oulu/Kempele

Viesti Kirjoittaja aquamarina »

Tuonne olen ajatellut mennä käymään, kunhan saa tuon auton kuntoon (miten voi laturi yks kaks yllättäen irrota ? Onneksi nyt on lämmin, että kehtaa tuolla konepellin alla aikaansa tappaa). Mutta karttoista en ymmärrä yhtään mitään, niin osaiskohan joku selittää, miten sinne Gatalogista eteenpäin pääsee ? Joo, en ole käynyt muualla Hapiksessa, en edes siinä samoissa tiloissa olevassa marketissa (?), joskus kävin 80-luvulla muuallakin muistan vaan jonkun grillin.
rsy
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1022
Liittynyt: 06:58, 25.08.2003
Akvaarioseurat: OAS ry.
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Jääli

Viesti Kirjoittaja rsy »

aquamarina kirjoitti:Tuonne olen ajatellut mennä käymään, kunhan saa tuon auton kuntoon (miten voi laturi yks kaks yllättäen irrota ? Onneksi nyt on lämmin, että kehtaa tuolla konepellin alla aikaansa tappaa). Mutta karttoista en ymmärrä yhtään mitään, niin osaiskohan joku selittää, miten sinne Gatalogista eteenpäin pääsee ? Joo, en ole käynyt muualla Hapiksessa, en edes siinä samoissa tiloissa olevassa marketissa (?), joskus kävin 80-luvulla muuallakin muistan vaan jonkun grillin.
Rajan jälkeen toisesta liikenneympyrästä vasemmalle ICA-marketille asti.
Laturi parkkiin vaikka siihen ICAn parkkikselle ja kattelet ympärilles. Arken on se pieni ja punainen siinä Folketshusetin vieressä. Jos ei löydy niin kysyy/vilauttaa keltaista Post-It:ia hän, 'ne' ymmärtää Suomea. 8-)
-=Rami=-
_________________________________________________
MonsterFishKeepers
Drooms
Senior Member
Senior Member
Viestit: 575
Liittynyt: 20:46, 08.08.2006
Paikkakunta: Rovaniemi
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Drooms »

Mikä eläinkauppa on haaparannalla ikean vieressä?
rsy
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1022
Liittynyt: 06:58, 25.08.2003
Akvaarioseurat: OAS ry.
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Jääli

Viesti Kirjoittaja rsy »

Drooms kirjoitti:Mikä eläinkauppa on haaparannalla ikean vieressä?
Djurmagazinet
-=Rami=-
_________________________________________________
MonsterFishKeepers
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleistä keskustelua (akvaario)”