Kiekkokalojen värimuunnoksista

Kiekkokalojen hoito, ongelmat ym.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
kiekkoilija
Member
Member
Viestit: 286
Liittynyt: 09:24, 31.10.2005
Paikkakunta: pohjois-pohjanmaa

Kiekkokalojen värimuunnoksista

Viesti Kirjoittaja kiekkoilija »

Mulla nyt uiskentelee altaassani 9kpl kiekkoja, jotka tuli altaan mukana.
Tiedän värimuunnosten nimet, mutta en edelleenkään, vaikka olen selannut kaikki mahdolliset kuvat nimineen, pysty varmasti tunnistamaan mikä on mikä.

Onhan noissa värinimissä varmaankin jonkinlainen logiikka, miten se toimii? Varmaa tunnistusta vaille jääneet on kaikki enemmän tai vähemmän punaisen ja sinisen kirjavia.

Snakeskinejä ja leopardskinejä ainakin pitäisi olla. Kaikki näyttää aikalailla samanlaisilta [:I] Yhdellä vain on kirkkaammat punainen ja sininen väri. Ja toisella kroppa kokonaan ilman merkkejä oranssin punainen päässä ja evissä sinisiä raitoja.

Kuvia en pysty tänne liittämään. Mutta jos joku osaisi noin sanallisesti kertoa noista väreistä, että miten niitä tulkitaan kun kala on edessä ja nimi värille pitäis löytyä.

Ja sitten vielä. Kuinka kauan kiekoilla menee, että näyttävät kunnolla värinsä, kun tulevat uuteen paikkaan? Vesi pitäis olla ok ja hoitorutiinit pyritty pitämään samoina kuin ennen.
Tämä harrastus vain rönsyää ja rönsyää...
iekku
Katalysaattori
Katalysaattori
Viestit: 1313
Liittynyt: 12:38, 06.11.2001
Paikkakunta: Kuopio

Viesti Kirjoittaja iekku »

Snakeskinillä on enemmän pystyraitoja kuin normaalilla kiekolla, värillä ei muuten kai ole väliä. Enkä tietenkään muista montako niitä pystyraitoja piti olla, mutta selkeästi enemmän kuin tavallisella.

Edit: 9/14 raitaa luki tuolla että snakeskinillä pitäisi olla. Värien kehityksestä siellä näytti muutakin juttua olevan, mutta en ehtinyt nyt lukea tarkemmin...
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Kiekkokalat”