Kultakala-akvaarioni kuulumisia + kuvia

Ulkolammikoiden ja niissä pidettävien kalojen hoito, ongelmat ym. Mukaan lukien ulkona ja sisällä pidettävät kultakalat sekä kotimaiset kalat.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
Tuntematon
Senior Member
Senior Member
Viestit: 588
Liittynyt: 13:26, 11.11.2003
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Lappeenranta
Viesti:

Kultakala-akvaarioni kuulumisia + kuvia

Viesti Kirjoittaja Tuntematon »

Heips

Aattelin nyt piiiitkästä aikaa kultakala-akvaariomme ja sen asukkien kuulumisista tänne kirjoitella, en tiedä kuinka moni miut täällä enää muistaa, ainakin uudemmille kävijöille olen varmaankin ihan kirjaimellisesti tuntematon :) Vanhemmat kävijät ehkä muistavat tämän 128 litraisesta kolmella kultakalalla akvaarioharrastuksensa aloittaneen paljon kyselevän aloittelijan, joka sitten lopulta sai sen 660 litraisen altaansa hankittua kaikkien ongelmien jälkeen [;)]

Nykyään tuntuu, että innostus akvaarioihin on hieman päässyt lopahtamaan, ja muutenkin, omien rahojeni vähyyden vuoksi, ei altaan entisestä olemuksesta ole enää jälkeäkään - uusien kasvien hankkiminen on jäänyt lähes kokonaan ja tuollaista allasta on mahdotonta ilman minkäänlaisia levänsyöjiä tai todella usein toistuvaa putsausta pitää levättömänä.
Kesän aikana kyllä mietin, että olisin alkanut akvaariota taas "kunnostamaan", ihan vain uusia kasveja, ja kalojakin hankkimaan. Entisestä viidestä-kuudesta kultakalasta on kaloja jäljellä enää neljä, kolme näistä edelleen oikein pirteitä ja terveitä, seitsemän vuotias kirjava huntupyrstö Pörrö luultavimmin kuitenkin pian joudutaan paremmille uimavesille laskemaan vakavan uintivian vuoksi ://

Nyt tosin muuttui vähän suunnitelmat, akvaarion toisesta päädystä lattia on painunut silmin nähtävästi alas päin akvaarion painosta, voi olla, ettei se ajan myötä enää kestä 660 litraisen altaan painoa. Vielä en tiedä, tehdäänkö tuolle mitään, katsotaanko vielä eteenpäin ja pitääkö lopettaa akvaarioharrastus kokonaan, saa nähdä mitä tulevaisuus näyttää.. :(
Kuitenkin jos altaasta joudun luopumaan, pitäisi toki näille kolmelle terveelle kalalle uusi, hyvä koti sitten löytää - vielä ainakaan tämä ei ajankohtaista ole, mutta sitten kun on, olisi ihanaa, jos kaloille löytyisi uusi hyvä koti (:
Nuoria terveitä kaloja, jotka ovat olleet koko akvaarioharrastukseni aloittamisen takana, en haluaisi eläinkauppaan pieniin akvaarioihin uudelleen myytäviksi, eli jos asia tulee joskus ajankohtaiseksi, niin ilmoittelen kyllä täällä, ja voi ottaa yhteyttä jos kaloille uutta kotia olisi tarjolla..
Ehkäpä asiat vielä järjestyvät ja saisin akvaarion jälleen takaisin entiseen loistoonsa ja uusia kaloja hankittua, mutta aika näyttää.. Ja voihan olla, että joku kenties koko altaan kaloineen ostaisi, jos tuo tilanne nyt eteen joskus sitten, tulevaisuudessa, tulee..

Mutta vielä ei asiasta voi mitään varmaa sanoa, tässä kuitenkin uusia kuvia tämän hetkisistä altaamme asukeista sekä yksi vanhempi kuva altaasta, kun se oli vielä kasvien täyttämä ja useamman kultakalan asuttama (:

http://s106.photobucket.com/albums/m254/marsu_02/

Kommentteja kuvista ja muutenkin otan mielellään vastaan.. :)

t. Marsku
jartzu65
Koi-Jari
Koi-Jari
Viestit: 3790
Liittynyt: 14:50, 09.11.2001
Paikkakunta: Suonenjoki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja jartzu65 »

Sama juttu täälläkin. Harrastus on ollut vuosien varrella aaltoilevaa, välillä on ollut litroja ja intoa vaikka muille jakaa, mutta on ollut vuosia ilman minkäänlaista akvaariota. Eikä siinä mitään, jos joku harrastus on hiipumassa, eikä kiinnosta, niin parempi pistää pillit pussiin.

Kyllä sen harrastuksen voi taas aloittaa jos kipinä sattuu taas iskemään, ainoa vaan jos sattuu myymään altaat ja tekniikan, niin niitä saa taas ostella :P
" Silikonirinnat ovat kuin jalopuuratti Ladassa: Kiva hivellä mutta kyyti ei parane"

http://koiruuksiajakissankujeita.kotisivukone.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Blondikala
Starting Member
Starting Member
Viestit: 35
Liittynyt: 22:59, 08.05.2005
Paikkakunta: tampere

Elä hyvä ihminen lyö hanskoja tiskiin

Viesti Kirjoittaja Blondikala »

Aivan upea akva ja kalat! Noista en raaskisi ikinä luopua missään olosuhteissa. Aina harrastuksissa tulee notkahduksia mutta olet sentään saavuttanut upean elinympäristön ja löytänyt hienoja kaloja. Tuollaisia metsästin itse kolme vuotta ennenkuin tympiinnyin suomen kalavalikoimiin kultakalapuolelta ja kävin hakemassa Tallinnasta upeat kalat. Ne ovat nyt vasta vuoden ikäisiä ja ovat jo samankokoisia kuin jo 3 vuotta sitten hankkimani huntupyrstö suomesta! Itse halusin erikoisen mallin kultakalasta eli orandan ja Tallinnastahan niitä löytyi. Ilokseni huomasin, että sain todella hyvää palvelua, halpaa ruokaa kasseittain ja todella terveet kalat. Nyt on kiva nauttia kauniiden kalojen uiskentelusta vaikka yksi iso vesivahinko akvan kanssa oli tässä välissä. Mieti kahdesti ennenkuin luovut noin hienoista kaloista - uskon, että pimeän syksyn jälkeen nautit taas akvastasi. Minäkään en paljoa iloinnut akvasta kesällä kun aurinko paistoi ja täytyi varoa levän tuloa akvaan kuuman kesän aikana. Minäkin muutin tässä välissä ja oli tosi inhaa tyhjentää akva ja siirtää kaikki se roina toiseen asuntoon. Mutta kun se on nyt tehty ja pytty taas toiminnassa niin on ilo sitä katsella sohvalta pimentyvinä iltoina. Pyrstö pystyyn!
"Jos et pidä enää akvaariokaloistasi - hanki kissa"
Tuntematon
Senior Member
Senior Member
Viestit: 588
Liittynyt: 13:26, 11.11.2003
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Lappeenranta
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Tuntematon »

Juu, kiitos vastauksista..

Muuten kyllä varmaan olisikin ollut innostusta alkaa akvaariota uudelleen kuntoon laittamaan, ja sen olisin varmasti tehnytkin, mutta ei taida tuo lattia kestää enää pidemmän päälle.. taitaa vanhempien sohvakalusto akvaarion korvata..
Harmittaa kyllä toisaalta myös, kun muistelee miten tärkeä akvaarioharrastus miulle on joskus ollut, ja miten paljon tuon altaan ja kalojen eteen joskus on tehnyt, siihen sijoitetuista rahamääristä puhumattakaan..

Taitaa vanhemmat olla nyt sitä mieltä, että kun innostus on näin lopahtanut ja jo tuon lattiankin painumisen takia, akvaario pitänee laittaa myyntiin..
_____________________________

Eli ilmoittelen nyt alustavasti tässä (siirrän kyllä myyntipuolelle, kun tulee hieman ajankohtaisemmaksi), jos jollain olisi kiinnostusta tällaiselle paketille, voi yhteyttä ottaa yv:llä tai kysellä lisää altaasta tässäkin topicissa:

Allas

- 660 litrainen allas jalustoineen
- mitat: 200cmx55cmx60cm
- ulkoasuodatin EHEIM 2260 (1900l/h)
- sisäsuodatin EHEIM 2252 (1200l/h)
- 200cm valaisin, jossa kolme 36 watin loisteputkea


Sisustus
- 90 cm suuri mangrove-juurakko (jossa jaavansaniaista)
- pohjalla puhallushiekkaa ja valkoisia pieniä kiviä
- taustakuva


Kalasto
- 1 valkoinen huntupyrstöinen kultakala (n. 12cm ilman pyrstöä)
- 1musta teleskooppisilmäinen-huntupyrstöinen kultakala (5-7cm ilman pyrstöä)
- 1 valkoinen komeetta (15-17cm ilman pyrstöä)


Muuta
- mahdollisesti mukaan ostettavissa myös 128 litrainen allas, mm karanteeni akvaarioksi, mahd. myös suodatin mukaan.

Allas myydään ensisijaisesti pakettina kalastoineen, tässä olisi jollekin kultakaloista innostuneelle harrastajalle hyvä paketti.
Jos ei ostajaa kuitenkaan löydy sekä altaalle että kaloille, voidaan akvaaruo tarvikkeineen myydä erikseen kunhan kaloille ensin löydetään hyvä koti.
Kuvia kaloista, altaasta sekä juurakosta täällä
http://s106.photobucket.com/albums/m254/marsu_02/[b] tuollaisia kasvipöheikköjä tosin ei altaassa enää ole, eli sisustuksena mukaan tulevat siis vain nuo ylläluetellut.)


[/b]
Tuntematon
Senior Member
Senior Member
Viestit: 588
Liittynyt: 13:26, 11.11.2003
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Lappeenranta
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Tuntematon »

Noniin, nyt on myynti-ilmoitus altaasta, kaloista ja muista varusteista laitettu myydään-osioon. Toivotaan, että kalat saisivat hyvän uuden kodin.. :/

Akvaarioharrastus tosin jatkuu kyllä, tosin pienemmässä mittakaavassa seura-akvaarion kanssa..
Taistelu.kala
Senior Member
Senior Member
Viestit: 595
Liittynyt: 20:04, 28.01.2004
Paikkakunta: Siuntio

Viesti Kirjoittaja Taistelu.kala »

Harmi!
Miksi minusta alkaa tuntumaan että kaikki lopettavat kultakala harrastuksensa? :?
Ihan mielenkiinnosta kysyn; Paljonko paketille tulee hintaa?
OV miljoonakaloja & kasveja
Tuntematon
Senior Member
Senior Member
Viestit: 588
Liittynyt: 13:26, 11.11.2003
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Lappeenranta
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Tuntematon »

Taistelu.kala kirjoitti:Harmi!
Miksi minusta alkaa tuntumaan että kaikki lopettavat kultakala harrastuksensa? :?
Ihan mielenkiinnosta kysyn; Paljonko paketille tulee hintaa?
Itse olisin kyllä varmasti jatkanut pidempäänkin, jos vaan aikaa olisi enemmän altaan hoidolle ollut. Jossain vaiheessa vain innostus lopahti, kun aina vain edessä olisi sama levääntynyt allas kuihtuneine kasveineen.. Olisi ollut kyllä ihanaa laittaa allas vielä uudelleen kuntoon ja hankkia lisää kaloja, mutta näin tässä sitten lopulta kävi..

Tarkempaa hintaa en ole altaalle oikein ajatellut, tarjouksia otan vastaan, ainakin näin alkuun. Ei tuo kyllä paketiksi kallis ole, varsinkin tuo ulkoasuodatin ja itse allas eivät ostettaessakaan mitään kovin halpoja olleet, mutta alkuperäisiä hintoja on tietysti pudotettu, kun onhan nuo jo pari vuotta ollut käytössä. Allas tosin jo vanhempi..
Save
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1236
Liittynyt: 12:13, 26.03.2003
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Save »

Harmillista kuulla, että innostuksesi on lopahtanut. Muistan hyvin ensimmäiset viestisi ja vaikka en itse kultakalaharrastaja olekaan, olen seurannut mielenkiinnolla kalojesi kuulumisia ja ihaillut kuvia hienosta altaastasi.

Itsellänikin "pahin" innostus on laantunut (osittain työkiireiden takia; ei ehtisi oikein surffailla netissä :mrgreen: ) mutta lopahtamisesta ei onneksi ole merkkejä. Tällainen tila onkin ehkä itselleni ideaalinen osittain ihan parisuhteenkin vuoksi: avokki suhtautuu harrastukseen suopeammin, kun en koko ajan hössötä kaloista, nuoku AW:ssä yökaudet ja ole hankimassa lisää altaita (on niitä nytkin kolme). Hän on ehkä jopa kiinnostuneempi mölliköistämme kuin ennen :mrgreen: .
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Lammikot, karpit, kultakalat ja kotimaiset kalat”