Kultakaloille keinotalvi?

Ulkolammikoiden ja niissä pidettävien kalojen hoito, ongelmat ym. Mukaan lukien ulkona ja sisällä pidettävät kultakalat sekä kotimaiset kalat.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
sttl
Senior Member
Senior Member
Viestit: 556
Liittynyt: 19:12, 28.08.2003
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Kultakaloille keinotalvi?

Viesti Kirjoittaja sttl »

Olen huomannut nyt kaupunkiin muuttaessa. Kun vesi pysyttelee tuossa kylmäaltaassa jatkuvasti läpi vuoden suunnilleen samana (kesälämpöisenä) eikä kultakaloilla ollenkaan ns. talvea. kuin aiemmin maalla asuessa oli.

Niin tuolle koiraskultsille on muuttunut kutukyhmyt ympärivuotisiksi,eivätkä lähde pois. eikö normaalisti ainakin luonnossa ne lähtevät kutuajan jälkeen pois?. Ja lisäksi nämä kultakalakolmikko kutee suunnilleen melkein joka veden vaihdon jälkeen. talvisin ehkä hieman harvemmin mutta silti..Enää en jaksa edes pelastaa kutua menköön samantien niiden suihin.Luulisi sen rasittavan kaloja. Ajattelinkin että elävätkö citykalat jolla jatkuvasti ihanne olosuhteet kutuun lyhyemmän ajan kuin nuo jotka saavat lepojakson.?
Kysymys koskee myös muita kalojakin. Että pitäisikö kaloille koittaa järjestää sitten sitä lepojaksoa,mutta miten? kaipa jollain kylmetin,vai mikä se oli? mutta siitäkin olisi kiva saada tietoa miten toimii ja paljon suunnil.maksaa?
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Lammikot, karpit, kultakalat ja kotimaiset kalat”