Labyrinttikalaosasto ja taistelukalanäyttely - Lemmikki '06

Etusivulla näkyvät uutiset. Käyttäjät voivat kommentoida aiheita, mutta eivät lähettää uusia viestejä.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
Sami
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1889
Liittynyt: 15:47, 06.11.2001
Akvaarioseurat: HAS, Labyrinttiyhdistys
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Labyrinttikalaosasto ja taistelukalanäyttely - Lemmikki '06

Viesti Kirjoittaja Sami »

Labyrinttiyhdistys kutsuu sinut ja ystäväsi tutustumaan Lemmikki 2006 –messuilla (Myyrmäkihalli, 21.-22.10.2006) järjestettävään labyrinttikaloja esittelevään osastoonsa ja tiettävästi ensimmäiseen Suomessa järjestettävään taistelukalanäyttelyyn. Luvassa on huikean hienoja akvaarioita labyrinttikalojen ehdoilla ja komeita taistelukalakoiraita.

Taistelukalanäyttelyn myötä labyrinttiyhdistys haastaa kaikki taistelukaloja omistavat akvaristit ottamaan omakohtaisesti selvää tämän kalalajin tulisieluisten koiraiden toisesta puolesta – hellästä ja huolehtivasta isästä.
Kun isäpappa katsoo poikasten pärjäävän omillaan, tulee sinun jatkaa hellää huolenpitoa ja kasvattaa poikasista terveitä ja reippaita nuoria taistelukaloja. Kaikista uskomattoman persoonallisista yksilöistä sinun tulee valita Se Paras ja tuoda se ylpeydellä näytille kaikelle kansalle.

Taistelukalanäyttelyyn liittyvä kilpailu, yksityiskohtaisista säännöistään huolimatta, ei ole ensisijaisesti vakavamielinen ottelu kovatasoisten taistelukalakasvattajien kesken, vaan ihan tavallinenkin harrastaja voi tuoda näytteille vaikka sen poikueensa ainoana selvinneen terveen koiraan – taistelukalojen ollessa kyseessä kalan persoonallisuus ajaa usein ulkonäön ohitse ja käsityksiä kauneudesta on yhtä paljon kuin on katsojia. Näyttelyyn on vielä useita kuukausia, joten taistelukalojen kasvattamiseen on runsaasti aikaa. Kaikki mukaan!


Säännöt:

1. Yleistä

Säännöt on laadittu noudatettaviksi Labyrinttiyhdistyksen järjestämässä taistelukalanäyttelyssä Lemmikki 2006 –messuilla. Ilmoittautuessaan taistelukalan tai -kalojen näytteilleasettaja sitoutuu noudattamaan näitä sääntöjä.

2. Osallistumisoikeus

Näyttelyyn osallistuminen on mahdollista kenelle tahansa. Osallistuvien taistelukalojen, Betta splendens, tulee olla näytteilleasettajan itsensä kasvattamia kaikissa sarjoissa. Näytteilleasettaja saa asettaa kuhunkin sarjaan vain yhden taistelukalan.
Osallistuvien taistelukalojen tulee olla kooltaan vähintään 3,5 cm mittaisia, mitattuna leuankärjestä pyrstöevän tyveen. Alamittaisia kaloja ei hyväksytä näyttelyyn.
Näyttelyyn ei saa osallistua sairas kala, selkeästi ruumiinrakenteeltaan epämuodostunut kala eikä värjätty tai muilta ulkoisilta ominaisuuksiltaan käsitelty kala

3. Ilmoittautuminen ja näyttelyn ajankohta

Ilmoittautumisaika päättyy kuukautta ennen näyttelyn alkua, 21.9.2006, ja ilmoittautuminen tulee tehdä sähköpostitse osoitteeseen:
Kuva
Ilmoittautuessa tulee ilmoittaa oma nimi, postiosoite, puhelinnumero näyttelyn aikana, osallistuvien taistelukalojen lukumäärä ja sarjat, joihin kalat osallistuvat.

Näyttelykalat tulee osallistujan itse toimittaa paikan päälle 21.10.2006 näyttelyyn. Tässä yhteydessä osallistujille annetaan myös vapaalippu sunnuntai päivälle, jolloin on kilpailun tulosten julkistaminen ja palkintojen jako. Ilmoittautuneille tiedotetaan hyvissä ajoin tarkemmat ohjeet (mm. tarkemmat kellonajat ja kuinka pääset vapaasti messualueelle tuomaan kilpailukaloja).

Osallistuminen tullaan vielä varmistamaan viikkoa ennen näyttelyä.

Ilmoittautuessa tulee myös ilmoittaa, mikäli haluaa myydä taistelukalansa näyttelyn päätteeksi ja myyntihinta. Näyttelynjärjestäjä ottaa myyntihinnasta 10% ja loput saa kalan myyjä.
Myynnissä olevista näyttelykaloista julkistetaan lista ennen näyttelyn alkamista ja varsinainen myynti tapahtuu tulosten julkistamisen ja palkintojen jaon jälkeen.

4. Sarjat

Näyttelyssä on kolme sarjaa, jotka on jaoteltu taistelukalojen evämuotojen mukaan

- Huntupyrstöiset koiraat

Taistelukalan evämuoto, jota on tavallisimmin saatavilla akvaario- ja lemmikkiliikkeissä. Evät ovat lyhyteväistä muotoa pidemmät ja eväruodot ovat jakautuneet maksimissaan kolmeen osaan.

- Kruunupyrstöiset koiraat

Tälle evämuodolle on tunnusomaista eväruotojen välisen kudoksen puuttuminen vähintään 30% matkalta eväruotojen pituudesta.

-Muut koiraat

Tähän sarjaan lukeutuvat kaikki muut evämuodot, jotka jäävät edellä mainittujen sarjojen ulkopuolelle. Mahdollisia evämuotoja ovat lyhyteväiset, erilaiset deltapyrstöiset (delta, super delta), halfmoon- ja kaksoispyrstöiset koiraat.



5. Arvostelu

Osallistuvat taistelukalat tullaan arvostelemaan näyttelynjärjestäjien toimesta International Betta Congresin (IBC) arvosteluperusteita mukaillen. Arvostelun pisteytys jakautuu eri painoarvoisiin osa-alueisiin ja maksimipistemäärä on 100 pistettä:

- Yleisvaikutelma: max. 25 pistettä
- Pyrstöevä: max. 20 pistettä
- Selkäevä: max. 10 pistettä
- Vatsaevä: max 10 pistettä
- Rintaevät: max. 10 pistettä
- Väri: max. 25 pistettä

Näyttely-yleisö saa äänestää yhtä omaa suosikkiaan kaikkien kilpailukalojen joukosta, joista eniten ääniä saanut voittaa


6. Palkinnot

Kussakin arvostelusarjassa, sekä yleisön suosikki äänestyksessä palkitaan kolme parasta taistelukalaa.

-Kussakin sarjassa ensimmäiseksi sijoittuneille ja yleisöäänestyksessä eniten pisteitä keränneen taistelukalan omistajille on luvassa huikeita akvaario-tuotepalkintoja.

-Kolme parasta kussakin sarjassa saavat myös tuotepalkinnon.

Kaikki kilpailuun mahtuneet ja hyväksytyt osallistujat saavat vapaalipun lemmikkieläinmessujen sunnuntaipäivälle.

7. Tulosten julkistaminen ja palkintojen jako

Kilpailu päättyy tuntia ennen ja voittaja julistetaan 1/2 tuntia ennen messujen sulkemisajankohtaa, jolloin on myös palkintojen jako. Mikäli voittaja ei pääse paikalle, palkintolahjakortti lähetetään postin välityksellä - tuotepalkintoja ei lähetetä.

8. Taistelukalojen noutaminen näyttelyn jälkeen

Näytteilleasettajan tulee noutaa omat taistelukalansa viimeistään tunnin kuluessa näyttelyn päätyttyä. Noutamatta jääneet taistelukalat siirtyvät labyrinttiyhdistykselle. Ilmoittautumisen yhteydessä voi kysyä muusta järjestelystä, mikäli ilmoitettu aikataulu ei sovi.

9. Näyttelynjärjestäjä pidättää oikeuden sääntömuutoksiin.

--------------------------------------------------------------------------

Lisätietoa näyttelyyn liittyen:

Näyttelyssä noudatetaan vuonna 1996 säädettyä Eläinsuojelulakia, siihen liittyvää Maa- ja Metsätalousministeriön antamaa Eläinsuojelupäätöstä.

Taistelukalan kuljettaminen näyttelypaikalle:

Taistelukalaa on suojeltava kuljetuksessa vahingoittumiselta, turhalta stressaantumiselta ja sairastumiselta.
Parhaiten kuljettamiseen sopii pyöreäpohjainen pussi, joka on tarkoitettu kalojen kuljettamiseen.
Pussiin tulee jättää vähintään 2/3 pussin tilavuudesta ilmaa ja loput vettä. Pakatessa ei saa käyttää paineistettua happea. Kuhunkin pakkauspussiin saa laittaa ainoastaan yhden taistelukalan.
Kuljetettaessa on myös huolehdittava riittävän lämpötilan säilyminen pakkaamalla pussit esim. sanomalehtikääreeseen tai stryroks-laatikkoon.

Taistelukalan näytteille asettaminen:

Näyttelyn järjestävä taho hankkii näyttelypaikalle jokaista ilmoitettua taistelukalaa varten yhden kuuden litran vetoisen näyttelyaltaan, johon kuhunkin saa laittaa vain yhden taistelukalan.
Näyttelyaltaisiin ei tule suodatinta näyttelyn lyhyen keston takia, eikä mitään muitakaan esineitä.
Näyttelynjärjestäjä pitää huolen, että näyttelyaltaiden välissä on näkyvyyden altaiden välillä estävä suojus. Näyttelyaltaat täytetään puhtaalla vähintään 24 tuntia seisotetulla vedellä, jolloin veteen liuenneet ylimääräiset kaasut haihtuvat. Näyttelyaltaisiin tuleva vesi on myös käsitelty värittömällä vedenparannusaineella, joka sitoo veteen liuenneet haitalliset yhdisteet, kuten raskasmetalliyhdisteet sekä vapaan ja sidotun kloorin. Näytteilleasettajan on mahdollista tuoda mukanaan omaa vettä näyttelyaltaaseen, jonka tulee olla silminnähden väritöntä. Omia näyttelyaltaita ei ole mahdollista käyttää.

Altaisiin tulee ainoastaan järjestävän tahon tekemiä tunnistamisen mahdollistavat merkinnät.

Näytteilleasettajan ei ole välttämätöntä olla paikalla koko näyttelyn ajan.
Näyttelyn aikana näyttelynjärjestäjä huolehtii parhaansa mukaan altaiden riittävästä puhtaudesta ja tarvittaessa vedenvaihdosta. Kaikesta huolimatta näyttelyn järjestäjät eivät ole vastuussa näyttelyn aikana sattuneista, heistä riippumattomista, taistelukalojen saamista vammoista, sairauksista tai kuolintapauksista.

Näyttelyn aikana vahingoittuneet, sairastuneet tai kuolleet taistelukalat poistetaan näyttelystä ja asiasta ilmoitetaan näytteilleasettajalle.

Taistelukalojen ruokkiminen näyttelyn aikana:

Näyttelynjärjestäjä huolehtii taistelukalojen riittävästä ruokkimisesta näyttelyn ajan. Näytteilleasettaja ei saa itse ruokkia osallistuvia taistelukaloja. Myöskään kellään yleisöön kuuluvalla ei ole oikeutta ruokkia näyttelyssä olevia kaloja.

---

Kaikki keskustelut aiheesta voidaan käydä täällä:
http://www.aqua-web.org/forum/viewtopic.php?p=6449474
-Sami-
Sami
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1889
Liittynyt: 15:47, 06.11.2001
Akvaarioseurat: HAS, Labyrinttiyhdistys
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Sami »

Taistelukalanäyttelyn laimean osanoton johdosta Labyrinttiyhdistys päättää tehdä sääntömuutoksen.
Muutetut tekstikohdat on tummennettu.

2. Osallistumisoikeus

Näyttelyyn osallistuminen on mahdollista kenelle tahansa. Osallistuvien taistelukalojen, Betta splendens, tulee olla näytteilleasettajan omaisuutta. Taistelukalojen ei välttämättä tule olla näytteilleasettajan itsensä kasvattamia.

Näytteilleasettaja saa ilmoittaa näyttelyyn yhden taistelukala-koiraan.


Osallistuvien taistelukalojen tulee olla kooltaan vähintään 3,5 cm mittaisia, mitattuna leuankärjestä pyrstöevän tyveen. Alamittaisia kaloja ei hyväksytä näyttelyyn.
Näyttelyyn ei saa osallistua sairas kala, selkeästi ruumiinrakenteeltaan epämuodostunut kala eikä värjätty tai muilta ulkoisilta ominaisuuksiltaan käsitelty kala.


3. Ilmoittautuminen ja näyttelyn ajankohta

Ilmoittautumisaikaa on jatkettu 8.10.2006 asti ja ilmoittautuminen tulee tehdä sähköpostitse osoitteeseen:

Kuva

Ilmoittautuessa tulee ilmoittaa oma nimi, postiosoite, puhelinnumero näyttelyn aikana ja taistelukalan evämuoto (huntuevä, kruunupyrstö, lyhyteväinen tai jokin muu).

Näyttelykalat tulee osallistujan itse toimittaa paikan päälle 21.10.2006 näyttelyyn. Tässä yhteydessä osallistujille annetaan myös vapaalippu sunnuntai päivälle, jolloin on kilpailun tulosten julkistaminen ja palkintojen jako. Ilmoittautuneille tiedotetaan hyvissä ajoin tarkemmat ohjeet (mm. tarkemmat kellonajat ja kuinka pääset vapaasti messualueelle tuomaan kilpailukaloja).


4. Sarjat

Näyttelyssä on vain yksi sarja, joka on avoin kaikille eri evämuotoisille taistelukala-koiraille.
-Sami-
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Etusivun uutiset”