Perhosorkideat ja akvaario

Täällä keskustelu on vapaata, kunhan homma pysyy hyvän maun ja käytöksen rajoissa ja keskustelu jotenkin koskettaa akvaarioita. Muu yleinen keskustelu -> ""Off-Topic" ja äänestykset"-ryhmään.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
Jussi
Junior Member
Junior Member
Viestit: 127
Liittynyt: 21:32, 21.07.2001
Paikkakunta: Hämeenlinna

Perhosorkideat ja akvaario

Viesti Kirjoittaja Jussi »

Asuntomme on normaali rivitalokolmio, jossa on olohuoneessa kaksi akvaariota vastakkaisilla seinillä (250 l ja n.100 l ). Aikaisemmin täällä on keskusteltu akvaariovedestä orkideoille. Nyt on sen keskustelun aloituksesta, jossa epäiltiin esim. etä akvaariovedessä on liikaa typpeä yms., kulunut pari vuotta.
Onhan se toki totta, mutta meillä ovat phalenopsis menestyneet akaariovedellä kasteltuina hyvin. Nytkin esim yhden kasvin yhdessä kukkavanassa kukkii 7 jättikukkaa yhtä aikaa ( kaikki kooltaan yli 8 cm). Eli kaikille teille joilla on akvaarion päällää tilaa toiseen valaistuskerrokseen: Suosittelen. Se täytyy myöntää, että tulee niistä komeita.
Onko joku muu tässä välissä havainnut saman.

Ps. tuntuu se maaorkideakin menestyvän akvaarioympäristössä.
Viola
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1353
Liittynyt: 14:12, 19.11.2004
Paikkakunta: Jkl mlk (Palokka)
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Viola »

Mulla kasvaa punakorva-akvan päällä ellinkissus, kultaköynnös ja kahvipensas. Hyvin rehottavat. Kiitos tuosta orkideavinkistä :P
Viola & eläintarhantynkä
Tytti
Senior Member
Senior Member
Viestit: 595
Liittynyt: 18:34, 28.12.2003
Paikkakunta: Nummela - HAS
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Tytti »

Mie kastelen myös mun phaleonopsiksen upottamalla sen tuonne lehtikalojen altaaseen. Ei näytä kärsivän ollenkaan. ;) Orkideathan pitäisikin kastella seisotetulla, kalkittomalla vedellä.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleistä keskustelua (akvaario)”