Toinen kuollut demasoni

Malawi- ja Tanganjika-akvaariot, kalat ym.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
axu
Member
Member
Viestit: 298
Liittynyt: 15:11, 18.10.2004

Toinen kuollut demasoni

Viesti Kirjoittaja axu »

Jaha. Nyt sitten altaan puhdistuksen yhteydessä huomasin yhden poikasen lähteneen niinsanotusti uiskentelemaan paremmille vesille.

Ilmeisesti on ihan luonnollista, että poikueesta ei ideaalioloissakaan säily kaikki? Nuo ovat nyt muutaman viikon vanhoja.... vai pitäisikö alkaa etsimään vikaa jostain?
wauweli
Junior Member
Junior Member
Viestit: 215
Liittynyt: 19:43, 08.03.2004
Paikkakunta: kuopio

Viesti Kirjoittaja wauweli »

Noniin. Yritetääs näin.

Elikkäs Demasoneja tuppaa kuolemaan hyvin monella. oli asuinkunta mikä tahansa. Eli Haluaisin saada vastauksia näihin kysymyksiin. Kuinka monta kalaa? Miten iso allas? Kaikki tieto mitä altaassa on(kivet taustat jne)? Mitä muita lajeja? Mistä Demasonit on ostettu?

Koska näitä demasoni kuolemia on ihan liikaa täällä ollakseen vain hoito virheitä.

(omat demasonit toistaiseksi lisääntyy mutta haluan saada tietää mistä nuo kuolemat johtuu)
axu
Member
Member
Viestit: 298
Liittynyt: 15:11, 18.10.2004

Viesti Kirjoittaja axu »

- Allas ostettu ja perustettu: tammikuu 2006
- Altaan koko: 530 litraa
- Korallihiekka, keltaisia "reikäkiviä" (en tiedä miten on tehty?), pari laavakiveä ja sellainen 3D taustalevy, joka on ilmeisesti lasikuitua. Taustalevy on maalattu/pinnoitettu siten, että se näyttää aidolta, tiedä voiko siitä liueta jotain... (tuskin) :/
- Kaikki kalat ostettu tammikuu-helmikuu 2006
- Kaloista 6kpl demasoni. kaloja yhteeensä 26kpl. (eli alikansoitus)

- lisäksi mulla on 54l poikasallas, jossa tällä hetkellä enää 12 demasonipoikasta, kun yksi kuoli juuri tänään. Kivet ja hiekka samaa tavaraa kuin isossa.

Kaikki näihin akvaarioihin liittyvä sälä ja elukat on ostettu yhdestä ja samasta paikasta, eli Helsingin Akvaariokeskuksesta. (palvelu siellä mielestäni varsin asiallista ja hyvää).

Alamäki alkoi sen jälkeen kun hommasin Pseudotropheus elongatus-nimisiä rimpuloita altaaseen. Niistä yksi kuoli heti kättelyssä (Sain tosin myyjältä myöhemmin uuden kalan tilalle). Yksi elongatuksista on jäänyt aivan kitukasvuiseksi ja kahdella on tummentumat kyljissä. Syömälakkoilua on ollut havaittavissa.

Tämän jälkeen tummentumat ilmaantuivat myös kahteen demasoniin, jotka aloittivat samaan syssyyn syömälakon. Syömälakko kesti muisaakseni viikon pari. Tummentumat jäljellä, mutta nykyään kalat syövät hyvin. Nämäkin kalat ovat tosin jääneet varsin pieniksi.

Tämän jälkeen yksi demasoni alkoi kantamaan poikasia. siirrettiin 54l altaaseen, johon laski poikaset ja kala siirrettiin takaisin isoon altaaseen. Kala pujahti taustalevyn taakse, eikä ole sen koommin tullut sieltä pois. Eli ei ole tullut syömään. Näin sen levyn takana viimeksi 3-4 päivää sitten pyörimässä, enkä tiedä, onko se enää hengissä... :(

Poikaset ovat olleet nyt kolmisen viikkoa omissa oloissaan 54l altaassa. Tänään huomasin yhden heittäneen henkensä ja toinen sintti murjottaa syömälakossa kiven alla. Muut ovat erittäin pirteitä.
WaterBoy78
Junior Member
Junior Member
Viestit: 214
Liittynyt: 13:47, 02.07.2004
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Ekenäs

Viesti Kirjoittaja WaterBoy78 »

Veikkaisin että kyseessä on se "demasonitauti". Ovat herkkiä kaloja ja usein kuolee kaikki demasonit muttei muita kaloja. Mitä ruokaa annat niille? Kokeilisin octoziniä tai metronidazolia.
www.ciklid.se
axu
Member
Member
Viestit: 298
Liittynyt: 15:11, 18.10.2004

Viesti Kirjoittaja axu »

Jaaha!

Ja taas tänä aamuna kun katsoin, niin yksi Demasoni oli pudonnut! :cry:

Annan niille tetra phyll granules ja tropical malawi -nimisiä tuotteita. Lisäksi poikaset ovat murennetun tropical malawin lisäksi saaneet tetramin baby-nimistä tavaraa.
wauweli
Junior Member
Junior Member
Viestit: 215
Liittynyt: 19:43, 08.03.2004
Paikkakunta: kuopio

Viesti Kirjoittaja wauweli »

Omassa altaassa on vain kolme demasonia. Tällähetkellä yksi hautoo, ja muutkin ovat hyvässä kunnossa.

Täytyy rueta nyt tarkkailemaan tiiviimmin juuri demasoneja. Jos vaikka paljastuisi joku dominoiva yksilö joka pompottaisi kahta muuta. Jotenkin epäilen että sairaus olisi näiden kuolemien syy, taikka veden laatu. Niin monella ja eri paikkakunnilla on noita demasoni kuolemia tapahtunut.

Oma altaanikin on alikansoitettu. 13-kalaa ja 375L. Sisustuksena on vain kiviä ja omatekemää taustaa.
axu
Member
Member
Viestit: 298
Liittynyt: 15:11, 18.10.2004

Viesti Kirjoittaja axu »

Sellaista pientä jahtauksen poikasta tuolla on kyllä kokoajan meneillään, mutta toisaalta yhdeltäkään demasonilta ei ole puuttunut evistä palasia, eikä niissä ole mitään muitakaan ulkoisia tappelun merkkejä. Sen sijaan yksi laji tuolla tappelee ihan tosissaan verissäpäin. Kyljet hakattuina ja evät riekaleina. :/

Veden laatuun mulla on vain seuraavat mittarit: PH, KH, NO2 ja NO3. Lisäksi kalakauppias on tehnyt aina välillä minun toimittamista näytteistä vähän laajemman testin ja mitannut sähkönjohtavuuden. Ne ovat olleet aina kunnossa. Vedet vaihdettu säännöllisesti ja parannusaineita käytetty... Kumma.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Malawi ja Tanganjika”