HAS:n 2006 suurhuutokaupan jälkimainingit

Täällä keskustelu on vapaata, kunhan homma pysyy hyvän maun ja käytöksen rajoissa ja keskustelu jotenkin koskettaa akvaarioita. Muu yleinen keskustelu -> ""Off-Topic" ja äänestykset"-ryhmään.

Valvoja: Moderaattorit

Ville K.
Senior Member
Senior Member
Viestit: 731
Liittynyt: 17:12, 30.01.2002
Akvaarioseurat: TAS ry, HAS ry ja Ciklidistit ry
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Ville K. »

Kaksipäiväinen tapahtuma on siitä ongelmallinen, että tilavuokrista aiheutuu järjestävälle yhdistykselle tappiota. Nykytilanne taitaa olla se, että tilavuokrat ja muut menot saadaan juuri ja juuri katettua huutokauppatuotoilla.
Ville Kivisalmi
email: ville.kivisalmi@aseptolog.fi
internet: http://www.aseptolog.fi
Tytti
Senior Member
Senior Member
Viestit: 595
Liittynyt: 18:34, 28.12.2003
Paikkakunta: Nummela - HAS
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Tytti »

Pitkä päivähän tuosta tulee, mutta ainakin mun mielestä hirmuisen mukava pitkä päivä. :) Etenkin, kun oli tyrkyllä hyvää kahvia ja ihan törkeen hyviä pasteijoita. ;)

Mie voin ainakin ensi vuonna laittaa maalarinteipillä "Tytti" rintaan.
Valmont
Senior Member
Senior Member
Viestit: 873
Liittynyt: 08:31, 11.10.2002
Akvaarioseurat: HAS
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Valmont »

Valmont kirjoitti:Tulihan sitä ostettua kasveja, kuten intianvesitähdikki ´Ceylon´ Hygrophila polysperma ´Ceylon´, nauhavesihyasinttia Eichhornia azurea ja sitten vielä Micrathemum unbrosum
Haa.. unohdimpa tästä yhden listasta, Pierre-katkarapujuliste A2-kokoisena ja nimmarilla. :mrgreen:

Sain yhden kolmesta ja siitä olen onnellinen. Nyt pitää vain matkustaa Ikeaan ostamaan sille kehykset.
Vuoden 2005 #aw:n kotiäitirouvakodinhengetärrakastajasymppis
Törökala
Member
Member
Viestit: 391
Liittynyt: 22:08, 01.06.2003
Akvaarioseurat: HAS
Paikkakunta: Tuusula

Viesti Kirjoittaja Törökala »

Mukava ja hyvin järjestetty tapahtuma tänäkin vuonna. Ensimmäistä kertaa viihdyttiin loppumetreille asti. Hyvinhän sitä jaksoi kun kävi heti kärkeen tankkaamassa valtavan kokoisen mokkapalan, hyvää oli.

Muutama kasvi ja lämmitin lähti marketista mukaan ja jokusen huudon tein myös kalojen ja kasvien osalta. Kaikki ostamani oli hyvässä kunnossa ja hintansa arvoisia.
Järjetöntä elää niin järkevästi että kaduttaa.
Adrianna
Elite Member
Elite Member
Viestit: 6704
Liittynyt: 01:32, 06.06.2004
Akvaarioseurat: LAS
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Karhula (Kotka)
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Adrianna »

Hieno huutis, taas, kiitos järjestäjille :). Mukaan tarttui marketista muutama kasvipussi, Akvaariotekniikalta turvetta & Green Curea ja huutokaupasta keltaiset paratiisikotilot. Ne mokkapalat oli muuten superhyviä [;)] .
1-2-3 sydäntä särkyy , vielä löytyy se joka ehjänä säilyy
ehdin myöhemmin viettää aamuni jonkun kylkiluuhun kasvaneena.
Kun herään laivat on lähteneet, kortti kuivuu ja junia ei mee.
Laiturilta tuuli vie pois nekin jotka ei kelvanneet
moilaska
Starting Member
Starting Member
Viestit: 28
Liittynyt: 10:33, 25.11.2005
Paikkakunta: Pornainen

ensikertalainen

Viesti Kirjoittaja moilaska »

Ensi kertaa mukana olleenna täytyy sanoa että "hullun" hommaa koko huutokauppa. Rahat siinä menee. :mrgreen: Oli isännälle tuomisia kun oli monta kassillista tavaraa.

Suuret kiitokset huutokaupan järjestäneille. *ojentaa akvaariollisen ruusuja*

Tiger..me tavattiin siellä ulkona ja toivottavasti hierotaan vielä rapukauppoja. :P

K-UASilaisilla oli hauskaa ja Jukka Vee makkarat voi hyvin. :D

Ensi vuonna nähdään ja HUUDETAAN.
Olin laittamassa pakasteherneitä akvaarioon kun tyttäreni 3 vee kysyi että onko ne herneitä? Sanoin että onhan ne. Tyttäreni tokas siihen että tuliko ne sun nenästä?
Anna-Marjatta
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1232
Liittynyt: 16:43, 10.04.2002
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Nurmijärvi

Viesti Kirjoittaja Anna-Marjatta »

Leppävaariosta ostin nuoliaisia, harkelikiininuoliaisia ja sen lisäksi touhunuoliaista ja ruokaa.

Touhunuoliaisista en ole ihan varma, muistuttavat vyönuoliaista tai ovat ihan muuta (kuvien perusteella mitä netistä löysin)

Huutokaupasta ostin vain itselleni ja äidilleni syömistä. 3€:lla oli paha huutaa mitään ja marketissa en kerinnyt edes käymään.
maketzu
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 2408
Liittynyt: 09:35, 26.09.2001
Akvaarioseurat: TAS
Paikkakunta: Loppi, Kormu City
Viesti:

Viesti Kirjoittaja maketzu »

Hyvinhän tuo meni tänäkin vuonna :)

Itselleni huusin pari pussia melalehtiä (puna ja vita) ja seuralle huudettiin pari pussia miekkakasveja. Muitakin melalehtipusseja yritin, mutta yllättävän korkealle nousi niiden hinta.

Kovasti tuntuu kasvien ostohalukkuus vaihtelevan parin vuoden välein :mrgreen:

Mutta kiitokset tämänkin vuoden huutokaupasta :) Kenties täälläkin päin joskus ;)
Makevaario Tuossa uudistettua sivustoa. Käykääpä äänestämässä galluppiin ja laittamassa palautettakin :) Toivottavasti olet vakiokävijä. Käy vastaamassa kyselyyn.
Makevaario esittää Youtube-kanavani, jossa akvaariovideoitani. Käy katsomassa.
-Silli-
Junior Member
Junior Member
Viestit: 71
Liittynyt: 04:31, 31.01.2006
Paikkakunta: Kerava

Viesti Kirjoittaja -Silli- »

Oli kyllä varsin onnistunut huutokauppa, kivaa oli! :D Tänään on kyllä harmittanut muutamat heräteostokset (kasveja), jotka ei vaan mahdu/sovi MINNEKKÄÄN. Vilkuilkaapa myydään palstaa seuraavat pari päivää, tarjolla luultavasti ainakin todella komeaa kurttumelalehteä... Nyyh.
tiger
Member
Member
Viestit: 381
Liittynyt: 13:55, 13.04.2004
Paikkakunta: Hyvinkää

Viesti Kirjoittaja tiger »

Mukava huutis oli!

Mukavia vanhoja tuttuja tuli nähtyä ja uusia tavattua! Mahtava fiilis. Eka kerralla eli viime vuonna olin arempi ja nyt vaan mennä pälpätin ihmisille suoraan ;) eipä kukaan tuntunut pahastuvan..

Mä korjasin leppävaarion loput harlekiinit kotia ja huutelin tänä vuonna vain ruonkinta-automaatin. Akvaariotekniikalta sitten vähän ruokaa ja ravinteita ja avot...

Ens vuonna annan sitten periksi etsiä niitä ihanaisia kasveja. Erilaisista sammalista olen todella kiinnostunut ja ehkä vielä ruosteärviästä joka muutossa suorastaan katosi. Ikävää mutta totta.

Kiitos kaikille kovasti!
-Alix-
Katalysaattori
Katalysaattori
Viestit: 4264
Liittynyt: 09:49, 30.05.2002
Akvaarioseurat: HAF, HAS, SMAS, ja Ciklidistit
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja -Alix- »

Huhhuh, itse olin niin naatti, etten saanut persettäni raahattua jatkoille. Tilan siivouksen jälkeen ja erinäisten ihmisten ja lainakamppeiden palauttamisen jälkeen rojahdin suoraan sänkyyn...

Pieni yllätys oli koulun kahvion häviäminen. Kahvion kohdalla kun on ennen ollut kunnon buffa kylmäkaappeineen kaikkineen niin oli yllätys moinen kun tilalla oli - ei mitään. No, onneksi kahvilavastaavat saivat asian hoitoon ja pari pöytää ajoivat asian oikein hyvin.

Ensikertalaisille kerrottakoon, että tämä oli vasta toinen vuosi jolloin markettia oli ylipäätään. Kuvitelkaa sitä tavaramäärää kun nuo kaikki huutokaupattiin! Eli on huutista jatkuvasti paranneltu... Ja paprannetaan jatkuvasti lisää. Veikkaisin että painopisteet ovat marketin laajentamisessa ja entisestään sujuvammaksi saattamisessa (kajonossa meni eittämättä paljon aikaa ja siinä istuville se on aika urakka kun saa keskittyä satasella koko ajan ettei mene numerot sakasin (etenkin tällaiselle numerotaidottomalle tumpelolle - pahoittelen niille, joilta olin antaa vääriä vaihtorahoja huudon aikana... :roll:

Pitää se todeta, että kun olemme ottaneet tavaksi kirjata tarkkaan ne asiat mitkä meni hyvin ja mitkä eivät toteutuneet kovinkaan hyvin niin saa seuraavalle vuodelle tukevan pohjan. Esimerkiksi kahvilassa myydyt tuotteet ovat nyt ainakin parin vuoden aikana kirjattu tarkkaan ja seuraavalle vuodelle on tarket tiedot siitä, mitä viime kerralla kului ja mikä ei. Tänä vuonna oli menekki kuitenkin yllättävän suuri, ensi vuodelle pitänee laskea jonkinsortin kasvumarginaali mukaan. Myös muut käytännöt kuten marketin sujuvuus, huudon sujuvuus jne kirjataan ja parannellaan ensi vuotta silmällä pitäen. Samalla nuo rutiinit helpottavat järjestämistä huimasti.

Lisäksi mielestäni Sadien painamat siniset toimitsijapaidat selkeyttivät tapahtumaa, juoksijat ja muu "henkilökunta" erottui selkeästi ja yleisö osasi nykiä oikeita ihmisiä hihasta jos oli kysyttävää.

Ensi vuonna uudestaan!
Koralli- ja kasvinisti. Minkäs sille voi.
Cory
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1055
Liittynyt: 10:30, 10.08.2001
Akvaarioseurat: HAS

Viesti Kirjoittaja Cory »

Huutokaupan alkamisen aikoihin oli 38,6C kuumeessa ripuloituani aamun ja oksenneltuani sitä ennen läpi yön. Ärhäkkään vatsapöpöön kaatui siis meikäläisen huutokauppasuunnitelmat. :(
Minni
Junior Member
Junior Member
Viestit: 229
Liittynyt: 19:47, 21.10.2004

Viesti Kirjoittaja Minni »

Minäkin olin ensikertalaisena paikalla ja tapahtuma yllätti positiivisesti. Eniten ehkä yllätyin huutokaupassa olleiden kasvien korkeasta tasosta, aivan mahtavia "puskia", isoja nippuja, erittäin hyväkuntoisia ja värisiä!

Itse ostin jonkin verran kasveja, ruokinta-automaatin sekä pitkään etsimiäni crystal red -leväkatkarapuja (täältä päin niitä ei saa). Harmitus oli suuri kun puolenyön aikaan kotiuduttuani huomasin kaikkien rapujen kuolleen :cry: Matka oli siis liian pitkä. Harmitti vietävästi, olisi edes yksi selvinnyt.

Kiitoksen vielä NL-Aqualle kalojen toimittamisesta huutokauppapaikalle!
FN
Junior Member
Junior Member
Viestit: 204
Liittynyt: 19:03, 29.09.2003
Paikkakunta: Hausjärvi

Viesti Kirjoittaja FN »

-Alix- kirjoitti: Ensikertalaisille kerrottakoon, että tämä oli vasta toinen vuosi jolloin markettia oli ylipäätään. Kuvitelkaa sitä tavaramäärää kun nuo kaikki huutokaupattiin! Eli on huutista jatkuvasti paranneltu... Ja paprannetaan jatkuvasti lisää. Veikkaisin että painopisteet ovat marketin laajentamisessa ja entisestään sujuvammaksi saattamisessa (kajonossa meni eittämättä paljon aikaa ja siinä istuville se on aika urakka kun saa keskittyä satasella koko ajan ettei mene numerot sakasin (etenkin tällaiselle numerotaidottomalle tumpelolle - pahoittelen niille, joilta olin antaa vääriä vaihtorahoja huudon aikana... :roll:

Pitää se todeta, että kun olemme ottaneet tavaksi kirjata tarkkaan ne asiat mitkä meni hyvin ja mitkä eivät toteutuneet kovinkaan hyvin niin saa seuraavalle vuodelle tukevan pohjan. Esimerkiksi kahvilassa myydyt tuotteet ovat nyt ainakin parin vuoden aikana kirjattu tarkkaan ja seuraavalle vuodelle on tarket tiedot siitä, mitä viime kerralla kului ja mikä ei. Tänä vuonna oli menekki kuitenkin yllättävän suuri, ensi vuodelle pitänee laskea jonkinsortin kasvumarginaali mukaan. Myös muut käytännöt kuten marketin sujuvuus, huudon sujuvuus jne kirjataan ja parannellaan ensi vuotta silmällä pitäen. Samalla nuo rutiinit helpottavat järjestämistä huimasti.

Lisäksi mielestäni Sadien painamat siniset toimitsijapaidat selkeyttivät tapahtumaa, juoksijat ja muu "henkilökunta" erottui selkeästi ja yleisö osasi nykiä oikeita ihmisiä hihasta jos oli kysyttävää.

Ensi vuonna uudestaan!
Harmittaa kun en itse ehtinyt paikalle. Olen viimeksi käynyt joskus 70-luvun lopussa tai 80-luvun alussa. Niin silloin HAS:in kuukausikokouksiin liittyi muistaakseni huutokauppa. :D

Voisi kuvitella, että marketin myyntitapahtuma on huomattavasti sujuvampi myyntitapahtumana kuin huutokaupan vastaava. (eli paljonko aikaa kuluu tavaran myymisestä maksuun ja luovuttamiseen asiakkaalle) Voisi olla tosiaan hyvä, että tekisitte tapahtuman eri vaiheesta prosessikaavioita esim. myyntitapahtumien osalta ja huomioisitte kestot. Maalaisjärjellä ja myynnin parasta ajatellen tuohon markettiin kannattaisi varmaan panostaa.

Taitaa tosin olla, että monelle se huutokauppa on tapaus sinänsä. Siis myynnin sijasta tärkeämpää onkin show. :D

Ehkä ensi kerralla pääsee itsekin mukaan.
-Alix-
Katalysaattori
Katalysaattori
Viestit: 4264
Liittynyt: 09:49, 30.05.2002
Akvaarioseurat: HAF, HAS, SMAS, ja Ciklidistit
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja -Alix- »

Nimenomaan, se show on siinä osallistujille (ainakin pääosalle) se "juttu". Kuitenkin jotkut tekavät ihan rahaakin, paras myyntitulos tänä vuonna oli useita satoja euroja! 8O Jos tuo jonkun erikoisuuden myyntiin niin se voi nousta aika huimiin hintoihin kuten tänä vuonna sammaleet. Sitä samaa ei ehkä olisi kehdannut pyytää marketissa [;)]

Kun itse ostotapahtumassa pitää kirjata jokaisen tuotteen myyjä ja summa (tietenkin, jotta myyjä saa oikean summan mukaansa lähtiessään) ja siinä kestää aikansa kun asiakkaalla on vaikkapa seitsemän kasvipussia kädessään. Jokaisen tuotteen kohdalla myyjän kohdalta exel-taulukosta kirjataan summa oikeaan paikkaan. Huudon aikana juoksia ottaa artikkelin meklarilta, kirjaa sen kirjurilla ja vie sen ostajalle, jonka luona rahastetaan se yksi artikkeli. Ei siis seitsemää artikkelia kerralla ja pitkä jono :roll: Siksi markettiin pitänee keksiä jokin parannus sekä henkilökunnan että ostajien kannalta. Ehkä useampi kassa tai jotain, saa nähdä. Tänä vuonna tuo kasajono oli jo sinäänsä parannus, oli jonkunnäköinen järjestys tuotteiden kirjaamisessa/rahastuksessa. Viime vuonna kun pöydän yli vain ojennettiin tuotteet niin rahastusta odottavat tukkivat kokonaan pöydän seuraavilta.

Parannuksia siis aina pitää tehdä, vaikka tuo jo sujui aika hyvin ollakseen vasta toinen kerta!
Koralli- ja kasvinisti. Minkäs sille voi.
kylpyankka
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1565
Liittynyt: 11:38, 21.07.2004
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja kylpyankka »

FN kirjoitti:Taitaa tosin olla, että monelle se huutokauppa on tapaus sinänsä. Siis myynnin sijasta tärkeämpää onkin show. :D
Ainakin näin ensikertalaiselle oli erittäin jännittävää seurata myyntiartikkeleiden huutoa. Vaikka mitään en itse huutanut tai tuonut huudettavaksi, oli se silti jännää puuhaa seurata millä hinnalla mikäkin myytiin. Hirmu ilahduttavaa, että vähän erikoisemmatkin asiat löysi uuden omistajan.

Marketti on tosi loistava keksintö, toivottavasti ensi vuodelle löytyy isompi tila. Hivenen ihmispaljouskammoisena tosin meinasi ahristaa, vaikka pakkohan se oli uskaltaa uteliaana markettiinkin kurkistamaan. :)

Sekin jo oli aika ihmeellistä, että näki niin monta akvaarioharrastajaa kerralla. :D
Kati
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1423
Liittynyt: 13:42, 22.01.2002
Paikkakunta: Helsinki; TAS
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Kati »

Ehdotus.

Markettituotteen infolapussa voisi olla erillinen hintalappuosa, jossa olisi merkittynä tuotteen hinta ja myyjän nimi. Kassalla ei siis tarvitsisi etsiä myyjiä siitä iänikuisesta excelistä hinnanmerkintää varten, vaan yksinkertaisesti kerättäisiin nuo hintalaput ja rahastettaisiin. Hintalappujen tiedot voisi sitten naputtaa exceliin marketin sulkeuduttua. Tämä ei vaatisi järjestäjiltä kuin pientä jatkokehitystä infolappupohjaan.

Sikäli kun tuotteita tänä vuonna katsastelin, aika moni oli jo käyttänyt "virallista" infolappupohjaa. Kaikki eivät sitä tietenkään koskaan tule käyttämään, joten tuskin siitä excelinvispaamisesta kassalla kokonaan pääsee eroon. Kuitenkin, ehdottamallani tavalla ainakin iso osa tuotteista voitaisiin käsitellä kassalla huomattavasti nopeammin.
rain-
Katalysaattori
Katalysaattori
Viestit: 3519
Liittynyt: 02:55, 04.11.2001
Sukupuoli: N/A

Viesti Kirjoittaja rain- »

Kiitos huutokaupan järjestäjille, kaikki meni hienosti! Itse huusin vain yhden korkean miekkakasvin (kaikki lehdet ovat pinnan yllä, vain varret vedessä, näyttää kovin kauniilta).

Vaikka huutokauppa venyi pikkuisen, niin ehdin vielä jopa junaan ja takaisin Etelä-Pohjanmaalle (kun ensin hyväksikäytti taksia ja sitten kirmasi vikkelästi 10 litraa vettä + 3 kiloa muuta tavaraa selkärepussa ja 7 kiloa kaikkea muuta toisessa laukussa), jäi 8 minuuttia luppoaikaakin. :D

Markettia en päässyt vilkuilemaan kun iski väkiahdistus siinä marketin suuntaan jonottaessa. Hyvä idea se marketti kyllä on, itse olen vielä ihan täysin toivoton hinnoittelemaan omia tavaroitani ja kasvejani ja markettihintojen päättäminen oli hyvin vaikeaa. Huutokauppattavaksi laittaminen on niin paljon helpompaa ja hauskempaa. Täytyy yrittää paremmin hinnoitella sitten ensi vuonna, sillä paras se kaikille on jos huutokauppa ei veny hirmuisen pitkäksi ja tavarat vaihtavat omistajaa mahdollisimman vaivattomasti. Huutamisen ja meklaroimisen seuraaminen ja itse juttujen huutaminen on tosin huutokaupan parasta antia (tuttujen ja tuntemattomien tapaamisen lisäksi).

Kiitokset kaikille, hauskaa oli. Toivottavasti huutokauppaan viemäni ötökät, kasvit ja ruoat ilostuttavat uusia omistajiaan. :)
sadie
Member
Member
Viestit: 447
Liittynyt: 09:57, 11.10.2002
Akvaarioseurat: HAS
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: HELSINKI

Viesti Kirjoittaja sadie »

Kati kirjoitti:Ehdotus.

Markettituotteen infolapussa voisi olla erillinen hintalappuosa, jossa olisi merkittynä tuotteen hinta ja myyjän nimi. Kassalla ei siis tarvitsisi etsiä myyjiä siitä iänikuisesta excelistä hinnanmerkintää varten, vaan yksinkertaisesti kerättäisiin nuo hintalaput ja rahastettaisiin. Hintalappujen tiedot voisi sitten naputtaa exceliin marketin sulkeuduttua. Tämä ei vaatisi järjestäjiltä kuin pientä jatkokehitystä infolappupohjaan.

Sikäli kun tuotteita tänä vuonna katsastelin, aika moni oli jo käyttänyt "virallista" infolappupohjaa. Kaikki eivät sitä tietenkään koskaan tule käyttämään, joten tuskin siitä excelinvispaamisesta kassalla kokonaan pääsee eroon. Kuitenkin, ehdottamallani tavalla ainakin iso osa tuotteista voitaisiin käsitellä kassalla huomattavasti nopeammin.
Ihan hyvä idea sinänsä. Marketin pitäisi silloin olla lyhempi aika auki, jotta jäisi tarpeeksi aikaa kirjaamiselle siinä marketin ja huutokaupan välissä.

Marketissahan voisi olla useampi kassakin, mutta myyntitietojen kirjaus on siinäkin semmonen kysymysmerkki. Jos käytettäisiin kahta eri exceli-pohjaa (kahdella eri koneella siis) niin silloin rahojen tilittäminen omistajilleen vaikeutuisi.
In all venues there are two types of people, those who "do" and those who complain about those who do.
Maisu
Elite Member
Elite Member
Viestit: 5469
Liittynyt: 15:10, 30.07.2001
Akvaarioseurat: Ciklidistit, HAS, NCS, TAS
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Maisu »

sadie kirjoitti:Ihan hyvä idea sinänsä. Marketin pitäisi silloin olla lyhempi aika auki, jotta jäisi tarpeeksi aikaa kirjaamiselle siinä marketin ja huutokaupan välissä.

Marketissahan voisi olla useampi kassakin, mutta myyntitietojen kirjaus on siinäkin semmonen kysymysmerkki. Jos käytettäisiin kahta eri exceli-pohjaa (kahdella eri koneella siis) niin silloin rahojen tilittäminen omistajilleen vaikeutuisi.
Kyllähän nuo excelit saisi ajettua päällekkäin kohtuullisen helposti, siirtäisi vain tikulla koneelta toiselle. Identtinen pohja ja toinen kirjaaja käyttää eri sarakkeita.

Tuota minäkin vähän mietin Katin sinänsä erittäin fiksussa ehdotuksessa, että löytyykö koko huutokauppapäivästä tarpeeksi aikaa jotta markettituotteet ehdittäisi naputella koneelle jossain välissä. 200 tai 300 tuotettakin on jo aikamoinen kirjaamistuokio. Siihen tietysti auttaisi se että kaikilta vaadittaisiin pakollisena tilinumero ja rahat tilitettäisiin jälkikäteen, mutta mielestäni silloin menetettäisi jotain hyvin oleellista huutokaupan jännityksestä. Tai sitten tämä kirjaaminen voitaisi tehdä kahdella koneella. Molempi parempi, Katin idea käyttöön ja kaksi konetta? Mikään tuskin lopettaa markettipuolen ruuhkaa kokonaan koska porukka hengailee siellä sitten muuten vain huvikseen. :)

Itse en ole edes ehtinyt katsoa millaisia kasveja tuli ostettua, ovat vielä pusseissaan koska käytin eilisen tehokkaasti vaihtamalla nanolle uuden altaan ja valaistuksen.
Kati
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1423
Liittynyt: 13:42, 22.01.2002
Paikkakunta: Helsinki; TAS
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Kati »

sadie kirjoitti:Ihan hyvä idea sinänsä. Marketin pitäisi silloin olla lyhempi aika auki, jotta jäisi tarpeeksi aikaa kirjaamiselle siinä marketin ja huutokaupan välissä.

Marketissahan voisi olla useampi kassakin, mutta myyntitietojen kirjaus on siinäkin semmonen kysymysmerkki. Jos käytettäisiin kahta eri exceli-pohjaa (kahdella eri koneella siis) niin silloin rahojen tilittäminen omistajilleen vaikeutuisi.
maisu kirjoitti:Kyllähän nuo excelit saisi ajettua päällekkäin kohtuullisen helposti, siirtäisi vain tikulla koneelta toiselle. Identtinen pohja ja toinen kirjaaja käyttää eri sarakkeita.

Tuota minäkin vähän mietin Katin sinänsä erittäin fiksussa ehdotuksessa, että löytyykö koko huutokauppapäivästä tarpeeksi aikaa jotta markettituotteet ehdittäisi naputella koneelle jossain välissä. 200 tai 300 tuotettakin on jo aikamoinen kirjaamistuokio. Siihen tietysti auttaisi se että kaikilta vaadittaisiin pakollisena tilinumero ja rahat tilitettäisiin jälkikäteen, mutta mielestäni silloin menetettäisi jotain hyvin oleellista huutokaupan jännityksestä. Tai sitten tämä kirjaaminen voitaisi tehdä kahdella koneella. Molempi parempi, Katin idea käyttöön ja kaksi konetta? Mikään tuskin lopettaa markettipuolen ruuhkaa kokonaan koska porukka hengailee siellä sitten muuten vain huvikseen. :)
Alkuperäinen ajatukseni tosiaan oli, että marketin exceli naputeltaisiin toisella koneella valmiiksi huutiksen aikana. Tietysti, toisen koneen järjestäminen paikalle voi aiheuttaa ongelmia. Markettikaupan loppusummien siirtämistä toiselle koneelle en kuitenkaan osaa hyvällä tahdollakaan kuvitella pahaksi rastiksi [;)]. Vähän luottoa Lassiin hei (tai kuka ne laskutoimitukset siellä tänä vuonna tekikään) :mrgreen:!
Maisu
Elite Member
Elite Member
Viestit: 5469
Liittynyt: 15:10, 30.07.2001
Akvaarioseurat: Ciklidistit, HAS, NCS, TAS
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Maisu »

Kati kirjoitti:Alkuperäinen ajatukseni tosiaan oli, että marketin exceli naputeltaisiin toisella koneella valmiiksi huutiksen aikana.
Jep, tuo ei ihan selvinnyt minulle aiemmasta viestistäsi. Noin se tietysti toimisi kuormittamatta ketään liikaa ja eiköhän noita läppäreitä ala jo olla ihmisillä niin paljon että toinenkin kone saataisiin paikalle. Kehittelyn arvoinen idea.

Edit. Tarkalla lukemisella vielä pisti silmiin tuo markettikaupan loppusummien siirtäminen. Entisenä huutiskirjurina muistan, että yllättävän moni on kiinnostunut myymiensä tuotteiden lukumäärän oikeellisuudesta, eli fiksumpaa olisi siirtää kaikki sarakkeet kuin pelkät loppusummat. Tämä nyt kuitenkin on loppupeleissä pikkuseikka.
-Alix-
Katalysaattori
Katalysaattori
Viestit: 4264
Liittynyt: 09:49, 30.05.2002
Akvaarioseurat: HAF, HAS, SMAS, ja Ciklidistit
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja -Alix- »

Katin idea on vallan mainio! Tuolla tavalla pääsisi aika paljon vaivattomammin kassalta ja kaiken lisäksi markettihinta erottuisi paremmin. Muutamalle ostajalle tuli hikka ja pari jätti tuotteen kassalle kun eivät pikkuriikkistä markettihintaa lapun pohjasta osanneet bongata. Jos marketti-osa olisi selkeästi erillinen niin sen tosiaan saisi repäistyä irti ja naputeltua huudon aikana toiselle läppärille. Itsekin ajattelin jonkinnäköistä exeleiden yhdistämistä, mutta lähinnä kahden kassan eri tiedostojen yhdistämistä. Mutta tuo repäisyjuttu oli hyvempi idea. Jos edes osa käyttäisi repäisylappua niin toiminta helpottuisi suuresti. Ainakin jos laput eivät ole muovitettu pussiin :mrgreen:

Kaikki eivät tietenkään aina seuraa sääntöjä, tänäkin vuonna oli yksi vanha konkari hinnoitellut tuotteensa eurosta ylöspäin vaikka pohjahinta oli kaksi euroa :roll: Mutta eipä sekään maailmaa kaatanut.
Koralli- ja kasvinisti. Minkäs sille voi.
Koss
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 2661
Liittynyt: 01:45, 03.06.2004
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja Koss »

Tulihan sitä käytyä huutokaupassa ihmettelemässä meininkiä :mrgreen: ja bongasin muutaman tutunkin kasvon. Kiitos tigerille, jolta sain upeita omenakotiloita. Marketti jäi tänä vuonna kokonaan katsomatta, sillä minua ei houkutellut ängetä pöytien ääreen. Toivottavasti ensi vuonna mahdun sekaan :mrgreen:
Pallokala
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1700
Liittynyt: 00:31, 02.07.2002
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja Pallokala »

Minäpä missasin melkein koko jutun (tulin neljän jälkeen), koska olin edellisenä yönä ollut The Crash:iä kuuntelemassa, oli pakko mennä kun ilmaiseksi pääsin ja se sitten kostautui kun en herännyt kellon soittoon ja kun viimein heräsin, myöhästyin seuraavastakin bussista. Olin kovalla työllä pakkaillut vaikka minkälaista tavaraa ja nyt jäi sitten kalat ja kotilotkin odottamaan varmaan sitä Tamperee huutokauppaa. Tampereella oli viime syksynä mukavan väljä tunnelma verrattuna siihen aika rajuun tungokseen mikä Has:n huutokaupassa on ollut muutamana viime vuotena kun olen paikalla ollut.
Oman Pierren olisin halunnut, mutta en sitten niitä ehtinyt huutamaan.
P.A.L.L.O.K.A.L.A
Patalaiska Ahmatti, Lempeän Lattajalkainen Oliivinpoimija ja Kengurunkesyttäjä sekä Arvaamattoman Levoton Auringonpalvoja
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleistä keskustelua (akvaario)”