Töyhtökääpiöahventen (jatkuva)kutu

Kirjoahventen hoito, ongelmat ym.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
Mila
Starting Member
Starting Member
Viestit: 15
Liittynyt: 14:14, 16.02.2006

Töyhtökääpiöahventen (jatkuva)kutu

Viesti Kirjoittaja Mila »

Töyhtöahveneni ovat innostuneet kutemaan urakalla, nyt taitaa olla jo neljäs kutu kahden kuukauden sisällä :) Poikaset eivät vaan pysy hengissä... Poikasakvaario pitäisi varmaan hankkia. Olisiko muita vinkkejä viisaammilta? Mitä poikasille kannattaa syöttää?
Onko todella tyypilistä että naaras vaihtaa värinsä koiraan väriseksi kudun aikana? Entä ostavatko akvaariokaupat poikasia? Itselleni kun ei millään mahdu.
Paul Stump
Junior Member
Junior Member
Viestit: 227
Liittynyt: 00:29, 24.07.2004
Paikkakunta: Perniö

Viesti Kirjoittaja Paul Stump »

Täällä on vähän sama meininki:

Ensimmäinen kutu ilmestyi pari päivää sen jälkeen kun olivat meille muuttaneet. Siitä poikueesta jäi henkiin vain kaksi kun en heti saanut artemiaa tarjolle.
Parin viikon kuluttua näkyi taas naaras kuopan vieressä ja kuopan pohjalla kasa pieniä silmäpareja. Se poikue on nyt melkein kokonaisuudessaan selvinnyt kuukauden ajan. Kolmisenkymmentä pientä petoa alkavat jo näyttää ihan kaloilta. Vanhempiensa kanssa asustelevat sulassa sovussa, ainakin toistaiseksi.

Ruokintana annan artemiaa kolmisen kertaa päivässä, nyt alkavat olla jo sen kokoisia, että käyvät pakastesurviaisten kimppuun.

Artemian kasvatuksessa käytän matalia (mustia) muovilaatikoita, joita saa marinoidun lihan kylkiäisenä. Litraan vettä kolmisen teelusikallista hienoa merisuolaa, laatikon pohjalle tätä suolavettä parin sentin korkeudelle. Puolisen teelusikallista artemian munia päälle. Laatikko akvaarion valaisimen päälle lämpimään. Vettä täytyy aina välillä lisäillä haihtumisen takia.

Vuorokauden kuluttua otsalamppu päähän ja pieni lääkeruisku käteen. Lampulla näkyy kuoriutunut artemia kuhisemassa. Siitä ruiskulla poikasille. Parin päivän välein laitan uuden viljelmän, kierrossa on siis kaksi laatikkoa.

Tuskin akvaarioliike mitään näistä kaloista maksaa, mutta vaihtokauppaa kasveihin tms voi aina ehdottaa. Ja onhan täälläkin palstatilaa tarjolla.

(Naaraan väritys on todella kirkas, mutta ei se ainakaan meillä ihan koiraan väreihin asuaan muuta.)
Älä hätäile.
-Linnunradan käsikirja liftareille-
(T-day may 25th)
Tessu-
Member
Member
Viestit: 302
Liittynyt: 14:44, 16.06.2003
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja Tessu- »

Itse en ole syöttänyt mitään. Poikasista minulla selviävät ne, jotka selviävät.. :) En ole siis koskenut poikueisiin millään tapaa.

Kuivaruokana Tetra Diskus. Alunperin töyhtöjä oli 1+2. Lisäksi 5 ottoa kaverina. Altaan koko 180litraa. Nyt noita ahvenia on ehkäpä 3+15.. n. ½vuotta sen jälkeen, kun ensimmäiset muuttivat. Kaikki ovat jo "kalan" kokoisia.

Viimeaikoina en ole enää poikasia nähnyt, tosin nyt altaassa on jo enemmän asukkejakin, että voi jäädä huomaamatta / selviämättä poikueet. Ei osaa sanoa..

Pienet poikaset nyt eivät sentin mittaisina vielä juurikaan kuormita allasta. Veikkaisin, että akvaarioliikkeet eivät noin pieniä edes kovin mielellään ota. Haulla löydät poikasruokintaan sopivaa materiaalia (ja mm. jjarven sivuilta myös).

Mutta summa summarum sanoisin, etteivät ne normaalista poikkeavaa huolenpitoa tarvitse. 8-)

p.s. naaraat tulevat kudun aikana huomattavasti värikkäämmiksi. Normaalisti ne ovat lähes harmaita.
----
><////o>
janma
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1039
Liittynyt: 21:14, 06.02.2006
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Vaasa

Viesti Kirjoittaja janma »

Noniin, kutua on sitten tapahtunut täälläki, tietysti oli hieno luola väsätty mutta pakko oli kutea kannon alle missä katkaravut asuvat. No kattoo miten käy, en mitään poikasakvaa laitta koska muutto pian edessä joten jos selviää niin on mahtifisu :)
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Kirjoahvenet”