Kalaston pohdintaa (oli: Uuden suodattimen...)

Akvaarioharrastuksen alkeisiin liittyvät ongelmat, kalojen yhteensopivuus ja mikä tahansa muu tärkeältä tuntuva asia.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
impi
Starting Member
Starting Member
Viestit: 39
Liittynyt: 22:23, 11.11.2005

Kalaston pohdintaa (oli: Uuden suodattimen...)

Viesti Kirjoittaja impi »

Meille napsahti 80l pieni akva kaverin eron jälkimainingeista ja nyt kaipaan apua kun olen vasta-alkaja tässä hommassa.

Akvaarion mukana tuli jokin magijet suodatin joka on suorastaan huono, vaikka onkin vasta vuoden vanha. Roottorissa tuntuu olevan jotain vikaa, vaikka olen sitä putsannut (siis roottoria, en suodatinosia). Ilmastaminenkin tuntuu olevan niin ja näin, välillä ilmakuplia tulee ja välillä ei, ilmaisesti kuitenkin jonkin verran vettä pyörii. Menin sitten kauppaan ja ostin uuden eheimin aquaballin 2210.

Sen verran olen jo muutamassa viikossa ehtinyt asioihin perehtyä että bakteerikantaa ei saa hukata. Kysymys kuuluukin, miten vaihdan suodattimen? Ilmeisesti niitä pitää pitää jonkin aikaa yhtäaikaa akvaariossa. Aquaballissa on kaksi suodatinosaa ja se pieni siellä ylhäällä. Mietin tuossa kun akvaario on kuitenkin aika pieni, että voiko suodattimesta "poistaa" esim sen alimmaisen "jatkopalan"? Yksikin sellainen, sanotaanko sitä massaksi, on suurempi pinta-alaltaan kuin nykyisessä suodattimessa. Pitäisikö esim pohjaa vähän "pöyhiä" tai puristella vanha suodatin akvaarion veteen jotta bakteerit sinne jäisivät?
Mukana tuli myös JBL testiliuskoja, arvot näkyvät olevan kohdallaan sen mukaan.

Toinen ongelma tuli eilen vastaan kun löysin ukkokääpiörihmiksen kuolleena. Virtaus on ilmeisesti liian kova ja lämpötilakin tuntui olevan liian alhainen kaverille. Ostin sitten myös lämmittimen, talossamme kun on puulämmitys ja sisäilmalämpötila heittelee jonkin verran. Säädin lämpötilan 25 asteeseen, nyt akvaarioon virittämäni lasten kylpymittari näyttää 28 astetta. Kumpihan mahtaa olla oikeassa? Pienensin nyt sitten lämmittimen asteet 23:een.

Akvaario on myös lukemani mukaan liikakansoitettu. Siellä on partis, kolme albiinomonnista, täpläantennimonninen, kaksi neontetraa, neljä korutetraa, 7 kirsikkabarbia, kolme leväbarbia, kaksi suurta kotiloa ja nyt yksinäinen akkarihmis. Tosin akkarihmis tuntui piristyvän kun ukko hukkui kuvioista, tai sitten lämpötila on tehnyt sen onnellisemmaksi :D Ja onhan siellä myös yksi nuolimonni, siitäkin huolestuin kun luin että se saattaa kuolla taas liian lämpimään. Siispä akvaariossani on myös täysin yhteenkuulumattomia lajeja?

Huoh, siinäpä ongelmia kerrakseen. Olen kovin kiitollinen jos joku voisi auttaa. Ihan en niele kaikkea mitä eläinkaupassa sanotaan, tuntui sielläkin olevan myyjä ihan pihalla. Siispä aloin kaivella nettiä.
Tosina
Junior Member
Junior Member
Viestit: 158
Liittynyt: 13:45, 01.11.2005
Paikkakunta: Joensuu

Viesti Kirjoittaja Tosina »

Voit vaihtaa suodattimen suoraan uuteen, kun kerran akvaario on ollut jo käynnissä, niin bakteerikanta on jo muodostunut pohjahiekkaan/kantoihin tms.
Hanki kunnollinen lämpömittari, joka tulee altaan sisäpuolelle imukupilla kiinni (älä hanki tarramittareita, ne eivät näytä oikein)

Kalastoa sinun pitää miettiä uudestaan:
*partamonni, pilkkuantennimonni (=ei siis -monninen) ja leväbarbit sinun on annettava pois, koska allas on niille ihan liian pieni
*myös kirsikkabarbit antaisin jonnekin parven jatkoksi
*kalasi ovat pehmeän veden kaloja, kotilot kovaa veteen; sinuna siis antaisin myös kotilot muualle
* jos nyt sitten haluat säilyttää neontetrat/korutetrat, niin päätät kumpia haluat ja hankit parveen täydennystä, esim. 20 neontetraa voisi olla kiva, jos haluat pitää molemmat niin parviin on hankittava täydennystä. 1 parvi = väh. 6 kalaa.
*jos sinulla on hiekkapohja, niin monniset voisi jäädä, mutta niiden parvia lisättävä. jos sinulla on sorapohja anna myös monniset pois.
*jos haluat että rihmis on akvaariosi pääkala, niin rakenna kokonaisuus sen vaatimusten mukaan

Tällä palstalla saat varmasti neuvoja, kunhan vain nyt päätät mitä kaloja siellä haluat pitää ja kerrot vähän tarkemmin, esim. tuo pohjamateriaali.

Sitten vielä semmoinen noista albiinomonnisista, että tiedätkö onko kupari- vai täplämonnisen albiinomuotoja (onko ne kauttaaltaa vaaleanpunertavan/ketaisen vivahteisia valkoisia, joilla on punaiset silmät, vai ovatko ne harmaan valkoisia, joilla on mustat renkaat punaisten silmien ympärillä??). Kun siis jos päätät jättää monniset, niin voisit noilla albiinoille hankkia vaikka saman lajin "tavallisen" värisiä lajikumppaneita halutessasi...
impi
Starting Member
Starting Member
Viestit: 39
Liittynyt: 22:23, 11.11.2005

Viesti Kirjoittaja impi »

Joo, hyvää tietoa tuli. Masentaa vain vähän tuo että tuntuu kuin kaikki kalavalinnat olisivat nyt sinne vääriä :(
Tetrat eivät kovin innosta, siksi en ole hankkinut niitä lisää... olen päinvastoin ajatellut että ne voisin antaa pois.

Toisaalta katselen nyt hetken varmaankin ja luultavasti tulee hankittua suurempi akvaario, siksi kiinnostavalta homma nyt tuntuu. Ei sitten tarvitsisi luopua niin monista kaloista. Varsinkin täpläantennimonni on kovin hauska veikko.

Tuon suodattimen sitten vaihdan huomenissa suoraan uuteen.

Lisää mielipiteitä kyllä kaipailisin.
Tosina
Junior Member
Junior Member
Viestit: 158
Liittynyt: 13:45, 01.11.2005
Paikkakunta: Joensuu

Viesti Kirjoittaja Tosina »

Mukava kuulla, että harrastus kiepautti sinutkin pikkurillinsä ympärille :D

Sinuna vielä miettisin tuota antennimonnin pitämistä; se kasvaa jopa 20cm:n mittaan.

Kun taas alat kaavojen mukaan laskea, niin 1cm kalaa tarvitsee 10cm altaaseen pituutta. Eli siis kyseinen kala tarvitsee mieluiten 2 metriä pitkän altaan. Tämä kaava pätee erityisesti vilkkaisiin kaloihin ja täpläantennimonni on vilkas, etenkin öisin.

Olen itsekin haaveillut antennimonneista, mutta en ole sellaista tullut vielä hankkineeksi. Paljon on tullut kyllä tästäkin kalalajista opiskeltua ja aikeissa on sellainen vielä tulevaisuudessa hankkia, kunhan jossakin liikkeessä kohdalle sattuu sopiva laji.

Et kertonut kalan tämän hetkistä pituutta? Ajan oloon se voi kääpiöityä, ellei ole jo niin iäkäs, että on jo ehtinyt jättää kasvunsa kesken. Kääpiöityminen ei kuitenkaan tarkoita, etteikö se tarvitsisi isoa allasta

Mieti kuinka pian olet sille halukas hankkimaan isomman kodin.

Vaihtoehtoisesti voisit etsiskellä sille jostain lähiseudultasi sijaiskodin, kunnes saat isomman altaan.
Kaiku
Senior Member
Senior Member
Viestit: 795
Liittynyt: 13:45, 04.10.2004
Paikkakunta: Keski-Pohjanmaa

Viesti Kirjoittaja Kaiku »

Yksi mahdollisuus olisi lähteä kalastoa rakentamaan sen kääpiörihma-akan, kirsikkabarbien ja monnisten perusteella. Kääpiörihmojen perhe-elämä saattaa joskus olla varsin väkivaltaista, joten se ukon "poismeno" voi hyvinkin olla akan piristymisen syy...

80 litran akvaarioon voisin kuvitella esim. seuraavanlaisen kalaston:
yksinäinen kääpiörihma-akka (ukon voi koittaa ottaa kaveriksi, mutta se saattaa höykkyyttää vaimoaan liikaa tämän kokoisessa akvaariossa; haaremi olisi turvallisempi ratkaisu, mutta en tiedä mahtuvatko tämän kokoiseen => etsi haulla juttuja kääpiörihmoista)
8 kpl parven kirsikkatetroja (ukkoja enemmän kuin akkoja)
6 kpl pikkuparvi monnisia (valitse yksi laji) TAI jos aasialaisissa halutaan pysyä, niin sitten esim. 3-6 piikkisilmää
jos levät kiusaavat, niin sekaan saattaisi sopia jokunen leväkatkarapu (näiden vaatimuksista en kylläkään paljon tiedä, mutta haku auttaa)

Näille sopisi pH sinne 7 tuntumaan tai vähän alle, pehmeä vesi ja lämpötila 25-26 astetta. Hiekkapohja kannattaa ehdottomasti laittaa monnisten/piikkisilmien takia, ellei sellaista jo ole. Jos päädyt kääpiörihmapariskuntaa / haaremia kokeilemaan, niin ehdottomasti sitten tiheä pintaan asti ulottuva kasviviidakko, jonka suojaan naaraan on mahdollista piiloutua.

Esim. Faunattaren sivuilta http://www.faunatar.fi/fin/index.php?cmd=108 löytyy paljon hyviä lajiesittelyjä...
impi
Starting Member
Starting Member
Viestit: 39
Liittynyt: 22:23, 11.11.2005

Viesti Kirjoittaja impi »

No niin, nyt on suodatin vaihdettu. Virtaus vain tuntuu olevan aika kova, vaikka laitoin minimilleen tehon ja ilmastuksen??? Pitääkö/voiko yhden vedenvaihdon nyt skipata? Olen joka toinen viikko vaihtanut 1/3 vedestä.

Monniset ovat kuparimonnisten albiinoversioita. Ennemmin kiinnostaisi nuo rihmikset ja vaikkapa ne kirsikkabarbit kuin tetralauma. Miksi kirsikkabarbeissa pitää olla enemmän ukkoja? Nyt on vain kaksi ukkoa ja viisi akkaa... millähän perusteella ne on tuohon hankittu? Leväkatkatkin kiinnostavat mutta semmoinen on kuulemma ollut kyseisessä akvaariossa aiemmin ja teurastanut sieltä suurimman osan neontetroista ja tehnyt yhden monnisen yksisilmäiseksi 8O Piikkisilmät ovat myös erikoisia ja hauskanoloisia. Ne eivät vain kai paljoa ole näytillä? Ja eikö niitä voi sitten pitää monnisten kanssa? Myös tuo pohjamateriaali on soraa, sellaista peruskamaa. Antennimonni on aika reilun kokoinen kyllä, veikkaisin noin 10cm, siitäkin on tullut kovin paljon vilkkaampi kun ukkorihmis siirtyi muille vesille.

Luulen kyllä että uusi suurempi akvaario ilmestyy meille viimeistään joululahjaksi joten kaipa nuo viihtyvät vielä kuukauden tuossa kun ovat jo vuoden siellä asuneet. Ja lisäksi selvinneet muuttorumbasta.
Tosina
Junior Member
Junior Member
Viestit: 158
Liittynyt: 13:45, 01.11.2005
Paikkakunta: Joensuu

Viesti Kirjoittaja Tosina »

Vedenvaihto on tehtävä kerran viikossa joka tapauksessa!
crisse_83
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 4720
Liittynyt: 04:42, 17.04.2005
Akvaarioseurat: TAS
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Kullaa, altaita vielä Harjavallassa
Viesti:

Viesti Kirjoittaja crisse_83 »

Jos piikkisilmistä haaveilet niin muista että hiekkapohja on niille se paras, samoin monnisille niin ei masut ja viikset kärsi kun möyrivät jua tonkivat. Piikkisilmät ovat todella paljon esillä kunhan niille vain on tarpeeksi piiloja joka puolella allasta joihin voi syöksähtää "vaaran" uhatessa. Yhteiselo monnisten kanssa sujuu hyvin, samoin noitamonnien ja plekojen.

Minkä kokoista allasta olet suunnitellut? Siltä pohjalta voisi sitten rakennella kalastoa ja miettiä myös mitkä nykyisistä olisivat sopivia sinne. Entä meinaatko pitää siltin tämän 80litraisen toiminnassa vai laitatko sen varikolle tai karanteenialtaaksi?

Väitämpä että altaassa ei ole ollut missään vaiheessa leväkatkarapua, en nimittäin usko että ne saisivat tehtyä pahaa edes kaikkein pienimmälle kalanpoikaselle. Epäilen kyseessä olleen marmoriravun, joka meillä pahoinpiteli jopa partamonnin tai sitten äksyn sinirapu yksilön.

Veikkaan myös että kalojen piristyminen johtuu siitä että ovat vasta pääsemässä yli muuton aiheuttamasta stressistä ja mahdollisesti parantuneesta hoidosta.
Ketuttaa kuin pikkuoravaa pakkasella. Käpy on jäässä, hammas katki ja oksakin niin himskatin liukas. (Siistitty versio.)
impi
Starting Member
Starting Member
Viestit: 39
Liittynyt: 22:23, 11.11.2005

Viesti Kirjoittaja impi »

Hmmh, täytyypä sitten vaihdella tiheämmin tuota vettä.

Uudeksi akvaarioksi olen ajatellut aika suurta, meillä on olohuoneessa 50 neliötä tilaa ja parikin hyvää paikkaa (minne ei aurinko porota yms.). Olisihan se mukava kun on paljon tilaa, tyhjääkin, niin saada sitten sellainen joka näyttääkin joltakin. Pidän myös enemmän vähän suuremmista kaloista, kuin pienistä parvikaloista. Mietin että tuon pienemmän akvaarion voisi viedä vaikkapa kellariin takkahuoneeseen iltojen iloksi sitten.

Kiva että tulevat nuo piikkisilmät ja monniset toimeen, noitamonnit ovat mukavannäköisiä otuksia myös. Ehkäpä pienempään jää sitten joku parvi ja monniset. Antennimonni ja rihmikset ja kirsikkabarbit sitten suurempaan. Tai joku muu kuin rihmis. No, se ei ole juuri nyt ajankohtainen asia, pitää löytää se akvaario ensin :D
Zessu
Senior Member
Senior Member
Viestit: 592
Liittynyt: 20:47, 01.06.2005
Paikkakunta: Maksjoki (Lohja)

Viesti Kirjoittaja Zessu »

Minä suosittelisin mieluummin akkoja enemmän kuin ukkoja, jos kirsikkabarbeja pidät. Meidän altaassa ainakin ukot ovat kiihkeitä rakastajia ja akat tarvitsevat välillä huilia, siksi akkoja enemmän.
-Ansku
Kaiku
Senior Member
Senior Member
Viestit: 795
Liittynyt: 13:45, 04.10.2004
Paikkakunta: Keski-Pohjanmaa

Viesti Kirjoittaja Kaiku »

Sen siitä saa, kun kiireessä kirjoittelee (vaikka mielestäni kyllä tarkistin jutun!) :roll: Eli tosissaan niitä kirsikkaBARBEJA naaraita enemmän kuin koiraita! Koiraat ovat usein kovia kisaamaan keskenään + kosiskelemaan naaraita. Naaraat jaksavat paremmin, kun yhden koiraan kosiskeltavana on useampi "vaimoke".

Monniset ja piikkisilmät viihtyvät hyvin yhdessä, mutta koska molemmat ovat parvikaloja niin 80-litraiseen mielummin vain toisia (tai piikkiksiä voi pitää pienemmässäkin porukassa, mutta monnisia vähintään 6 kpl parvi). Sitten jos joskus sen isomman akvaarion hommaat, niin molempia voi ottaa isommat parvet. Piikkisilmät ovat ilmeisesti sitä enemmän esillä, mitä isompi porukka niitä on. Eli parven omistajat saavat ihailla niitä usein ihan päivänvalossakin.

Tällä hetkellä kaloja on akvaariossa niin paljon, että vettä kannattaa vaihtaa noin puolet tilavuudesta joka viikko. Hiekkapohja kannattaa ehdottomasti laittaa monnisten viihtymisen takia, eikä se ole edes mikään mahdoton urakka noin pieneen altaaseen. Haulla löytyy paljon vinkkejä tähänkin operaatioon.

Kannattaa katsella vaikka palstalaisten kotisivuilta isompien altaitten esittelyjä ja kalastoja, josko sieltä löytyisi vinkkiä millaisesta itse tykkäisit. Isoon akvaarioon on tarjolla liki rajattomasti eri vaihtoehtoja, joten kannattaa valita yksi laji, jonka haluaa akvaarion "pääosaan" (suosittuja esim. kiekko- tai lehtikalat, muut kirjoahvenet, joku isompi rihmakala, leväbarbit, tiikerinuoliaiset, erilaiset plekot jne... tai ehkäpä vaikka se antennimonni?) ja sitten kokoilla muut lajit sen ympärille.

Toivottavasti tähän ei tullut isoja ajatusvirheitä mukaan... [;)]
impi
Starting Member
Starting Member
Viestit: 39
Liittynyt: 22:23, 11.11.2005

Viesti Kirjoittaja impi »

Akvaarion pitäminen alkaa jo sujua, ainakin kalat tuntuvat viihtyvän.

Muutamia kysymyksiä kuitenkin. Kävin tässä Faunattaressa ja siellä oli VALEleväbarbeja ja sitten tavan leväbarbeja. Nuo minun ovat kyllä valesellaisia, mutta niistä en löytänyt tietoa mistään netistä? Huomasi kyllä eron selvästi kun olivat vierekkäisissä altaissa, mutta myyjällä oli niin kiire etten ehtinyt häneltä paljon kysellä.

Kotilot ovat nyt paremmissa akvoissa, ja meillekin piakkoin tulossa uusi suurempi. Molempiin taitaa tulla noita samatyyppisiä kaloja, joten kovan veden asukit jäävät hankkimatta.

Miten usein pesen suodatinta? Aquaball 2210 siis. ilmeisesti joka toinen kerta toinen massa ja joka toinen sitten se toinen. Pitääkö sinne "yläosaan" hankkia jotain erikoismassaa kun siellä on nyt sellainen sininen joka tuli mukana?

Nyt alkavana harrastajana mietin myös, mistä ostatte tarvikkeenne? Yllämainittu kauppa on hyvä, mutta ihan ihmeen kallis. Siellä Aquaball maksoi 79e, halvimmillaan olen nähnyt samaa 43e. Samoin Tetran Aquasafe oli 500 ml pullo yli 25e kun muualla on näkynyt 18e. Minusta nuo hinnanerot ovat omituisia. Reilusti yli 30e alle sadan euron tuotteissa.

Kasvit tosin ovat hyvänlaatuisia siellä, niitä en huonosti hoidetuista altaista ostakkaan. Miten lannoitan kasveja? Lannoite veteen vai juurinappeja. Hirvittää laittaa jotain lannoitetta kun akva on noin pieni. Vaikka ovathan ne sinne tarkoitettuja, mutta silti. Olen nyt pikkuhiljaa uusinut kasveja. Ne tuntuvat kasvavan hyvin vaikka en ole antanut mitään ravinteita.
Suuressa miekkakasvissa on muutama lehti joissa on tupsulevää, kannattaako leikata ko. lehdet pois? Muut lehdet ovat siistejä.

Siinähän niitä taas. Kiitokset kaikille avustajille :D
Hyvä foorumi, täällä on kovin asiallista porukkaa.
Kaiku
Senior Member
Senior Member
Viestit: 795
Liittynyt: 13:45, 04.10.2004
Paikkakunta: Keski-Pohjanmaa

Viesti Kirjoittaja Kaiku »

Mukava, että homma on lähtenyt sujumaan! :D

Jollen väärin muista niin ne "valeleväbarbit" ovat juovaimubarbeja (Garra cambodgiensis). Oikeat leväbarbit (Crossocheilus siamensis) ovat parvikaloja (vaikka saattavat välillä nahistellakin, niin viihtyvät siis parhaiten omiensa seurassa), kun taas juovaimubarbit muuttuvat vanhemmiten erakoiksi.

Markku Varjon Akvaario maailmassa (vuodelta 1989!) sanotaan näin: "Oikean leväbarbin erottaa juovaimubarbista seuraavien piirteiden perusteella: leväbarbin musta kylkijuova on sahalaitainen ja ulottuu kuonon kärjestä pyrstöevän keskivaon ulkoreunaan asti, kun taas juovaimubarbin tumma juova on sileäreunainen ja ulottuu vain pyrstöevän tyveen; lisäksi juovaimubarbilla on kullanhohtoinen juova tumman juovan päällä ja selkä on paljon tummempi kuin leväbarbilla. ... Juovaimubarbilla on imusuu, leväbarbilla ei ole"

Sisäsuodatin kannattaa pestä sitten, kun sen virtaus näyttää hidastuneen. Eli akvaariosta riippuen siihen saattaa mennä esim. 1-3 vk. Omassa akvaariossa on sama suodatin ulkosuodattimen kaverina ja sitä on pestävä noin 3 vk:n välein. Mulla on se ylimmäinen "pikkulokero" tyhjä, kun siinä ollut erittäin hieno vanu (valkoista muistaakseni) meni jatkuvasti tukkoon.

Kasvien lannoitus riippuu pitkälti kasvien lajeista. Pääsääntönä voisi olla, että sellaisille kasveille, millä on selvät juuret (miekkakasvit, melalehdet, vallisneriat jne.) annetaan niitä pohjaan laitettavia tabletteja ja köynnöstäville "juurettomille" (argentiinanvesirutto, vedensuosikki jne.) nestemäistä. Annostelussa kannattaa seurata purkin ohjeita. Aluksi voi aloittaa vähän pienemmällä annostuksella ja lisätä sitä sitten pikkuhiljaa ohjeen mukaiseksi. Tosin jos akvaariossa on vain vähän kasveja puolikaskin annos saattaa riittää ja erittäin runsaskasvisessa altaassa sitä voi joutua lisäämäänkin. Kokeilemalla selviää. Jos lannoittamisessa haluat päästä (paljon) halvemmalla, niin etsi myydään-palstalta ihmisten itse tekemiä savikuulia (pohjalannoitteeksi) ja PMDD:tä (nestemäinen). Näistä löydät haulla paljon keskusteluja ja teko-ohjeetkin, jos näpertely kiinnostaa...

Täällä (http://www.aquatic-gardeners.org/finnishSAE.html) on muuten suomeksi juttua leväbarbista ja muista sen lähisukulaisista.
impi
Starting Member
Starting Member
Viestit: 39
Liittynyt: 22:23, 11.11.2005

Viesti Kirjoittaja impi »

Juuh, nuo ovat nyt sitten niitä juovaimubarbeja. Täytyykin varmaan lahjoittaa pois tuo suurin yksilö, tuntuu olevan jo niin kova terrorisoija ettei viitsi pitää samassa kolmea. Saa sitten nuo pienemmätkin erotettua suuremman akvan myötä.

Mitenkä tuon tupsuleväisen miekkakasvin kanssa pitäisi toimia? Leikkaanko ne lehdet pois? Partamonni tuntuu pitävän niistä mutta eihän ne tupsukat siitä mihinkään silti huku.

Minulla on myös ongelma tuon lapon käytössä :roll:
Olen nyt oivaltanut että hiekan pitää "pyöriä" lapossa jotta se puhdistuu, mutta oletteko esim poistaneet kasveja kun lappoatte. Tuntuu että en saa muuten pohjaa kunnolla putsattua. En siis toki siitä putipuhdasta meinaa mutta lappo on sen verran suuri ettei tahdo mahtua kuin tuohon etuosaan puhdistamaan.
impi
Starting Member
Starting Member
Viestit: 39
Liittynyt: 22:23, 11.11.2005

Viesti Kirjoittaja impi »

Noniin, joululahjaksi tuli nyt 360l allas, 160x50x45. Mukana tuli lehtispariskunta, kolme palettinuorukaista, kolme (nyt siis oikeita) leväbarbia ja kolme partista.

Siinä siis tuon ison kalasto atm.

Pienessä nyt:
7 kirsikkabarbia
4 korutetraa
3 albiinomonnista
pilkkuantennimonni
partis
kääpiörihma-akka
otto
3 juovaimubarbia

Tästä altaasta on tarkoitus tehdä karanteeniakva, mielelläni yhdistäisin niin että jäisi vain tuo iso jatkuvaan käyttöön.
Pois on lähdössä monniset ja yksi juovaimubarbi. Niille on jo koti katsottuna. Mitenkäs muiden kanssa?

Tuleeko pohjalle ahdasta jos olisi sitten
3 levistä
4 partista
pilkkuantenni (kääpiöitynyt se jo on, 13 cm)
ehkä parvi monnisia myöhemmin (?)

Tuo antennimonni pärjäilee hyvin nyt noiden pienten kalojen kanssa 8O , tosin se vetäsee aina partiksen napin...

Korutetroista ja kirsikoista en mielelläni luopuisi kun ovat vanhojen parvien jäännökset. Ellen löydä läheltä parvea joiden jatkoksi ne menisivät. Mutta tämä on nyt tämänhetkinen tilanne.

Jos jätän tuon pienen karanteeniakvaksi, miten sitä "säilytetään"? Tavoite nyt siis on että siihen ei jää yhtään kalaa, siitä lähdetään. Ei kai siellä oikein voisi vakituiseen kukaan asuakkaan jos se on karanteenikäytössä?
impi
Starting Member
Starting Member
Viestit: 39
Liittynyt: 22:23, 11.11.2005

Viesti Kirjoittaja impi »

Upitetaan... moni on lukenut mutta yhtään kommenttia ei ole tullut :(

Topicin nimeä en osaa muokata, aihehan on nyt lähinnä kalaston pohdintaa, johon edelleen kaipaan kommentteja.


edit: keskustelun otsikko vaihdettu - Lisa -
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Alkeet”