Apua (ulkosuodattimen kanssa ongelmia..)

Valaisimet, suodattimet, lämmittimet ym.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
Mörri
Starting Member
Starting Member
Viestit: 8
Liittynyt: 20:07, 31.08.2005
Paikkakunta: Porvoo

Apua (ulkosuodattimen kanssa ongelmia..)

Viesti Kirjoittaja Mörri »

Ostin eilen käytetyn 180 litraisen akvaarion ja siihen ulkosuodattimen..siis ulkosuodatinkin on käytetty. Noh, tekniikan ihmelapsena en kuitenkaan saa tuota suodatinta toimimaan... [:I] kävin eilen eläinkaupassakin näyttämässä suodatinta ja he neuvoivat kuinka sen saa toimimaan. Tein niinkuin he käskivät, mutta mitään ei tapahdu! Suodatin vaan pörisee.. Osaisiko joku neuvoa? Suodatin on eheim professional (suht uusi- tästä on kuulemma vain yksi uudempi versio..)
Täytin suodattimen vedellä ja laitoin myös letkuihin vettä (vaikeeta, koska ainakin vedenotto-letku on niin mutkalla että sain käyttää kaikkia konsteja että saisin siihen vettä..) :mrgreen: Laitanko siis "suodatinvivut" heti on-asentoon kun laitan letkut veteen, vai vasta sitten kun suodattimen töpseli on seinässä??
Auttakaa joku...kiitos :D
AMS
Junior Member
Junior Member
Viestit: 150
Liittynyt: 05:29, 14.07.2003
Paikkakunta: Piikkiö

Viesti Kirjoittaja AMS »

Mitä ovat suodatinvivut? Tarkoitatko "hanoja" letkuissa?

Yksi tapa saada suodatin käyntiin on ottaa ämpäri, laittaa se lattialle, laittaa ulostuloletkun pää sinne, käynnistää vedellä täynnä oleva pumppu (imuletku akvaariossa, "suodatinvivut" auki), odottaa että vettä tulee kunnolla ämpäriin, sammuttaa pumppu, pitää ulostuloaukkoa veden alla ämpärissä tai jos mahdollista niin laittaa peukalo suuaukkoon ja nostaa letku akvaarioon ja sitten taas laittaa pumppu päälle. Näin saat ylimääräiset ilmat pumpusta pois ja toivottavasti laitteen toimimaan normaalisti. Alussa kun laitat letkun ämpäriin niin jo pelkän nosteen avulla pitäisi vettä tulla akvaariosta sinne ämpäriin.
People that are really very weird can get into sensitive positions and have a tremendous impact on history.
-George W. Bush-
Morrgan
Senior Member
Senior Member
Viestit: 620
Liittynyt: 22:03, 31.08.2003
Paikkakunta: Turku
Viesti:

Re: Apua (ulkosuodattimen kanssa ongelmia..)

Viesti Kirjoittaja Morrgan »

Mörri kirjoitti:Laitanko siis "suodatinvivut" heti on-asentoon kun laitan letkut veteen, vai vasta sitten kun suodattimen töpseli on seinässä??
Minä avaan hanat vasta kun töpseli on seinässä. Olen huomannut että vesi voi valua pois (älkää kysykö mihin se menee...) jos hanat aukaisee ennen kun suodatin on päällä eikä käynnistäminen onnistui. Pitää vain olla heti niitä avaamassa käynnistämisen jälkeen, ettei suodatin turhaan ole päällä voimatta kierrättää vettä.
Anna-Marjatta
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1232
Liittynyt: 16:43, 10.04.2002
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Nurmijärvi

Viesti Kirjoittaja Anna-Marjatta »

Kyseessä on varmaankin eheim 2222-2228 versio..

Täytän ensin pöntön vedellä. Sitten täytän letkut akvaariossa (tämä onnistuu myös saavissa), pyörittelen niitä siellä ja lopuksi laitan hanat kiinni, off-asentoon. (tarkista että letkuissa on vettä ennen kuin asennat ulkosuodattimeen paikoilleen)

Asennan ne paikoilleen ulkosuodattimeen, letkut menee altaaseen.., eli se imuputki ja tuloputki.. Avaan hanat auki, on-asentoon. Annan altaasta tulla vettä pönttöön rauhassa, lopuksi töpseli seinään.
Kolli
Member
Member
Viestit: 380
Liittynyt: 08:28, 06.10.2004

Viesti Kirjoittaja Kolli »

Yksi keino on laittaa pönttö täyteen vettä, letkut paikoilleen akvaan, hanat auki, kunnon imasu ulostuloputkesta (lappoilmiö alkaa) ja töpseli seinään.
-riff-
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1299
Liittynyt: 18:04, 15.05.2005
Akvaarioseurat: TAS, HAS, Ciklidistit
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja -riff- »

kolli kirjoitti:Yksi keino on laittaa pönttö täyteen vettä, letkut paikoilleen akvaan, hanat auki, kunnon imasu ulostuloputkesta (lappoilmiö alkaa) ja töpseli seinään.
Tai sitten ei. Jos pönttö on täynnä vettä, muodostuu vesilukko ja vesi ei virtaa pönttöön, saapa vain suunsa täyteen vettä. [;)]

Kaikista helpoin ja varmin tapa on laittaa suodatin tyhjänä paikalleen, imuputki veteen, kaikki hanat auki, ja sitten imaisee tuon ulostuloputken päästä. Kun suodatin on täyttynyt, kannattaa odottaa pari minuuttia, ja sitten töpseli seinään.
Sama juttu kun on tehnyt huollon, nyt ei vaan tarvi imeä koska letkut ovat täynnä vettä. Riittää, kun nostaa ulostuloputken pään vedenpinnan yläpuolelle, ja avaa hanat. Tuota nostamistakaan ei tarvitse tehdä, jos käytössäsi on Eheim 2226 tai 2228, koska niissä imuletku on paksumpaa, kuin paluuletku.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Tekniikka”