600 l allas kultakaloille - miten sijoittaa ulkosuodattimet

Ulkolammikoiden ja niissä pidettävien kalojen hoito, ongelmat ym. Mukaan lukien ulkona ja sisällä pidettävät kultakalat sekä kotimaiset kalat.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
Blondikala
Starting Member
Starting Member
Viestit: 35
Liittynyt: 22:59, 08.05.2005
Paikkakunta: tampere

600 l allas kultakaloille - miten sijoittaa ulkosuodattimet

Viesti Kirjoittaja Blondikala »

Onko kellään kokemusta isommista altaista ja miten sinne sijoittaa kaksi tehokasta ulkosuodatinta (fluval 404 ja 304) etteivät kultakalat joudu kauheaan pyöritykseen. Vai kannattaako laittaa vain yksi tehokas ulkosuodatin Fluval 404 ja joku suurempi sisäsuodatin? Sijoittaako suodattimet vastakkaisiin päihin niin, että ulostuloputket ovat molemmilla pitkillä sivuilla ja sisäänmenoputket imevät sitten vastakkaisten suodattimien ulostuloputkien virtauksen sisään? Asiallaisia kokemuksia ja neuvoja täällä nyt kaivattaisiin.
FishFisu
Senior Member
Senior Member
Viestit: 647
Liittynyt: 12:22, 15.06.2004
Paikkakunta: Oulu/OAS/Mid-Atlantic Koi Club

Viesti Kirjoittaja FishFisu »

Meillä ei ihan noin isoa ole, 390 litraisen suhteen olemme homman hoitaneet niin, että meillä on kaksi ulkosuodatinta ja yksi sisäsuodatin, kaikki samaan suuntaan suunnattuja. Taakse on istutettu jättivallisneriaa ja ulostulot on suunnattu takalasia pitkin toista nurkkaa kohden. Altaassa meillä on pallokaloja (kimalais) jotka ei ole oikein hyviä uimareita. Nyt siis ainoastaan takalasintuntumassa on virtausta ja muualla rauhaisaa. Sisääntulo on sijoitettu molempien ulkopöristinten ostalta sinne takanurkkaan, minne ulostulo puskee vettä. haitaksiasti virtausta ei ole onneksi syntynyt ja kalta on viihtyneet hyvin.

--kirsi
Ajattele pieniä ja yksinkertaisia unelmia ja toteuta niistä joka päivä yksi.
jartzu65
Koi-Jari
Koi-Jari
Viestit: 3790
Liittynyt: 14:50, 09.11.2001
Paikkakunta: Suonenjoki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja jartzu65 »

Ei ole kokemusta noin pienen altaan kanssa :P Ei tosi, meillä oli tuossa 1200 litraisessa toisessa päädyssä yksi iso ulkosuodatin ja toisessa päädyssä kaksi . Mielestäni ratkaisu oli toimiva, tosin meillä tuo molempien päätyjen "suodattaminen" oli oikeastaan ainoa fiksu ratkaisu, koska allas oli niin pitkä= 250cm.

Kannattaa kokeilla ja jos altaassa on esim. puhallushiekka pohjalla, niin kakat ajautuvat melko näpsäkästi ulkosuodattimien imuun, jos vain ulostulot suuntaa fiksusti.
" Silikonirinnat ovat kuin jalopuuratti Ladassa: Kiva hivellä mutta kyyti ei parane"

http://koiruuksiajakissankujeita.kotisivukone.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Lammikot, karpit, kultakalat ja kotimaiset kalat”