Matosammakko Eemeli saapui!

Muihin ryhmiin sopimattomat kalat (sateenkaarikalat, sädekalat, pallokalat jne.), mukaan lukien muut "örkit".

Valvoja: Moderaattorit

kirjo
Member
Member
Viestit: 332
Liittynyt: 17:00, 24.11.2002
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja kirjo »

Matosammakko on suomessa varsin harvinainen laji.
www.herppi.net :issä löytyy hieman keskustelua aiheesta, sekä vain yksi kuva, joten varmaankin olisivat (minäkin) hyvillään jos esmes. noita kuvia sinne lisäilisit. Joonas Gustafssonin sammakkopaketissa www.sammakkolampi.net on myös juttua aiheesta.


Markku Varjo on aikoinaan kirjoittanut matosammakosta, että viihtyy tiettyjen kalojen kanssa, mutta todellisuudessa se on sammakko siinä missä muutkin, ja ne kaikki voivat parhaiten lajiakvaariossa. Juttu sammakon ulosteista suhteessa kaloihin ei ole legendaa, vaan siitäkään syystä sammakoita ja kaloja ei suositella samoihin tiloihin. Varjolla on ollut myös mainintoja muistakin sammakkoeläimistä, ja sanottakoon, että koska hän ei ole ko. lajeihin niin perehtynyt, niin näitä suosituksia kalojen ja sammakoiden yhdistelystä ei kannata ottaa ihan kirkaimellisesti...tuollaisen aarteen löydettyäsi voisit siis vakavasti harkita sille lajiallasta ja jopa kaweria.

Mutta hieno eläin, ja tosiaan tuolla sammakkopuolella ollaan varmaan hyvinkin kiinnostuneita elikosta. Ja mä haluun tuollasen kanssa....eikä noin hienosta sampista saa sanoa että yök! Iiihana :D
Ja tieteellinen nimi oli ilmeisesti Typhlonectes compressicauda.
Elämä on sitä mitä meille tapahtuu silloin kun teemme muita suunnitelmia.
-Thomas La Manee-
-Alix-
Katalysaattori
Katalysaattori
Viestit: 4264
Liittynyt: 09:49, 30.05.2002
Akvaarioseurat: HAF, HAS, SMAS, ja Ciklidistit
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja -Alix- »

Hui että on hieno! Sammakko mikä sammakko vaikka se on pitkula ja raajaton. Onhan kuparikäärmekin lisko vaikka sillä ei ole jalkoja...

Itse henk koht ihan tavallisia kynsisammakoita pitäneenä pitäisin tuon ihan omassa altaassaan mutta kait se selviää kalojenkin kanssa kun kerran noin mujuvaksi on kasvanut. Akvaariolinnan sakuja muistellessa niin kaveriporukka olisi varmaan aika pop juttu, siellä olivat kovasti toisiinsa kääriytyneitä ja niitä oli paljon. Minneköhän Kimi ne aikoinaan työnsi?
Koralli- ja kasvinisti. Minkäs sille voi.
Jani
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1196
Liittynyt: 09:07, 26.09.2001
Akvaarioseurat: Oulun akvaarioseura
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Oulu

Lajiakva ja kamut Eemelille

Viesti Kirjoittaja Jani »

Voi olla vaan mahdoton tehtävä perustaa lajiallas kun ovat niin harvinaisia etenkin Suomessa. En kertakaikkiaan tiedä mistä tuolle löytyisi kavereita. :(

Sammakon ulosteen negatiivisesta vaikutuksesta kaloihin: Eemeleitä on onneksi yksi ja allas on 600 L. Suodatus on tehokas ja vettä vaihtuu 2 x 1/3 viikossa eli 400 litraa. Jos Eemeli syö vain 2-3 kertaa viikossa ja paskoo sen mukaisesti suhteellinen vähän, uskoisin että suodatus ja vedenvaihto minimoi kaloille syntyvät komplikaatiot. :P
Susamka
Member
Member
Viestit: 339
Liittynyt: 11:13, 24.03.2003
Paikkakunta: Turku/TAY ry

Viesti Kirjoittaja Susamka »

Viime syksynä noita oli Akvaario Kurjessa. Ihmettelin silloin mikä se on, luulin kalaksi [:I]
"Eikö sen huulet kulu?", ystäväni tokaisi katsoessaan etulasia 'imppaavaa' plekoa
Adrianna
Elite Member
Elite Member
Viestit: 6704
Liittynyt: 01:32, 06.06.2004
Akvaarioseurat: LAS
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Karhula (Kotka)
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Adrianna »

Kurjessa noita oli ennen joulua.

Sammakkoeläimiä ja kaloja ei tulisi yhdistää syistä, että:
1. Sammakon uloste on sen verran stydiä että kalat eivät siitä juurikaan pidä
2. Sammakkoeläimet voivat yrittää syödä kaloja/kalanpoikasia
3. alat voivat kiinnostuneina nyppiä sammakkoeläimen herkän ihon rikki, joka voi johtaa kivuliaisiin ja kohtalokkaisiin(kin) tulehduksiin
4. Kalat voivat syödä ruoat sampin naaman edestä.. Kirjaimellisesti.

Jos nämä neljä kohtaa ovat kunnossa niin en usko että ongelmia tulee [;)]

Mahtavan näköinen kaveri! Muistaakseni nerdbar:illa noita on ollut *huhuuu!* ?
Luovat nahkansa yhtenä sukkana, varo ettei tuki suodatinta 8O
1-2-3 sydäntä särkyy , vielä löytyy se joka ehjänä säilyy
ehdin myöhemmin viettää aamuni jonkun kylkiluuhun kasvaneena.
Kun herään laivat on lähteneet, kortti kuivuu ja junia ei mee.
Laiturilta tuuli vie pois nekin jotka ei kelvanneet
kirjo
Member
Member
Viestit: 332
Liittynyt: 17:00, 24.11.2002
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja kirjo »

Ja lisäksi, kalat pelkäävät sammakkoa ja sammakko kaloja. Joonas kirjoitti joskus herppiin loistavan esimerkin siitä, kuinka ihminenkin voi elää pakotettuna samassa huoneistossa vaikkapa australialaisen dingolauman kanssa. Kukaan ei kuole, mutta elintavoiltaan ja erilaisuutensa vuoksi molemmat varovat ja pelkäävät toisiaan koko ajan, dingojen ulosteet kuvottavat ja ihmisen haju saa dingot sekaisin jne.
Löytyy sieltä haulla, oli mielestäni loistava käytännön esimerkki niille, joista "se kynsisammakko on ihan onnellinen kalojen kanssa ja viihtyvät yhdessä".

Mutta joo, hyvä että tilaa ja vedenvaihtoja on riittävästi.
Elämä on sitä mitä meille tapahtuu silloin kun teemme muita suunnitelmia.
-Thomas La Manee-
Jani
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1196
Liittynyt: 09:07, 26.09.2001
Akvaarioseurat: Oulun akvaarioseura
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Oulu

4 teesiä on kunnossa

Viesti Kirjoittaja Jani »

Adrianna:
Sammakkoeläimiä ja kaloja ei tulisi yhdistää syistä, että:
1. Sammakon uloste on sen verran stydiä että kalat eivät siitä juurikaan pidä
2. Sammakkoeläimet voivat yrittää syödä kaloja/kalanpoikasia
3. alat voivat kiinnostuneina nyppiä sammakkoeläimen herkän ihon rikki, joka voi johtaa kivuliaisiin ja kohtalokkaisiin(kin) tulehduksiin
4. Kalat voivat syödä ruoat sampin naaman edestä.. Kirjaimellisesti.

Jos nämä neljä kohtaa ovat kunnossa niin en usko että ongelmia tulee
Kohta 1. hoidettu kuntoon kunnon suodatuksella ja runsailla vedenvaihdoilla. Lisäksi samppeja on vain 1 kpl.

Kohta 2. Eemeli ei ole elävän kalan perään. Edelliselläkään omistajalla ei ollut popsinut edes neontetroja. Minulla on pienin kala täysikasvuinen Corydoras sterbai. Sitä ei Eemeli pysty tukehtumatta edes syömään.

Kohta 3. Nyppimistä ei ole esiintynyt. Eemelin iho on kuin Nivealla hoidettu! Kiiltelee ja täysin haavaton. Nyppimiseen taipuvaisia kaloja ei ole ja kukaan kala ei ole kiinnostunut tutkimaan samppia.

Kohta 4. Ahvenet ja tonkijat kyllä syövät Eemelin ruokia. Ongelmia ei silti tule, sillä tuusaan joka 3. päivä pimeässä sinne paljon kalaa ja katkarapuja ja seuraan että Eemeli popsii runsaasti ruokaa kuunvalossa :P

Kaikki kohdat on siis täytetty. Toki jos Eemelille tulee ongelmia, uudelleen sijoitusta pitää miettiä. Onneksi kaikki on hyvin ainakin toistaiseksi. :mrgreen:
kirjo
Member
Member
Viestit: 332
Liittynyt: 17:00, 24.11.2002
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja kirjo »

Linkitetään kirjoitus sammakkolampi.netistä, niin ei tule vain epämääräisesti heiteltyä. Ko. sivuston ylläpitäjät ovat Aki Suzukin lisäksi harvoja suomalaisia sammakoihin erikoistuneita henkilöitä. Ei siis vain Janille, vaan yleisestikin, koska tähän teemaan aika ajoin törmää.


Miksi sammakon/salamanterin kanssa ei saa laittaa samaan altaaseen muun lajista sammakkoeläintä tai kaloja?
© 2004 Joonas Gustafsson

Usein kysytään miksi tuliliskon, kynsisammakon tai jonkin muun sammakon tai salamanterin kanssa saisi laittaa samaan altaaseen jotain toisen lajista salamanteria, sammakkoa tai kalaa. Suosittuja ajatuksia ovat mm. laittaa tuliliskojen tai kääpiökynsisammakoiden altaaseen kaloja tai hankkia kellosammakolle kaveriksi pari tuliliskoa. Kaikki nämä ovat huonoja ajatuksia, näin ei koskaan pitäisi toimia!

Toisinaan saan myös viestejä tyyliin: "Mulla on ollut niitä ja näitä yhdessä jo monta kuukautta ja ne ovat vieläkin kaikki hengissä. Miksi näin ei siis saisi tehdä?". Kannattaa muistaa että vaikkapa tuliliskon elinikä on yli kymmenen vuotta. Siinä ajassa ei pari kuukautta ei ole kuin yksi silmänräpäys. Ja toisaalta sammakkoeläimet (ja kalatkin) ovat usein kestäviä ja sitkeitä. Joitain kalalajeja voisi melkein kasvattaa tärpätissä ja monien sammakkoeläinten tappamiseen tarvitaan vähintään kirvestä. Niinpä ne voivat elää kitkuuttaa surkeissa oloissa pitkäänkin ilman että ihminen edes huomaa niiden kärsivän.

Lyhyesti vastaus kysymykseen "miksi näin ei saa tehdä" on seuraava:

Siksi että optimaalisten olosuhteiden luominen molemmille on erittäin vaikeaa, usein mahdotonta. Lisäksi eri eläinlajit voivat olla petoja toisilleen, tai muulla tavalla toisilleen haitallisia.

Seuraavassa käydään läpi muutamia näistä tekijöistä hieman tarkemmin.

Peto-saalis suhde

Siitä kuinka samaan altaaseen yhdistetyt eläimet alkavat syödä tai vahingoittaa toisiaan löytyy monia surullisia tarinoita. Caudata Culturen sivuilla on artikkeli jossa luetellaan lukuisia esimerkkejä näistä katastrofeista. Muutamia lyhennettyjä lainauksia kyseisestä artikkelista:

Salamanteriltani on hävinnyt oikea etujalka!
Kiinankellosammakko söi tuliliskot.
Kiskoin salamanterin pois sammakon suusta kahdesti, mutta silti se oli kuollut seuraavana aamuna.
Salamanterit syövät toisensa.
Monni hyökkäsi salamanterin kurkkuun... salamanteri kuoli.
Kynsisammakko söi kalani yksi kerrallaan.
Vaikka kaikki näyttäisikin sujuvan mukavasti, et koskaan voi tietää milloin eläimet keksivät käydä toistensa kimppuun, syystä tai toisesta. Itsekin olen todistanut kynsisammakon käyvän kellosammakon kimppuun altaassa jossa ne ennen hyökkäystä olivat eläneet kuukausitolkulla yhdessä. Ja vaikka varsinaista hyökkäystä ei koskaan tapauhtuisikaan jo potentiaalisen vihollisen jatkuva läsnäolo on eläimille erittäin stresaavaa!

Myrkyt

punatäplävesiliskot myrkyttivät kääpiökynsisammakon.
Monet salamanterit, esimerkiksi tuliliskot ja useat sammakkolajit erittävät iholleen erilaisia myrkyllisiä aineita. Normaalisti näitä aineita on iholla aina, mutta vain pieniä määriä. Myrkyt kuitenkin liukevat veteen ja vähitellen niitä kerääntyy veteen suuria määriä ja vesi muuttuu myrkylliseksi. Erityisesti sille toiselle lajille jolla ei ole immuniteettia kyseistä myrkkyä vastaan. Tämä pätee niin toisiin sammakkoeläimiin kuin kaloihinkin. Erityisesti kalojen silmät ja kidukset ovat myrkkyvedessä kovilla.
Toinen mikä aiheuttaa usein myrkytysoireita kaloille on sammakkoeläinten ulosteet. Kynsisammakon ulosteessa on voimakkaita ammoniakin sukuisia kemikaaleja ja lähes kaikkien muidenkin sammakkoeläinten jätöksissä on ainesosia jotka pian myrkyttävät veden kaloille kuolettavaksi. Vähän kuin ihminen yrittäisi uida sikalan lietelantalassa...

Elinympäristövaatimukset

Sammakon vaatima korkea lämpötila tapoi salamanterin.
Eri eläinlajit tulevat eri puolilta maapalloa. Niinpä ne ovat tottuneet erilaisiin olosuhteisiin. Lämpötila, veden pH ja muut kemialliset ominaisuudet, ilman suhteellinen kosteus ja veden suolaisuus ja virtaus ovat vain joitakin esimerkkejä muuttujista jotka ovat erilaisia eri eläinlajien asuinsijoilla. Niinpä jos yhdistät Kiinan lauhkeilla alueilla elävän tuliliskon yhteen vaikkapa trooppisesten keski-amerikkalaisten kalojen kanssa ei sinun ole mahdollista saada vedestä molemmille lajeille sopivaa lämpötilaltaan ja muilta ominaisuuksiltaan. Kovin moni ei aina tiedä mistä mikin eläin on kotoisin, ja vaikka eläimiä tavattaisiin samalla mantereella tai samassa valtiossakin voivat niiden luontaiset biotoopit olla hyvinkin erilaiset.
Pieni ajatusleikki pohdittavaksi

Oletetaan että sinut laitettaisiin asumaan 50 neliön yksiöön pienen dingolauman kanssa. (Dingo on´suden kaltainen australialainen koiraeläin.) Pakotettasiin asumaan siellä koko ikäsi.

Tuskin dingot kimppuusi ihan heti kävisivät, eivät ne yleensä hyökkää ihmisten kimppuun, mutta koskaan ei ihan saisi nukkua ja olla rauhassa: entä jos ne kohta hyökkäävätkin...?

Dingojen pesästä tihkuu mieletön mädäntyneen lihan löyhkä ja vieressä olisi myös eläinten käymälä.

Tilaa on vähän, koskaan et saisi olla rauhassa vaan koiriin törmäilisi jatkuvasti. Eihän siitä sinäänsä näkyvää haittaa ole, mutta kyllä moinen rauhattomuus stressaa kovahermoisempaakin kaveria!

Ja luonnollisesti yksiössä olisi dingoja varten sopiva Australian takamaita simuloiva ilmasto: kuumaa kuin pätsissä ja kuivaa kuin Saharassa. Hiki valuu ja kuiva ilma raastaa keuhkojasi.

Mikään näistä seikoista ei tapa sinua, mutta ne kaikki tekevät olostasi luultavasti kokolailla kurjaa. Koska dingot tai tällaisen pienen kokeen järjestäjä ei kuitenkaan ymmärrä tai kuule sinua, et saa tilanteeseen apua vaikka kuinka yrittäisit huutaa ja meuhkata. Luultavasti sairastut jossain vaiheessa, jos et fyysisesti niin ainakin henkisesti ja todennäköisesti kuoletkin normaalia paljon nuorempana epäasiallisista oloista johtuen. Elät siis koko lyhyen ikäsi kurjuudessa olosuhteissa jotka eivät todellakaan ole edes lähellä inhimillistä.

Tällaisen elämänkö haluat tarjota kaloillesi ja sammakkoeläimillesi?

Asiantuntemuksella se voi toki onnistuakin

En sano että lajien sekoittaminen aina olisi tuomittu epäonnistumaan. Jos Dingojen kaveriksi laitettaisiin vaikkapa muutama Australialainen aavikkokettu ja tarjolla oleva tila kasvatettaisiin vaikkapa 50 hehtaariin, menisi kaikki varmasti ihan mukavasti. Ja vastaavasti itselläni on luonnossa samoissa kiinalaisissa vuoristopuroissa asuvia, saman kokoisia mutta eri lajisia salamantereita yhdessä ja samassa isossa akvaterraariossa.

Molemmille sopivien olojen tarjoaminen vaatii siis sopivia lajeja, vahvaa taustatietämystä molemmista lajeista ja niiden biologiasta sekä niin paljon tilaa ja muita resursseja kuin molemmat yhteensä vaativat. Ja vähän enemmänkin. Yleensä näiden kaikkien toteuttaminen yhtä aikaa vaatii enemmän kuin moni harrastaja pystyy tarjoamaan. Ja jos yhdestäkin ehdostä jää edes vähän uupumaan kannattaa koko ajatus unohtaa. Edes pieni kärsiminen ei ole kivaa, dingojen seurana ei olisi kiva asustaa.

Kiitos.
Elämä on sitä mitä meille tapahtuu silloin kun teemme muita suunnitelmia.
-Thomas La Manee-
Reetu
Junior Member
Junior Member
Viestit: 176
Liittynyt: 03:49, 28.12.2001
Paikkakunta: Helsinki, Has

Viesti Kirjoittaja Reetu »

Ihana! itselläni oli tuollainen joskus vuonna yksi ja kaksi, tykkäsi erityisesti surviaisesta. Uskomattoman ihana söpöliini! Iho näyttää olevan kuin samettia ja se littana hampaaton suu jolla se mäyssyttää... Kertakaikkisen huvittavan näköinen.

Valitettavasti omani änkesi itsensä ulos akvaariossa olevasta kolosta kansilaseissa ja äkkäsin sen vasta kotiin tullessa, jolloin oli jo pahan näköisesti kuivunut. ei näyttänyt myöskään hyvältä päästessään takaisin akvaarioon, ihon alla oli kuplia ja liikuskelu kivuliaan näköistä vielä vuorokauden kuluttuakin, joten isäni suoritti armeliaan "eutanasian" terävän veitsen avulla.
En tiedä, oliko oikein, mutta silloisen kokemuksen mukaan armeliainta.
Albiinomonni
Starting Member
Starting Member
Viestit: 39
Liittynyt: 12:14, 29.12.2004
Paikkakunta: Pori

Viesti Kirjoittaja Albiinomonni »

Ihania :D
herle
Junior Member
Junior Member
Viestit: 103
Liittynyt: 23:05, 03.04.2004
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja herle »

Tosi suloinen ja mielenkiintoinen "ötökkä". :mrgreen:

Paljon tietoa matosammakoista
http://www.caecilian.org/faq.html
P.hystrix rausku uiskentelee altaassa.
Jani
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1196
Liittynyt: 09:07, 26.09.2001
Akvaarioseurat: Oulun akvaarioseura
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Oulu

Eemlin harrastus: kivensiirto

Viesti Kirjoittaja Jani »

Eemeli on keksinyt tavan voimailla akvaariossa. Se kaivautuu n. 20 cm pitkän ja 5-7 cm leveän kiven alta, siten että kropan keskiosa jää kiven alle littanaksi. Seurasin tätä tapahtumaa läheltä ja yhtäkkiä kivi nousi ilmaan. Eemeli pullisti itsensä ja liikutteli kiveä ylös ja alas. Lisäksi se on siirtänyt kiveä alkuperäisestä asennostaan ainakin 10 cm. Pysyypähän lihakset kunnossa!

Olen myös saanut uudella digijärkkärilläni hyviä kuvia Eemelistä. Pitääpäs luoda galleria että kiinnostuneet voivat katsella Eemelin kuvia. Joku mainitsikin että jossain foorumissa kaipasivat kuvia matosammakoista. Sinnekkin niitä voisi luovuttaa.

Sain kuvattua myös Eemelin peräaukon seudun. Kuvan perusteella voisi ehkä määritellä kumpaa sukupuolta Eemeli on. Peräaukon seudulla oli valkoinen, miltei pyöreä 0,5 cm halkaisijaltaan oleva ympyrä. Tuolla matosammakkosaitilla tiedetään kertoa:

"The important part is the "terminal region" (the butt). The white flat region under the end of their tail will contain either a "T" shape (some people think it looks more like a ("Y") or a "Star" shape (*). The "T" butts may also have two or three visible dots on their terminal regions which are spaced around the "T" symmetrically. It appears that the "T" butts are female.

Male = *
Female = T or Y"

Eli oiskohan Eemeli sitten mies? Pitänee tutkailla vielä tarkemmin 8O
clarias
Starting Member
Starting Member
Viestit: 26
Liittynyt: 18:46, 05.02.2005
Paikkakunta: Oulu

Viesti Kirjoittaja clarias »

Kurjessa oli noita 3 viikkoa sitten jokunen kappale,ihmettelin minäkin että mitä kummia,no nythän se selvis!
Jani
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1196
Liittynyt: 09:07, 26.09.2001
Akvaarioseurat: Oulun akvaarioseura
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Oulu

Olikos kalliita?

Viesti Kirjoittaja Jani »

En tiedä saako hintaa täällä sanoa mutta laita vaikka YV:nä. Kiinnostaa sammakon hinta jos joskus saisi noille lajiakvaarion.
tiger
Member
Member
Viestit: 381
Liittynyt: 13:55, 13.04.2004
Paikkakunta: Hyvinkää

Viesti Kirjoittaja tiger »

Eikös tää kaveri joka on myynnissä täällä http://www.interaquaristik.de/catalog/p ... cts_model=

ole matosammakko?

ja että ne ihan kotiovelle in 24h lupailevat???

Tiger
Jani
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1196
Liittynyt: 09:07, 26.09.2001
Akvaarioseurat: Oulun akvaarioseura
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Oulu

Kappas kehveliä!

Viesti Kirjoittaja Jani »

No katoppas, Eemelihän se siinä on myynnissä! Eikä ole ees kallis! Kumpa olisi tilaa perustaa Eemeliallas niin avot :P
tiger
Member
Member
Viestit: 381
Liittynyt: 13:55, 13.04.2004
Paikkakunta: Hyvinkää

Viesti Kirjoittaja tiger »

niin aattele.. Ei se kallis ole.. 17e ja postikulut.

varmaan tosta jotain pikalähetys kulua toki tulee/ "särkyvää" paketti lisää..

en tiedä- saksa ei oo hallussa.

Nyt vaan uus allas kehiin taas Jani ;)

tiger
jarvij
Elite Senior Member
Elite Senior Member
Viestit: 15316
Liittynyt: 16:24, 05.11.2001
Akvaarioseurat: HAS, Ciklidistit,
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Helsinki/HAS/Ciklidistit/TAS
Viesti:

Viesti Kirjoittaja jarvij »

Ihan vain meinaan, jotta "Versandfertig: in 24 Stunden" tarkoittanee että lähetys on valmiina lähtemään liikkeestä 24 tunnin kuluessa. Kusti voi sitten polkea minkä jaksaa, mutta se ei enää voi olla liikkeen murhe. [;)]
Sivuillani voi jo olla vastaus kysymykseesi:
http://www.aquahoito.info/suomi/sivuni.php
jo yli 15000 kirjoittamaani viestiä täällä.
Make67
Starting Member
Starting Member
Viestit: 1
Liittynyt: 14:33, 25.11.2006
Paikkakunta: Kerava.

Viesti Kirjoittaja Make67 »

tiger kirjoitti:niin aattele.. Ei se kallis ole.. 17e ja postikulut.

varmaan tosta jotain pikalähetys kulua toki tulee/ "särkyvää" paketti lisää..

en tiedä- saksa ei oo hallussa.

Nyt vaan uus allas kehiin taas Jani ;)

tiger
Termos!
Hei, en saanut tuota saksankielistä sivua näkymään, oliko sammakon hinta oikeasti tuo 17e?? Korson Megaeläimessä oli myös matosammakkoja, 180e/kpl!! Aika ero hinnoissa!

:roll:
Jani
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1196
Liittynyt: 09:07, 26.09.2001
Akvaarioseurat: Oulun akvaarioseura
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Oulu

Eemeli yhä hengissä ja hyvin voipana

Viesti Kirjoittaja Jani »

Pannaampas pitkästä aikaa hieman juttua matosampistani. Se on yhä hengissä ja nyt täysikasvuinen. Lattialla se kävi muutama päivä sitten mutkan kun täytin 1155 L allasta muutettuani sen vesivahingon takia toiselta seinältä toiselle. Onneksi lattialla oli solumuovia ja Eemeli mätkähti n. 1,5 m korkeudelta sen päälle. No mitään jälkiä ei tullut ja nostin ötökän nopeasti takaisin altaaseen. Matosammakon iho tuntuu todella kestävältä, koska mitään jälkiä eikä haavaumia ei ole esiintynyt tuon retken jälkeen.

Sain altaaseen smaragdikirjoahvenen ja 3 tonkijna lisäksi punatimanttiahvenia. Se merkitsee sitä, että matosammakolla on entistä kovempi kiire saada ruokaa haalittua suuhunsa. Sapuska katoaa todella nopeasti altaan pohjalta ja olenkin veden vaihtojen yhteydessä syöttänt Eemeliä erikseen katkaravuilla. Riikinkukkorausku on oikeastaan pahin kilpailija Eemelille, sillä ne syövät samoja ruokia ja rausku on aina tosi nopeasti ruokien kimpussa, mustaveitsikalasta puhumattakaan.

Matosammakon ehkä huonoin puoli hitaan syömisen ohella on hiekan alla möykkääminen ja tavaroiden siirtely. Monen kilon painoiset kivet ja kannot siirtyvät vahingossa jatkuvasti ja aina saa olla remppaamassa sisustusta. Mikään kiviasetelma ei ole Eemeliltä turvassa. Se vaan ryömii kasan alle piiloon ja kasahan siirtyy tarvittaessa sen mukaan. Matosammakko ei siis ole himosisustajan toiveuni.

Tässäpä matosammakon kuulumiset tältä erää. Kokoa siis kunnioitettavat 70 cm ja aktiivinen on. Saapas nähdä koska se alkaa hyytymään, sillä vankeudessa niille ei ennusteta kuin 4-8 vuoden elinikää. Nyt Eemeli lienee 4 vuoden ikäinen.
Drooms
Senior Member
Senior Member
Viestit: 575
Liittynyt: 20:46, 08.08.2006
Paikkakunta: Rovaniemi
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Drooms »

onko toimivia kuvia siitä?
mikään aiemmista linkeistä ei toiminu.
llFiSull
Member
Member
Viestit: 396
Liittynyt: 10:07, 15.06.2005
Paikkakunta: Mikkeli

Viesti Kirjoittaja llFiSull »

Jostain syystä mullakaan ei näy mikään sivuista.. :| Onkohan tälle eemelille nyt siis latinalaista nimeä yms. Vois googlettaa..
Never mind the dog, beware of the owner.
440L + 25 kilogrammaa koiraa.
toxic69
Member
Member
Viestit: 322
Liittynyt: 11:18, 30.10.2006

Viesti Kirjoittaja toxic69 »

Eipä mullakaan linkit auenneet!

Vaan on AIVAN IHANA otus! Rakastuin heti ja tulen satavarmasti hommaamaan yhden jos toisenkin nuita tulevaisuudessa! Siis mun unelmien täyttymys... :D
2 frettiä. <3
Okahiiri. <3
Koira. <3
Akvaario 60l + 400l <3
mollylady
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1084
Liittynyt: 01:30, 03.09.2006
Paikkakunta: pks

Viesti Kirjoittaja mollylady »

Ihan maanmainioita otuksia nuo matosampit! :mrgreen:
Kerran törmäsin jollain kalasivustolla sammakkoaiheisiin juttuihin ja tuohan se tietysti jäi sieltä mieleen, kun sykähdytti sydäntä niin kovasti.

Eli sinä päivänä matosammakkoja mulle, sittenkun on se tuhat litranen kasassa. :D
I'm #1 so why try harder?
Mari P
Junior Member
Junior Member
Viestit: 53
Liittynyt: 16:02, 20.03.2004
Paikkakunta: Tartto ja välillä Jokioinen
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Mari P »

tuolta löytyy kuvia moisesta otuksesta ja tuolta tieteellisiä nimiä eri matosammakkolajeille. (Google on iloinen asia) :D
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Muut kalat ja eliöt”