Oulun akvaarioliikkeet ranking

Täällä keskustelu on vapaata, kunhan homma pysyy hyvän maun ja käytöksen rajoissa ja keskustelu jotenkin koskettaa akvaarioita. Muu yleinen keskustelu -> ""Off-Topic" ja äänestykset"-ryhmään.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
BeardiE
Starting Member
Starting Member
Viestit: 11
Liittynyt: 16:06, 05.02.2005
Paikkakunta: Oulu

Oulun akvaarioliikkeet ranking

Viesti Kirjoittaja BeardiE »

Heips!
Suunnitelmissa olisi perustaa akvaario ensi kesän jälkeen. Kiertelin tuossa parissa akvaliikkeessä täällä oulussa, (Lilzoo ja Akvaariosoppi). Senegal oli kiinni ja Kempeleen kalakauppaan en ole vielä ehtinyt. [;)]

Mikä on paras kauppa ja miksi? Missä on parhaimmat akvaariopuolen myyjät?
Aloittelijana en ehkä mitään järkevää ole myyjiltä osannut kysyä, mutta Lilzoon myyjä vaikutti "ei-niin-tietävältä" verrattuna akvaariosopin myyjään.
:roll:

Mitä sopivia myyjän testauskysymyksiä on olemassa? eli sen jälkeen tietää, että myyjä tietää.
minnakoo
Junior Member
Junior Member
Viestit: 213
Liittynyt: 21:38, 29.10.2004
Akvaarioseurat: OAS
Paikkakunta: Oulu

Viesti Kirjoittaja minnakoo »

Senegalissa kannatta myös vierailla. Tosin niitä neuvoja joutuu hieman "lypsämään", mutta ovat asiantuntevaa porukkaa siellä.
Jani
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1196
Liittynyt: 09:07, 26.09.2001
Akvaarioseurat: Oulun akvaarioseura
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Oulu

Senegal ja muut

Viesti Kirjoittaja Jani »

Senegal on nro 1. Sitten tulee Oulunsalon Lilzoo ja siitä alkaakin taso hieman laskea. Ehkäpä Kempeleen Taitotassu ois kolmantena ja hännänhuippuna Akvaariosopit. Hieman perusteluita:

Senegal on pitkän linjan akvaariokauppa. Omistajat ovat olleet kauan alalla ja tietävät hoidokeistaan aika lailla. Akvaariot yleensä siistejä ja kuolleita kalojakin aniharvoin. Tämä liike ei myy Oskareita alle 200 L altaisiin sitten :)

Oulunsalon Lilzoossakin taso on paikoin hyvä. Liikkeen omistaja tietää kaloista mutta jotkut muut työntekijät vähän vähemmän. Olen ehkä jäävi kommentoimaan, sillä olen käynyt vain muutaman kerran ja joka kerta on valikoima ollut huonoimmillaan ja joku muu kuin itse omistaja paikalla. Hyvä liike kumminkin.

Taitotassu on pieni mutta siisti liike. Valikoima on suppea mutta tilaavat kyllä kaikkea mitä listoiltaan löytävät. Hinnatkin ovat ihan OK.

Akvaariosopit ovat sitten hieman oma lukunsa. Siellä on monesti hyväkin valikoima mutta liikkeen tyyli hieman kiristää hermoja. Kaloja ruokitaan hintsusti ja altaat monesti sinilevän tai tautien kourissa. Monet altaat myös ihan kasvittomia, tetenkin huonommalla sesongilla. Hintataso maapallon korkeimpia. Noista liikkeitä löytyy kuitenkin usein helmiä, jotka on syytä pelastaa ajoissa ja karanteenata kunnolla. Itse olen tuolta ostanut L91 ja L260 ja molemmat yksilöt ovat olleet priimakuntoisia.
aapo
Junior Member
Junior Member
Viestit: 105
Liittynyt: 20:42, 25.03.2003
Paikkakunta: Muhos

Viesti Kirjoittaja aapo »

joo, Minustakin Senegal on ehdottomasti paras. Johtuu siitä että ei myy kuin kaloja(joita on eniten) ja lintuja ja jysijöitä. Omistaja on ilmeisesti harrastanut akvaarioita aika kauan. Akvaariosopissa on kyllä asiantuntevaa henkilökuntaa muille eläimille ainakin enemmän kuin kaloille joista ei tiedetä mitään. Lilzoon taso on vaihteleva mutta joka tapauksessa selvästi huonompi kuin senegal.
JJVi
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 2990
Liittynyt: 16:57, 15.12.2001
Paikkakunta: Oulu /OAS

Viesti Kirjoittaja JJVi »

Yhteenvetona Oulun liikkeistä voisi todeta, että jos joku joskus on haaveillut perustavansa akvaarioliikkeen, Oulussa on varmasti suurista kaupungeista paras markkinarako. Joskus vuosia sitten kiersi huhu, että joku olisi perustamassa Faunataria Ouluun, ei vain ole näkynyt...

En tiedä oliko huonoa tuuria, mutta kun viimeksi kävin Oulunsalon lilzoossa oli tunnelma aika masentava. Tällähetkellä Oulussa Senegal ja Taitotassu ovat ainoita paikkoja mistä itse kaloja ostaisin.

Positiivinen yllätys oli Raahen Haukunpaikka, leipäkalojen lisäksi erikoisempaakin kalaa oli hyvin tarjolla ja myyjä oli ihan oikeasti kiinnostunut minkälaisiin oloihin hänen myymänsä kalat päätyvät. Olipa myyjä valmis perumaan kaupan, kun kuuli että ostamani kyhmykirjoahvenen tuleva sulhanen oli raa'asti pahoinpidelly entistä morsiantaan. No sain kuitenkin vakuutettua, että "pikku myy" pääsee hyviin oloihin (en muuten ennen ollut kuullut, että akvaariokaupassa on myyntikaloilla nimiä :-) )
/jari
Marco
Starting Member
Starting Member
Viestit: 27
Liittynyt: 12:19, 23.01.2002
Paikkakunta: Finland

Viesti Kirjoittaja Marco »

Oulussa todellakin olisi tilaa hyvälle ja pelkästään akvaarioihin erikoistuneelle liikkeelle. Valikoima on täällä on suppea ja hinnat korkealla. Olisi mukava ostaa akvaariokasveja kasvialtaasta. Etelässä asuneena ja hyvissä akvaarioliikkeissä asioineena tilanne oulussa on aika masentava. Senegal on mielestäni kuten muidenkin nro 1. Hyvät perustelut tuli jo Janilta.

Viimeksi aisioidessani Akvaariosopissa myyjä möi kultakaloja 63L altaaseen. Asiakkaan (pikkutyttö ja äiti) allas oli levän peittämä ja siihen keksittiin ratkaisuksi levärapa. Kasvitkaan ei hengissä oikein pysyneet mutta ostetaan uutta ja pidetään peukut pystyssä. Akvaariosopista ei sitten neuvoja tipu, koska fisuista siellä ei mitään tiedetä vaikka niitä myydäänkin.

Oulunsalon Lilzoo on saanut kehuja, ainoana miinuksena on matka sinne. Joutuu eka kerralla etsimään aikalailla.
-Anze-
Junior Member
Junior Member
Viestit: 81
Liittynyt: 20:43, 27.11.2004
Akvaarioseurat: Oulun Akvaarioseura Ry
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Oulu

Re: Senegal ja muut

Viesti Kirjoittaja -Anze- »

Senegal on nro 1. Sitten tulee Oulunsalon Lilzoo ja siitä alkaakin taso hieman laskea,hännänhuippuna Akvaariosopit.
Just nuin !
-Rentoudu ja anna hermojesi levätä. Anna itsellesi aikaa olla ajattelematta mitään!-

Altaat 1550l & 820l Malawi & 126l Juwel & 45l
shaataja
Starting Member
Starting Member
Viestit: 17
Liittynyt: 12:35, 14.02.2003
Paikkakunta: Oulunsalo

Viesti Kirjoittaja shaataja »

Marco kirjoitti:Oulunsalon Lilzoo on saanut kehuja, ainoana miinuksena on matka sinne. Joutuu eka kerralla etsimään aikalailla.
Kaikki on niin suhteellista, itselläni kun tuonne on matkaa 300 metriä :) Tästä syystä se on myöskin vakiopaikka akvaariotarvikkeiden ja -ruokien suhteen. Senegalissa tulee käytyä nykyään harvemmin, mutta tietotasoltaan se on ehdottomasti paras liike. Tosin omistajamiehen kanssa kestää hieman päästä samalle aaltopituudelle, mutta asiallinen heppu hän on.

Oulun seudulla olisi todella tilausta erikoisakvaarioliikkeelle. Kateellisena kiertelin pari vuotta sitten Tampereen käynnillä liikkeet läpi, olisipa täälläkin samanlainen tarjonta. Suurimpana ongelmana oululaisissa liikkeissä on pienet tilat ja suppeat valikoimat. Kaikki liikkeet on pieniä kopperoita ja akvaarioita on vähän. Poikkeuksena akvaariosopit, mutta niitä ei tueta ennen kuin laatu paranee.
Hurja
Starting Member
Starting Member
Viestit: 15
Liittynyt: 23:39, 18.04.2004
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja Hurja »

Toistoksi menee, mutta Senegal on kyllä paras. Aikoinaan myös Mombasassa oli (ainakin Hallituskadun kaudella) hyvä valikoima. Aika monta liikettä Oulussa on joten kilpailua varmasti riittää. Ja suurin osa asiakkaista on varmaankin harrastukselleen ei niin kovin vihkiytyneitä, liekö sitten markkinarakoa ihan akvaarioilla elävälle ja tosi "pro-tason" liikkeelle. Pidemmälle edenneet harrastajat kun osaavat etsiä tarvitsemaansa muualtakin kuin lähimmästä eläinkaupasta.

Yksi "hauska" juttu sattui vajaat 10 vuotta sitten kun menin Lilzoohon ostamaan rubiinitetraparveeni täydennystä. Liikeessä oli joku mies myyjänä (jota en muuten ei ollut nähnyt aiemmin, enkä enää tämän jälkeen nähnyt). Pyysinpä sitten rubiinitetroja. Sen enempiä kyselemättä mies haaveili pussiin kirsikkabarbeja. Kolmannen kohdalla uskalsin avata suuni ja totesin että eikö ne olis noita toisia kaloja ne rubiinitetrat. Mitään sanomatta mies sitten laittoi pussiin myös rubiineja ja jätti barbit sinne myös. Maksua hän ei ylimääräisistä kaloista ottanut. Mielestäni tämä oli hieman kummallinen tapaus...
"Eläinmaailmassa on perheitä, joissa isät pitävät huolta lapsista. Näin tapahtuu merihevosten, merkillisen kalalajin keskuudessa."

Kompassi, Nuorten tietokuvasto 1959
JJVi
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 2990
Liittynyt: 16:57, 15.12.2001
Paikkakunta: Oulu /OAS

Viesti Kirjoittaja JJVi »

Ja suurin osa asiakkaista on varmaankin harrastukselleen ei niin kovin vihkiytyneitä, liekö sitten markkinarakoa ihan akvaarioilla elävälle ja tosi "pro-tason" liikkeelle. Pidemmälle edenneet harrastajat kun osaavat etsiä tarvitsemaansa muualtakin kuin lähimmästä eläinkaupasta.
Ei tuon mikään Akvariet Lagret tarvitsisi olla, minulla ainakin on vahva käsitys, että esimerkiksi franchising periaatteella pyörivälle Faunatarilla olisi varmasti riittävästi asiakkaita. Aloittelijathan yleensä suunnistavat liikkeeseen, jossa on näyttävimmät puitteet, eli Pohjoissuomen ollessa kyseessä akvaariosoppiin. Faunatar taklaisi aika hyvin tähän saumaan ja lisäksi mikään ei estä ottamasta senkin valikoimiin hieman erikoisempaa kalaa / tavaraa.

Jos ajattelee asiakaskunnan laajuutta, huomattavasti pienemmällekin väkimäärälle on hyviä akvaarioliikkeitä perustettu. Jos Haaparannan Arkenia ei huomioida, lähimmät liikkeet josta löytyy vähänkään laajemmat valikoimat erikoisempia kaloja (ei siis puhuta edes mistään rauskuista tai muista vastaavista, vaan muualla aivan tavallisista ripsimonneista, plekoista, tangajika-, malawi tai muista kirjoahvenista) löytyvät Vaasasta, Jyväskylästä ja Tampereelta.
/jari
laarukka
Junior Member
Junior Member
Viestit: 70
Liittynyt: 21:34, 20.10.2004
Paikkakunta: pohjois-pohjanmaa

Viesti Kirjoittaja laarukka »

Suosittelen LÄMPIMÄSTI Oululaisia ajamaan 75km etelään ja tutustumaan paikalliseen Haukun Paikka kauppaan. Kaupassa on laaja kalavalikoima joka lyö laudalta Oulun kaupat mennen tullen (norsukaloja, rausku, albiino oskareita..), hyvä palvelu ja kalat hyvissä olosuhteissa. Uskallan kehua koska olen Oulun ja Kempeleen tarjonnankin käynyt kurkkimassa ja itku tulee kun vertaa kauppoja. Oulussa TODELLA olisi tilaus kunnon akvaariokaupalle.
laarukka
Junior Member
Junior Member
Viestit: 70
Liittynyt: 21:34, 20.10.2004
Paikkakunta: pohjois-pohjanmaa

Viesti Kirjoittaja laarukka »

Ja niitä erilaisia malawinahveniakin on altaissa uinut jos jonkinlaisia :) Ei tarvitse ajella enää Raahea etelämpään kalaan.
JJVi
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 2990
Liittynyt: 16:57, 15.12.2001
Paikkakunta: Oulu /OAS

Viesti Kirjoittaja JJVi »

Kuten myös punakorvakilpikonna kala-altaassa. Eli vaikka tuossa aiemmin kehuinkin liikettä positiiviseksi yllätykseksi, ei se kuitenkaan mielestäni niin hyvä ole etteikö Oulussa olisi tilaa uudelle akvaarioliikkeelle.
/jari
laarukka
Junior Member
Junior Member
Viestit: 70
Liittynyt: 21:34, 20.10.2004
Paikkakunta: pohjois-pohjanmaa

Viesti Kirjoittaja laarukka »

:D Eli kaupan Siperia-altaassa..siellä onkin vain kokoelma kaloja jotka asiakkaat tuo kauppaan (muuten lopettaisivat) ja Leevi kilpikonna. Joka muuten pärjää siellä kalojen kanssa samoin kun kalat sen kanssa. En ole ennen nähnyt yhtä symppis konnaa, tulee rapsutettavaksikin kun joku tulee kurkkimaan.
Allas ei siis tosiaan ole mikään myyntiallas vaan enemmän rescueallas.
JJVi
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 2990
Liittynyt: 16:57, 15.12.2001
Paikkakunta: Oulu /OAS

Viesti Kirjoittaja JJVi »

Joo tuollaisen kuvan minäkin altaasta sain, tosin kyllähän ne kalat sielläkin myytävinä ovat. Lisäksi kilpikonnan jätökset ovat ihan yhtä tuhtia tavaraa, olivat kalat mistä tahansa.

Nuo rescuekalat ovat hieman kaksiteräinen miekka. Toisaalta niiden vastaanottaminen on hyvää palvelua liikkeeltä ja monesti rescue altaat sisältävät juuri ne mielenkiintoisimmat kalat. Kolikon kääntöpuoli on kalasairauksien, erityisesti kalatuberkuloosin leviämisen riski. Joskus olen törmännyt tapauksiin, joissa asiakas on lahjoittanut rescuena esimerkiksi muutaman parvikalan, kuten pari sateenkaarikalaa. Koska parvikaloja ostetaan yleensä ainakin se kuusi, hipii mieleen mihinkä ne loput mahtoivat kuolla. Ja silloin varteenotettava vaihtoehto on kalatuberkuloosi...

Olen itsekin tosin ostanut rescuekaloja, esimerkiksi kirjoahvenia ja monneja päätyy rescueen usein pitovaikeuksien takia. Leipäkaloja en ikinä osta rescuesta.
/jari
laarukka
Junior Member
Junior Member
Viestit: 70
Liittynyt: 21:34, 20.10.2004
Paikkakunta: pohjois-pohjanmaa

Viesti Kirjoittaja laarukka »

Samaa mietittiin vasta viime viikolla. Altaassa oli JULMETTU pleko ja muutama muu sekasoppa kala jotka joku oli "hyljännyt". Käärmekala oli ihan selvästi sairas (läikkä kyljessä), heitti kai henkensä..
Aika moni kuitenkin ostaa noita rescue kaloja kai ison koon houkuttelemana, muistaisivat vain pitää karanteenissa. Se rausku kaupassa on aika mielenkiintoinen tuttavuus.. :)
JJVi
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 2990
Liittynyt: 16:57, 15.12.2001
Paikkakunta: Oulu /OAS

Viesti Kirjoittaja JJVi »

Tuota rauskua pitää käydä katsomassa asap. Oliko sen lajista mitään tietoa ja kuinka iso se on?
/jari
laarukka
Junior Member
Junior Member
Viestit: 70
Liittynyt: 21:34, 20.10.2004
Paikkakunta: pohjois-pohjanmaa

Viesti Kirjoittaja laarukka »

Jokirauskuksi epäilevät, maahantuojallakaan ei kuitenkaan ole ollut ihan 100% tietoa asiasta. Sellanen ruokalautasen kokoinen + pyrstö. Mietittiin kaverin kanssa että onkohan rausku liian kapeassa altaassa..kasvaa kai kuitenkin aika vauhdilla. Tosin eipä ole hajuakaan rauskun vaateista..

Toinen rausku oli tilauksessa, joku asiakas sellaisen kai haluaa. Tuo rausku on kaupan oma..silläkin on nimi..en tosin enää muista mikä.. 8-)
Anna*
Starting Member
Starting Member
Viestit: 10
Liittynyt: 22:41, 15.01.2005

Viesti Kirjoittaja Anna* »

Juu ei tartte raahea kauemmaksi lähtä kalaan.
Haukunpaikka on ehdottomasti paras tämän alueen liikkeistä(ylivieska,oulainen,raahe,oulu)
Hinnat ovat kohdallaan ja kalavalikoima on monipuolinen. Altaat on hyvin hoidetuja, puhtaita ja levättömiä.
Kannattaa käydä itse katsomassa nii huomaa eron..

Niin ja rauskun nimi tais olla selema
TerhiL
Starting Member
Starting Member
Viestit: 21
Liittynyt: 02:38, 27.12.2004
Paikkakunta: Oulu

Viesti Kirjoittaja TerhiL »

Ihan mielenkiinnosta, miksi Oulunsalon Lilzoota pidetään hyvänä kauppana? En ole vielä tässä ketjussa nähnyt perusteluja.
Siipu
Junior Member
Junior Member
Viestit: 50
Liittynyt: 11:44, 07.07.2004
Paikkakunta: Pudasjärvi

Viesti Kirjoittaja Siipu »

Senegalille miekin ääneni annan. Kauemmas ei viitsi enää lähteä ajamaan, kun Ouluunkin on 90 kilometriä. [;)]

Eilen piipahdin Joutsensillan Akvaariosopissa (työreissu, oli matkan varrella) tarkoituksenani ostaa muutama piikkari. Jäi ostamatta.

Ei ne altaat ole ennenkään kummoisessa kunnossa olleet, mutta eilen ne saivat jo voimaan pahoin. Levää, törkyä, suodattimet tukkoon asti möhnässä, kuolleita kaloja siellä täällä, 3-4 allasta lääkityksessä. Yhdessä altaassa ihmettelin suodattimeen liimautuneita kaloja... niitä oli varmaan toistakymmentä. Lajia en kyennyt tunnistamaan (jotain tetroja?), olivat jo valkoisia ja ilmeisen jäykkiä. Suodattimeen siis ajautuneet niin sanotusti vastoin omaa tahtoaan. Piikkareita oli kyllä... puolet kuolleina pohjalla, loput sinkoili hysteerisesti päin laseja (altaassa ei minkäänlaista suojaa, ei kasveja, ei mitään). Yksinäinen käärmekala luikerteli autiossa tankissa, tummanvihreä levämatto peitti koko pohjan.

Oliskohan pitänyt valita hyllystä sopiva pikkuinen kultakalamalja ja adoptoida kärmes? Kyl se varmaan ainakin siihen isoon maljaan mahtuis.. siinähän on tekniikkaakin mukana. *hiven sarkasmia* :roll:
ronto
Starting Member
Starting Member
Viestit: 1
Liittynyt: 12:34, 05.02.2005

Viesti Kirjoittaja ronto »

Kävin eilen hakemassa Haukun paikasta 15 kpl kardinaalitetroja hintaan 25€ ja vielä 2 kpl kaupan päälle. Kaikki ovat tosi virkkuja ja hyväkuntoisia.
Mielestäni hinta on kohdallaan. Ostin myös aikaisemmin akvaarion sieltä ja muut vermeet. Olen tyytyväinen palveluun. Oulussa Senegal on hyvä paikka, terveet ja hyvin hoidetut altaat ja fisut.
lapamato
Starting Member
Starting Member
Viestit: 15
Liittynyt: 09:50, 29.10.2003

Haukunpaikka

Viesti Kirjoittaja lapamato »

:P Mahtava... ryökäle ku seurasin Akvaariosopin elämää täsä muuan vuosi takaperin nii kalat oli viimenen asia joista välitettiin! Ja asiantuntemusta ei kellään! Pääasia että kauppa kävi. Vieläki potuttaa. Mutta joo. Ny ei ennää sinne asti tarvi raahautua. Haukunpaikan omistajat ovat aidosti kiinnostuneita ja asiantuntevia ja josseivat tiiä nii ottavat selvää... Ja harvinaisuuksiin sielä törmää tuon tuostakin. Suosittelen kaikille! :D Et tämmöstä... Oulun akvaarioseuraki vois tehä vierailun liikkeeseen ja vähä vertailla!
hauki on kala...lapamato loinen
MKM
Senior Member
Senior Member
Viestit: 541
Liittynyt: 09:30, 23.08.2004
Paikkakunta: Oulu

Viesti Kirjoittaja MKM »

Mjaah...

Eipä voi ylpeillä yhdelläkään Oulun seudun kaupalla, tosin kehutussa Raahen liikkeessä en ole vielä vieraillut. Suunnitelmissa kyllä on.

Akvaariosopit olen julistanut pannaan, samoin keskustan Lilzoon. Minä en näitä aio vähäisilläkään pennosilla tukea. Jäljelle jäävät siis Senegal, Oulunsalon Lilzoo ja Kempeleen Taitotassu - näissä viitsii asioida.

Mutta kukas perustais tänne paremman luokan akvaputiikin?
maspe
Senior Member
Senior Member
Viestit: 969
Liittynyt: 15:17, 18.08.2003
Paikkakunta: Oulu, Uleåborg

Viesti Kirjoittaja maspe »

Odotellaan, että joku tai useampi kehutuista pk-seudun kauppaista huomaa, että pohjoisessa olisi markkinarakoa hyvälle akvaariokaupalle. [;)]
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleistä keskustelua (akvaario)”