Monnienperheenlisäys

Monnit, nuoliaiset ja muut pohjalla elävät kalat.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
Lumidee
Starting Member
Starting Member
Viestit: 8
Liittynyt: 18:07, 30.08.2004

Monnienperheenlisäys

Viesti Kirjoittaja Lumidee »

Olimme ihmetelleet, kun partamonneistani yksi koiras oli ollut jo päiviä erään isohkonkiven alla. Tila oli hyvin pieni ja pian rupesinkin jo perheeni kanssa ihmettelemään, olisiko ollut mahdollista, että monni olisi jäänyt kiinni kiven alle. Nostimme hiukan kiveä ja yllätys yllätys: pienen pieniä monnin poikasia oli kiven alla ja isä monni vahti niitä. Tiedän, viestini ei ole mikään järkevä, mutta päätinpä avin kertoa iloisesta perheenlisäyksestä. Pitää alkaa etsimään tietoa poikasten ruokavaliosta ja kaikesta. ONkohan teillä mitään huomioitavaa asiasta tai omia kokemuksia? :D
"Olet niin kaunis. Ainakin täällä pimeässä.."
Lasse
Starting Member
Starting Member
Viestit: 49
Liittynyt: 23:26, 22.01.2005

Viesti Kirjoittaja Lasse »

Onneksi Olkoon partamonnin poikasista. Parhaiten niitä saa annettua pois että kasvatet ne täysikasvusiksi. Itselläni ne menivät ainakin paremmin myyntiin. :P
Fiu
Junior Member
Junior Member
Viestit: 163
Liittynyt: 20:36, 19.08.2003
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Riihimäki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Fiu »

Meitinkin partiksilla on pitkästäaikaa perheenlisäystä (kutu tapahtui viikko sitten keskiviikkona ja nyt ovat poikaset jo aikalailla monnin näköisiä, vielä tosin piilossa uteliailta).

Sera Viformo -tabletit kyllä kelpaavat jo pienillekkin poikasille. Hajoaa nopeasti ja ihan pieneksi pohjalla, joten poikasten on niitä helppo mutustella.

P.S. Onnea perheenlisäyksestä [;)]
Puruluu
Starting Member
Starting Member
Viestit: 26
Liittynyt: 18:59, 26.05.2004
Paikkakunta: Nummi-Pusula

Viesti Kirjoittaja Puruluu »

No mutta hauska kuulla, etten ole ainut tietämätön... :roll: Vaihdoin nimittäin vettä akvaan ja päätin samalla vaihtaa yhden pienistä kannoista isompaan - nostin pikkukannon ämpäriin ja kohta huomasin että apua, yhdestä sen kolostahan pilkistää isämonnin pyrstö. Oli puoliksi kolon sisällä ja luulin, että on jäänyt jumiin... yritin jopa varovasti houkutella ulos kolosta, mutta uppoutui vaan syvemmälle. No, jätin hetkeksi vesiämpäriin koko ongelman ja sieltähän se monni sitten kurkisti kolosta kiukkuisena - tulevat pyöreät oranssit pikkumonnit suojeltavanaan. Kanto takaisin akvaan ja anteeksipyynnöt perään, siellä isukki nyt vahtaa perillisiään niin ettei syömään malta. Toivottavasti on jo leppynyt... :roll:
Uuden talon pihatyöt kesken, neljä kissaa, koira, neljä akvaa, iso poni... mihin niitä etelänmatkoja enää tarvitaan?
Lumidee
Starting Member
Starting Member
Viestit: 8
Liittynyt: 18:07, 30.08.2004

Viesti Kirjoittaja Lumidee »

Oi mukavaa kuulla teidän kokemuksistanne, ja luulin itseäni tosiaan ainoaksi, joka ei keksisi, että monneilla on poikaset mielessä. : ) Yritän parhaillani tässä tarkkailla, näkyisikö poikasista vilaustakaan, mutta ei. Poikaset ovat hyvin piilossa. Lukaisin muutamalla sivulla monnien perheenlisäyksestä.. Luin eräältä sivulta, että koiras oli jopa kuollut liikavahdintaan. 8O Huih. Minä kun olen aina kun joltain kalalajilta tulee poikasia, hirveän epäluuloinen ja melkein hysteerinenkin, että kerkesin jo miettiä, kuolisiko tuo isukki liikavahtimiseen. Koko päivän olen ollut kotona ja kummaliselta vaikuttaa--Kala ei poistu kolosta edes ruualle, saati koko päivänä ollut muutakuin väärin päin kiven alla. Pitääpä laittaa tabletti sinne sen luokse tässä näin illalla.. ps. Kiitos vinkeistänne ja lisää saa laitella! :D
"Olet niin kaunis. Ainakin täällä pimeässä.."
heppa
Junior Member
Junior Member
Viestit: 50
Liittynyt: 13:56, 29.12.2004
Paikkakunta: Kouvola

Viesti Kirjoittaja heppa »

Minullakin teki monnit poikasia, mutta vaan neljä, ja kun niitä ei pahemmin tuola näkynyt niin ajattelin niiden menehtyneen enkä muuttanut ruokintaa mitenkään. Ainakin kaksi on elossa, toinen tosin huomattavasti kookkaampi kuin toinen.
Ja nyt olen tajunnut että sitä isoa ukonretaletta ei taaskaan ole noin viikkoon näkynyt... Huoh... Mutta eipä niitä muniakaan ole näkynyt vaikka olen monnin linnaa nostellut! Kun olisi rahaa ostaa toinen allas mihin tuon akkamonnin saisi siirettyä... Tai kun keksisi jonkin halvemman sijaisaltaan sille..?
Adrianna
Elite Member
Elite Member
Viestit: 6704
Liittynyt: 01:32, 06.06.2004
Akvaarioseurat: LAS
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Karhula (Kotka)
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Adrianna »

Isukki ei poikasiaan jätä ensimmäiseen pariin viikkoon. Jos keskenkasvuinen lapsonen lähtee tutkintamatkalle liian aikaisin niin koiras hakee sen takaisin pesäkoloon.

Parin viikon päästä, kun poikaset levittäytyvät pitkin allasta ja syövät joka ainoan kasvisi, tulee laiha ja samperin vihainen isukki näytille. Tähän kannattaa varautua suurella määrällä kurkkua tai kesäkurpitsaa.

Kerran innostuttuaan pariskunta voi poikia aika hurjaan tahtiin.

Kannattaa katsoa että pystytkö pitämään poikasia isoiksi asti. Meillä ukko "vierotti" lapsoset niin rajusti että siitä ei naarmuitta lapset selvinneet.

Kannattaa muistuttaa partiksenpoikasista luopuessa kaikkia siitä miten lapsoset syövät levää paaaljon tehokkaammin kuin aikuiset monnit :mrgreen:
1-2-3 sydäntä särkyy , vielä löytyy se joka ehjänä säilyy
ehdin myöhemmin viettää aamuni jonkun kylkiluuhun kasvaneena.
Kun herään laivat on lähteneet, kortti kuivuu ja junia ei mee.
Laiturilta tuuli vie pois nekin jotka ei kelvanneet
Lumidee
Starting Member
Starting Member
Viestit: 8
Liittynyt: 18:07, 30.08.2004

Viesti Kirjoittaja Lumidee »

Adrianna, kiitos paljon sinulle. Sain rakentavaa palautetta. : D Minulla onkin nyt tässä pohdittavaa minne tuon kutuparin "änkeäisin" ja ajattelin myydä/antaa noita aikuisia monneja pois, ja jättää paaperoita tilalle.. Näinkin ensimmäisen havainnon pienenpienestä poikasesta joka oli liimautunut lasiin suodattimen luokse, suodatin vain on toisella puolella akvaariota. Tiedä sitten, miten pikku karkulainen oli livahtunut isukin luota,mikä siinä vahtii kiven alla kuin haukka karpäsiään.. :mrgreen: Niin, kiitos kaikille muillekkin.
"Olet niin kaunis. Ainakin täällä pimeässä.."
Lumidee
Starting Member
Starting Member
Viestit: 8
Liittynyt: 18:07, 30.08.2004

Viesti Kirjoittaja Lumidee »

nyt tässä huvikseni tiedotan, että partiksen poikasia näkyy jo melko monta altaassa. kuvia voisin laittaa, tosin dikikamera on nyt muualla. He ovat noin sentin mittaisia ja nyt kerralla näen jotain 5.. Luulen, että niitä on enemmänkin jossain lymyilemässä. : )
"Olet niin kaunis. Ainakin täällä pimeässä.."
NesteHukka
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1892
Liittynyt: 17:48, 20.11.2001
Akvaarioseurat: TAS
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Lempäälä

Viesti Kirjoittaja NesteHukka »

Kuva

Tuossa kuva omassa akvaariossa kuoriutuneesta ekasta poikasesta.

Siinä meni joku pieleen, helmivampyyri kävi rosvoretkellä tms. ja niitä munia oli pitkin akvaarion pohjaa. Ainoastaan yksi selvisi hengissä, ja on nyt aikuinen.

Tuon ensimmäisen kudun jälkeen tapahtui tasaisin kolmen viikon välein uusi kutu, kunnes toiselle osapuolelle löytyi uusi koti. Partiksia rahtasin kauppaan reilusti toistasataa yksilöä, ja lopulta niitä jäi akvaarioon muutama "ylimääräinen". Viisi partista on tällä hetkellä, kaikki naaraita, ja äkäisiä toisilleen. :roll:
Kaikki eivät ehkä tiedä: Ctrl pohjassa vierittää hiiren rullaa, niin saa zoomattua kuvia jos ei muuten. Jean Subuffet: "For me, insanity is super sanity. The normal is psychotic. Normal means lack of imagination, lack of creativity"
heppa
Junior Member
Junior Member
Viestit: 50
Liittynyt: 13:56, 29.12.2004
Paikkakunta: Kouvola

Viesti Kirjoittaja heppa »

IIK! Minulla tuo akkapartis tuli myöhemmin kun tuo niiden isukki ja pari kk ne kerkes olla kunnes tuli ne ekat 4 poikasta. Ja tänään huomasin samaisesta linnasta ainakin 4 monninpoikasen vipattavaa pyrstöä lisää... noiden välillä on noin kuukausi, eli nytkö ne alkaa sit lisääntyä tasaiseen tahtiin..? En millään haluaisi luopua tuosta akasta koska minulle on kuitenkin kohtapuoleen tulossa toinen allas mihin ajattelin tuon akkamonnin siirtää. Nyt pitäisi vaan keksiä joku sijaisallas akalle altaan saamiseen asti, ehdotuksia? Mitään poikasallasta en viitsisi ostaa (ei ole rahaa,seuraavat hankinnat suodatin ja lämmitin) koska se toinen akva on valmiina, puuttuu vaan yksi lasi.
Ihaniahan nuo poikaset ovat, kunhan niiden määrä pysyisi kohtuullisena...
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Monnit ja nuoliaiset”