Kiekkoja hankkimassa, altaaseen muitakin kaloja?

Akvaarioharrastuksen alkeisiin liittyvät ongelmat, kalojen yhteensopivuus ja mikä tahansa muu tärkeältä tuntuva asia.

Valvoja: Moderaattorit

mardu
Member
Member
Viestit: 451
Liittynyt: 15:56, 02.04.2004
Paikkakunta: Evijärvi

Kiekkoja hankkimassa, altaaseen muitakin kaloja?

Viesti Kirjoittaja mardu »

Tässä pitäis joku päivä kuluvalla viikolla käyä hakemassa kymmenisen kiekkoa tuonne 360-litraseen (lopullinen määrä tulee olemaan 6).
Kannattaako niitten seuraks hankkia pientä parvea esim. intiaanitetroja ns. varottajakaloiksi? Jotenkin sellanen muistikuva olisi että joku jossain kerto kiekkojen olevan rohkeampia jos niitten seurana on muitakin kaloja.
Muita kaloja siinä altaassa on tällähetkellä partis, 3 leväbarbia, 3 noitamonnia ja 2 nuolimonnia. Nuolimonnit laitan tottakai pois kun saan ne kiinni, ja myös muitten käytöstä tuun seuraamaan. Jos rupeavat kiekkoja kiusaamaan niin saavat monoa.
Levänsyöjää tuolla kyllä tarvittais. Partamonni ei oikeen oo tehtäviensä tasalla, leväbarbit on tainneet (taitaneet?) myöskin laiskistua.
Katinkultamonni taitaa olla ainoa joka kestää 30 asteen lämpöä? Niitä vaan ei oikeen tällähetkellä oo saatavilla.
Niin joo, pohjalle hankin piikkisilmä-armeijan, vaikka kyllä varmaan kierteisetkin pitäisivät pohjan puhtaana. Sen saa nyt havaita miten niitten kanssa käy.
mardu
Member
Member
Viestit: 451
Liittynyt: 15:56, 02.04.2004
Paikkakunta: Evijärvi

Viesti Kirjoittaja mardu »

Tuossa kävin kaikki kiekkoaiheen 25 sivua silmäillen läpi ja nyt rupes kyllä pikkasen silmissä vilisemään ja mahassa möyrimään. Kuitenkaan en löytänyt sieltä häävemmin tietoa kannattaako kiekkojen kanssa laittaa muita kaloja vai ei.
Yks kalakaveri kyllä iski silmään: sinineontetra. Se jää kyllä niin pieneksi että taitaispa mennä parempiin suihin. Levänsyöjistäkään en löytänyt oikeen juuta enkä jaata. Muuta kuin että ei niistä leviksistä kannata luopua.
Joskus aikasemmin suunnittelin teoreettisesti kiekkoallasta ja siihen suunnitelmaan kuului kiilakyljet. Sopisko ne kiekkojen kanssa? Tuossa 160-litrasessa olis sopivasti 16 kipalesta ja jos ne kävis kiekkojen seuraan niin sittenhän saisin tuonne 160:een niitä sinineoneja... Niin joo, mutta siellä on niitä perhosia. Tosin ne kyllä vaikuttaa aika rauhallisilta tapauksilta, jopa ruoka-aikaan. Eikä ne kyllä harlekiinejakaan hätyyttele.
Ja jos siinä ongelmia ilmenisi niin perhosethan vois siirtää kiekkojen kanssa?
Johannavee
Member
Member
Viestit: 474
Liittynyt: 02:06, 09.09.2003
Paikkakunta: Kuopio

Viesti Kirjoittaja Johannavee »

Tässä vähän samansuuntaista pohdintaa käyn ja tuossa jo alempana kirjoittelin, joten laitetaan lisäkyssärit samaan ketjuun sun kanssa niin on helpompi asiantuntijoiden niihen vastata kertalaakista :D

Minulla siis harkinnassa 312 Litraan 6-8 kiekkoa (pieniä), 8 C.sterbaita ja parvi leväbarbeja aluksi ehkä niitäkin 6-8 kpl. Ja siitä vähennellään/vaihdetaan pienempiin kun kokoa kertyy.

Sitten 16 jo olemassaolevaa robertsintetraa. Vai kannattaisiko jättää robertsit entiseen altaaseensa ja ostaa 10+10 lämmönkestävältä kuulostavaa pienempää tetraa (kaardinaali ja mustaneon) kiekkojen kaveriksi siis jo ennen kiekkojen tuloa hyvissä ajoin? Kumpi idea parempi? Robertsit vai kaardinaali-mustaneonparvi?

Harkitsen sittenkin partisten (2kpl) poisjättöä kalastosuunnitelmasta, ne vievät aikalailla tilaa. Minulla olisi pienemmässä altaassa vähän samaten kuin ed. kirjoittajalla 2 keltakääpiöahventa. Olisiko järkeä laittaa siirtää niitä kiekkoaltaaseen? Syövätkö kiekot pieniä kaloja, kuten keltsinaaraita? Entä lämpötila, onko liian korkea keltakääpiölle? Tulisiko kaloja jo aivan liikaa?
nigel-90
Junior Member
Junior Member
Viestit: 102
Liittynyt: 11:38, 12.12.2004
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja nigel-90 »

Minulla ei kiekot ainakaan syö pieniä kaloja, eikä tietääkseni kyllä muillakaan ole sitä tapahtunut. :D Joten sen puolesta ne ahvenet kyllä menisivät, mutta minä en niistä lämpötiloista sitten tiedä, että onko se 28-30 liian lämmin?
Kiekkojen kanssa voisi pitää pieniä rauhallisia parvikaloja ja vaikka joku levää syövä pieni pleko korupleko? Sekä monniset on hyvä idea esim. helmimonninen ja/tai vihermonninen.
TiHe
Rekihurja
Rekihurja
Viestit: 1926
Liittynyt: 13:00, 02.09.2002
Paikkakunta: Kuopio Finland

Viesti Kirjoittaja TiHe »

Niinsanotuiksi suojakaloiksi kiekkokaloille käy esimerkiksi kardinaalitetraparvi, suojakaloilla tarkoitetaan suurinpiirtein tätä. Kiekkokalat seuraavat (siis näkö että käytöshavannoin + monilla muilla aisteillaan) suojakalaparven liikkeitä, reagointia ympäristöönsä ja jos niiden mielestä kardinaalitetraparvi käyttäytyy normaalisti ovat kiekkokalatkin rauhallisia. Neontetra ei käy, se ei kestä kiekkokala-altaan lämpöä. Pohjakaloiksi käy erillaiset monniset (corydoras-suku) jotka kestävät kiekkokala-altaan lämmintä vettä, näistä corydoras lajeista löydät kyllä juttua haulla. Otatpa tai et tetraparven suosittelen suurempaa parvea kuin 10 kpl.

Trv: Timppa
- Pikkukakkonen on vaihtunut isoon III:seen -
Johannavee
Member
Member
Viestit: 474
Liittynyt: 02:06, 09.09.2003
Paikkakunta: Kuopio

Viesti Kirjoittaja Johannavee »

Entäpä mustaneontetra? Joidenkin lähteiden mukaan 28 C ainakin menisi?
Voiko harkita kaardinaaliparven täydennykseksi?

Mielestäni Robertsintetrani ovat melko säikkyjä (alunperin VF) ja mielestäni stressaantuvat helposti esim valojen syttymisestä ja vedenvaihdosta. Eli olisiko niistä siis enemmän haittaa kuin hyötyä? Onko kellään tietoa selviääkö robertsi 30 asteessa?
Lisa
Katalysaattori
Katalysaattori
Viestit: 7365
Liittynyt: 17:01, 03.10.2001
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Kiekkoja hankkimassa, altaaseen muitakin kaloja?

Viesti Kirjoittaja Lisa »

Kiekkojen seuraksi esim. parvi kardinaalitetroja, tähtipartiksia, komea helmipuupleko (linksu) ja mahdollisesti niitä piikkareita tai esim. eloisia helmimonnisia. Hmmh & hmmh? :)
mardu kirjoitti:ja siihen suunnitelmaan kuului kiilakyljet. Sopisko ne kiekkojen kanssa?
Turhan lämmintä vettä heikäläisille.
Johannavee kirjoitti:2 keltakääpiöahventa. Olisiko järkeä laittaa siirtää niitä kiekkoaltaaseen?
En suosittele. Keltakäppänöille on parasta 24-25 asteinen vesi.
Kun syö kylliksensä, ajattelee sivistyneesti ja ihmeen hienosti monesta asiasta.
skare
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1784
Liittynyt: 13:26, 08.10.2001
Akvaarioseurat: Tampereen Akvaarioseura ry
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Pirkkala / TAS

Re: Kiekkoja hankkimassa, altaaseen muitakin kaloja?

Viesti Kirjoittaja skare »

Lisa kirjoitti:Kiekkojen seuraksi esim. parvi kardinaalitetroja, tähtipartiksia, komea helmipuupleko (linksu) ja mahdollisesti niitä piikkareita tai esim. eloisia helmimonnisia. Hmmh & hmmh? :)
Pitää oikein erikseen mainita tässä, että helmipuupleko tuntuu viihtyvän erityisen hyvin kiekkoaltaassa. Kyseinen kaveri on asunut meillä nyt 3 vuotta, ja kiekkoaltaaseen päästyään se on kasvanut ja tullut varsin komean näköiseksi (sivun alareunassa on Galaksin nuoruuskuvia). Helmipuupleko on kiltti muille kaloille, joten sitä voi hyvin pitää myös muiden pohjakalojen kanssa. Suosittelen!
mardu
Member
Member
Viestit: 451
Liittynyt: 15:56, 02.04.2004
Paikkakunta: Evijärvi

Viesti Kirjoittaja mardu »

Tuo pleko ei sitten kuitenkaan syö levää, joten siinä mielessä ei kiitos, vaikka lämmön, koon, ym puolesta meniskin.
Kardinaalitetroja en tosiaankaan aio kiekkojen kanssa laittaa. Kardinaalit veis huomion pääasiasta eli kiekoista.
Akvaristin numerossa 2/03 oli juttua kiiloista ja siinä oli tavallisen kiilan lämpöhaitariksi laitettu 24-29C. Samaisen lehen numerossa 5/03 oli tetra-asiaa ja mm. inkkarin ja kardinaalin ylälämmöiks oli laitettu 28C. Tuon perusteella laittaisin ennemmin kiiloja mitä tetroja kiekkotankkiin. Artikkelit oli kyllä eri kirjoittajien käsialaa, ja jos sen perusteella kahtoo niin sitten ennemmin tetroja. Ja niistäkin inkkaria kun oikeen muita ei oo.
Leväimureitten kanssa onkin sitten vielä tenkkapoo. Toista partista tuonne tuskin voi ottaa kun piiloja ei oo kuin yks iso kanto ja sen parhaan paikan on tuo nykyinen asukas jo vieny. Saa nähä miten levistenkin käy kun yön aikana nostin 3:lla asteella lämpöä ja ainakin yks niistä on aika hailakan värinen. Ei taia oikeen tykätä.
Johannavee
Member
Member
Viestit: 474
Liittynyt: 02:06, 09.09.2003
Paikkakunta: Kuopio

Viesti Kirjoittaja Johannavee »

Hei,

Luin tuolta ruotsalaisilta kekustelupalstoilta että näitten mun robertsintetrojen lisäksi monilta löytyy kiekkoaltaasta tosiaan noita mustaneontetroja ja kaardinaalitetroja, joita olin tuossa yllä ehdotellut ja tän lisäksi myös sitruunatetraa on suositeltu lämpimästi monin paikoin. Mä olen nyt tulossa siihen tulokseen, että jätän nuo robertsintetraparat pyydystämättä kun pelkään, että ne stressaantuu ja ostan altaaseen ihan aluksi niitä kaardinaali- ja mustaneoneja (jos kukaan kokeneempi mustaneontuntija ei tuosta älähdä, tälle lajille on kans monin paikoin sitä 28 astetta tarjottu). Uskoisin että kun kiekot ovat isoja ja littanoita, niin suipot pienet tetrat ovat omiaan kohtuupienessä parvessa luomaan akvaarioon ilmavuuden tuntua toisin kuin lättänät robertsit ja sitruunat, joista muuten pidän tosi paljon kyllä. Eiks jeh?

Lisäksi voisin harkita siirtää ruostekirjoahvenet kiekkojen seuraksi (ja myydä ne pari ylimääräistä partista jos saan levikset menestymään kiekkojen kanssa). Mitä mieltä viisaammat tästä? Monin paikoin lämpökäyrän yläraja liikkuu netissä näillä 28:ssa ja jopa 30 asteessa. Ajattelin, että ruostekirjoahvenet saattais olla kiekoille hyvää seuraa koska ovat reippaita, mutta eivät aggressiivisia ruokailussa ja eivät hätistele pienintäkään nykyistä akvaariotoveriaan, noin 20 kertaa maassaansa pienempää keltakääpiöahventa vaan toisin päin!!! Keltsinaaras on topakka täti 8-)
Katsotaan minkälaisen kalasopan saan aikaan :mrgreen:

Taisit muuten nostaa lämpöä lyhyessä ajassa liian nopeasti. Kannattaisi totutttaa kalat viikon aikana hivuttaen asteen ylöspäin parin päivän välein uuteen lämpötilaan.
Misu
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1133
Liittynyt: 22:17, 26.03.2004

Viesti Kirjoittaja Misu »

Joo, lämpötilaa ei kannattaisia astetta enempää nostaa vuorokaudessa, jotta ehtivät tottua nousuun. Minulla on kiekkojen kanssa 25 kardinaalitetraa. Tetrat ovat kauniita, kuin pieniä sinisiä hohtavia lyhtyjä ja näkyvät vihreiden kasvien seassa mainiosti. Eivät kuitenkaan tosiaankaan vie huomiota kiekoilta, kiekot ovat aivan eri kaloja, hieman eri kokoluokkaa, lisäksi liikkuvat hieman eri kerroksissa. Kaikki kalat ovat aivan omanlaisiansa ja mielestäni kaikki erottuvat joukosta omina itsenään (paitsi seeprakalaparven yksi jäännösyksilö, jota ei tosiaan aina näe). [;)]
mardu
Member
Member
Viestit: 451
Liittynyt: 15:56, 02.04.2004
Paikkakunta: Evijärvi

Viesti Kirjoittaja mardu »

Minulla on kiekkojen kanssa 25 kardinaalitetraa.
Kukin tyylillään, ite en kuitenkaan halua isoa sinipunasta parvea tuonne jossa kalat uivat missä milloinkin. Itelleni riittää vallan mainiosti baarin 20 tetran parvi. Nätti kalahan se on mutta kohtuus kaikessa.
Kiekot on nyt altaassa lillumassa, kotiutusvaiheessa. Jänskättää miten tulee käymään...
Kymmenen piikkistä otin myös mukaan. Olis kyllä pitäny ensin hommata tuonne ne pikkukalat, jos sellasiin nyt ees päädynkään. Voi olla että jää hankkimatta jos en sitten niitä inkkareita saa jostain.
Misu
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1133
Liittynyt: 22:17, 26.03.2004

Viesti Kirjoittaja Misu »

Voi, onko 25 kardinaalitetraa kohtuutonta 500l altaassa? Hui, täytyy kai myydä osa... 8-)
Lisa
Katalysaattori
Katalysaattori
Viestit: 7365
Liittynyt: 17:01, 03.10.2001
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Lisa »

mardu kirjoitti:tavallisen kiilan lämpöhaitariksi laitettu 24-29C.
Itse en pidä kiilaa lämpimän pään kalana - 22-26 asteiseen veteen laittaisin, mutta 29°C kuulostaa jo aika kovalta lämmöltä.

Yksi kalastovaihtoehto olisi kiekot, pohjaotukset, levänsyöjät sekä perhospariskunta tai joku muu lämpimästä vedestä pitävä pikkuaffen :)
Kun syö kylliksensä, ajattelee sivistyneesti ja ihmeen hienosti monesta asiasta.
mardu
Member
Member
Viestit: 451
Liittynyt: 15:56, 02.04.2004
Paikkakunta: Evijärvi

Viesti Kirjoittaja mardu »

En välttämättä haluakkaan mitään sinttejä tuonne, mutta jos kiekot osottautuu aroiks niin sitten haluan koittaa sitä "varottajakala-systeemiä". Sillon juuri tuo inkkari olisi sopivan "väritön". Tosin väriensä takia kardinaali tietty olis parempi tehtävään, mutta riittää kyllä kun yhessä altaassa niitä jo on, ja siihen altaaseen ne sopii.
(Vaan näkeekö kalat värejä? Joissain, Avarassa luonnossa varmaankin, kerrottiin ettei ainakaan jotkut merikalat erota värejä toisistaan, näkevät kaiken musta-valkosena.)
Mitä tuonne sitten levänsyöjäks hankkisi? En ehkä kuitenkaan niitä katinkultia halua, en luota että ne jättäis miekkakasvit rauhaan. Voisin hankkia toisen partamonnin, mun tuurilla se kuitenkin sitten osottautuis naaraaks. No saispahan kyllä kiekot ainakin elävää ravintoa.
Tai voishan niitä katinkultia koittaa jos niille rupeais antamaan kurkkua ym. vihreää. Sitten ne ei enään syö leviä...
Johannavee
Member
Member
Viestit: 474
Liittynyt: 02:06, 09.09.2003
Paikkakunta: Kuopio

Viesti Kirjoittaja Johannavee »

Tuolla ruotsalaisella plastalla sanottiin, että selkeännäköiset tetrat, jotka kiekko hahmottaa ja näkee helposti (tarpeeksi iso= esim. sitruuna) ja värikkäät kuten kaardinaali ovat parempia kuin kovin värittömät suojakalat.
Adrianna
Elite Member
Elite Member
Viestit: 6704
Liittynyt: 01:32, 06.06.2004
Akvaarioseurat: LAS
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Karhula (Kotka)
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Adrianna »

mardu kirjoitti:Mitä tuonne sitten levänsyöjäks hankkisi? En ehkä kuitenkaan niitä katinkultia halua, en luota että ne jättäis miekkakasvit rauhaan. Voisin hankkia toisen partamonnin, mun tuurilla se kuitenkin sitten osottautuis naaraaks. No saispahan kyllä kiekot ainakin elävää ravintoa.
Tai voishan niitä katinkultia koittaa jos niille rupeais antamaan kurkkua ym. vihreää. Sitten ne ei enään syö leviä...
Mitä jos vaikka hoitaisit olosuhteet niin ettei sitä levää (ylenpalttisesti) tule, niin sitten ei tarvitse nälkiinnyttää "levätalkkareita" tai ottaa mitään fisua vasten tahtoaan.
1-2-3 sydäntä särkyy , vielä löytyy se joka ehjänä säilyy
ehdin myöhemmin viettää aamuni jonkun kylkiluuhun kasvaneena.
Kun herään laivat on lähteneet, kortti kuivuu ja junia ei mee.
Laiturilta tuuli vie pois nekin jotka ei kelvanneet
Lisa
Katalysaattori
Katalysaattori
Viestit: 7365
Liittynyt: 17:01, 03.10.2001
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Lisa »

Etkö pidä näteistä tähtipartamonneista? Ne viihtyvät hyvin lämpimässä vedessä ja ovat levänsyöjinäkin kiitettävää mallia.
Kalastoksi siis kiekkoja, tähtipartiksia, helmimonnisia ja joku pikkuahvenpariskunta? :)
Kun syö kylliksensä, ajattelee sivistyneesti ja ihmeen hienosti monesta asiasta.
Johannavee
Member
Member
Viestit: 474
Liittynyt: 02:06, 09.09.2003
Paikkakunta: Kuopio

Viesti Kirjoittaja Johannavee »

Nyyh,
Kukaan ei ole sanonut vielä painavaa mielipidettään mustaneoneista ja ruostekijoahvenista. Tarkoitushan minulla ei tässä ole keittää kuitenkaa kauheaa kalasoppaa vaan kiekot pääasia ja tilaa akvaariossa ettei vaan tule liikaa kaloja!! Mutta kunhan kyselen ihan mielipiteitä. Nuo pohjaeläjät (sterbait ja mahd. partikset) olisivat kuitenkin suojakalojen ohella vissiin se tärkein osa kiekkoakvaarion kalastoa, kuten olen käsittänyt että ruuantähteille löytyy käyttöä.

----------
Misu kirjoitti:Voi, onko 25 kardinaalitetraa kohtuutonta 500l altaassa? Hui, täytyy kai myydä osa... 8-)
Ihan pakko tuohon kommentoida vain sillä, että kävin tänään hakemassa harrastajalta hienon miekkakasvin parin euron hintaan (sama maksaisi kaupassa 15 Euroa...) ja hänellä oli 1000 Litrainen akvaario monin kasvein sisutettuna. Ja siellä ui noin 20 kaardinaalitetraa, 15- 20 romminokkaa ja yksi perhoskirjoahven. Oli tosi upeannäkoinen allas! Mutta olisihan sinne vielä kaloja mahtunut lisääkin.... :D
Lisa
Katalysaattori
Katalysaattori
Viestit: 7365
Liittynyt: 17:01, 03.10.2001
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Lisa »

Johannavee, altaasi ei ole järin suuri, joten suosittelen kalastoksi kiekkoja, helmimonnisia, kunnollista parvea kardinaalitetroja sekä joitakin pieniä levänsyöjiä (esim. mainitsemiani tähtipartamonneja).
Kun syö kylliksensä, ajattelee sivistyneesti ja ihmeen hienosti monesta asiasta.
mardu
Member
Member
Viestit: 451
Liittynyt: 15:56, 02.04.2004
Paikkakunta: Evijärvi

Viesti Kirjoittaja mardu »

Joo, ei mitään tähtipartiksia vastaan. Niitä ei vaan oikeen oo missään täällä, mutta kyllähän niitä aina jostan vois koittaa tilata. Altaassa on jo 10 piikkistä. Tykkään niistä kuitenkin enemmän mitä monnisista, vaikkei piikiksiä koskaan näykkään.
Voishan sitä tietty perhosia tai jotain muita rauhallisia affenia sinne laittaa ennemmin mitä tetroja (ehotuksia otetaan vastaan).
Hyvin tuntu kiekoille survari maistuvan, seuraavat 2 viikkoa ne saa sitä syyä kunnes kotiutuvat. (On ne sööttejä!)
Sigi
Starting Member
Starting Member
Viestit: 38
Liittynyt: 05:15, 06.12.2003
Paikkakunta: Kotka

Viesti Kirjoittaja Sigi »

Misu kirjoitti:Voi, onko 25 kardinaalitetraa kohtuutonta 500l altaassa? Hui, täytyy kai myydä osa... 8-)
Mulla on 686l 21kardinaalia ja tuo parvi näyttää aika surkean pieneltä...

Ettei tuo 500l 25 ole mikään mahdottoman suuri määrä...
Misu
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1133
Liittynyt: 22:17, 26.03.2004

Viesti Kirjoittaja Misu »

Joo, itseasiassa tiesinkin, ettei 25 ole liikaa 500l:n, kunhan kysyin. Lisäkin mahtuisi hyvin, parvi on aika ruikkumaisen pieni, mutta kelpaa kun ovat niin näkyviä kaloja. :o
alini
Junior Member
Junior Member
Viestit: 150
Liittynyt: 21:47, 31.08.2003
Paikkakunta: helsinki

Viesti Kirjoittaja alini »

Tietääkös joku että mistä noita helmipuuplekoja löytäisi?
pleko_88
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 3024
Liittynyt: 21:18, 27.01.2004
Akvaarioseurat: TAS
Paikkakunta: Kangasala & Tre / TAS

Viesti Kirjoittaja pleko_88 »

Sigi kirjoitti:
Misu kirjoitti:Voi, onko 25 kardinaalitetraa kohtuutonta 500l altaassa? Hui, täytyy kai myydä osa... 8-)
Mulla on 686l 21kardinaalia ja tuo parvi näyttää aika surkean pieneltä...

Ettei tuo 500l 25 ole mikään mahdottoman suuri määrä...
Itse tilasin juuri tuohon 780L kiekkoaltaaseeni 80kpl parven kardinaalitetroja ja toivon, että siinä olisi jo näkyä tarpeeksi. Jos ei ole näyttävä niin sitten täytyy täydentää sitä sitten vaikka siihen 100 kpl parveen. :D

Tulee hieman väriä tuohon altaaseen, noiden kiekkojen ja plekojen lisäksi.... ;)
Ilkka Takala /
Tampereen Akvaariotukku
http://www.facebook.com/akvaariotukku
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Alkeet”