Hei te, joilla n. 70 litran akva

Akvaarioharrastuksen alkeisiin liittyvät ongelmat, kalojen yhteensopivuus ja mikä tahansa muu tärkeältä tuntuva asia.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
jenzu
Starting Member
Starting Member
Viestit: 42
Liittynyt: 11:53, 26.08.2004
Paikkakunta: helsinki

Hei te, joilla n. 70 litran akva

Viesti Kirjoittaja jenzu »

Minulla itselläni on 70-litrainen akvaario ja siellä hieman vääränlainen kalasto... Minua kiinnostaa suunnattomasti, millaisia kalastoja ihmisillä on n. 70 litran akvaarioissa! Kirjoitelkaa ihmeessä! Saan siten ideoita omaani.
aquasol
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1376
Liittynyt: 21:01, 20.02.2003
Paikkakunta: Kirkkonummi

Viesti Kirjoittaja aquasol »

Etkö haluaisi kertoa millainen itselläsi on ja siitä voisimme sitten porukalla muokata sopivan? Kalaston lisäksi voisit kertoa myös vesiarvot.
millia
Katalysaattori
Katalysaattori
Viestit: 5666
Liittynyt: 16:10, 10.11.2001
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Hämeenlinna
Viesti:

Viesti Kirjoittaja millia »

63-litrainen löytyy. Siellä asusteli ihan ensimmäiseksi 2 taistelukalanaarasta, 2 tummapiikkisilmää ja yksi partiksen poikanen. Sitten siirtyivät väljemmille vesille ja tilalle tuli parvi miljoonakaloja. Luovuin sitten niistä, koska en jaksanut kovettaa vettä koko ajan. Seuraavaksi muuttivat akvaan 4 nuolimonnia ja 5 kardinaalikalaa. Niistäkin luovuin koska en saanut akvaa pysymään riittävän viileänä, vaikka siinä ei ollut edes kansilaseja. Seuraavaksi kasvatin yhden taistelukalapoikueen siellä, jonka jälkeen muutin sen kasviakvaksi.
No, kasvit ei olleetkaan sitten tarpeeksi viihdyttäviä, joten hommasin akvaan 3 kääpiöpallokalaa. Sukupuolijakauma meni ekalla yrittämällä vähän nurinkurisesti joten hommasin akvaan vielä lisää kääpiöpalloja 3 kpl. Siirsin n. 2 kk sitten kääpiöpallot suurempaan akvaarioon ja nyt siellä on pari leväkatkarapua ja yksi taistelukalan poikanen jota en ole saanut kiinni (poikue oli evakossa täällä sen aikaa kun vaihdoin silikonit niiden altaaseen, hätätilanne oli).
Cofu
Member
Member
Viestit: 370
Liittynyt: 21:54, 14.01.2004
Paikkakunta: Kouvola, Klas

Viesti Kirjoittaja Cofu »

Reilu 60L altaassa on ollut tässä vuosien aikana miljoonakaloja, pallokaloja, amanorapuja, pieniä ahvenia väliaikaisesti, ja nyt allasta majoittaa vain omenakotiloit.

Kohta puolin on tarkoituksena laittaa vanha allas hetkeksi pois, hankkia hieman suurempi ja laittaa sinne sitten ehkäpä pallokaloja, rapuja ja omenakotiloita. Tuo suunnitelma on vielä aivan avoin, pallot ovat ainoat jotka altaaseen varmasti tulevat, muiden sopivuus pallojen kanssa on vielä tutkimuksen alla.
Ex-nick: Cofeingirl
Lisa
Katalysaattori
Katalysaattori
Viestit: 7365
Liittynyt: 17:01, 03.10.2001
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Lisa »

65 litraisessa pytyssä asustaa kolmen taistoakan (siskokset) porukka. Sovussa elävät, eivät tappele lainkaan ja ruoka-aikoinakin on mukavan rauhallista, mitä nyt ruuan perässä mennään tuhatta ja sataa. Tyttöset seikkailevat pitkin allasta, tutkivat koloja, ahtautuvat pieniin rakoihin ja napsuttelevat pintakasveja. Välillä parveilevat yhdessä. Erittäin persoonallisia otuksia kaikkine touhuineen :)

Taistonaikkoset muuttavat jossain vaiheessa 115 litraiseen Aasia-pyttyyn ja tähän 65 litraiseen olen kaavaillut mm. jotakin tetraparvea sekä leväkatkoja. Myös kardinaalikalat kiinnostavat, samoin luonnonmuotoiset miljoonakalat sekä korurihmakalat. Yhtään pöllömpiä eivät olisi myöskään kääpiömonniset tai keltakääpiöahvenet. Noh, tuleva kalasto on onneksi vielä pitkän ajan päässä meikäläisen yleistä toteutusvauhtia miettien ;)
Kun syö kylliksensä, ajattelee sivistyneesti ja ihmeen hienosti monesta asiasta.
Jessi
Junior Member
Junior Member
Viestit: 168
Liittynyt: 15:22, 24.09.2001

Viesti Kirjoittaja Jessi »

Mun 74 litraisessa on pehmeän veden kalastoa: musta-aavetetroja, korumonnisia ja nuolimonneja. Musta-aaveet ovat siirtymässä vähitellen väljemmille vesille. Niiden mentyä olen ajatellut ottaa tilalle ehkä punapäätetroja (ns. romminokkia).
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Alkeet”