Uskomaton huijaus nettikaupassa!

Täällä keskustelu on vapaata, kunhan homma pysyy hyvän maun ja käytöksen rajoissa ja keskustelu jotenkin koskettaa akvaarioita. Muu yleinen keskustelu -> ""Off-Topic" ja äänestykset"-ryhmään.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
anttipi
Junior Member
Junior Member
Viestit: 161
Liittynyt: 14:20, 28.09.2004
Paikkakunta: Tre

Uskomaton huijaus nettikaupassa!

Viesti Kirjoittaja anttipi »

Tästä olen matkan varrella muissa threadeissa jotain kirjoitellutkin, mutta täältä pesee koko epäonninen tarina.

Metsästin Eheimin 2012-sisäsuodatinta joka paikasta (Akvapallo ei vakuuttanut ja pick-up-malli soveltui akvaariooni kokonsa puolesta paremmin kun noi muut uudet Eheimit). Halusin ostaa uutena ja lopulta sellainen löytyikin googlettamalla www.aquaristikseite.de -sivuilta.

Tilasin varmuudeksi postiennakolla, kun oli tuntematon firma. Kaikki sujui hyvin, tuli ilmoitus (käännösohjelmaenglannilla) että heti pistetään postiin. Suodatin saapui seuraavalla viikolla, uutena ja täysin toimivana, mutta jonkin ajan päästä asenneltuani sitä akvaarioon, se hajosi (ei pumpannut enää ollenkaan). Sovimme sähköpostitse, että lähetän takaisin ja lähettävät minulle uuden.

Nyt on kulunut kaksi kuukautta, eivätkä ole vastanneet enää sähköposteihini (monta viikkoa olen yrittänyt), eivät vastaa edes puhelimeen eikä nettisivujen kautta jätetty tulikivenkatkuinen viesti ja kuluttajansuojaviranomaisilla uhkailukaan ole auttaneet.

Sinne meni yhteensä yli satanen (!). Ensin 80 euroa (suodatin 53 e + postit) ja sitten takaisinlähettäminen 23 euroa. Voisi sanoa, että tyhmyydestä sakotetaan, mutta en osannut epäillä mitään, kun olivat ensin lähettäneet suodattimen ajallaan ja vastasivat nopeasti sähköpostiinikin.

Vaihtoehtoja: a) Firma on mennyt yllättäen juuri nyt konkkaan - kuitenkin nettisivut ovat pystyssä?, b) eivät saa enää tuota Eheim-mallia mistään eivätkä jaksa vaivautua säätämään, c) eivät yksinkertaisesti jaksa lähettää, koska postikulut maksavat ja ajattelevat, ettei ulkomaisista asiakkaista tarvitse niin välittää, d) ovat pidennetyllä (ikuisella? 8O ) lomalla?

Ei ole aina niin helppoa ja luotettavaa tuo netistä tilaaminen. [}:)] Ensimmäinen kerta usean vuoden ulkomailta tilailun aikana, kun on rahat menneet Kankkulan kaivoon.
"Oh my God, they drank Kilkenny! You bastards!"
Shrek
Starting Member
Starting Member
Viestit: 47
Liittynyt: 22:01, 18.06.2003
Paikkakunta: Kotka

Viesti Kirjoittaja Shrek »

No joo!

Kyllä ulkomaisten netti myyjien takuu on, "kun takavalot hävii" tyylistä.
Itse osti aquaristikshopista kaksi Eheimin 2228 ulkosuodatinta ja kuinka ollakaan toinen alkoi meluamaan tovin käytön jälkeen 8O . No tarkistin laitteen ja magneetihan siellä oli halki ja toisen suodattimen varmistus tarkistuksessa löytyi sama vamma. [}:)]
Minä poika sitten tein suuren tilauksen sinne saksan maahan ja samassa kerroin suodattimiin tuleesta viasta, kun se huomioidaan paremmin varmaan suuressa tilauksessa. Saksan päästä ei kuulunut mitään kuukauteen, jolloin aloin kysellä tilaukseni ja mahdollisten varaosien perään, no günther vastasi siihen tulee,tulee kun keritään, taas kului aikaa eikä mitään näkynyt tai kuulunut. Eikun viestiä taas menemään. johon sain taas vastauksen, että pannaan tulemaan mahdollisimman nopeasti.

NO nyt on mennyt 10 kuukautta ja ei ole tullut tonnin tilausta eikä myöskään varaosia. Joten pitäköön günther rekkulasa ja minä vien rahani kotimaan markkinoille jossa takuut toimii ja tavaran saa käteen heti !!!
Saako vuokrahuoneiston ikkunat ja ovet sulkea ja täyttää vedellä ?
Kolli
Member
Member
Viestit: 380
Liittynyt: 08:28, 06.10.2004

Viesti Kirjoittaja Kolli »

Laittakaa valitus liikkeelle EU-kuluttajaneuvojan kautta. Luulis niiden saavan liikettä "laiskoihin" firmoihin.

http://www.hel.fi/eu-kuluttajaneuvonta/

Ja tämän forumin kautta tietty yritysten huono maine leviää myös mukavasti :twisted:
Tpip
Senior Member
Senior Member
Viestit: 510
Liittynyt: 13:16, 16.01.2004
Paikkakunta: lappeen Ranta
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Tpip »

Nyt jos tahtoisi olla ilkeä, sanoisin "Mitäs tilasitte Saksasta.". Suomesta tavaraa saa kalliimmalla, mutta aikasen varmalla takuulla. Tämmöiset tapaukset ovat hillineet omia "Saksan tilailuja". Itse asiassa viimeisin suodatin (eheim 2028) jonka ostin (Suomesta), maksoi osapuilleen saman verran kuin Saksassa, taisi olla ~10 kalliimpi, mutta Saksan hintaan olisi tullut vielä postikulut päälle ja takuusta todennäköisesti olisi saanut haaveilla. Suosikaa siis suomalaisia kauppoja, niin ei tarvitse tuskailla takuiden kanssa.
susan
Starting Member
Starting Member
Viestit: 1
Liittynyt: 15:42, 04.10.2004

Viesti Kirjoittaja susan »

Oletteko kyselleet Eheimin maahantuojalta saisiko takuuhuollon Suomesta, kun tuotteet ovat kuitenkin EU:n sisältä tilattuja.

Itse ainakin tiedän, että esim. Canon antaa takuuseen korjauksen tuotteistaan, vaikka ne olisikin ostettu toiselta puolelta maailmaa. Canon ei toki ole mikään akvatuotteita tuottava, mutta näin esimerkkinä. Eheim on kuitenkin niin tunnettu tuotemerkki maailmalla, kuten Canonkin omalla alallaan, että kannattaa ainakin kysellä tällaistä mahdollisuutta.
Jounih
Starting Member
Starting Member
Viestit: 44
Liittynyt: 23:24, 07.08.2003
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Jounih »

susan kirjoitti:Oletteko kyselleet Eheimin maahantuojalta saisiko takuuhuollon Suomesta, kun tuotteet ovat kuitenkin EU:n sisältä tilattuja.
Tästä on ollut aiemminkin täällä keskustelua. Hausta vaan ei nyt ole apua. Muistaakseni maahantuoja Amazon ei ollut kiinnostunut tarjoamaan takuuhuoltoa tuotteille, joita ei ole tuonut maahan.
Apparently from the great wall of China you can see the moon.
JustinSan
Senior Member
Senior Member
Viestit: 752
Liittynyt: 00:50, 13.07.2004
Paikkakunta: Vantaa
Viesti:

Viesti Kirjoittaja JustinSan »

Myötätuntoni ovat puolellasi mutta eipä tuo mikään järin "uskomaton" tai edes yrityisen röyhkeä syyhkiminen edes ollut.

Otetaanpa esimerkiksi NY Cameran tilanne, nettikauppa kameroille ja tarvikkeille, kohtuullisen suosittu, haettiin konkurssiin, ei asetettu pesänhaltijaa, sisällä olleet tilaukset jäi sille tielleen, reklamaatioita on turha tehdä kun ei siellä enää ketään ole niitä vastaanottamassa mutta nettisivut ovat vielä auki ja tilauksia otetaan edelleen "vastaan"(!)

Luottokortilla tilanneiden tilanne ei sinänsä ole paha, luottokunnasta saa rahat takaisin, mutta tilisiirrolla maksaneiden rahat hävisivät sen siliän tien :roll:
"Normal Person + Anonymity + Audience = Total Fuckwad." - Penny Arcade
Jani
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1196
Liittynyt: 09:07, 26.09.2001
Akvaarioseurat: Oulun akvaarioseura
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Oulu

New York

Viesti Kirjoittaja Jani »

Kyllä siellä saitilla on pari-kolme viikkoa ollut maininta ettei uusia tilauksia enää oteta vastaan. Huono homma että tuolle firmalle kävi köpelösti. Itsekkin olen sieltä tavaraa tilannut 2500 e edestä kamerakerholle. Se tilaus onneksi tuli hyvin perille. Meni taas yksi hyvä nettikauppa! 8O
bettaboy85
Senior Member
Senior Member
Viestit: 834
Liittynyt: 20:43, 11.09.2002
Paikkakunta: helsinki

Viesti Kirjoittaja bettaboy85 »

Vastaavia keromuksia koko aw täynnä. Miks ihmiset tilaa saksasta "halvemmalla" jos se tulee kalliimmaksi? 8O
111na
Elite Member
Elite Member
Viestit: 9127
Liittynyt: 16:21, 27.12.2003

Viesti Kirjoittaja 111na »

Tässäkään ei olisi mitään ikävää, jos olisi valittu laatumerkki. :P
VilleJ
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 4745
Liittynyt: 19:55, 17.02.2002
Paikkakunta: hki

Viesti Kirjoittaja VilleJ »

JustinSane kirjoitti:Otetaanpa esimerkiksi NY Cameran tilanne, nettikauppa kameroille ja tarvikkeille, kohtuullisen suosittu,
Paitsi, että se ei koskaan ole ollut luotettava firma ja varoiteltiin tilaamisesta. AC-foto on luotettava ;)
Susan kirjoitti:Itse ainakin tiedän, että esim. Canon antaa takuuseen korjauksen tuotteistaan, vaikka ne olisikin ostettu toiselta puolelta maailmaa.
Joku erikois etu? Ei Canonkaan tuollaista takaa. Esim. kameroilla on mannerkohtainen takuu; Saksasta ostettu kamera korjataan Suomessa, USAssa ostettua ei. Mutta objektiivit sen sijaan kyllä.
Bettaboy kirjoitti:Miks ihmiset tilaa saksasta "halvemmalla" jos se tulee kalliimmaksi?
Tilauksia 100, joista 2 menee mönkää. Tekeekö se tilanteen huonoksi? Tottakai tilaan jatkossakin Saksasta sen minkä voi ja katson aiheelliseksi. A-Shop ja aquarisk.net toimii ainakin ok.
ts18056
Starting Member
Starting Member
Viestit: 14
Liittynyt: 17:03, 01.11.2004

Viesti Kirjoittaja ts18056 »

Kyllä minäkin mieluummin ostan sellaisen tavaran, jossa hintaetu on huomattava, Saksan puolelta. Kameramarkkinoilla on Suomalainen hintataso tipahtanut juuri tämän Saksan kaupan ansiosta kohtuullisen lähelle eurooppalaista, samoin käy pikkuhiljaa kaikilla ylihinnoitetuilla erikoisaloilla.
On se järkyttävää, jos Saksasta saa postikuluineen jonkun Jägerin lämmittimen halvemmalla kuin suomalaiselta kauppiaalta.
Eikä syy varmaankaan ole pelkästään maahantuoja tai tukkuri, näitä voiton maksimoijia on joka portaassa.
AquaGlo -putkiakin löytyi Suomesta, pienellä etsimisellä, kaksi putkea sytyttimineen halvemmalla kuin akvaarioliikkeestä yksi putki. Ja välissä oli kuitenkin maahantuoja ja tukkuri, joista kumpikaan ei niitä nollakatteella myynyt.
anttipi
Junior Member
Junior Member
Viestit: 161
Liittynyt: 14:20, 28.09.2004
Paikkakunta: Tre

Viesti Kirjoittaja anttipi »

tpip kirjoitti:Nyt jos tahtoisi olla ilkeä, sanoisin "Mitäs tilasitte Saksasta."
Mutta kun nimenomaan tuota Eheimin mallia ei enää saanut muualta enkä mielelläni käytettyäkään olisi ostanut. Turha kai mainita, että olisin kyllä ostanut käytetyn Suomesta, jos olisin sattunut omaamaan ennustajanlahjoja. :frown:
Jounih kirjoitti:
susan kirjoitti:Oletteko kyselleet Eheimin maahantuojalta saisiko takuuhuollon Suomesta, kun tuotteet ovat kuitenkin EU:n sisältä tilattuja.
Tästä on ollut aiemminkin täällä keskustelua. Hausta vaan ei nyt ole apua. Muistaakseni maahantuoja Amazon ei ollut kiinnostunut tarjoamaan takuuhuoltoa tuotteille, joita ei ole tuonut maahan.
Juu, takuut pätevät vain Saksassa, Amazon ei Saksasta tilattua takuuhuoltoon kelpuuttanut.

Taidan kokeeksi tilata tuolta vaivihkaa postiennakolla kunnolla tavaraa ja jos erehtyvät lähettämään, en todellakaan nouda postista. Kosto se on säälittäväkin kosto, vaikka menettäisivät vain muutaman kympin [}:)] Ellei sitten tosiaan ole mennyt konkkaan.
"Oh my God, they drank Kilkenny! You bastards!"
ts18056
Starting Member
Starting Member
Viestit: 14
Liittynyt: 17:03, 01.11.2004

Viesti Kirjoittaja ts18056 »

Noutamatta jättämistä en suosittele tekemään katso
http://www.digicamera.net/dnews03/dnews ... m#20052003
Saattaapi tulla lasku perässä...[/url]
anttipi
Junior Member
Junior Member
Viestit: 161
Liittynyt: 14:20, 28.09.2004
Paikkakunta: Tre

Viesti Kirjoittaja anttipi »

Täytyy ensi viikolla ottaa yhteyttä tuonne EU-kuluttajaneuvontaan. Ehkä sitä kautta saan sitten selville, onko firma mennyt mahdollisesti konkkaan vai mikä mättää.
"Oh my God, they drank Kilkenny! You bastards!"
anttipi
Junior Member
Junior Member
Viestit: 161
Liittynyt: 14:20, 28.09.2004
Paikkakunta: Tre

Viesti Kirjoittaja anttipi »

Uskomatonta mutta totta: sain tänään kyseiseltä akvaariokauppiaalta vihdoin koko kauppasumman takaisin.

Avuksi tarvittiin EU-kuluttajaneuvojaa, joka puolestaan oli yhteydessä Saksan Internet Ombudsmanniiin. Ilman niiden apua ei olisi korvauksista ollut tietoakaan. Ihmeellistä niskoittelua kauppiaalta: jo yli kuukausi sitten oli kuulemma väittänyt Ombudsmannille laittaneensa rahat tililleni. Sitten menikin viikkoja eikä rahaa kuulunut eikä sähköposteihin vastailtu, mutta lisäkovistelu Ombudsmannin taholta tuotti lopulta tulosta.

Kyllä netistä tilaaminen on sitten kätevää ja turvallista. :mrgreen:
"Oh my God, they drank Kilkenny! You bastards!"
santam
Junior Member
Junior Member
Viestit: 195
Liittynyt: 23:40, 17.08.2005
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Kurikka

Viesti Kirjoittaja santam »

Hieno juttu, että homma kuitenkin kääntyi kannaltasi mukavaksi. Uskomaton vaiva voi joskus olla puolustaa pientä reviiriään, mutta sinunkin kannaltasi taistelu lopuksi toi voiton:)

Onnea!
_________________
santam@luukku.com
Kaiku
Senior Member
Senior Member
Viestit: 795
Liittynyt: 13:45, 04.10.2004
Paikkakunta: Keski-Pohjanmaa

Viesti Kirjoittaja Kaiku »

Onnittelut! Mikään ei koskaan muutu mihinkään, jos kaikessa antaa periksi. Täällä avo on taistellut kevään - kesän auton maalipinnan takia ja nyt vasta (ehkä 4 kuukauden vitkuttelun jälkeen) valmistaja myöntyi korvaamaan aiheuttamansa virheen... Eli ei kannata antaa periksi, jos kerran tietää olevansa oikeassa!
Kovu
Junior Member
Junior Member
Viestit: 85
Liittynyt: 19:47, 06.07.2005

Viesti Kirjoittaja Kovu »

En viitsi tehdä uutta aihetta, joten jatkan tähän, vaikka nettihuijauksesta ei olekkaan kysymys. Tämä on minusta törkeämpää.

Tässä olen kuutisen viikkoa työskennellyt eräälle eläinkaupalle. Eilen tuli eräs ikäihminen ostamaan kaloja (platyja yms.). Kuulin siinä sitten sivukorvalla hänen akvaariotarinansa. Hänen lähieläinliikkeensä oli myynyt hänelle 30litraisen akvaarion 150€ hinnalla! :| Siis pelkkä akvaario; ei suodatinta, ei lämmitintä tai edes hiekkoja. Helppohan se on asiaanperehtymätöntä eläkeläistä huijata tuolla tavalla.

Sivumennen mainittakoon, etteivät nuo ostetut platyt menneet tuohon 30 litran sillipurkkiin, vaan naisen sukulainen oli antanut tälle isomman akvaarion ja ottanut itselleen tuon pikkupurkin poikasaltaaksi.

Oli vain pakko avautua tästäkin vääryydestä.
Etsin Vaasa-Seinäjoki akselilta täplämonnisia, katinkultamonneja, marmoritapparakaloja sekä sinineontetroja. Myös kasvit toivottuja. YV:llä tavoittaa.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleistä keskustelua (akvaario)”