Tampereen akvaarioliikkeet

Täällä keskustelu on vapaata, kunhan homma pysyy hyvän maun ja käytöksen rajoissa ja keskustelu jotenkin koskettaa akvaarioita. Muu yleinen keskustelu -> ""Off-Topic" ja äänestykset"-ryhmään.

Valvoja: Moderaattorit

VesiEläin
Elite Member
Elite Member
Viestit: 5925
Liittynyt: 07:54, 04.03.2004
Akvaarioseurat: TAS
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Lempäälä

Viesti Kirjoittaja VesiEläin »

Helmi1978 kirjoitti: (kesän aikana) ollut aikalailla vähän kaloja ja kasvejakin ihan muutamia vain...
Olen huomannut, paljon akvakauppoja, eri vuodenaikoina kiertäneenä; Usein kesällä on "hiljainen" hetki kala- ja kasvimarkkinoilla, sillä asiakkaat ovat kesälomillaan, tai vähemmän kiinnostuneita altaistaan, muiden harrastusten, pihallaolon takia.. eikä kauppa käy niin hyvästi. Olisiko siinä syy hiljaiselolle? Joku kauppiashan voisi täsmentää, osuinko lähellekkään oikeaa. :mrgreen:

Täytyy tunnustaa että minäkin hiukan vieroksun tuota Viherkalaa. Onhan siellä erikoisuuksia ja iso kalavalikoima, mutta silti... Tekniikka- ja kasvimarkkinat lähes olemattomat. Vaikka oudoksun paikkaa, pakkohan sinne on päästä kauniita kaloja katselemaan, vaikka en ostoksia tekisikään. :D ..Coralli on ihan best, kun Esko on niin.. Ehana.. :mrgreen: Ei vaan, halpaa tekniikkaa, sieltä saa erinomaisia neuvoja ja vinkkejä.. Kaupassa on hauska käydä vain jutustelemassa ja tapaamassa muita akvaristeja.
mardu
Member
Member
Viestit: 451
Liittynyt: 15:56, 02.04.2004
Paikkakunta: Evijärvi

Viesti Kirjoittaja mardu »

Coralista saa tilattua kun vain ottaa luurin kauniiseen käteen ja soittaa. Ei sen kummempaa.
Olisko jollain vielä sen Lintu- ja kalaliikkeen puh.nro että sinnekkin voisi pirauttaa? Tiedusteluun en viitsi soittaa kun se maksaa ja täältä tiedon voi saaha ilmaseks... Enhän oo pihi?!?
oppo
Senior Member
Senior Member
Viestit: 696
Liittynyt: 12:45, 17.12.2001
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja oppo »

mardu kirjoitti:Olisko jollain vielä sen Lintu- ja kalaliikkeen puh.nro että sinnekkin voisi pirauttaa?
Liikkeen nimi on Tampereen akvaario- ja lintuliike, http://www.akvaariojalintu.com/index2.html

EDIT: jospa nyt minäkin heittäisin lusikkani soppaan. Tampereella on kohtuullisen paljon akvaarioliikkeitä mutta yhtään niin kivaa paikkaa johon voisi melkein jäädä asuun ei ole löytynyt, kuin vanha viherkala oli. Ihan on ikävä Natrin Tommia ja Kyötikkälän Keijoa! :roll: Siellä jos jossain liikkeessä viihdyin ja sinne kaikki pennoset raahasin. Mutta jos katsotaan niitä liikkeitä mitä on jäljellä tarkemmin.

Reporanka: (-) En itse osta täältä kaloja enkä kasveja, ei ole ollut sellaisia lajeja mitä olisin halunnut eikä liiemmin houkutusta ostaa muutenkaan mitään. Miksikö? Aina näkee kuolleita kaloja, tietämys on mitä on, kasvit nuutuneita, tekniikka melko kallista jne. Tosin mainittava on että reporanka on ehkä alkanut menemään parempaan suuntaan. Sekä se on plussaa että sieltä saa Wardleys ruokia ja Giant-altaita/valoja. Matelija-ihmisenä en jaksa edes vaivautua analysoimaan. Mutta kaloja, kasveja ja emmeitä löytänee täältä.

Halleri: (-) Hmm..mitähän sitä tästä nyt sanoisi. Aina kun olen kaloja haalinut on tullut jotain ongelmaa. Eli ei enään tänne kalaostoksille. Joitakin kivoja plekoja siellä silloin tällöin näkyy, mutta muuten kalavalikoima on melko perus. Emmeitä on, mutta melko hintavia sellaisia. Täältäkin saa tosin Wardleys-ruokia, mistä tuppaan mainitsemaan kun omani ovat lopussa. Kasveissa on joskus näyttäviä miekkoja ja melko edullisestikkin. Myyjien tietämys on huonoa.

Viherkala(uusi): (+) Kaikki täällä on ihan ok, niin kalat kuin kasvitkin. Kasvit nyt joskus on hieman nuutuneita, eikä aina löydy nimeä kaikille. Kalavalikoima on laaja ja kalat ovat olleet hyvä vointisia. Kaikki mitä täältä on tullut hankittua on elänyt aivan niinkuin pitääkin. Vähänlaisesti on tekniikkaa ja muita emmeitä tarjolla. Mutta paljastettakoon että niitä tulee usein tilailtua saksasta. Myyjät mukavia alan harrastajia. Ehkä laajin kalavalikoima tampereella. Hieman löytyy emmeitä ja kasveja vaihtelevissa määrin.

Akvaario ja lintuliike: (+) Tässä kaupassa olen käynyt niin kauan kuin muistan, aina ollut melko samanlainen. Seran tuotteita käyttävänä ihmisenä, tänne olen usein suunnannut niitä hakemaan. Kalat ovat olleet terveitä, siis ne mitä on ainakin itselle tullut haalittuja. Ja kasvit ovat olleet hyväkuntoisia. Täällä kannattaa ainakin poiketa silloin kun kasvitilaus on juuri tullut, ilmoitus ko.tapahtumasta löytyy esim. aamulehdestä. Myyjät mukavia täälläkin, varsinkin tämä nuorempi nainen, siitä vanhasta herrasta nyt ei viitsitä edes puhua. :roll: Täältä löydät kasveja ja kaloja sekä emmeitä(mm.sera).

Noksoppi: (-) Akvaariopuoli taitaa jäädä tässä paikassa karvaistenkavereiden alle pahasti. Myyjät ovat maanvaivoja, kaloja ei ole ikinä paljoa, eikä kasveja. Emmeet kalliita. Vai olikos täällä valaisimet halpoja, siis Giant. Don not know. Juurakoita täältä on tullut hankittua, lähinnä sen takia että on ollut sopivan muotoisia, hinnat varmaan niissäkin hieman yläkanttiin. Kaloja, kasveja ja melko laajasti akvaarion oheissälää löytyy täältä, tosin kalliilla.

Coral: (+) Täältä voi löytää erikoisuuksiakin, mutta silti jokin tässä potkii päähän ja pahasti. Tekniikka täällä kyllä on helvetin halpaa jopa kumman halpaa! Kaloissa on kumman usein niitä "kummia tauteja" jne. Kasveista ei ole kummoista mielikuvaa, pintakasveja olen täältä hankkinut. Kuten jo mainitsin emmeet täällä on halpoja ja täältä saa myös tilattua lastulevy-hässäkkä kaappeja akvaarion alle. Vanha mies on hyvä kauppias, antaa alennusta ja hinnoittelee päässään, nuoremmat eivät minua ole vakuuttaneet millään tavalla. Täältä löydät kyllä varmasti kaiken mitä akvaarioosi tarvitset "tiskinalta" tai muuten.

Safari: (+) Kaupungin parhain kasvivalikoima, kestäviäkin ovat olleet. Myyjä(nuorempi) on melko persoonallinen mutta mukava ja rehellinen. Kaloissa on välillä jotain erikoisempaakin tarjolla. Emmeitäkin löytyy ihan kivasti, tilaamallakin saa yleinsä jos ei paikan päällä ole jotain. Upeita kantoja! Täältä kannattaa hakea kasvit mutta myös kaloja ja emmeitä kannattaa haalia.

Onnenlemmikit, Janka: (+) Tämä kauppa kai muuttaa taas nimeään, no kuitenkin tiedätte puljun. Peruskaloja löytynee ja kasvejakin, hieman vähänlaisesti. Emmeitäkin löytyy jonkin verran esim. JBL tuotteita. Kantoja olen täältä raahannut, niissäkin saa olla tarkkana että tulee oikea hinta. Oikeat myyjät ovat ihan ok, mutta harjoittelijat ja tettiläiset tekevät välillä olon sietämättömäksi, kyselemällä koko ajan kuinka voin auttaa. Perussetit löytynee täältäkin. Viime kerralla siellä oli hienoja altaitakin kaupan.

Faunatar, Pirkkala: (+) Peruskaloja löytyy, joskus jotain erikoisimpiakin. Kasveja kannattaa ostaa silloin kun ne ovat juuri tulleet, näkee kun kasviallas on täynnä. Emmeet eivät ole mitenkään halpoja täälläkään tai sitten ovat siinä keskiluokassa kiikun kaakun. Täältä löytyy Aquarell-altaita, tilaamalla saa minkäkokoisia tahansa. Palvelu täällä on hyvin pitkälti myyjästä kiinni. Perusjutut pitäisi löytyä.

Lemmikkijuttu tjsp. Citymarket, Pirkkala: (-/+)Täällä en ole kuin käynyt muutaman kerran hätsyn pikaa, jotkut emmeistä oli täällä ainakin melko edullisia, kaloja oli jonkun verran ja kasvejakin näkyi. Ok.

Mitäs muita liikkeitä niitä nyt vielä olikaan? PetChoice kai ottaa akvaarioita valikoimiin, mutta en tiedä onko se jo käynnissä. Älkää ottako sanojani liian raamatullisesti, näkemykset kun muuttuvat kauppojen muuttumisten mukana. Muutenkaan nämä eivät olleet mitään perusteellisia analyysejä ko.liikkeistä vaan lähinnä mielikuvia. Paremmat kuvaukset löytynevät nettisivuiltani, kunhan saan ne aikaiseksi.

Täällä muuten olis muutama vanha keskustelukin aiheesta: http://www.aqua-web.org/forum/viewtopic ... roliike%2A
sekä http://www.aqua-web.org/forum/viewtopic ... roliike%2A

8O
Ei pidä uskoa kaikkea mitä kuulee, mutta sen voi aina kertoa eteenpäin.
Liiu
Junior Member
Junior Member
Viestit: 92
Liittynyt: 21:03, 16.09.2004
Paikkakunta: vantaa

emmeet

Viesti Kirjoittaja Liiu »

Mitä ihmettä on emmeet? Joka arvostelussa taisi sana vilahtaa, mutta olen ehkä vähän maalainen :|
pleko_88
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 3024
Liittynyt: 21:18, 27.01.2004
Akvaarioseurat: TAS
Paikkakunta: Kangasala & Tre / TAS

Re: emmeet

Viesti Kirjoittaja pleko_88 »

Liiu kirjoitti:Mitä ihmettä on emmeet? Joka arvostelussa taisi sana vilahtaa, mutta olen ehkä vähän maalainen :|
Uusi sana se minullekkin on, mutta tekniikkaa näyttää tarkoittavan. [;)]
Ilkka Takala /
Tampereen Akvaariotukku
http://www.facebook.com/akvaariotukku
oppo
Senior Member
Senior Member
Viestit: 696
Liittynyt: 12:45, 17.12.2001
Paikkakunta: Tampere

Re: emmeet

Viesti Kirjoittaja oppo »

Liiu kirjoitti:Mitä ihmettä on emmeet?
Akvaariotavara, tekniikka yms. muu sälä eli emmeet. ;)
Ei pidä uskoa kaikkea mitä kuulee, mutta sen voi aina kertoa eteenpäin.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleistä keskustelua (akvaario)”