Akvaarioharrastus tempaisi mukaansa

Täällä keskustelu on vapaata, kunhan homma pysyy hyvän maun ja käytöksen rajoissa ja keskustelu jotenkin koskettaa akvaarioita. Muu yleinen keskustelu -> ""Off-Topic" ja äänestykset"-ryhmään.

Valvoja: Moderaattorit

terrakotta
Starting Member
Starting Member
Viestit: 47
Liittynyt: 09:45, 30.08.2004
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja terrakotta »

Onpas helpottavaa tietää, että täällä on näin paljon ihmisiä, joita joku pitää kahelina. Minuakin pidetään, vaikka harrastus on ihan alussa vielä ja edes ensimmäinen purkki ei ole kypsä. Kai ihmiset tottuvat. Ainakin kummastuttaa se, miksi mulla ei ole kaloja, vaikka akvaario on ollut jo kolme viikkoa täynnä vettä.
Mua jotenkin pelottaa harrastuksen tulevaisuus jo nyt kovasti, kun haaveilen isommasta altaasta. Onko tämä tässä vaiheessa normaalia? Oikeastaan sen altaan koolla ei niin väliä, mutta tahtoisin niin kovasti appelsiiniplekon, mutta tajuan, ettei sellaista voi 100-litraseen ängetä mitenkään päin. Mulle kun ei tällä hetkellä vaan mahdu isompaa allasta (okei, olisi mahtunut, mutta sitten ei enää mitään muuta olisi mahtunutkaan). Alunperinkin olisin isomman halunut, mutta tila tuli vastaan. Isompaa ei kyllä tule ennen kun aikasintaan parin vuoden päästä, mutta sitten kun on mahdollisuus niin luultavasti. Oonhan mä kuitenkin haaveillut akvaariosta enemmän tai vähemmän jo useamman vuoden. Mitähän se tulevaisuus tuokaan tullessaan? 8O
kylpyankka
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1565
Liittynyt: 11:38, 21.07.2004
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja kylpyankka »

terrakotta kirjoitti:Mua jotenkin pelottaa harrastuksen tulevaisuus jo nyt kovasti, kun haaveilen isommasta altaasta. Onko tämä tässä vaiheessa normaalia?
Tuttu tunne. ;) Pystyn kuvittelemaan millaisessa kämpässä asustelen sitten kun olen Aikuinen. Pari isoa akvaariota, ehkä joku pienempikin.. Tää nykyinen iso on ehkä sitten se pieni? :mrgreen:
alini
Junior Member
Junior Member
Viestit: 150
Liittynyt: 21:47, 31.08.2003
Paikkakunta: helsinki

Viesti Kirjoittaja alini »

Lievää hämmennystä ja silmien pyörittelyä aiheutti juuri selitykseni siitä miksi en voi tänään lähteä baariin, pitää näet päästä akvaarion sisustuskurssille pirteänä aikaisin huomen aamulla :roll:
eijuli
Starting Member
Starting Member
Viestit: 42
Liittynyt: 20:19, 15.05.2004
Paikkakunta: Nilsiä

Viesti Kirjoittaja eijuli »

Meillä on keittiössä 200l. Sitä tulee katsottua tosi tiuhaan...kaikkein parhaita on lupslups kalat eli partikset ainakin mun poikien(3v&1,5v) ja sitten oman mieheni mielestä niistä kaloista ei saa luopua!!!Eka tuli toi 120l sitte 60l ja sitte 200l ja haluaisin yli 300l.....Mieheni on ihme kyllä jaksanu kuunnella mun höpinöitä noista kaloista, kuka teki ja mitä teki silloin ja silloin :roll: Tähän juttuun jää kiinni :D
Eläinrakas multasormi
Aquados
Junior Member
Junior Member
Viestit: 152
Liittynyt: 11:55, 21.02.2004
Paikkakunta: SJK-TAS

Viesti Kirjoittaja Aquados »

Penskana kannoin kotiin ensimmäisen purkkini, jossa millit yrittivät elää sinnikkäästi. Alkuhuuman jälkeen meni vuosia kunnes uudelleen akvaariokärpänen pääsi nakertamaan oikein kunnolla.
Ajan kanssa tietoa tuli hankittua, niin kirjoista, kuin netistä. Sitten tuli se kaunis päivä, jolloin sain ekan "kunnon" akvan kotiin (160l) ja voi sitä iloa mitä se akvaario antoi :mrgreen:
160 litrasen tankin kanssa vierähti kolmisen vuotta ja tänä syksynä sain hankittua 600l tankin ja voin kertoa, että sen lumoissa menee taas jonkin aikaa...
aapo
Junior Member
Junior Member
Viestit: 105
Liittynyt: 20:42, 25.03.2003
Paikkakunta: Muhos

Viesti Kirjoittaja aapo »

Itselläni on vain 60- ja 240-litranen.
Kyllähän ne hulluna pitää varsinkin kun lähtee kesäaamuna aikaisin pyörällä haaveineen ynnä muine lammikolle pyydystään hyttysentoukkia. 8O
pleko_88
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 3024
Liittynyt: 21:18, 27.01.2004
Akvaarioseurat: TAS
Paikkakunta: Kangasala & Tre / TAS

Viesti Kirjoittaja pleko_88 »

Näin se on harrastus minutkin tempaissut mukaansa.. Vielä pari vuotta sitten oli hieman hankalaa ja vielä viime vuonnakin, kun joku koulututtu kysyi vaikka että mitää teet, niin sitten oli meinaan kun olisi pommin pudottanut, jos sanoi, että menen akvaarioseuran kokoukseen. Joskus tuli kyllä sellaista kommenttia, että ei hyvä jee kaverilla on jotain hel*etin kaloja.. :mrgreen:

Ja sitten vielä tietysti puhuivat kaikkea hölmöä akvaariota koskien ja minä vaan aina vastasin sitten että eeei se niin toimi vaan... Tai, että ei sitä niin voi tehdä..

Nykyään eivät kaverit kyllä edes ihmetelleet, kun en ollut kertonut ollenkaan, että huoneeseen on ilmestynyt 780L allas.

Hyviä kommentteja:

- Ei jumpe mitä noi on vähän noita on PALJON (katso poikas allasta jossa on vajaa 300 sampimonninpoikasta)
- Tonne altaaseehan vois mennä vaikka uimaan ( katsoo ekan kerran 780L allasta)
Ilkka Takala /
Tampereen Akvaariotukku
http://www.facebook.com/akvaariotukku
annie_445
Junior Member
Junior Member
Viestit: 102
Liittynyt: 16:14, 17.08.2004
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja annie_445 »

pleko_88 kirjoitti:
Hyviä kommentteja:

- Ei jumpe mitä noi on vähän noita on PALJON (katso poikas allasta jossa on vajaa 300 sampimonninpoikasta)
- Tonne altaaseehan vois mennä vaikka uimaan ( katsoo ekan kerran 780L allasta)
Kaveri kun näki ekan kerran akvaarion 230 litrasen sanoi ottavansa sitten tulevaisuudessa ongen mukaan...

Lupasin antaa hänen mäyräkoiranpennun ottaa uimatunteja altaassa :mrgreen: Vitsi vitsinä...
Koira tulee illalla kotiin.
Kun se kiertyy paikalleen ja nukahtaa,
alkaa sen sydänlämpö levitä huoneisiin.
-Risto Rasa-
Raymondo
Junior Member
Junior Member
Viestit: 105
Liittynyt: 21:40, 25.08.2004

Viesti Kirjoittaja Raymondo »

orjia akvaarion oomme kaikki... [;)]
Älä välitä Mörkö, on se mullakin lisäallaskielto muttasitten kunhan pääsen omaan kämppään niin... Siellä ei ole muita kuin kaloja.
...ja jos isännöitsijä tulee elämöimään pienistä kosteusvaurioista niin sille minä näytän keskaria... Että tämmöset suunnitelmat...
Siis maailma olkoon osteri jonk' avaan miekallain

-William Shakespeare-
mardu
Member
Member
Viestit: 451
Liittynyt: 15:56, 02.04.2004
Paikkakunta: Evijärvi

Viesti Kirjoittaja mardu »

Pakko kertoa omakin kaloihin-hurahtamisen alkutaival ja jatko.
6-7 vuotta sitten ex:llä oli 63-litranen allas. Minähän sitä sitten muutaman kuukauden suhteen kestäessä hoitelin.
Kulu parisen vuotta kun olin kirppiksellä töissä ja sinne tuotiin myyntiin 63-litranen allas. Pakkohan se oli ostaa. Ja kaikki meni päin P:tä sen altaan kanssa ennenkuin löysin tämän verrattoman Aqua-Webin.
Sitten kun hommat rupes luistamaan ja kalat jäi jopa henkiinkin niin hankin 317-litrasen. Painostuksen alla vaihoin sen 105-litraseen, yhessä vaiheessa sekin oli kyllä myynnissä kun kyllästyin totaalisesti. Sinilevää. Allas ei mennyt parissa viikossa kaupaks, joten kalojahan siihen piti saaha. Ja sitten piti saaha isompi allas kun edellinen tuli pieneksi.
Nyt sitten ostin 360-litrasen kuukausi sitten ja siihen kyllä loppu altaitten osto niin pitkäks aikaa että saa oman talon. Vaikka meillä onkin iso asunto kaksioksi niin olohuone kyllä rupeaa käymään vähän pieneksi kun täällä on 360-litranen, 160-litranen, jumalaton kulmasohva, kirjahylly, tietokone pöytineen, 32" tv pöytineen ja kotiteatteri. Ei muuten löydy yhtään vapaata seinätilaa ja pikkuhiljaa rupeaa ahistamaan.
Kaiken kaikkiaan jos olisin tienny kuinka paljon tähän harrastukseen uppoaa rahaa ja mitä kaikkea tämä vaatii niin en olisi koskaan ostanu sitä 63-litrasta. Tämä harrastus on sairaus.
pleko_88
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 3024
Liittynyt: 21:18, 27.01.2004
Akvaarioseurat: TAS
Paikkakunta: Kangasala & Tre / TAS

Viesti Kirjoittaja pleko_88 »

mardu kirjoitti:Tämä harrastus on sairaus.
Erittäin hyvin sanottu! Kalat pistävät pään sekaisin ostamaan heille aina vaan isomman ja isomman altaan. Osaavat varmaan hypnotisoida.. :mrgreen:
Ilkka Takala /
Tampereen Akvaariotukku
http://www.facebook.com/akvaariotukku
kylpyankka
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1565
Liittynyt: 11:38, 21.07.2004
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja kylpyankka »

Tuli tänään hankittua koulussa hullun maine. Myöhästyin aamulla sovitusta tapaamisesta koska olin viemässä kalaa EELAan. Ko. henkilöille mainitsin asiasta ja arvatenkin katsoivat kuin hullua. Toinen kysyi oliko se kala kuollut ja kun kerroin että ei, niin toinen ihmetteli miksen vaan vetänyt sitä vessasta alas. Eivät ollenkaan käsittäneet miksi maksaa ~22 euroa kalan tutkimisesta (kalojahan ne vaan..), vaikka kovin selitin ettei ole kyse vain siitä yhdestä fisusta.
Jälkeenpäin kauhistuttaa ajatella, miten nekin henkilöt ensimmäisenä toimenpiteenä olisivat nakanneet kalan vessaan, elävänä varmaankin.

Nyt kun on näitä ongelmia ollut (keijulevää ja tetroilla joku ongelma), täytyy tosissaan vakuutella itselleen että kannatti käyttää rahansa akvaarioon. Kotiin mennessä ei ole innosta soikeana "jee kaloja" vaan enemmänkin peloissaan "onko ne elossa vielä". Mut on kalat silti myös tosi jee. :)
kylpyankka
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1565
Liittynyt: 11:38, 21.07.2004
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja kylpyankka »

Kaivoin tämän aiheen esiin, kun tänään taas tuli mietiskeltyä miten hullua tämä touhu on. Harkitsen tyynesti uv-sterilisaattorin hankintaa, vaikka vempain maksaa yli kolmanneksen kuukauden rahoistani. Pitäisi ostaa myös esimerkiksi talvitakki, mutta eihän nyt kaikkeen voi rahat riittää. Luultavasti käytän rahat akvaarioon ja totean että kyllähän tuo vanha takki on ihan hyvä vielä. Kunhan on akvaario nätin näköinen. 8-)

Onneksi ei edelleen ole tilaa toiselle isommalle akvaariolle. Siniriutassa käymisen jälkeen poikaystävä on puhunut Nemo-kaloista, kun 'ne on niin hienoja ja jänniä, miten sellanen merivesiakvaario perustetaan?'. Toistaiseksi yksi akvaariosekopää on ihan riittämiin. :mrgreen: Ei sillä ettenkö minäkin Nemoja mielelläni katselisi.. hmm..
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleistä keskustelua (akvaario)”