Voisitteko auttaa ja opastaa?

Akvaarioharrastuksen alkeisiin liittyvät ongelmat, kalojen yhteensopivuus ja mikä tahansa muu tärkeältä tuntuva asia.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
LaGo^
Starting Member
Starting Member
Viestit: 9
Liittynyt: 23:07, 09.07.2004
Paikkakunta: Vantaa

Voisitteko auttaa ja opastaa?

Viesti Kirjoittaja LaGo^ »

Hei! Olen ihan uusi täällä.
Minulla on monta kysymystä.. Akvaarioni on n 5 vuotta vanha, ja 98 litrainen [:I]
1. Tiedän, että jotkin kaloista ovat ahtaalla, mutta tässä kalasto. Isompaa akvaariota ei välttämättä mahdollisuuksia hankkia, jotkut kaloista niin vanhoja ettei viitsi lupua jne. Partamonneja 10-15 kpl, 3 täysikasvuista, loput pieniä vauvoja. Myös muutama tuntematon monni, jotka ovat partamonnin kokoisia, tasaisen vaaleanruskeita, parrattomia jne. Vain 2 lasimonnia, jotka hankittiin n viikko sitten. Nyt tänään selvisi, että ovat parvikaloja, jne. Seeprakaloja 3, ennen oli 10. 2 täysikasvuista leväbarbia. 2 täysikasvuista verkkonuoliaista. 1 "kääpiöantennimonni".

2. Lasimonnit on akvaarioliikkeestä myyty pikkuveljelleni, joka ei tietenkään kysynyt mitään, eikä myyjäkään kysellyt. Nyt, pitäisikö luopua lasimonneista, vai ostaa lisää? Ja muutenkin, mitä lasimonnit syövät..

3. Meidän akvaariomme on kivan ja nätin näköinen, kalat aika rauhallisia, ja viihtyvät(?) Sisustus on ns luonnollinen, paksuja oksia, kiviä, kasveja..

4. Kalat ruokitaan aamuisin, ja valo on aamusta iltaan päällä. Onko näin hyvä?

5. Ruokimme kaloja myös pakastesurviaisilla. Hyvä(kö)?

6. Akvaario "imuroidaan" kerran kuussa, jolloin mm leikataan kasvit, pestään lasit, joskus vaihdetaan järjestystä.. Suodatin putsataan tarvittaessa, n kerran viikossa.

7. Voiko tähän akvaarioon hankkia jtn nättejä ja värikkäitä kaloja lisää?

Toivottavasti joku viisas kertoo joka kysymykseen vastauksen! Ja neuvoo, miten itse tekisi tässä tapauksessa, mistä kaloista lupuisi jne.
Kiitos hirvittävästi!!
Aloittelen täällä vasta, elkää lynkatko minnuu tietämättömyydestäni! :D
tikkuhirviö
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1074
Liittynyt: 12:37, 10.02.2003
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja tikkuhirviö »

1. Akvaariosi on pahasti ylikansoitettu. Akvaarioon mahtuu vain yksi partis, yritä luopua muista mahdollisimman nopeasti, ennen kuin poikasia syntyy lisää. Ota selvää tuntemattomien monnien laadusta. Jos ovat joitakin muita, kun partamonneja, eivät todennäköisesti mahdu tähän akvaarioon ollenkaan. Leväbarbit ovat aivan liian vilkkaita ja suureksi kasvavia tähän akvaarioon. Lisäksi tarvitsisivat ympärilleen parven eli vähintään 6 yksilöä. Luovu siis niistäkin. Laita partiksista ja leväbarbeista vaikka tänne lahjoitetaan- tai myydään-palstalle ilmoitus. Lasimonnit ovat todellakin parvikaloja ja herkkiä otuksia muutenkin. Niistä ja lopuista kaloista en kuitenkaan oikein osaa sanoa mitään. Älä osta yhtään uutta kalaa, ennen kuin kalasto on laitettu kuntoon. Ja ota pikimmiten selvää tuntemattomista kaloista.

3. Kiva.

4. Kalat voisi ruokkia kahdesti päivässä, mutta älä ruoki niitä liikaa, sillä akvaario on muutenkin pahasti ylikansoitettu. Valo voisi olla päällä 10- 12(tai 14) tuntia, ei sen enempää.

5. Oikein hyvä. Lisäksi partamonneille voi antaa herneitä, kurkkua ja kesäkurpitsaa.

6. Akvaariosta olisi hyvä vaihtaa vettä kerran viikossa noin puolet. Tähän vedenvaihtorytmiin voisit totutella akvaarion pienillä ja useilla vedenvaihdoilla.

7. Ei ennen kuin kalasto on kunnossa. Tämä vaatii useista kaloista luopumista ja tuntemattomien kalojen tarkat lajit on saatava selville. Kun väärät kalat ovat poissa akvaariossa, sinne voi ottaa haluamiasi kaloja lisää.

Tässäpä sinulle kysymyksiä: Oletko mitannut akvaariosi vesiarvoja, eli nitriittiä, nitraattia, kovuuksia, pH:ta ja lämpötilaa? Millainen tekniikka (suodatinmerkki, valo, lämmitin) akvaariossasi on? Onko pohjalla hiekka vai sora? Käytätkö lannoitteita tai muita aineita akvaariossa vedenvaihdon yhteydessä?
LaGo^
Starting Member
Starting Member
Viestit: 9
Liittynyt: 23:07, 09.07.2004
Paikkakunta: Vantaa

Kiits.

Viesti Kirjoittaja LaGo^ »

Suodatin on Dolphin F1200, valaisin Giant valaisin, mutta lämmitin, en tiedä merkkiä. Veden kovuus kunnossa, Ph mitattu.. Hmm. ja pientä soraa pohjalla.
Perheessäni ollaan kovasti sitä mieltä että muista kaloista kuin ehkä joistakin partiksista, ei luovuta.
Mutta kun katsoo akvaariota, niin se on hyvin nätin näköinen, eivät kalat aja toisiaan takaa, kalat ovat hyväkuntoisia, paitsi surullisen kuuluisat lasimonnit..
Ai niin. On meillä pari ikivanhaa neontetraa.
Sitkeitä otuksia.. :mrgreen:
Mutta. Lisää neuvoja?
Aloittelen täällä vasta, elkää lynkatko minnuu tietämättömyydestäni! :D
tikkuhirviö
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1074
Liittynyt: 12:37, 10.02.2003
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja tikkuhirviö »

Vaihtoehtoja on valitettavasti aika lailla kaksi: isompi allas tai kaloja pois. Ehkäpä perhe ymmärtäisi asian, jos saisit heidät vakuuttuneiksi, että se on parhaaksi kaloille. Jos he eivät asiaa usko, niin näytä tämä keskustelu huomenna vanhemmillesi. Huomenna tänne on varmasti muutkin kirjoitelleet mielipiteitään. Nykyisellä kalstolla ei valitettavasti voi mitenkään jatkaa tässä akvaariossa. Niin se vain on.

Mitä tarkoittaa kovuudet on kunnossa? Entä paljonko se pH oli? Millä olet nämä mitannut? Tarvitsisi tietää numeroina. En tunne tuota suodatinta, mutta kuinka monta litraa tunnissa se kierrättää vettä? Tämä tieto lukee yleensä suodattimessa. Kuinka monta putkea valaisimessa on? Hiekka olisi parempi vaihtoehto kuin sora, mutta ehkäpä se ei ole ihan ensimmäinen huolenaiheesi tässä akvaariossa.

Se, että kaloilla näyttää kaikki olevan hyvin, ei tarkoita, että niin on. Pelkkä elossa pysyminen kun ei riitä. Huonoissa oloissa kalat eivät välttämättä saavuta ihannemittaansa eivätkä elä niin kauaa kuin pitäisi. Nämä asiat eivät näy aina ulospäin. Kuinka pitkiä leväbarbisi ovat? Useat viisi-vuotiaat kalat ovat vielä hyvin nuoria. Vanhatkin kalat tarvitsisivat parven ympärilleen.
jellyf
Starting Member
Starting Member
Viestit: 47
Liittynyt: 06:05, 09.03.2004
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja jellyf »

1-2.Vaikka tuntuukin vaikealta luopua kaloista, niin ainakin partamonnien, leväbarbien ja verkkonuoliaisten kohdalla kannattaisi niin tehdä. Itse sain juuri 400-litraiseen leväbarbin joka on >5 vuotta elänyt n.80 litraisessa. Raukka ei osannut uida, vaan putosi aina pohjalle . Oli jäänyt normaalia pienemmäksikin. Nyt uiskentelee iloisesti muiden mukana. Jos kaloille ei hankita isompaa akvaariota niin parempi olisi lahjoittaa ne parven jatkoksi, sillä ne saattavat elää yli 10 vuotiaiksi (meillä ainakin monnit, leväbarbit ja verkkonuoliaiset ovat vähintään 12-vuotiaita). Kaloilla on siis monta elinvuotta edessään. En itse olisi voinut luopua leväbarbivanhuksista ja verkkonuoliaisista jotka ennen olivat 160 litraisessa, joten ymmärrän jollet niin tee. Täältä Aqua-webistä saattaisivat kalasi kuitenkin löytää niille sopivamman elinympäristön. Voisit yrittää vaihtaa lasimonnit kaupassa joko seeprakaloihin tai neontetroihin(tai johonkin muuhun).

3. Hyvältä kuulostaa, mutta joskus rauhallinen käytös kaloilta ei tarkoita sitä että ne viihtyvät. Eilen esimerkiksi huomasin miten kalat näyttivät kovin passiivisilta ja pian syykin selvisi: 4 päivää aikaisemmin vedenvaihdossa oli unohtunut laittaa pulputin takaisin seinään. Tänään akvaariossa oli jo tavallinen vilinä päällä.

4-5. Ruokinta kuulostaa olevan ok. Surviaiset ovat hyvää vaihtelua hiutaleruokaan.

6. Jos pidätte vanhat kalanne niin ainakin silloin kannattaisi vaihtaa vesiä jokatoinen viikko. Muuten kuulostaa hyvältä.

7. Jos luovutte vanhoista akvaarioonne sopimattomista kaloista, niin uusia kaloja voi hankkia. Jos väriä kaipaatte niin voisitte harkita vesiarvojen mukaan joko miljoonakaloja tai taistelukaloja. Myös hunajarihmakalat ovat kauniita. Jollette halua luopua kaloista niin, ei kannata hankkia enempää.

Kaikki tekevät virheitä, joten kokeilemalla oppii (tai sitten jos on erittäin viisas, kuuntelemalla muiden neuvoja). Hyvä että kysyit neuvoa.
:D
Morrgan
Senior Member
Senior Member
Viestit: 620
Liittynyt: 22:03, 31.08.2003
Paikkakunta: Turku
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Morrgan »

jellyf kirjoitti:6. Jos pidätte vanhat kalanne niin ainakin silloin kannattaisi vaihtaa vesiä jokatoinen viikko. Muuten kuulostaa hyvältä.
Tässä kohtaa olen kyllä eri mieltä. Kerran viikossa on nykyinen suositus, koska silloin vedenlaatu pysyy tasaisena ja hanaveden kaltaisena. Silloin kalat eivät järkyty veden muutoksista vedenvaihdon aikana.

Varsinkin tässä tapauksessa kun allas on täynnä kaloja, puolet viikossa on parempi.
Jokeri
Member
Member
Viestit: 445
Liittynyt: 22:42, 08.03.2003
Paikkakunta: Etelään Hesasta

Viesti Kirjoittaja Jokeri »

Olen vedenvaihdosta Morrganin kanssa erittäin samaa mieltä. Ylikansoitetussa akvaariossa ei veden vaihto kerran kahdessa viikossa riitä. Normaalikansoitetussakin versiossa, kun saattaa puhjeta evärutto tai jokin muu sairaus, jos vettä ei vaihdeta säännöllisesti ja riittävän usein. Helpompi vaihtaa vettä kerran viikkoon noin 50 % kuin taistella sairauksia vastaan ja pahimmassa tapauksessa menettää kaloja siitä syystä.
- Keittiössäni roikkuu katosta amppeli. Jossain toisaalla se löytyy pöydän äärestä -
jellyf
Starting Member
Starting Member
Viestit: 47
Liittynyt: 06:05, 09.03.2004
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja jellyf »

Tottahan se on että tuota vettä pitäisi vaihtaa paljon useammin, joten tuohon viestiini pitäisi lisätä että vähintään jokatoinen viikko, mutta suotavampaa olisi vaihtaa useammin tuolla kalastolla. Ennen Aqua-webbiä vaihdoimme itsekin ainakin kymmenen vuoden ajan kerran kuussa vedet ja kalat näyttivät voivan hyvin (käytimme tosin "vedenparannusaineita" säännöllisesti, jos niillä mitään vaikutusta oli). Tuohon kerran kuussa vaihtoon nähden siis kahden viikon välein tapahtuva vaihto on jo huima parannus kalojen oloihin. En tiedä tekeekö LaGo^ itse vedenvaihdon, mutta itse en olisi saanut vanhempiani vaihtamaan useammin vettä aikoinaan.
LaGo^
Starting Member
Starting Member
Viestit: 9
Liittynyt: 23:07, 09.07.2004
Paikkakunta: Vantaa

Hmm..

Viesti Kirjoittaja LaGo^ »

Selvä.
Olen kyllä varma että vanhempani eivät suostu luopumaan esim. leväbarbeista. Ne ovat nyt n. 10cm pituisia molemmat, ja n. 5 vuotiaita. Ennen niitä oli 4, mutta 2 hyppäsi pois akvaariosta..
Suodattimesta en osaa sanoa paljonko puhaltaa tunnissa, jos 50 Mz tai mikä olikaan auttaa, niin hyvä.
Partikset ovat kanssa jtn 10 cm pituisia, tai siis 2. Verkkonuoliaiset n. 6 cm mittaisia. Ja partiksia on annettu aina aika reippaasti pois.
Ja verkkonuoliaiset pitävät kotilo kantamme erittäin matalana.
Nyt en sitten tiedä, ostavatko pikkuveli ja isukki lisää lasimonneja, kun menivät nyt tuonne akvaario liikkeeseen..
//muoks// Niin, ja vedenvaihto... Vaihdamme vettä samalla kun "imuroimme" ja laitamme jtn vedenparannusainetta. Kasveja emme juurikaa enää lannoita, ne rehottavat nyt niin hyvin..
Aloittelen täällä vasta, elkää lynkatko minnuu tietämättömyydestäni! :D
sammeli
Junior Member
Junior Member
Viestit: 144
Liittynyt: 18:48, 26.01.2004
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja sammeli »

Partikset lisääntyvät kuin kanit jos niitä löytyy molempia sukupuolia, ja kuten jo todettiin sinun akvaasi mahtuu vain yksi tällainen talonmies.
Verkkonuoliaisia tulisi pitää vähintään kolmen yksilön parvessa ja altaan koko suositus on vähintään 160 litraa.
Lasimonneille riittä käsittäkseni tämän kokoinen tila mutta on parvikala.
Ja sitten lempi aiheeseeni eli leväberbeihin:Leväbarbi on ehdottomasti parvikala ja tarvitsee paljon uintitilaa, akvaarion leveyden tulisi olla vähintään kymmenen kertaa kalan pituus, jotta näillä jopa 15 senttisillä menevillä kavereilla olisi tilaa toteuttaa itseään.
Koita vakuuttaa vanhempasi siitä että allas on ehdottomasti liian pieni leviksille.
Vedenvaihdosta sanon samaa kuin monet muutkin eli kerran viikossa 1/3 - 1/2 tässä tapauksessa puolet kun allas on noinkin pieni.
sammeli
Junior Member
Junior Member
Viestit: 144
Liittynyt: 18:48, 26.01.2004
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja sammeli »

Tää on taas joku läppä... että ollaanko kilttejä aloittelijalle... ?
LaGo^
Starting Member
Starting Member
Viestit: 9
Liittynyt: 23:07, 09.07.2004
Paikkakunta: Vantaa

Jaaa.

Viesti Kirjoittaja LaGo^ »

Hmm. No, verkkonuoliaisia myytin niin että joo, ne pärjää kaksistaan mainiosti. Akvaario Kurjesta.
Ja sieltä on myyty yht. 4 kalaa kyselemättä mitään 11 vuotiaalle pikkuveljelleni ja hänen kavereilleen..
Tämän takia kävi lasimonnien kanssa ikävästi.
Mutta, nyt ensi viikolla ostamme 2 lasimonnia lisää.
Ja lahjoitamme partiksia kavereille.
Mutta levikset..
Kamalaa ajatella että luopuisimme niistä, ne ovat vanhimmat kalamme. :cry:
Mutta kun minun mielestäni ne eivät kärsi lainkaan.
Veden vaihtoa tuskin kukaan meistä jaksaa tehdä useammin kuin kerran kuussa. [:I]
Aloittelen täällä vasta, elkää lynkatko minnuu tietämättömyydestäni! :D
LaGo^
Starting Member
Starting Member
Viestit: 9
Liittynyt: 23:07, 09.07.2004
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja LaGo^ »

sammeli kirjoitti:Tää on taas joku läppä... että ollaanko kilttejä aloittelijalle... ?
Läppä?
Siis hä?
Jaa et mä huijaisin tai jtn?
Mitäh?
Nyt tipuin :?
Aloittelen täällä vasta, elkää lynkatko minnuu tietämättömyydestäni! :D
Terppa64
Junior Member
Junior Member
Viestit: 125
Liittynyt: 18:44, 05.01.2004
Sukupuoli: Nainen
Viesti:

Re: Voisitteko auttaa ja opastaa?

Viesti Kirjoittaja Terppa64 »

Heissan! Tässäpä minun kokemuksen tuomat mielipiteeni ongelmaasi.
LaGo^ kirjoitti:
1. Tiedän, että jotkin kaloista ovat ahtaalla, mutta tässä kalasto. Isompaa akvaariota ei välttämättä mahdollisuuksia hankkia, jotkut kaloista niin vanhoja ettei viitsi lupua jne. Partamonneja 10-15 kpl, 3 täysikasvuista, loput pieniä vauvoja. Myös muutama tuntematon monni, jotka ovat partamonnin kokoisia, tasaisen vaaleanruskeita, parrattomia jne. Vain 2 lasimonnia, jotka hankittiin n viikko sitten. Nyt tänään selvisi, että ovat parvikaloja, jne. Seeprakaloja 3, ennen oli 10. 2 täysikasvuista leväbarbia. 2 täysikasvuista verkkonuoliaista. 1 "kääpiöantennimonni".
  • 1. Partamonnit pois lukuunottamatta yhtä.

    2. Ota selvää mitä nuo ruskeat monnisi ovat, esim. katselemalla netistä vastaavia kaloja.

    3. Lasimonnit takaisin kauppaan kiireen vilkkaa.

    4. Leväbarbit pois. 10-senttiset levikset eivät ole vielä täysikasvuisia, eli ne eivät pääse kasvamaan altaassasi, kärsivät tilan puutteesta kovasti.

    5. Nuoliaiset menevät siinä ja siinä, mutta verkkonuoliaiset ovat hyvinkin äksyjä toisille akvan asukkaille, jos niillä ei ole parvea ympärillään eli ovat nekin parvikaloja.

    6. Mikähän mahtaa olla antennimonnisi oikea nimi ja kuinka iso se nyt on, tiedätkö kuinka isoksi se saattaa kasvaa?
LaGo^ kirjoitti:6. Akvaario "imuroidaan" kerran kuussa, jolloin mm leikataan kasvit, pestään lasit, joskus vaihdetaan järjestystä.. Suodatin putsataan tarvittaessa, n kerran viikossa.
Vedenvaihto tulee tehdä kerran viikossa kolmasosa vedestä tai ehkä puoletkin tuon kokoisessa ja noin liikakansoitetussa altaassa samalla imuroiden pohjaa. Suodattimesi kierrättää vettä n. 450 l/h eli on altaaseesi sopiva, mutta kun kaloja on noin paljon, joudut puhdistamaan sitä turhan usein sen mentyä tukkoon. Sisäsuodattimen puhdistusväli on normaalissa käytössä pidempi, ehkä kerran pari kuukaudessa.
LaGo^ kirjoitti: 7. Voiko tähän akvaarioon hankkia jtn nättejä ja värikkäitä kaloja lisää?
Sitten kun olet saanut ylimääräiset kalat pois.
Dreeverit

"Lääketieteellisesti ihminen ei ole vielä kuollut, jos hän vielä liikkuu."
Terppa64
Junior Member
Junior Member
Viestit: 125
Liittynyt: 18:44, 05.01.2004
Sukupuoli: Nainen
Viesti:

Re: Jaaa.

Viesti Kirjoittaja Terppa64 »

LaGo^ kirjoitti:Veden vaihtoa tuskin kukaan meistä jaksaa tehdä useammin kuin kerran kuussa. [:I]
Mistähän syystä? Onko teillä joku ruumiillinen este, joka estää akvaarion hoitamisen? Muuta syytä en sille jaksamiselle kyllä löydä :? . Siis tarkoitus vedenvaihdoissa ei ole puunata koko allasta, vaan yksinkertaisesti valuttaa lapolla n. 40 litraa vettä pois altaastasi ja lisätä siihen sitten saman verran puhdasta hanavettä. Aikaa kuluu tuon kokoisessa akvassa n. 20-30 min/viikko. Onko se liikaa?
Dreeverit

"Lääketieteellisesti ihminen ei ole vielä kuollut, jos hän vielä liikkuu."
*Viltzu*
Senior Member
Senior Member
Viestit: 540
Liittynyt: 16:04, 01.07.2003
Viesti:

Re: Jaaa.

Viesti Kirjoittaja *Viltzu* »

LaGo^ kirjoitti: Veden vaihtoa tuskin kukaan meistä jaksaa tehdä useammin kuin kerran kuussa. [:I]
No sitten olisi varmaan hyvä luopua vaikka koko akvaariosta jos sitä ei jaksa hoitaa. Ei tuo nyt niin hirveä homma ole. Jos ei teillä ole mitään akvaariosta vessaan menevää letkusysteemiä niin sellaisella eläinkaupan lapolla ja parilla sangollakin homma sujuu kyllä vaikka parissakymmenessä minuutissa. Ei pitäisi olla liian rankkaa.
LaGo^
Starting Member
Starting Member
Viestit: 9
Liittynyt: 23:07, 09.07.2004
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja LaGo^ »

No.
se on kyllä ihan totta, ei se paljon aikaa vie.
Mutta kun meillä on sitten hamsteri ja koiranpentu, niin akvaario jää joka tapauksessa vähimmälle huomiolle.
:(
En usko että akvaariomme menee mitenkään eläinrääkkäyksen puolelle tai mitään.
Eivätkä verkkonuoliaiset ole agressiivisia..
Hmm.
Mutta neuvoja otetaan vastaan..
Aloittelen täällä vasta, elkää lynkatko minnuu tietämättömyydestäni! :D
Terppa64
Junior Member
Junior Member
Viestit: 125
Liittynyt: 18:44, 05.01.2004
Sukupuoli: Nainen
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Terppa64 »

sammeli kirjoitti:Tää on taas joku läppä... että ollaanko kilttejä aloittelijalle... ?
Niin kilttejä kuin vain voi :) , mutta joku raja silläkin :roll: . Enpä jaksa enää olla kiltti, siispä on pakko lopettaa neuvojen antaminen, jatkakoon joku kärsivällisempi :? .
Dreeverit

"Lääketieteellisesti ihminen ei ole vielä kuollut, jos hän vielä liikkuu."
Mie
Junior Member
Junior Member
Viestit: 104
Liittynyt: 18:17, 08.05.2004

Viesti Kirjoittaja Mie »

Meilläkin on leväbarbeja (2kpl) 120 litrasessa, tosin.
Oon nyt päättänyt että me viedään ne parin viikon päästä pois ja harmittaa kun ne on ainoat "isot" kalat, mutta parempi niille.

Eikä siihen veden vaihtoon paljoa aikaa mene.
Saako sen veden muuten ottaa suoraan hanasta, kun jossain luki joskus että sen pitää olla paikoillaan jossain sankoissa pari tuntia, että kaikki huonot jutut haihtuu?? 8O
Diudau
sammeli
Junior Member
Junior Member
Viestit: 144
Liittynyt: 18:48, 26.01.2004
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja sammeli »

Kaikki neuvot on jo annettu,toimi niiden mukaisesti jos kiinnostaa...
Jos ette halua luopua leviksistä tahi kuunnella muita neuvoja niin se on sitten voi voi. Mielestäni on eläinrääkkäystä pitää vääriä eläimiä väärässä paikassa.Piste.
Tiina_
Member
Member
Viestit: 287
Liittynyt: 12:28, 10.06.2004
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Turenki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Tiina_ »

öhöm.. Mulla on parhaimmillaan ollut koiranpentu, rottia (6), kaneja (2) ja akvaario.. Kummasti sitä aikaa löytyy kun yrittää ja suunnittelee. Lauantai oli mulla aina "elukkapäivä". Koira vietiin metsään juoksemaan, akva siivottiin ja samaten häkit. Sitten illalla sai viihdyttää itseään palkkioksi päivän hommista :mrgreen: Nämä tein siis itte, vanhemmat ei koskaan ole ymmärtäneet eläinten päälle.. Enkä olisi eläimiä muuten ottanutkaan, jos en ole aivan varma että pystyn niitä hoitamaan.

Täällä on tullut paljon viksuja vinkkejä joita kannattaisi kuunnella. Ymmärrän, että kaloihin olet kiintynyt mutta oletko ajatellut isompaa akvaariota? Jos siis haluat levikset pitää? Haluat aivan varmasti kuitenkin eläimiesi, myös kalojen, voivan hyvin..?

Nyt kannattaisi alkaa tutustumaan tuohon teoriapuoleen, kalojen vaatimiin olosuhteisiin ja muutenkin akvaarioharrastuksen saloihin..

Olen aina ja edelleen sitä mieltä ettei eläimiä saisi ottaa ollenkaan jos ei ole aikaa. Surullisia tapauksia olen nähnyt ja kuullut niin paljon.. [}:)] Mitäpä jos et kohta enää ehdi hoitamaan koiranpentuasikaan?

Jos kysyt neuvoja niin myös kuuntele niitä. Vai haluatko kuulla vain, että joku käskee sinua ottamaan muutaman lehtikalan lisää? 8O
Tiedotus kansalaisille: Tunnelin päässä näkynyt valo on kustannussyistä päätetty sammuttaa.
Jokeri
Member
Member
Viestit: 445
Liittynyt: 22:42, 08.03.2003
Paikkakunta: Etelään Hesasta

Re: Jaaa.

Viesti Kirjoittaja Jokeri »

LaGo^ kirjoitti:Hmm. No, verkkonuoliaisia myytin niin että joo, ne pärjää kaksistaan mainiosti. Akvaario Kurjesta.
Ja sieltä on myyty yht. 4 kalaa kyselemättä mitään 11 vuotiaalle pikkuveljelleni ja hänen kavereilleen..
Tuo osoittaa lähinnä akvaarioliikkeen myyjän ahneutta eikä siitä voi syyttää veljeäsi.
LaGo^ kirjoitti:Mutta levikset..
Kamalaa ajatella että luopuisimme niistä, ne ovat vanhimmat kalamme. :cry:
Mutta kun minun mielestäni ne eivät kärsi lainkaan.
Valitettavasti mielipiteillä ei tuon asian kanssa ole mitään tekemistä. Allas on liian pieni leviksille. Ellet muuta voi, niin yritä varmistaa nyt ainakin, ettei akvaarioon hankita kaloja enää yhtään enempää ennen kuin myös vanhempasi ovat vähän päivittäneet tietojaan altaan ja kalojen hoidosta.
LaGo^ kirjoitti:Veden vaihtoa tuskin kukaan meistä jaksaa tehdä useammin kuin kerran kuussa. [:I]
Voisitko sinä ottaa hommaksesi vedenvaihdon, kun tunnut muutenkin olevan kiinnostunut kalojen ja akvaarionne hyvinvoinnista? Meillä sekä 12 että 14 vuotiaat hoitavat ihan mallikkaasti akvaarioita, joita on nyt kaksi ja kohta kolme. Minä ainakin äitinä olisin enemmän kuin otettu lapseni vastuuntunnosta, jos hän ehdottaisi, että voisi hoitaa vedenvaihdon akvaarioon viikottain :)
Ehdottaisin, että pyydät vanhempiasi hankkimaan letkua sen verran, että se riittää kylppäristä akvaarioon. Sillä voit tyhjentää altaasta 50 % vedestä vaikkapa suoraan lattiakaivoon. Ja sen jälkeen täyttää altaan joko samalla letkulla tai vielä parempi, jos täyttämiseen on toinen letku. Noin pienessä altaassa hommaan menee hyvin vähän aikaa. Ja olisi helpompaakin kuin ämpäreiden kantaminen.
Ja kyllä. Voit ottaa vettä suoraan hanasta, kunhan se on oikean lämpöistä eli samaa lämpötilaa kuin mitä altaassasi on.
- Keittiössäni roikkuu katosta amppeli. Jossain toisaalla se löytyy pöydän äärestä -
LaGo^
Starting Member
Starting Member
Viestit: 9
Liittynyt: 23:07, 09.07.2004
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja LaGo^ »

No.
Nyt on levikset annettu naapuriin, jossa ne elävät 130l altaassa, 1 partiksen ja suuren neontetra parven kanssa.
Itse hommasimme nyt 2 lasimonnia, eli nyt niitä on 4.
Myös partiksia vein n 10 niitä pienimpiä akvaarioliikkeeseen :D
Parempi?
//muoks// Ja siellä on 1 levis vauva, joka on nyt n 4cm mittainen?
Aloittelen täällä vasta, elkää lynkatko minnuu tietämättömyydestäni! :D
lindap
Junior Member
Junior Member
Viestit: 171
Liittynyt: 18:26, 20.03.2004

Viesti Kirjoittaja lindap »

Kumma juttu, kun minulla on 250 litrainen ja vaihdan vettä viikottain 1/4 osan verran..
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Alkeet”