Tunnustuksia

Täällä keskustelu on vapaata, kunhan homma pysyy hyvän maun ja käytöksen rajoissa ja keskustelu jotenkin koskettaa akvaarioita. Muu yleinen keskustelu -> ""Off-Topic" ja äänestykset"-ryhmään.

Valvoja: Moderaattorit

Lukittu
mouse
Junior Member
Junior Member
Viestit: 189
Liittynyt: 17:52, 15.09.2003

Tunnustuksia

Viesti Kirjoittaja mouse »

Tunnustapa virheesi täällä. Kait kaikki ovat joskis tehneet virheitä akvaarioharrastuksessa ja nyt kun ne tuntuvat hyvin hassuilta tai vaikkapa ei niin tietämättömyyden takia niitä voisi tunnustaa. Ehkäpä kun luemme muitten virheitä niin pääsemme omistamme eroon [;)]

Itselläni ekassa akvassa oli kauheesti miljoonakaloja jotka kuoli kovaa vauhtia ja itse en tiennyt mitä pitännut tehdä. :? En edes viitsinnyt kysyä neuvoa ja lopulta heitin koko vehkeen roskiin 8O tämä kävi joskus 91 vuoden kesällä.
HEZZU
Member
Member
Viestit: 463
Liittynyt: 21:37, 11.12.2003
Paikkakunta: Haukipudas(Oulu)

Viesti Kirjoittaja HEZZU »

No minulla oli 3 vuotta sitten myyjän avustuksella perustettu akvaario. Siis myyjä neuvoi liikkeessä. Se oli semmoinen muoviloota, jossa oli kyllä suodatin, mutta 4 miljoonakalaa, 3 kardinaalitetraa, kuparimonninen ja jokin nuolimonni tms. Allasta ei mitenkään kypsytetty vaan kaikki ostettiin kerta rysäyksellä.

No, onneksi tuo ei ollut kuin kuukauden, kun aloin etsiä tietoa netistä akvaarion hoidosta. Tämän jälkeen hankin 40l akvaarion ja nyt minulla on 128l akvaario.

PS. Nuo 3 kardinaalitetraa ja kuparimonninen ovat vieläkin hengissä. :)
-HEZZU-
Fisustaja
Senior Member
Senior Member
Viestit: 797
Liittynyt: 17:15, 17.03.2004
Paikkakunta: Espoo, Otaniemi / AHH
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Fisustaja »

Minullakin oli pitkään harrastuksen alkuaikoina lähes 10 vuotta sitten, selvästi ylikansoitettu allas. Sekin johtui puhtaasti siitä kun luotin akvaariokauppiaiden puheisiin. Aina kun ostin ja kysyin itse että mahtuuko joku kala altaaseeni niin vastaus oli kyllä tuon kokoiseen pari mahtuu. Pian syntui kamala kalasoppa ja kasvit lähes kuolivat. No kyllä tuostakin selvittiin ja osa kaloista on yhä hengissä ja akvaario selkeästi paremmassa kunnossa. 8-)
Jo yli puolet elämästä akvaarioiden parissa.
Antin & Annen kotisivut
riikkaaalto
Junior Member
Junior Member
Viestit: 118
Liittynyt: 19:44, 24.05.2003
Paikkakunta: Riihimäki

Niinpä

Viesti Kirjoittaja riikkaaalto »

Täällä myös aloitin harrastuksen hieman puutteellisin tiedoin n. 10 vuotta sitten. Miljoonakalaparat asustelivat 10 litraisessa purkissa ilman suodatinta ja hoitotaitojen ollessa nolla. No pian sain hommattua 70 litraisen, jonne ostettiin sitten miljoonakalojen seuraksi muita kaloja mm. neontetroja, platyjä ja miekkapyrstöjä. Neontetrat kuolivat melko pian karvaiden kyynelien kera, mutta muut pysyvätkin hengissä tovin ja toisen. Tästä harrastus pikkuhiljaa lähti eteenpäin kohti nykypäivää..

Viime vuosina muistan yhden suuren munauksen erään pilkkutautilääkkeen kanssa. Lääkkeen ohjeistus oli sen verran kimurainen että en yksinkertaisesti tajunnut oikeaa annostusta vasta kun akvaariokauppiaan suomennoksella. Kalat saivat vahingossa tripla-annostuksen ensihätään, mutta loppu hyvin, eivät olleet moksiskaan. :mrgreen:
Kosminen Kala
Junior Member
Junior Member
Viestit: 73
Liittynyt: 20:20, 08.03.2004

Viesti Kirjoittaja Kosminen Kala »

Itse pidin miljoonakalojani lähes puoli vuotta pehmeässä vedessä kunnes sain tietää miten vettä kovetettiin.
Kalastoa uusimassa.
vemkki
Junior Member
Junior Member
Viestit: 153
Liittynyt: 07:10, 29.12.2001
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja vemkki »

Ostin joskus imunuoliaisen altaaseen, jossa oli lämpötilana vissiin 27 astetta. Kala eli viikon. Ei syönyt mitään tuona aikana, roikkui vain lasissa lähellä pintaa nurkassa ja kuihtui pois. Sitten ostin samaan altaaseen puroplekon, joka eli kaksi viikkoa ja vietti valtaosan siitä ajasta pohjalla haukkoen henkeään. Lievä lämpötilan lasku ei auttanut (tiikerinuoliaisten takia en halunnut laskea kovin paljon). Vuosi taisi olla -97 tai niillä main.
Azkhaeracan
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1302
Liittynyt: 19:02, 04.12.2002
Akvaarioseurat: TAS
Sukupuoli: Nainen

Viesti Kirjoittaja Azkhaeracan »

No 12 vuotta sitten(1992) kun akvaarioharrastus alkoi, niin allas oli myöskin myyjän ohjeiden mukaan perustettu ja siellä todella oli aikamoinen kalasoppa.
Fishy fella.
Anzku
Senior Member
Senior Member
Viestit: 774
Liittynyt: 17:16, 29.07.2003
Akvaarioseurat: OAS
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Oulu

Viesti Kirjoittaja Anzku »

Juuh, tulikin jo akvaristiuran pahin moka tunnustettua tässä samankaltaisessa keskustelussa jonka itse aloitin silloin joskus...
The difficult is done at once, the impossible takes a little longer.
jellyf
Starting Member
Starting Member
Viestit: 47
Liittynyt: 06:05, 09.03.2004
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja jellyf »

Joskus 90-luvun alkupuoliskolla 160 litraisessa asusti tummaleväpleko, lehtikaloja, platyjä, partamonneja, verkkonuoliaisia, kaksi leväbarbia, tiikeribarbeja, seeprakaloja ja palettikaloja. Tuolloin ei tajunnut että se tummalavä olisi tarvinnut (monen muunkin tavoin) paljon isomman akvaarion. Yli kymmenen vuotta se joutui kärsimään purkissamme jääden vain 20 cm pituiseksi.

Meitä ennen kyseinen tummalevä oli vuosien ajan elänyt 60 litraisessa kahden lehtikalan, monen platyn ja kahden leväbarbin kanssa. Saatiin sitten lahjoituksena äidin tutuilta fisut, kun eivät jaksaneet hoitaa akvaariotaan enää.

Nyt tuntuu pahalta myös se että tuohon aikaan vesiä vaihdettiin tuossa 160 litraisessa 1-2 kuukauden välein, ja joskus väli venyi pidemmäksikin.
threepac87
Junior Member
Junior Member
Viestit: 53
Liittynyt: 20:31, 25.03.2004
Paikkakunta: kirkkonummi

Viesti Kirjoittaja threepac87 »

Kaippa munkin täytyy tehdä "tunnustus".. :?

Tää on oikeestan isän moka eikä mun, mutta olinhan minäkin siihen osallisena joten..

Aikoinaan hommattiin 54litran akvaario (tosin isä väittää sitä tänäkin päivänä 60litraseks vaikka sen tilavuus on laskimella laskettu moneen kertaan [;)] ) kalat tuli viikon päästä perustamisesta. Kalastona oli 1partamonni joka kävi jo kerran meiän viemärissäkin ennenkuin päätyi akvaarioon, 5 keltabarbia, 2leväbarbia [}:)] , 7kardinaalitetraa ja 4 jotain tetraa joiden nimeä en muista. Suodatin putsattiin silloin kun jaksettiin eli n. 2kk välein. Vesi vaihdettiin vieläkin harvemmin. Kasveja oli koko aikana maksimissaan 4kpl! :(

Loppujen lopuks kyllästyin niin pahasti akvaarion pitoon kun kasvit kuolivat jatkuvasti ja sinilevä valtasi koko ajan allasta että annettiin kalat naapurille ja akva laitettiin säilöön. Nykyään se toimii karanteeni altaana. Eli loppu hyvin kaikki hyvin [;)]
Pessimismi on aivan turhaa, ei se auta kuitenkaan mitään.
Jaska
Junior Member
Junior Member
Viestit: 246
Liittynyt: 15:05, 09.01.2004
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Jaska »

Juu täälläkin tehtiin vaikka minkälaisia mokia :roll:
Allas oli 74 litrainen ja kaloja vaikka kuinka ja paljon. Oli molleja, platyja, miljoonakaloja, taistelukala, keltabarbeja..... Kaikki vaan altaaseen mikä kivalta näytti 8O
Mutta se siivous! Akvaariokaupan ohjeiden mukaan ei allasta mitenkään kypsytetty paitsi että: Kun olet laittanut altaaseesi vedet ja kasvit, laita suodatin pyörimään ja valot päälle. Kahden viikon kuluttua allas on kypsytetty ja voit hankkia kalat 8O Ja niin tein...
Ja siivous oli altaan koko pesu kolmen viikon välein! Eli kalat pois, kasvit ylös, vedet pois, allas vessaan ja suihkulla pesu. Ja sitten kaikki takaisin altaaseen. Sillälailla!
Fisustaja
Senior Member
Senior Member
Viestit: 797
Liittynyt: 17:15, 17.03.2004
Paikkakunta: Espoo, Otaniemi / AHH
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Fisustaja »

Jaska kirjoitti:Ja siivous oli altaan koko pesu kolmen viikon välein! Eli kalat pois, kasvit ylös, vedet pois, allas vessaan ja suihkulla pesu. Ja sitten kaikki takaisin altaaseen. Sillälailla!
Mahto olla savotta! Kiva varmaan raijata tollasta lasi kippoa vessaan pesulle. [;)]
Jo yli puolet elämästä akvaarioiden parissa.
Antin & Annen kotisivut
Lukittu

Palaa sivulle “Yleistä keskustelua (akvaario)”