Kunnon valokuva akvaariosta?

Valaisimet, suodattimet, lämmittimet ym.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
Kirva
Starting Member
Starting Member
Viestit: 49
Liittynyt: 13:24, 03.11.2003

Kunnon valokuva akvaariosta?

Viesti Kirjoittaja Kirva »

Kertokaas nyt kokeneet, miten saa hyviä kuvia akvaariosta? Siis ihan sellaisia, mitä ihmisten nettisivuilla on, ei supertarkkoja lähikuvia kalasta. En keksi hakusanaa hakuun. Joku 'valokuva' generoi 4000 osumaa... Kameroita on halpa digi ja jonkinlainen perusjärjestelmä-. Voitte arvata, että eka kokeilu tuotti pelkän salaman heijastusläiskän [:I]
Inia
Akvaariosisustaja 2005
Akvaariosisustaja 2005
Viestit: 1133
Liittynyt: 11:54, 07.02.2003
Akvaarioseurat: HAS
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja Inia »

Käytä pitkää valotusaikaa salaman sijasta, mikäli kamerastasi löytyy sellainen toiminto. Tarvitset tukevan alustan, jotta vältyt heilahduksilta. Valoituksella otetut kuvat ovat myös realistisempia väreiltään kuin salamakuvat.
Jos kuvaat salamalla, niin kuvaa viistoon sillä lailla että salama heijastuu lasista poispäin kamerasta (arvelisin että 10 asteen kulma riittää).
sani
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 2417
Liittynyt: 09:43, 23.01.2003
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja sani »

Normaalilla digikameralla saa hyvän kuvan kun kuvaa ilman salamaa ja niin, että huone on muuten pimeä eli verhot ikkunoiden edessä ja vain akvaariossa valot. Akvaarion valo riittää mainiosti.
Paula Luotola
Member
Member
Viestit: 276
Liittynyt: 01:23, 31.10.2002
Paikkakunta: Oulu

Viesti Kirjoittaja Paula Luotola »

Ei taida pitkällä valaistusajalla liikkuvasta kohteesta oikein "supertarkkaa" saada. Kokonaiskuvan altaasta tai kasvista saa kyllä hienosti. Kalasta ei jää kuvaan kuin värillinen viiru. Kaloja kuvattaessa lisäisin valaistusta (mikäli kalat vaan sen piilottelematta sietää) ja kasvattaisin aukon kokoa.
Tiitu
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1234
Liittynyt: 18:22, 21.06.2001
Paikkakunta: Espoo

Uneliaat kalat

Viesti Kirjoittaja Tiitu »

Ehkä aamulla kun kalat ovat vielä puoliunessa, ne pysyvät riittävän paikoillaan vaikka valot ovatkin jo päällä. Illalla voi samaa kokeilla sytyttämällä valot uudestaan, mutta se ehkä stressaa kaloja turhaan - tosin armeijassa räväytettiin pahuuttaan valot täysille heti aamulla ja vielä karjuttiin päälle, niin että heikkohermoisilla oli sydän kurkussa. Mikähän niitä penteleitä oikein riivasi?

_________________________
Apina on ihmisen jaloa sukua.
VesiEläin
Elite Member
Elite Member
Viestit: 5925
Liittynyt: 07:54, 04.03.2004
Akvaarioseurat: TAS
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Lempäälä

Digikamera.

Viesti Kirjoittaja VesiEläin »

Digikamera on kaikkein helpoin. Saa poistaa heti epäonnistuneet ja näpsiä tuhansia kuvia, jonkun on PAKKO onnistua. :mrgreen: Lähikuvauksesta; kameran tarkennusjuttu on tärkeä, jos sulla ei ole kunnon tarkennusta ("zoomausta"), tuskin saat lähikuvia. (Itselläni on sellanen digi jolla pääsee 3 cm etäisyydelle kohteeseen, automaattinen tarkennus.. ) Jos ottaa salaman kera, sekin onnistuu; herkimmät kalat voivat säikkyä, mutta ajanmyötä tottuvat kuvaukseen (omat kalani tulevat oikein keikistelemään kameralle :D ) ja sinun tarvitsee kääntää kamera vinoon lasia pitkin, eli jos kuvaat suoraan lasia vasten, pelkkä salama näkyy kuvassa.
...Valaistuksesta; akvassa tulee olla täysi valaistus päällä, myös lisävaloja sallitaan, huone pimeä, mieluusti töllötin sammuksissa ja verhot ikkunoissa, näin ei tule heijastuksia.

Kokonaiskuva akvaariosta onnistuu ilman salamaa pidemmällä valotusajallakin, tuolloin sisältä on suht epätarkka (kun kaikki liikkuvat) Salamalla kuvatessa tärkeintä; varoa ottamasta kuvia kohtisuoraan, eli käyttää sopivaa kulmaa.
pleko_88
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 3024
Liittynyt: 21:18, 27.01.2004
Akvaarioseurat: TAS
Paikkakunta: Kangasala & Tre / TAS

valokuvaus

Viesti Kirjoittaja pleko_88 »

ennenkaikkea tarvitset kärsivällisyyttä....
seuraat kala varovasti kameran kanssa ja pam kun kala pyshtyy paikoilleen :D
Ilkka Takala /
Tampereen Akvaariotukku
http://www.facebook.com/akvaariotukku
Blue
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1356
Liittynyt: 14:13, 30.06.2001
Paikkakunta: Seinäjoki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Blue »

Mulla on tapana ottaa kasvikuvat ja kokonaiset akvaariokuvat ilman salamaa niin että kamera on pöydällä tai jalustalla. Kalakuvat otan joskus salaman kanssa, ja joskus urheilukuvauksella ilman salamaa. Parhaita kuvia tulisi tietysti jos osaisi säätää kameraa :roll:
jupsis
Starting Member
Starting Member
Viestit: 23
Liittynyt: 19:38, 15.03.2003
Viesti:

Viesti Kirjoittaja jupsis »

Tarkkuutta otoksiin saa lisää jos on erillinen laukaisin tai sitten käyttää ajastusta. Omassa digikamerassa on mahdollista ottaa 2 sekunnin ajastuksella kuva, jolloin sormenpainallus ei täräytä kameraa. Näin ollen onnistumisprosentti nousee kummasti.
Izze
Senior Member
Senior Member
Viestit: 500
Liittynyt: 15:24, 26.02.2003
Paikkakunta: Kuopio

Vedenalaista kuvausta

Viesti Kirjoittaja Izze »

Onkohan joku ottanut akvaarion sisältä kuvia. Muistelen nähneeni myynnissä sellaisia vedenpitäviä kertakäyttökameroita (jotain 15 euron kieppeillä muuan vuosi sitten). Voisi olla hauskaa hommaa kokeilla yksi rulla :roll: , tosin ei tietenkään pitemmän päälle järkevää/edullista, kyllähän nuo kuvat näppärämmin lasin taka onnistuu. Hieman eri kuvakulmat toisaalta onnistuisi. Esim. miten olisi kuva heti pinnan tuntumasta pohjaa kohti, tai jonkin kivikon kyljestä, jolloin kolmiulotteisuutta saisi kuvaan kivasti lisää.
jarvij
Elite Senior Member
Elite Senior Member
Viestit: 15316
Liittynyt: 16:24, 05.11.2001
Akvaarioseurat: HAS, Ciklidistit,
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Helsinki/HAS/Ciklidistit/TAS
Viesti:

Viesti Kirjoittaja jarvij »

Kyllähän tuollaisia kuvia kuvia saisi millä tahansa kameralla. Panee vain kameran sopivaan purkkiin tai tekee oikean kamera-akvaarion eli liimaa laseista päältä avonaisen kotelon, johon panee sitten kameran ja ei kun kuvaamaan. Tavallinen ikkunalasi kestää hyvin 10-20 cm syvyydessä. Kotelohan ei olisi suuri kooltaan.
Jos digikameraan saa suoran kuvankaappauksen tietokoneeseen, voi tietokoneen kuvaruutua käyttää etsimenä ja mahdollisesti tarkentaakin sen avulla. Videokameralla ja kauko-ohjaimella tuollainen kuvaaminen olisi hyvin helppoa. [;)]
Sivuillani voi jo olla vastaus kysymykseesi:
http://www.aquahoito.info/suomi/sivuni.php
jo yli 15000 kirjoittamaani viestiä täällä.
Jani
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1196
Liittynyt: 09:07, 26.09.2001
Akvaarioseurat: Oulun akvaarioseura
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Oulu

VA kotelo

Viesti Kirjoittaja Jani »

Mullahan ois se Stingray VA kotelo DV kameraan. Pitäisi upottaa se altaaseen ja ottaa LP moodissa 1,5 tuntia videota kalojen toimista. Kotelo vaan on aika iso ja ei mahtuisi ihan pieneen altaasen siten, että kalat eivät siitä häiriintyisi.
VilleJ
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 4745
Liittynyt: 19:55, 17.02.2002
Paikkakunta: hki

Viesti Kirjoittaja VilleJ »

Blue kirjoitti:Parhaita kuvia tulisi tietysti jos osaisi säätää kameraa
Tai jos edes olisi jotain säädettävää :mrgreen: 500 epäonnistuneen kuvan jälkeen punapäätetroista alkaa jo tekemään mieli uutta kameraa. Ei auta suljin ajan lyhentäminen, kun ei sulje riittävän nopeasti ja silloinkin kuvat on tummia tai värivirheellisiä. Punikset kun ei pysy lainkaan paikoillaan...
Nica
Junior Member
Junior Member
Viestit: 182
Liittynyt: 20:41, 28.11.2003
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Helsinki

Re: Vedenalaista kuvausta

Viesti Kirjoittaja Nica »

Izze kirjoitti:Onkohan joku ottanut akvaarion sisältä kuvia. Muistelen nähneeni myynnissä sellaisia vedenpitäviä kertakäyttökameroita (jotain 15 euron kieppeillä muuan vuosi sitten).
Vedenalaiset kertakäyttökamerat ovat yllättävän hyviä, mutta tosiaan aika kalliita. Jos kuitenkin joskus kokeilet ideaasi niin pieni käytännön vinkki: kuvaa koko rulla samassa valaistuksessa, eli veden alla. Jos kuvaat edes muutaman kuvan tavallisessa huoneenvalossa tai ulkona ei kuvista teetettäessä tule yhtä hyviä. Periaatteessa kaikki kehityslabrat käyttävät automaattisia koneita jotka skannaavat koko rullan ennen kuvien printtaamista ja säätävät valot sen mukaan. Jos seassa löytyy muutama eroavassa valaistuksessa otettu kuva hämää se konetta tekemään kuvat hieman eri valotuksella, eikä niistä tule yhtä hyviä.
Nica

Pallokaloihin täysin hurahtanut.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Tekniikka”