Tietoja timanttikirjoahvenesta?

Kirjoahventen hoito, ongelmat ym.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
Pia
Starting Member
Starting Member
Viestit: 33
Liittynyt: 09:45, 28.02.2002
Akvaarioseurat: Tampereen akvaarioseura
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Äetsä, TAS

Tietoja timanttikirjoahvenesta?

Viesti Kirjoittaja Pia »

Tällainen kala olisi kiinostuksen kohteena ´Anomalochromis thomasi`. Kaipaisin vähän tietoja kyseisestä kalasta, lähinnä miten tulee toimeen muiden kalojen kanssa, kuinka vaativa vesiolosuhteiltaan, pari vai haaremi ym.? Akvaario 225l, vesi pehmeää ja ph noin 7, lämpö tulis varmaan 25-27astetta. Akvaario on vielä kuivumassa (silikonit vaihdettu), joten harkinta aikaa ja asuinkumppanien valinta aikaa on vielä runsaasti...
crimson
Starting Member
Starting Member
Viestit: 48
Liittynyt: 13:41, 08.04.2003

Timantit ovat ikuisia..

Viesti Kirjoittaja crimson »

Helppohoitonen ahven, joka ei juuri muista kaloista piittaa, tosin kutu-aikana luonnolliseti vahtii poikasiaan ahvenmaiseen tyyliin, reippaasti. pidetään pareittain, tosin sukupuolia on vaikea erottaa. Vesi-arvosi on hyvät eli seiskan ph ja lämpö25-28c..
225-litraa riittää hyvin.Suosittelen :D
nannu
Member
Member
Viestit: 389
Liittynyt: 00:55, 08.01.2003
Paikkakunta: Oulun eteläinen

Viesti Kirjoittaja nannu »

maisu kirjoitti:Timanttikirjoahven pitäisi kovemmasta vedestä kuin kardinaalitetra, en laittaisi heitä samaan akvaarioon ollenkaan sillä kokemuspohjalla että olen timanttikirjoahvenia kasvattanut. Ota nyt alkuun ne muut suunnittelemasi kalat ja pistä kirjoahventen hankinta takaisin mietintämyssyyn.

...etten suositellut timanttikirjoahvenia kardinaalitetrojen kanssa. Kyse on hyvin yksinkertaisesti siitä, että timanttikirjoahven kutee suhteellisen helposti HEZZUnkin akvaaariossa ja on melko haluttu kala liikkeisiin, mutta poikaset eivät kasva selkärangaltaan terveiksi yhtä pehmeässä vedessä kuin mihin kardinaalitetra on sopeutunut. Kardinaalitetra taas pyydystetään edelleen luonnosta eikä ole viljelty laji joten sen sopeuttaminen kovempaan veteen ei ole tarkoituksenmukaista
Tuo on lainaus kahdesta erillisestä keskustelusta, jotka pistivät silmääni timantista. Olen kovasti tonkinut tietoa keskikovaan veteen sopivista kaloista, mutta timanttikirjoahven ei tullut niissä tonkimisissa vastaan? Eli millaiset vesiarvot tälle kaunottarelle ovatkaan sopivat? Ei varmaan menisi kuitenkaan platyakvaariossani, Gh 13, pH 7.5?
Nica
Junior Member
Junior Member
Viestit: 182
Liittynyt: 20:41, 28.11.2003
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Nica »

Omat timanttikirjoahvenet voivat hyvin ja kutevat ahkerasti (paitsi nyt kun kaitsevat pieniä poikasiaan [;)] ) omassa 133-litraisessani. Arvot ovat pH 6,9 ; KH 2 ja lämpötila 25 astetta, eli menevät varmaan hyvin sinun altaaseesi Pia.

Nannu:
Täytyy myöntää etten ole törmännyt sinun lainauksissa esitettyyn ajatukseen siitä että timanttikirjoahvenet tarvitsisivat jotenkin kovempaa vettä. Tosin lainauksista ei käy ilmi minkälaisista kovuuksista on kyse, puhutaan vain että kardinaalitetralle sopiva kovuus on liian pehmeää timanttikirjoahvenille. Näillä kahdella sivulla (http://koti.mbnet.fi/ap85/timantti.htm ja http://www27.brinkster.com/lisanakvaario/frame.html) suositellaan timanttikirjoahvenelle pehmeää vettä, niiden ja oman kokemukseni perusteella en usko että kyseinen kala sopisi sinun platyakvaarioon.
Nica

Pallokaloihin täysin hurahtanut.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Kirjoahvenet”