Koulujen akvaarioista

Täällä keskustelu on vapaata, kunhan homma pysyy hyvän maun ja käytöksen rajoissa ja keskustelu jotenkin koskettaa akvaarioita. Muu yleinen keskustelu -> ""Off-Topic" ja äänestykset"-ryhmään.

Valvoja: Moderaattorit

Ankku123
Member
Member
Viestit: 455
Liittynyt: 17:08, 21.01.2003
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Jyväskylä

Koulujen akvaarioista

Viesti Kirjoittaja Ankku123 »

Täällä oli jo juttua tässä joku aika sitten koulujen akvaarioista. Poikani aloittaa koulun syksyllä ja kävimme eilen tutustumassa siellä ja huomasin aulassa akvaarion. Tutustumisen päätyttyä kävimme lähemmin siinä katselemassa ja koulun rehtori tuli kyselemään että eikös olekin hienoja kaloja. Kertoi myös kuinka koulun lapset vievät ne kotiinsa kesälomilla. Akvaario oli kertakaikkisen kamalan näköinen. Pohja oli vihreänä levästä ja oli muutenkin tosi huonosti hoidetun näköinen. Akvaario ei missään tapauksessa ole lähelläkään 200litraa,ajattelen lähinnä sellaista 150litraa. Kalastona mm. seuraavaa: Albiino monninen, partamonni, olikohan neljä leväbarbia, miljoonakaloja sekä miekkapyrstöjä. Vielä taisi olla joku laji siellä mutten muista mikä se oli. Kerroin rehtorille kuinka isoksi leväbarbit kasvavat ja hän hämmästeli kovasti. Tosin eivät taida noin pienessä kasvaakaan täyteen mittaansa. Eikös tuossa kalavalikoimassa ole jotain hieman pielessä, tuskin pitävät kovaa vettä siellä nimittäin. Ehkä kannattaisi ottaa yhteyttä ja neuvoa, mutta itselläni ei vielä ole niin paljoa kokemusta että alkaisin neuvomaan. Ne leväbarbit ainakin pois, eikö totta?
millia
Katalysaattori
Katalysaattori
Viestit: 5666
Liittynyt: 16:10, 10.11.2001
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Hämeenlinna
Viesti:

Viesti Kirjoittaja millia »

Siinä olisi Jyväskylän akvaarioseuralle hyvä hoitoakvaario kandidaatti.
-minttu-
Member
Member
Viestit: 255
Liittynyt: 23:55, 09.02.2003
Paikkakunta: Espoo

Re: Koulujen akvaarioista

Viesti Kirjoittaja -minttu- »

Ankku123 kirjoitti:Täällä oli jo juttua tässä joku aika sitten koulujen akvaarioista. Poikani aloittaa koulun syksyllä ja kävimme eilen tutustumassa siellä ja huomasin aulassa akvaarion. Tutustumisen päätyttyä kävimme lähemmin siinä katselemassa ja koulun rehtori tuli kyselemään että eikös olekin hienoja kaloja. Kertoi myös kuinka koulun lapset vievät ne kotiinsa kesälomilla. Akvaario oli kertakaikkisen kamalan näköinen. Pohja oli vihreänä levästä ja oli muutenkin tosi huonosti hoidetun näköinen. Akvaario ei missään tapauksessa ole lähelläkään 200litraa,ajattelen lähinnä sellaista 150litraa. Kalastona mm. seuraavaa: Albiino monninen, partamonni, olikohan neljä leväbarbia, miljoonakaloja sekä miekkapyrstöjä. Vielä taisi olla joku laji siellä mutten muista mikä se oli. Kerroin rehtorille kuinka isoksi leväbarbit kasvavat ja hän hämmästeli kovasti. Tosin eivät taida noin pienessä kasvaakaan täyteen mittaansa. Eikös tuossa kalavalikoimassa ole jotain hieman pielessä, tuskin pitävät kovaa vettä siellä nimittäin. Ehkä kannattaisi ottaa yhteyttä ja neuvoa, mutta itselläni ei vielä ole niin paljoa kokemusta että alkaisin neuvomaan. Ne leväbarbit ainakin pois, eikö totta?

*huokaus* Mikähän ihme siinä on että kouluihin täytyy ottaa lemmikkejä ja kun ollaan varmoja siitä, ettei nisäkkäitä pystytä hoitamaan kunnolla niin päädytään -loistoidea- akvaarioon! Ja siellä sitten rääkätään kaloja ja ollaan ylpeitä huonosti hoidetuista paljuista.

Kannattaisi mitata se allas, jotta tietäisi tarkan litramäärän ja tietty selvittää hoitorutiinit, vesiarvot, lämpötila ja tekniikka. Enempää ei voi vielä sanoa, ennen kuin nuo asiat ovat selvillä. Allas oli leväinen, joten se kielii todennäköisesti puutteellisesta vedenvaihdosta, suodatuksesta, liikaruokinnasta, liikaa valoa?. Kalasto on sekalainen:

-leväbarbi tarvitsisi ainakin 200l ja altaalle pituutta 1m>
-monninen tarvitsisi lajitovereita, siis ainakin ne 5 lisää
-miekkapyrstö ja miljoonakala tarvitsevat kovaa ja emäksistä vettä, leväbarbi, partis, ja monninen pehmeää ja hapanta eli pitäisi valita joko pehmeän tai kovan veden kalat. Todennäköisesti hanavesi on pehmeää ja altaan hoito helpompaa (ei tarvitse kovettaa joka vedenvaihdon yhteydessä).

Tuo millian kommentti oli hyvä, ehkäpä sieltä seurasta voitaisiin ottaa yhteyttä kouluun ja opastaa heitä oikeille jäljille?
maketzu
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 2408
Liittynyt: 09:35, 26.09.2001
Akvaarioseurat: TAS
Paikkakunta: Loppi, Kormu City
Viesti:

Viesti Kirjoittaja maketzu »

Kyllähän noita huonosti hoidettuja akvaarioita on nähty yleisissä tiloissa.

Yhdessä yleisessä paikassakin oli noin 100-120 litrainen akvaario ja siellä oli useita isoiksi kasvavia kirjoahvenia. Oli siinä toinenkin akvaario yhdessä vaiheessa. Levää kasvoi kummassakin runsaasti.

Ja toisessa yleisessä paikassa oli jotain 150 litrainen missä ei ollut kasveja ja siinä oli pari parvikalaa jotka eivät edes olleet parvessa.
Köyhä oli meininki.

Liekö se ajan puutetta keskittyä akvaarioihin yleisillä paikoilla.
Makevaario Tuossa uudistettua sivustoa. Käykääpä äänestämässä galluppiin ja laittamassa palautettakin :) Toivottavasti olet vakiokävijä. Käy vastaamassa kyselyyn.
Makevaario esittää Youtube-kanavani, jossa akvaariovideoitani. Käy katsomassa.
Ankku123
Member
Member
Viestit: 455
Liittynyt: 17:08, 21.01.2003
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja Ankku123 »

Ehkäpä otan akvaarioseuraan yhteyttä ja mainitsen asiasta. Leväbarbista vielä sen verran, että kun katselin noita vesiarvovaatimuksia, useassa lukee keskikova, alle <20. Vai olenko tajunnut väärin veden kovuudet?http://www.hut.fi/~lsarakon/lajit/levabarb.html, luulin nimittäin itsekin että leväbarbi olisi pehmeän veden kala.
Rosmariini
Junior Member
Junior Member
Viestit: 159
Liittynyt: 20:59, 22.01.2003
Paikkakunta: espoo

Viesti Kirjoittaja Rosmariini »

Eihän tuo nyt niin kauhean pahalta kuulosta. Jos vertaa vaikkapa suomenojan hesburgeriin. Siellä on sellainen kiva ovaalinen reilun metrin pituinen ja leveimmästä kohdasta ehkä 60-70cm leveä, korkeutta ehkä 60-70, matemaatikko arvioikoon koon en itse osaa veikkailla. Mutta, että kalastona peräti 4 haibarbia, tiikerinuoliaisia, isopurjepleco, paljon lehtikaloja ja boonuksena 1 miekkapyrstö. Tuon jälkeen en kyllä hämmästy enää mistään.
tikkuhirviö
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1074
Liittynyt: 12:37, 10.02.2003
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja tikkuhirviö »

Noita Hesburgerin akvaarioita on täällä pääkaupunkiseudulla vaikka ja kuinka monta. Kalasto kuulostaa ihan tutulta (Haibarbeja useimmissa on tosin paljon enemmän kuin neljä) ja akvaariot on saman mallisia ja kokoisia kaikki. Yleensä niissä on vielä jokin iso monni/pleko ja ainakin yhdessä sellainen teräkala vai mikä se on, jolla on se pitkä lärpäke mahan alla. Olen jättänyt joskus palautettakin yhdestä tuollaisesta akvaariosta, mutta eihän se mitään muuta.
skye
Junior Member
Junior Member
Viestit: 241
Liittynyt: 14:10, 03.11.2002
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Oulu

Viesti Kirjoittaja skye »

Pikkusisarusteni koulussa on akvaario. Se on ihan ok hoidossa, ainakin melkein. Se on jotain 200-300 litrainen ja aika karun näköinen. Kasveja on vähän ja huonot valot. Kalastona on 7 lehtikalaa, 4 palettikalaa, 6 keltabarbia, 6 leväbarbia ja 2 isoa plekoa.
KatjaN
Senior Member
Senior Member
Viestit: 918
Liittynyt: 20:52, 04.12.2001
Paikkakunta: Kerava
Viesti:

Viesti Kirjoittaja KatjaN »

Noista hesburgerin akvaarioista sen verran, että suoraan siihen ruokapaikkaan ei kannata valittaa, sillä näitä akvaarioita 'hoitavat ammattilaiset????' eli palvelut ostetaan muualta, enkä usko että niitä ravintolapäälliköitä asia kauheasti kiinostaa. Kannattaa ehdottomasti otta yhteytt suoraan Heikki Salmelaan ja keskustella rakentavassa hengessä. Ehkä jopa jos joku akvaarioseura ilmaisisi huolensa asiasta suoraan ylimmälle johdolle ja perustelisi myöskin miksi asiat ovat pielessä.
Tässä asiassa uskon että on vain kyse kyseisen pikarukaketjun johdon akvaariotuntemuksen täydellisestä puutteesta ja täysin väärästä luottamuksesta akvaarioita hoitavia 'ammattilaisia' kohtaan.
tikkuhirviö
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1074
Liittynyt: 12:37, 10.02.2003
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja tikkuhirviö »

Siis mistä ihmeestä se Hese maksaa näille ammattilaisille?
iekku
Katalysaattori
Katalysaattori
Viestit: 1313
Liittynyt: 12:38, 06.11.2001
Paikkakunta: Kuopio

Viesti Kirjoittaja iekku »

Kuopion Hesejen altaat ainakin olivat ihan työntekijöiden hoidossa kunnes seuramme esitti heille tarjouksen ja otti hoitovastuun itselleen.
Viimeksi muokannut iekku, 18:26, 08.05.2003. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
JesseJ
Junior Member
Junior Member
Viestit: 165
Liittynyt: 18:58, 24.02.2003

Viesti Kirjoittaja JesseJ »

Jyväskylän kuvataidekoulussa oli ennen akvaario, mutta joku sitten laittoi sinne kipsiä. Niinpä kaikki kalat kuolivat ja uudestaan allasta ei ole laitettu toimintaan. Hyvä niin, ettei ekokatastrofi toistu.
Kiki
Junior Member
Junior Member
Viestit: 78
Liittynyt: 12:49, 26.04.2003

Viesti Kirjoittaja Kiki »

Meilläkin oli koulussa akvaario joskus ylä-asteen aikoina 80-luvulla. Akvaariossa asui yksi äksy vanha mustatera itsekseen sankassa vesisaniaiskasvustossa. Koko lienee ollut jotain sadan litran paikkeilla ja sen hoidosta vastasi biologian opettaja. Kalalla oli onneksi reippasti tilaa.
Valmont
Senior Member
Senior Member
Viestit: 873
Liittynyt: 08:31, 11.10.2002
Akvaarioseurat: HAS
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Valmont »

Kiki kirjoitti:Meilläkin oli koulussa akvaario joskus ylä-asteen aikoina 80-luvulla. Akvaariossa asui yksi äksy vanha mustatetra itsekseen sankassa vesisaniaiskasvustossa. Koko lienee ollut jotain sadan litran paikkeilla ja sen hoidosta vastasi biologian opettaja. Kalalla oli onneksi reippasti tilaa.
Hmm..johtuiskohan äksyys siitä että tetra asui yksinään..kyseessä kun on kuitenkin aikamoinen parvikala..
Vuoden 2005 #aw:n kotiäitirouvakodinhengetärrakastajasymppis
Blue
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1356
Liittynyt: 14:13, 30.06.2001
Paikkakunta: Seinäjoki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Blue »

Täälläkin hesen akvaariossa on jotain isoja kaloja, en kyllä enää muista mitä. Hankkisivat ison parven jotain tetroja, olisihan siinäkin nähtävää asiakkaille.
iisa
Member
Member
Viestit: 320
Liittynyt: 15:23, 29.09.2002

Viesti Kirjoittaja iisa »

Ankku123 kirjoitti:Leväbarbista vielä sen verran, että kun katselin noita vesiarvovaatimuksia, useassa lukee keskikova, alle <20. Vai olenko tajunnut väärin veden kovuudet?http://www.hut.fi/~lsarakon/lajit/levabarb.html, luulin nimittäin itsekin että leväbarbi olisi pehmeän veden kala.
Öhöm. Ei millään pahalla mutta pakko kommentoida tuota linkkiä. Liisa on päivittänyt sivunsa viimeksi vuoden 1996 alussa (jos sivun alareunassa oleva päivämäärä on sivujen viimeinen päivityspäivämäärää). Näin ollen tieto on usein vanhahtavaa (lähinnä sopiva akvaarion koko, leävarbin kohdalla suositellaan 100L). Kannattaa siis aina käydä useammilla kuin yhdellä sivulla. :)

Kävin minäkin useammalla sivustolla tiedon tarkistamassa, alle 20 lukee useimmilla.
CCMinna
Member
Member
Viestit: 361
Liittynyt: 15:56, 06.05.2003
Paikkakunta: Kristiinankaupunki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja CCMinna »

Meillä oli täällä hammaslääkärissä ennen akvaario (en tiedä onko enää käytössä). Luulisin että se oli 100-200 litrainen ja kalasto aikamoinen.
Siellä oli jatkuvasti lehtikaloja aika isojakin määriä, monnisia yms.
Vesi sameaa, lasit vihreinä levistä, joskus sieltä saattoi löytyä kuollut kala pohjalta, mutta sitä ei tuntunut kukaan huomaavan. Luultavasti lajitoverit popsivat tämänkin suuhunsa. Kasveja oli vain pari hassua... huonot valot...
Vaikka minäkään en (vielä) paljoa tiedä kaloista, mutta siinä näki untuvikkokin että kaikki ei tosiaankaan ole kohdallaan. Nyt myöhemmin mietittynä luulen että vettä ei ollut vaihdettu PITKÄÄN aikaan (jokapaikassa aina yhtäpaljon levää) ja suodatin erittäin tehoton (sisäsuodatin) pari vikaa sanoakseni. Lehtikalat olivat aika isoja eivätkä tahtoneet mahtua edes kääntymään, eli olisivat tarvinneet paljon isomman tankin (niitä oli ehkä n. 10 kpl).
Vaikka tiedän että meillä ennen oli kaloja jotka eivät sopineet tuohon pieneen lätäkköön emmekä koskaan tarkistaneet ph arvoa (ainakaan mitä minä muistan... Saattaa olla että tarkistettiinkin...) niin pidimme ainakin huolta akvaariosta. Vaihdoimme vettä usein, huolehdittiin että liiat kasvit otettiin pois (tuohon akvaarioon oli erittäin hyvä lamppu joka sai kavit kasvamaan erittäin voimakkaasti) ja että levää ei ollut paljoa. Bakteerikannasta emme tienneet että n. kerran vuodessa huuhtelimme kaikki kasvit, hiekat, suodattimet jne. ja tyhjensimme tankin kokonaan...

Parissa päivässä olen saanut paljon enemmän tietoa entä mitä mulla oli, eli olen aikalailla varma etten tee samoja virheitä kuin mitä vanhempani tekivät. (äiti oli lukenut kaloista 70 luvulla kun oli hankkinut itselleen akvaarion ja 70 luvullahan tiedettiin KAIKKI kaloista ja akvaarioista)
Behemot
Senior Member
Senior Member
Viestit: 761
Liittynyt: 11:27, 23.08.2002
Paikkakunta: Järvenpää/HAS

Viesti Kirjoittaja Behemot »

Luulisi että yleisöakvaarioita perustetaan ihmisten iloksi, nimenomaan silmäniloksi. En kertakaikkiaan ymmärrä, minkätakia noita "levälammikoita" ylläpidetään. Parempi olisi olla kokonaan ilman akvaariota.
Kell' monni on, se monnin kätkeköön
tikkuhirviö
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1074
Liittynyt: 12:37, 10.02.2003
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja tikkuhirviö »

Samaa olen minäkin miettinyt. Meinaa Hesessä jäädä hampurilainen syömättä, jos akvaarion lähelle istuu. Tosin avokkini oli sitä mieltä, ettei tavallinen ei-harrastaja erota hyvinhoidettua ja huonostihoidettua akvaariota välttämättä toisistaan. Ei hän kuulemma huomannut mitään omituista lehtikalassa, jolla oli jäljellä noin puolet evistä.
-minttu-
Member
Member
Viestit: 255
Liittynyt: 23:55, 09.02.2003
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja -minttu- »

iisa kirjoitti:
Ankku123 kirjoitti:Leväbarbista vielä sen verran, että kun katselin noita vesiarvovaatimuksia, useassa lukee keskikova, alle <20. Vai olenko tajunnut väärin veden kovuudet?http://www.hut.fi/~lsarakon/lajit/levabarb.html, luulin nimittäin itsekin että leväbarbi olisi pehmeän veden kala.
Öhöm. Ei millään pahalla mutta pakko kommentoida tuota linkkiä. Liisa on päivittänyt sivunsa viimeksi vuoden 1996 alussa (jos sivun alareunassa oleva päivämäärä on sivujen viimeinen päivityspäivämäärää). Näin ollen tieto on usein vanhahtavaa (lähinnä sopiva akvaarion koko, leävarbin kohdalla suositellaan 100L). Kannattaa siis aina käydä useammilla kuin yhdellä sivulla. :)

Kävin minäkin useammalla sivustolla tiedon tarkistamassa, alle 20 lukee useimmilla.
Lainaan Akvaariomaailma 6/2002 numerossa olleesta isosta artikkelista leväbarbeista Liisa Sarakonnun tekstiä:

"Laji on kestävä, se syö melkein mitä vaan eikä ole kovin tarkka vesiarvoista. Ihanne-pH on seiskan tienoilla, mutta kaikki arvot väliltä 6,0-8,0 ovat sopivia. Veden kovuus saisi olla aika alhainen, mutta kalan tiedetään pärjäävän jopa Malawi-akvaariossa."

Tarkoittaako Liisa tekstissään keskikovaa? Mikä on muuten keskikovan veden määritelmä (dH)?
kalakala
Junior Member
Junior Member
Viestit: 125
Liittynyt: 09:40, 19.04.2003
Paikkakunta: Kajaani

voi voi

Viesti Kirjoittaja kalakala »

Tiedän yhden koulun, jossa on n.200-litrainen akvaario. Se on ihan levän peitossa ja kasveina vain etualan kasveja kauttaaltaan, nekin levän peitossa. Kalastona sairaita platyja (usein näkyy myös kuolleita), ja sitten kamalasti partamoneja jotka vaan lisääntyy ja lisääntyy ja on siellä joitain kardinaali ja neontetroja ym. Vettä joskus vain n.2/3. Oppilaat 'hoitavat' akvaariota. Kerran joku oli kaatanut sinne sellaisen TOSI ison ruokapurkin (varmaan ainakin 150g hiutaleita sisältävän), ja oli vesi niin sameaa ettei kaloja nähnyt. En tiedä selvisivätkö kalat.
Miirula
Junior Member
Junior Member
Viestit: 150
Liittynyt: 22:02, 12.04.2003
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Miirula »

Itse pääkaupungin kouluissa työskentelevänä olen omatoimisesti lopettanut useita akvaarioita. Rehtori on se joka noista päättää ja vastaa, joten hänelle suoraan soittamalla yleensä asia hoituu. Yleensä akvaariot on oppilaiden vastuulla, sellaisten joilla on kotonaankin allas.
Joskus harvoin akvaariota hoitaa opettaja, kesällä ei kukaan, kouluisäntä ruokkii kalat jos viitsii. Yhtään oikein hoidettua tai hyväkuntoista allasta en kouluissa ole nähnyt. Rehtorit saa aika hyvin ymmärtämään, että akvaarioitakin koskee eläinsuojelulait ja viimeistään kun uhkaa soittaa tarkastajan paikalle niin altaan saa tyhjentää. Omassa vakikoulussani akvaario on minun vastuullani- yllätys yllätys :mrgreen:
Oppilaat ovat käyneet oikein ihmettelemässä, että ei he tiennytkään että akvaario voi olla noin hienon näköinen... Olihan se, kun ensin tyhjensi koko hela hoidon, kuurasi ja puunasi 8h... Kalat annettiin oikeisiin oloihin ja hankittiin myöhemmin uudet ja sopiva määrä, uudet kasvit yms yms yms.
Hullulla on halvat huvit...tällä asteella kaikki on ilmaista!
Timo
Junior Member
Junior Member
Viestit: 189
Liittynyt: 10:45, 27.10.2002
Paikkakunta: Klaukkala
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Timo »

Onhan noita kouluissa altaita mitkä ovat mitä ovat. Eräässä koulussa on noin 200l allas missä on suodatus kunnossa ruokinta automaatii ja ajastin valolle. kalastona oli joskus partamonni, neontetroja +10kpl, pandamonnisia 7kpl en muista enenpää mutta kalasto oli kunnossa. Ja akvaario oli hyvin hoidettu ja sisutettu ja muutenkin hyvässä kunnossa. Tämän akvaarion hoitaja oli osannut hommansa siis oppilaat eivät hoitaneet tätä allasta.
pemperton
Member
Member
Viestit: 319
Liittynyt: 10:39, 23.02.2002
Paikkakunta: Finland uusikaupunki

Viesti Kirjoittaja pemperton »

Yleisö akvaarion hoito:
Eli hoidan meidän kaupungin uimahallin 400litran Juwel akvaariota.
Siinä on kaapisto ja sisäsuodatin ja muuta sälää.
Eli kalasto on 20 Kongontetraa, 10 Järvisateenkaarikalaa, Pusukala, Suklaaokamonni, neljä Vihermonnista, neljä Tiikerinuoliaista, Isopurjepleko, Tummaeväpleko.
valaisimena kaksi 36W putkea. suodattimena Juwelin oma 8litran sisäsuodatin.
Vaihdan vettä kerran viikossa.
Sisustuksena 2 Mopani kantoa yksi iso Mangrove kanto. Sorana on akvaariokaupan eri sora värejä. soran karkeus 3-5
Kasveina 2Jättiläismiekkakasvi, 2Ruusumiekkakasvia, 2Anubias Barteri.
Akvaario on ostettu puutorin akvaariosta.

Ja tällähetkellä olen erittäin tyytyväinen altaan kuntoon ja minä otan aina kalat kesäksi kotiini hoitoon ja sitten taas kesän jälkeen kuljetan ne takaisin.
Tietysti altaassa on vesi ja sitä käydään vaihtamassa mutta ei joka päivä joten tarvitaan sentään apua minulta.
468litrainen allas, 140litrainen, 98 litrainen.
Harrastuksena kiekot ja kasvit.Kalastus myöskin.
Timo
Junior Member
Junior Member
Viestit: 189
Liittynyt: 10:45, 27.10.2002
Paikkakunta: Klaukkala
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Timo »

pemperton Saatkos mitään palkkaa akvaarion hoidosta vai pelkkää hyvää mieltä [;)] .
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleistä keskustelua (akvaario)”