Elassoma evergladei

Muihin ryhmiin sopimattomat kalat (sateenkaarikalat, sädekalat, pallokalat jne.), mukaan lukien muut "örkit".

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
koh-i-nor
Junior Member
Junior Member
Viestit: 248
Liittynyt: 10:04, 12.04.2002
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Elassoma evergladei

Viesti Kirjoittaja koh-i-nor »

Tällainen kala kuin kääpiöaurinkoahven, Elassoma evergladei on pyörinyt mielessäni jo jonkin aikaa, mutta kun tietoa siitä ei löydä mistään.. Googlella sain selville että se ei syö hiutaleita ja selviää melkein jäisessäkin vedessä. Jos saan näitä kauniita kaloja jostakin hankittua, haluaisin tottakai tarjota niille optimaaliset olot, ja se voi olla hieman vaikeaa jos en tiedä millaisesta vedestä nämä pikkukalat tykkäävät. Onko kellään kokemusta tai tietoa, mistä voisin löytää näitä? Joskus kun olin pieni joku mainitsi, että kääpiöhammaskarpit sopisivat kavereiksi, onko näin? Ja jos en kääpiöaurinkoahvenia löydä, niin kääpiöhammaskarpitkin olisivat kivoja. Mistäköhän niitä voisi löytää?
Liisa S
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1129
Liittynyt: 11:39, 02.11.2001
Paikkakunta: Espoo HAS, Monniklubi
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Liisa S »

Kääpiöhammaskarppeja voi jopa joskus (mutta HYVIN harvoin) nähdä jossain kaupassa, ja niitä pitäisi olla Suomessa parilla harrastajalla joten Aqua-Webin kautta saattaa löytyä. Tai sitten Pohjoismaisen Poecilia-yhdistyksen kautta Ruotsista tai Tanskasta, ota niihin yhteyttä heidän webbisivujensa kautta (pitäisi löytyä helposti netistä).

Mitään aurinkoahventa sensijaan en ole nähnyt livenä ikinä, joten en usko että niitä on Suomessa nykyään. Muutama kymmenen vuotta sitten ilmeisestikin oli. Solmi hyvät välit johonkin kilttiin tukkukauppiaaseen ja kysy, josko niitä saisi tilaamalla jostain päin maailmaa koska kuulemma niitä harrastetaan ainakin Saksassa ja tietysti Jenkkilässä.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Muut kalat ja eliöt”